icon

Môže si pediatrička pýtať poplatok za CRP vyšetrenie?

janulkama
21. mar 2011

Chcela by som sa opýtať a poradiť.Naša detská lekárka si od nás pri CRP vyšetrení pýta 5 eur.Ale keď idem niekam inam,tak nám to prepláca poisťovňa.Aj moja sestra u svojej detskej neplatí,keď deťom robia CRP.Je možné a dovolené,aby si od nás pýtala za toto vyšetrenie peniaze?Inde nám to prepláca poisťovňa... 😕

barunka
3. máj 2012

ja tiež platím u lekára CRP, sme v dôvere a ak sa nemýlim, tak som platila 6 eur. lekára má dcérka v SC

31majka12
3. máj 2012

my tiez platime za CRP-lebo sme poisteny v dovere

lubicakovac
3. máj 2012

@jamajčanka my sme v unione ale máme potmehudku doktorku, lebo ked bol malý chorí, čo ona sa tvárila že to tak nie je, tak akože navrhla že sa môžeme presvedčiť, ak ja ako matka chcem, že môže urobiť test, ale že je to spoplatnené, 5 eur 🙂 keby to ona urobila v rámci postupu tak by to nebolo, lebo to sformulovala ako test na vlastnu žiadosť, najlepšie bolo, že malý tak reval, že si tých 5 eur zabudla vypýtať :D

sisaha
3. máj 2012

@lubicakovac mala si jej povedat, ze ano, ja ako matka to chcem, lebo moja poistovna tento vykon plne uhradi...kokso, ja by som niektorych lekarov bila... A ak crp vyjde vysoke a je treba atb, tak tiez je to na tvoju ziadost?

ginger_fox
3. máj 2012

ja som za CRP u nasej pediatricky nikdy neplatila. Na nastenke ma vsak tento oznam: "od 1.4.2011 Všeobec. zdrav. poisťovňa znížila platbu za CRP, preto pacienti do 18.rokov, ktorým ho doteraz poisťovňa hradila celý, budú doplácať 3 Eur za vyšetrenie". My sme poistenci Unionu, ergo sa nas to netyka...

lubicakovac
3. máj 2012

@sisaha no podľa nej áno, my máte hrozne švihnutú doktorku, a to som k nej šla na odporúčanie druhých, no ale asi aj oni boli slepí, lebo ked som sa niečo opýtala, povedala mi vždy to čo som už dávno vedela alebo to jej pravidelné "to je normálne", súkromníčka jedna, ešte to kompenzuje jej sestrička, čo robila na detskom oddelení, tá má toho v hlave asi viac ako ona :D a kedže už nemáme poradnu a malý je zdraví, tak máme od nej pokoj :D

sisaha
3. máj 2012

@lubicakovac no zatial, ale co bude neskôr? Treba sa ozvať, lebo niektorí nevedia kde je sever a hranica.

lubicakovac
3. máj 2012

@sisaha ved chceme ísť od nej preč, ale nevieme kam, lebo v dedine je taká úžasná detská, že ked jej dáš čokoládu dieťa ti vypíše na pn na týždeň, tak aký obraz si o nej urobíš a čo je nedaleko v takom mestečku, tak všetky ostatný okrem tej našej majú plný stav a do okresného mesta je daleko chodiť, tak zatiaľ to ešte vydržíme, ked bude väčší, pôjdeme k manželovej bývalej detskej, lebo tá je super, ale daleko a malý ešte v buse neobsedí 🙂

magali
3. máj 2012

jaj ja by som si za to vysetrenie aj rada zaplatila, ale nasa dr ten pristroj ani nema, nastastie nebyvame chori klop klop

sisaha
3. máj 2012

@lubicakovac tak si od nej zatial pytaj aspon doklad o zaplateni a nahlas ju poistovni.. Oni si s nou uz poriadky spravia hadam

macca5
4. máj 2012

ahojte,ja som bola svedkom,keď si naša DR.pýtala za CRP 5€,dieťa bolo poistené v dôvere 😖

dalilali
4. máj 2012

@lubicakovac moze berie sa to ako nadstandard poistovna to lekarom nepreplaca cize nemaju inu moznost ako to spoplatnit

simisi
4. máj 2012

ja som dnes u nasej platila 2.80,mame vseobecnu

bubinko83
14. máj 2012

aj my sme dnes za CRP platili 2.80 eura mame VšZP

keziah
11. júl 2012

ja som dnes platila 7 eur, tiez mame vseobecnu
ale ze je to riadne zderstvo. rozmyslam, ze si kupim sadu na domace testovanie, tak ma vyjde jeden test na cca 3 eura a nemusim ani k lekarke.. len sa este naucit spravne napichnut prstek.

