Môže krátka vanička na kočíku deformovať nožičký bábätka?
Mam problém, ktorý mala určite nejedna s vás. Moja už takmer sedem mesačná dcérka sa mi nezmestí do vaničky kočíka a na tu otvorenú verziu je skrátka zima. Čo jej ublíži viac? Pokrútené nožičky vo vaničke, alebo otvorená bugina v januáry? Akoby ste riešili tento problém? Na dva mesiace sa nám ale neoplatí kupovať nový kočík... čo stým?
Povedz tete, ze pediatricka ti PRIKAZALA prelozit malu do sportiaka, lebo vo vanicke je prilis stlacena a to jej neprospieva!!!!
moja spi kazdy den 3 hodinky v golfovom kociku a to iba vo fusaku. Na sebe ma iba body s dlhym rukavom, mikinu, puncosky, teplaky a vetrovku s ciapkou a na rucickach ma rukavicky. Neobliekam ju velmi a je spokojna. Moja mama tiez vzdy vravi ze mi mala zamrzne ale ked sa vyspi je teplucka. Podlaq mna by mi ani tak dlho nespala keby jej bola zima. Ked bolo -9 tak som ju prikrila dekou
@dellfi prepac ale ty uz predsa nemas babetko tvoja dcerka ma 7 mesiacov a je jedno kde byvas ak chce teta dirigovat ma svoju maternicu nech si vynosi a porodi svooje dieta a to moze vozit vo vanicke aj 5rokov a ze nechce kocikat ja by somjej ani nedala ako sorry ja mam 6 izbovy dom okrem 15 mesacnej dcery ktora momentalne je vylezena bud na gauci alebo na schodoch takmam aj dvoch synov a manzela a nikdo mi este nebol kocikat a mam oprate navarene upratane a chodime von doobeda aj poobede
@dellfi nie, nemyslela som to nijak zle, len proste pre porovnanie - ak by si ty nebola sama s niečím v pohode, tak prečo do toho nútiť dieťa? 🙂 a zima fakt nie je, je chladno, ale nie tak, aby si nevedela malú dobre zababušiť 🙂 fusaky sa už vyrábajú z kadejakých vode a vetru odolných zateplených materiálov, takže naozaj tvoje dieťa o obličky týmto spôsobom nepríde 🙂
Ja by som dala do sportiaku... a veru nema ti do toho nikto hovorit. Urcite by som nekupovala novy... Dupni si a hotovo. 🙂
@dellfi tak ak sama sedi tak by som ju asi tiez davala do golfaca, lebo ja ked dam mojho sadnut do vanicky a striesku stiahnem tak si pekne sedi a vsetko pozoruje tak je kludny, ale ak by bol nervozny tak by som uz tiez vanicku odlozila..inak nam primar na sestonedeli hovoril ze dieta mame obliekat tak ze to co mame my plus jedna vrstva...dceru som obliekala poriadne,oblecenie,bundicka,fusak,deka a vzdy prisla domov spotena...synovi dam teeraz body,pancuchy,teplacky,mikina,hruby overal,a hrubu deku a je tak v pohode,ked ho chytim rucky aj krk ma teplucke,ale nie je spoteny,takze uz to tak s obliekanim neprehanam a aj ty povedz svojim ze prehrievanie je skodlive tiez takze to netreba prehanat.
@dellfi boze moja svokra to iste porad si vlasy trhala a odmietala 8mesacnu vozit v sportaku ;)) i ked mame xplory cize to neni az tak golfac ako ale aj tak.vzdy som musela prehodit vanicku ked isla ona kocikovat..na odstrel.ked sa ti tam mala nezmesti urcite by som ju nenechavala s pokrcenymi nozkami.neviem aky mas sportovy ale v mojom na malu vobec nefuka ani nic take a zas nejsme v ba na sibiri 😀
radšej mám nenavarene ako má ma kritizovať teta! je to tvoje dieťa rob ako uznáš z a vhodné,keď jej to dovolíš teraz , bude sa to stupňovať pri každej veci !!!!
Zima? 7mes? Nas maly siel do sportaku v piatich mesiacoh v decembri v poprade...vo fusaku zababuseny, cely spokojny...nechapem
@dellfi ked nesedi tak jej dsj sportak na lezato a vzdy maj plastenku, ked sa ti bude pocasie nelubit, hod na sportak..ako nozicky to urcite nezdeformuje to je uplna hovadina, co potom 9 mesiacov v bruchu ked je dieta skrcene,, ale urcite bude malej pohodlnejsie v sporyovom , vo fusaciku, pripadne s deckou🙂
@dellfi tvoje dieta tvoj kocik. jednoducho dam dole vanicku nasadim sportiak. Tete to treba logicky a normalne raz vysvetlit a bodka.
Oblicky a skolioza? a z coho?
mala lezi tak aka skolioza. Sportaky maju pevne vystuzene chrbatiky a daju sa dat vacsinou do uplnej roviny a ak by aj nie, tie deti su tak male ze sa zmestia na chrbtovu opierku tak po kolienka.
