icon

Môže skôr podaná dávka sirupu ublížiť?

3. feb 2025

Som na nočnej.malá je chorá.manžel asi nepočúva čo hovorim a dal malej sirup keď jej zase vystúpila teplota čo bolo asi po 2 hodinach.moze jej to takto jednorazovo ublizit?odporucanu dennu davku nepresiahla.cez den velmi neteplotovala, az vecer

lenkakravcova
3. feb 2025

Podľa toho aký sirup a koľko. Niektoré lieky dvíhajú tep, takže môže mať búšenie srdca, zvracať atď. Zavolaj si na toxologicky úrad či ako sa to volá. Oni vedia poradiť po telefóne.
Toto: https://www.ntic.sk/

anavixy
3. feb 2025

Nie, jednorazovo neublizi. Dal ten isty sirup?

kiki68
3. feb 2025

Nie, ked som videla kolko supli nurofenu na pohotovosti s tym ze „ to mate takto robit „, bolo to o pol davky viac na jeho vahu

lilyianka
3. feb 2025

Neublíži, nedávno som sa o tom rozprávala s lekárničkou.

pribinak
3. feb 2025

Nurofen? Tak to fakt neublíži… nurofen sa dáva aj mesiac napr pri svalovým preťažení

autor
3. feb 2025

@pribinak nurofen.ma 13kg.raz 6 a priblizne vraj to boli 3 hodiny ked mi volal druhykrat zase 6

autor
3. feb 2025

@lilyianka ďakuje.tiež dúfam, že keď len takto jednorázovo tak nie

autor
3. feb 2025

@kiki68 tak tam by mali vedieť čo robia.tak asi je to ok.

autor
3. feb 2025

@anavixy ten isty.nurofen

autor
3. feb 2025

@lenkakravcova nurofen.6 ml a potom tiež 6ml.mala ma 13kg

pribinak
3. feb 2025

Kľud

lenkakravcova
3. feb 2025

Zavolaj si tam. Píšu to aj na ich oficiálnej stránke. Pozri tu. https://www.nurofen.sk/ako-na-bolest-a-horucku/...
Zavolaj a opýtaj sa. Tam ti lepšie poradia než my tu na MK.

lenkakravcova
3. feb 2025

@pribinak to máš odkiaľ?

Na ňom sa píše "Liek Nurofen sa neodporúča podávať dlhšie než 7 dní bez porady s lekárom"

pribinak
3. feb 2025

@lenkakravcova to mam po porade s lekárom

zuzkaa1991
4. feb 2025

Presli sme.cez víkend ano po.podani lieku isla hore teplota prvýkrát sme mali 40tky len sprchy alebo paralen dat.po 4hod ale to su chlapi🤦‍♀️ ak jednorazovo nevadi ak nedal.este v noci.....dnes by som dala.paralen nech sa dodrži.denna davka nurofenu....