lolonka
11. júl 2012

ahojte baby....ja mám super pediatričku....v minulom roku som platila za crp 4,- eurá....a od tohto roka neplatím nič.....mi povedala, že ak sme vo všeobecnej tak už od januára sa to prepláca celé z poisťovne... 🙂 🙂

trnka77
11. júl 2012

my platíme už asi dva roky 3€ a sme v Dôvere-nepreplácajú

lolonka
11. júl 2012

@keziah ....ale treba vedieť až ktorú hodnotu riešiť liekmi......lebo treba zvážiť aj vek...aj hmotnosť....aj počet dní, ktoré má dieťa teplotu....a aj celkový stav... 🙂 ...príklad raz bolo crp 8 .....ale lekárke sa dieťa nezdalo,...tak urobila klasické odbery...a dieťa malo nejakú hodnotu vysokú.../teraz neviem, presne čo to bolo/...a nasadila vtedy antibiotiká....neviem no....ja radšej zájdem k lekárke, nech dieťa aj pozrie...našťastie máme výbornú pediatričku.... 🙂

libka1
11. júl 2012

tiez platim za CRP, obom detom, jedno ma union a druhe doveru, tym som nechcela povedat ze to tak ma byt, len som skonstatovala, a ak sa dobre pamatam tak sme platili 8 EUR....

monikas73
30. aug 2012

@benne
Ja mam tiez deti v UNION ZP a neplatila som za vysetrenie CRP. Lekarka mi povedala, ze UNION preplaca cely ukon, Dovera vobec nic nepreplaca, zaplatila by som asi 6 €, keby som mala VSZP tak doplacam tusim 2,5€.
Na pohotovosti by som vraj za vysetrenie CRP platila.

anika11
30. aug 2012

zo zaciatku sme to mali zadarmo,ale posledne nam uz povedala doktorka,ze sa musi doplacat 2 ecka..to bolo ale uz tiez davnejsie,tak mozno to uz tiez nieje aktualne..

vavrenka
30. aug 2012

ja platim za crp 5€, vraj preto, lebo je to nadstandard - meraju a vyhodnocuju ho v priamo v ordinacii na pockanie. keby som nechcela zaplatit, tak malej odoberu krv, poslu do labaku a za nejaky cas, zrejme na druhy den by boli vysledky.

eeffka
30. aug 2012

Nikdy nic,testuje malú automaticky ak sa jej nezda uz asi 3 roky,poisťovňa vseobecna. vysledok na pockanie priamo v ambulancii.

betina1984
30. aug 2012

Ano, my platili minuly tyzden 2,50 Eur

najjulinka
11. nov 2012

normalne zadarmo,a le dnes sme bežali na pohotovosť, z kade nas poslali do nemocky a platilo sa - myslim 6,50 alebo tak nejak.....

linda81
11. nov 2012

no to je uz otras, co sa na SR deje...CRP je jeden z najzakladnejsich parametrov....to ako si za to mozu peniaze pytat....

maznacik007
11. nov 2012

ak mate doveru tak platite plnu sumu 6 eur ak vseobecku tak 1,5 ... uz sme mali viac pediatriciek a vsade sa platilo neplati sa jedine ak sa to robi klasicky cez rozbor v labaku ze nie hned vysledok, detto aj u dospelackej...
na pohotovosti sme za CRP nikdy neplatili a robili nam ho viac krat..

aduskatt
11. nov 2012

pred mesiacom sme za CRP platili 3,50, poistovna Dovera .vyslo negativne a vyter, ktory robila sucasne potom pozitivny, rozvinuty zlaty stafylokok, takze zbytocne vyhodene peniaze, pretoze ATB, ktore maly potreboval dostal o tyzden neskor....ono bez CRP by ich sice dostal tak ci tak az o tyzden, ale aspon by som usetrila 3,50

nika80
11. dec 2012

Minulý rok som za CRP vyšetrenie platila u detskej 5 Eur (bez dokladu o úhrade), poisťovňa Dôvera a teraz pozerám na ich stránke a toto som našla: http://www.dovera.sk/poistenec/tema-len-pre-vas...

zuzi0911
11. dec 2012

Ja som este v zivote neplatila ani za seba ani deti.malo by sa platit len ak si to vyziada pacient a nie ked je to od lekara navrhnute. no neviem