A oblicky? 🙂 to ma pobavilo. nelezi na sietke ale v pevnom vytapacirovanom kociku.
@zitaje tak to je pravda. Ja som si sice kupovala novy kocik,ale tiez by niekto povedal,ze hebe- kedze pneumatikove kolesa.. Mne vyhovoval a je mi za nim smutno. Dcere sa nepaci zima tento rok a s tym otras golfacom som si v piatok zarobila na svalovicu. S tym mojim som aj v takomto pocku,hlbsom a pozamrzanom snehu normalne kocikovala. S ttmi modernymi to ide tazko,dakedy vobec a maju male vanicky. Moji tam mohli pekne spat aj ako 9-12m.v zime vo fusaku.,a kedze to bol zaroven aj sportiak,opierka sa dala polohovat.. Uplna parada! Radost kocikovat! Skoda,ze uz tretie nebude.
@dellfi a kedze si si uz kupila kocik,aky si si kupila,tak si presad svoje,musis nieco vymysliet,ved hadam mas fusak,prikryjes dekou a ak by snezilo,das plast do dazda..
Ty mas dieta,ty rozhodujes. Teda,este partner k tomu ma co povedat.
@dellfi viete, ja by som polozila otazku vam. ako by sa vam spalo niekde, kde nemate miesto, ste tam pokrcena, pokrutena, nemozete sa pohodlne vystriet? samozrejme, ze dieta v tom nemozete nechat, ked sa tam nezmesti.
@sue dakujem za podrobnu psychoanalyzu. Vidim, ze dietatko este len cakas, tak do teba nebudem tvrdo utocit spat. Len sa potichu pousmejem lebo netusis o com tu este pises. No a tym ktorym sa moja otazka zdala blba sa osptavedlnujem. Som si zial naivne myslela, ze sa tu chvilku s vami odreagujem od kazdodennej reality. Tak tym co to pochopili dakujem za nazor. A tym co ma potrebovali urazit dakujem vlastne tiez.
@dellfi prave kvoli tomuto som si kupila kocik s dost dlhou a sirsou vanickou,ale ty to uz teraz nezmenis...volila by som radsej sportovu cast ako mat pokrcene nozky....moja ma 13 mes. a stale sa vojde do vanicky aj s fusakom 😀 ale dnes,ked som si myslela,ze nebude spinkat som zvolila sportovu a naobliekala som ju ( body s dlhym,puncosky,mikina,vyteplene rifle vetrovka,ponozky,ciapka,rukavicky a sal,fusak a na to deka ) no a cerstvy vzduch ju zmohol ,opierku som sklopila na lezato a spinkala
@dellfi tak bud si to s tetou pories, alebo kup za par eur stary velky kocik nieco taketo a hotovo
https://www.modrykonik.sk/market/kociky/l9m3/hl...
https://www.modrykonik.sk/market/kociky/dx30/ko...
No viem, že rodina dokáže narobiť veľa vody, ale osobne, neviem aké máš skúsenosti ty, ale mne pri kúpe kočíku rovno povedali, že vaničky sú teraz robené tak, že dieťatko je tam tak max na 7 mesiacov...jedine pri menších detičkách vydržia dlhšie. Osobne, tiež by som netlačila bábo v hlbokom kočíku. Ja dobre viem, mne malá mala v januári 7 mesiacov a tiež šla do športiaka potom. Proste neboj, isto bábu nič v športiaku nebude. Treba len dať do fusaku...prekryť dekou. A keď dáš bábo do overalu a takto zabalíš, tak mu možno aj teplo bude...nech mu tam tvoja teta skúsi šupnúť ruku...uvidí, ako tam bude teplúčko. Ale verím, je to náročné, keď sa rodina takto k tomu stavia. Ale naozaj musí byť aj bábu nepríjemné, že je vo vaničke utlačené. Ja byť tebou proste si presadím svoje. Čo urobí, keď bude dieťa v športiaku a vanička bude niekde zbalená? ;) Tak veľa sily do boja ...a neboj isto v športiaku bábu nebude zima. ;)
@dellfi ja nad takym rozmyslam pre druhe ... len jednak neviem ci sa chcem pripravit o radost s vyberania kocika a tiez co by povedala rodina ze prvy kocik sme riesili a objednavali zo zahranicia a druhy kupim za cenu obedu pre dvoch :D
ten prvy si presne pamätam, peg perego z konca 90 rokov, superna vecicka, bezchybne to jazdilo, vsetko sa tam zmestilo .. a pamatam si ze bol lahsi nez dnesne kociky, ale to uz ma mozno len pamat klame
v kazdom pripade lepsie nez mnohe dnesne cuda
inak peg perego si stale drzi modelovu radu ktora je velmi podobna tymto, len tieto nove maju vyse 15kg ako vsetky ostatne dnesne kociky
aj inglesina ma podobne, ale to uz je cena aj 1000e za tu klasiku 😀

Mala som teutoniu a tam sa dá dokupit predlžovaciačasť.Zo sportaku ti pri nozkach dorobi akokeby.vanicku . Natvoj kočík dačo take neexistuje?