Môže krátka vanička na kočíku deformovať nožičký bábätka?
Mam problém, ktorý mala určite nejedna s vás. Moja už takmer sedem mesačná dcérka sa mi nezmestí do vaničky kočíka a na tu otvorenú verziu je skrátka zima. Čo jej ublíži viac? Pokrútené nožičky vo vaničke, alebo otvorená bugina v januáry? Akoby ste riešili tento problém? Na dva mesiace sa nám ale neoplatí kupovať nový kočík... čo stým?
@dellfi nechcem ta tu nejako psychologicky pitvat, tak prepac ak to tak vyznie, ale ako iste sama vies, kocik je len vrchol ladovca. problem je v tom, ze dospela, svojpravna zena si nevie urcit hranice a necha sa terorizovat kvoli uplne banalnym veciam svojou tetou. Spominas, ze o vlastnej domacnosti mozes len snivat, neviem ako to teda mate, my sme par rokov byvali u svokrovcov v dome, kym sme si zariadili vlastny, ale teda nikto si nedovolil mi rozkazovat co a ako mam robit so svojim dietatom. Bola som nachystana, ze keby chcel niekto vydierat tym, ze sme tam, tak mame skakat ako oni povedia, ale to sa nikdy nestalo, su to charakterni ludia. Ak boli v dobrom myslene nevyziadane rady od svokra, milo, ale razne som vysvetlila odkial pokial a ze oni uz predsa mali sancu si deti podla seba vychovat a teda toto nase ak dovolia si budeme riesit my, ved nemame sestnast rokov. Zrejme si submisivna povaha, ked si to vobec teta dovoli riesit a kafrat sa ti do kamaratok a nausniciek (!). Vyzeras byt inteligantna baba, trosku postuduj ohladne osobnych hranic, temy ako respektovat a byt respektovany a tak podobne a zacni na sebe intenzivne makat. Dobre by bolo stihnut do veku, kedy budes musiet ukazat hranice svojmu dietatu a to bez tych vlastnych ide velmi tazko, resp. vobec.
Dufam ze sa neurazis, myslim to dobre. Zi si svoj zivot podla seba. Nauc sa na seba spoliehat, lebo v tych skutocne narocnych zivotnych situaciach sa clovek moze spolahnut jedine sa seba a svoju silu. Zatial sa da trenovat na takychto banalitkach. Drzim ti palce na ceste za vlastnym Ja 🙂
Ja da ti naozaj čudujem ze si necháš hovoriť do svojho života od niekoho iného (ja si nenechám animistickú rodičov nie to este od tety!!!!) sidospela žena, matka, dupni si nohou a hotovo! Dávať tajne náušnice lebo tete sa to nepáči? No a co? Jej problém, veď je to tvoje dieta, vy s mužom ste si ho urobili, ty si ho vynosila a porodila, vy s mužom ju vychovávate, financujete. Ako si možte nechať od niekoho ďalšieho kecat do veci do ktorých ich noc nie je.k tvojej otázke, samozrejme ze malej ublížiš ak bude v kočíku ktorý jej je maly poskrcana. Na nožičky a chrbátik to dobre nie je a plus co tak pohodlie tvojho dieťaťa? Zamenia spokojnosť vlastného dieťaťa za spokojnosť niekoho iného? Veľmi sa ti čudujem. Co sa mojich deti týka, môže sa hocikto postaviť aj na hlavu ja si budem robiť vo uznám za vhodne, nebudem robiť vo odo mna očakávajú ini ale to co chcem ja a neuprednostnǐ dobro v todine pred dobrom a spokojnosťou mojich deti (aj teraz riešime niečo, víc ľudí v todine ch e a ja jednoducho nie a netrápi ma to🙂 moje deti moje rozhodnutia moje pravidla). 7 mesačne dieta uz potrebuje aj kontakt so svetom, pozerať sa na okolie nie len ležať v kočíku a pozerať sa do neba alebo do striesky. Mna by zaujimalo ze dokedy máš akože nosiť malú bo vanicke podľa tety? Do 2 rokov? Ja ti poradím iba jedno vaničku odlož, malú daj do sportiaku, nic sa jej nestane, veď dusak máš, overal tak isto, obliecť ju vieš..... A keď rezanie mat pripomienky tak juniorskú a nenechaj si skákať po hlave od človeka ktorého do tvojho dieťaťa nie je nic. Môže ti ktokoľvek akokoľvek pomôct dať ti milióny ale to mu nedáva právo rozhodovat o tvojom živote. Dúfam ze som sa ta nedotkla, ale bola by som rada len sa ti otvorili oči (neunavuje ta takto žiť? Aký vzor dáš neskôr malej? Ze si niekto bude z teba robiť poskoka a rozkazovať ti? Tomáš byt autorita a aj mala ta musí tak vnímať nie čakať na to co povie teta a robiť veci po tajomky). Držím palce ps. Začni uz dnes a rázne a nedaj sa odbiť, ty si mama ty rozhoduješ nikto iný na to právo nemá (iba tatino samozrejme) a mrhať peniaze na další Kocik? Radšej kúp niečo dcerke
Pár slov mi tam ušlo, telefón mi automaticky "opravuje" slova takze snáď pochopíš co som chcela povedat
@dellfi normálne daj do športového a tete povedz, že keď sa jej nepáči, nech nekočíkuje, to fakt potrebuješ pomoc od tety 3 krát týždenne? ináč nenavaríš, neupraceš? Prepáč, ale ja tu nemám žiadnu rodinu, manžel furt v práci, s malou od jej 3 týždňov 3 hodinové prechádzky doobeda a poobede, varila som večer na 2 dni, upratala, keď bol čas, dupni si, lebo aby ti už teraz kecala do náušníc, do stretávania s kamoškami, do baby plávania, to je sila a bude to ešte horšie, keď začne chodiť, keď budete chodiť na ihriská, keď pôjde do škôlky
nuž... to už bude tak... neda sa mat všetko.. aj pokoj od dietata, aj vlastný názor...

@meluela no v tomto pripade by tie reakcie rodiny nemuseli byt tak zle narozdiel od tych mojich. ☹ Skoda, ze som vyber nasho nechala na manzelika. Kupoval ho ked som bola este v druhom mesiaci. Bola som este tak mimo s toho, ze som tehu az som vobec nerozmyslala prakticky. A mozno ten nas je normalny. Len nasa Nini je noc dlha. Ona je totiz vacsia nez niektote 8 az 9 mesacne deti. A ma este len 6 mesiacov. A to je ten problem. No uz som pisala na nejake inzeraty. Uvidim ake budu odpovede a potom sa rozhodnem. Diky za typ!