icon

Môžem ísť s 15 mesačným dieťaťom do nemocnice v prípade, že bude pozitívne?

17. okt 2020

Zaraza ma ze na toto sa este nikto neopytall!??!!! 😱
AKY JE POSTUP U POZITIVNEHO DIETATA DO 3 ROKOU
pricom v tomto veku ma dieta zo zakona narok na doprovod rodica do nemocnice..
musia ist hned do nemocnice lezat alebo su v domacej karantene??od marca mam panicky strach a depresiu z toho ze by mi v pripade ochorenia zobrali 15 🌙 dieta same do nemocnice..ako to je??? 😱😖 vsak si to nemozu dovolit??? 🤢🤯

Strana
z2
zlostitko
17. okt 2020

15 mesacne dieta mozno prezije covid bez akychkolvek priznakov, deti ho vseobecne dobre znasaju a nepatria do rizikovej skupiny.

bagre
17. okt 2020

No myslím, že sa komunikuje s pediatrom a sedí sa doma - všetci z rodiny a pokiaľ sa stav zhorší tak až potom nemocnica. A či s dieťaťom - to neviem, bežná hospitalizácia určite, ale v tomto prípade som si nie istá, nemusia mať kapacity..predsa len sú to iné podmienky čo musia dodržať a vytvoriť..
Ale deti to znášajú lepšie, tak by mala stačiť domáca liečba.

autor
Autor odpoveď zmazal
mondolina
17. okt 2020

Nie nemám, covid neznamená automaticky hospitalizácia.

janinah
17. okt 2020

Vidím,že máš depresiu,aj tie výkričníky,výstražné znamenia svedči o tom,že to nezvládaš.Oveľa lepšie by sa ti žilo,ak by si akýkovek problém začala riešiť v momente kedy nastane,nie skôr.Lebo to by si už mohla aj stresovať čo ak príde hladomor,mimozemšťania ,únos dieťaťa...možností tisíc čo všetko ssa môže stať.Ak by taká situácca nastala,tak to bude rodič riešiť s primárom oddelenia,ale nepoznáme na SK prípad,že by hospitalizovali dieťa do 3r.Havne sa správať ako treba,minimalizovať kontakty a niet nijaký dôvod na paniku...a ver,že sú na tom matky aj horšie- moja kamarátka zdravotníčka v covid budove pri pacientoch a doma 5r. kardriačik po operácii srdiečka.A ona stále pracuje,nezdúchla ani na pandemickú očr v 1,vlne.....takže sú medzi nami aj hrdinovia ,aj realisti a potom aj tí tretí,na ktorých ani nemám výstižné pomenovanie.

sionell
17. okt 2020

Počúvala som podcast o vs. lekarom z Namestova (podcast robi dennik SME), ktoremu zatial ani jeden pacient neskoncil v nemocnici. Ak sa im zhorsi priebeh ochorenia, posiela ich na RTG, aby sledovali stav pluc a podla toho nastavuje liecbu. Takze nie kazdeho s miernymi priznakmi hned hospitalizuju.

https://www.youtube.com/watch?v=3D7cuCD71Lg
dzina007
17. okt 2020

Iba kvoli pozitivnemu testu v nemocnici neskoncite. Do nemocnice sa chodi uz ked nieje ina moznost. Tak isto ako pri inych chorobach.
Minule som citala ze od mamicky ktora chcela ist ako sprievod s dietatom vyziadali akurat negat. Test. Ale to neslo o dieta hospitalizovane kvoli covidu.

autor
Autor odpoveď zmazal
mondolina
17. okt 2020

Pravdaže má deti a nie jedno, že @janinah😂

mondolina
17. okt 2020

Len ti chcela jemne naznačiť, že hysterčíš.

whatever1
17. okt 2020

Nepanikar, musel by mať veľmi ťažký priebeh aby si ho nechali, co je malo pravdepodobne v jeho veku. Ukludni sa nerozmyslaj nad hlupostami. To je akoby sa od rána do noci trápis, ze co ak dostaneš rakovinu, čo ak bude mať manžel úraz, čo ak vás vykradnu.... Všetko sa môže stat, ano, ale takýmito čiernymi myšlienkami sa okrádas o čas aj nervy a úplne zbytočne. Nenechaj sa pohlcovat myšlienkami co by bolo keby bolo...

gabikula
17. okt 2020

Ja neviem, ak sa chceš strachovať, môžeš sa báť aj toho, že čo ak hospitalizujú teba a dieťa ostane doma. A čo potom ? Vždy sa dá nájsť niečo, čoho sa môžeš báť. A čo ak bude práve hospitalizované jedno dieťa na jednom oddelení a druhé budú chcieť hospitalizovať na inom pre inú diagnózu, alebo v inej nemocnici. Takto sa predsa žiť nedá, to by sme sa všetci len umárali v strachu. Treba byť ostražitý, ale nie ustráchaný. Tieto veci sa riešia vtedy, keď nastanú. Treba dôverovať sebe aj ľuďom, ktorí to s tebou budú riešiť. Myslím, že je pramalá pravdepodobnosť, žeby tak malé dieťa hospitalizovali pri pozitívnom teste.

nikiki29
17. okt 2020

Zato, že nie je vystresovaná fretka nemôže mať deti? 🤔 Ja mám tiež dieťa a nepanikárim tu 24/7. Dokonca sme boli aj v karanténe a predstav si, žijeme. Keď sa dieťa náhodou nakazí, väčšinou to dobre zvláda a liečba prebieha symptomaticky. Nie je dôvod na paniku... skôr sa treba báť o babky/prababky

nominativ
17. okt 2020

Covid je posledná vec, ktorej sa bojím u detí. To by musela byť sakramenska náhoda, aby šla do nemocnice. Keby riesis všetky tie situácie, ktorých sa teoreticky môžeš báť, tak sa zabiješ.

A čo keby máš dve deti (keď tu už vravíš iným, že to zľahčujú) ? A jedno má napríklad leukémiu a leží kdesi na druhom konci Slovenska? Hodila by si si mincou, že ktoremu dieťaťu vezmeš matku a pri ktorom budeš? Ked sa už hypoteticky bojíš tohto, mám dosť veľa tipov na to, čoho sa môžeš báť, možno ten covid nebude vyzerať až tak hrozivo.

janinah
17. okt 2020

Mám tri deti,dve už dospelé....a napíšem ti,že dáky vzdialený tieň korony nad tvojim dieťaťom je úplná malina oproti iným životným situáciám,ktorým sa nevyhneš.....ak ti napr. dieťa po 18nástke odíde žiť na druhý koniec sveta ako mne a donesie si odtial manžela ako moja...a predtým prešla x-krajín typu Nikaragua,Kostarika,kolumbia....sama krásna modrooká blondína...a ty si doma a čakáš na správy,či žije a či je ok...ja ťa nestraším ani neodsudzujem,ja ti chcem poradiť a pomôcť,lebo tvoj prístup ť abude ničiť...strach o deti musíme držať v norme a nepripustiť,aby nám matkám znižoval kvalitu života..

autor
Autor odpoveď zmazal
gabikula
17. okt 2020

Nie, nemyslím si, že je toto horšie ako vojna.

mondolina
17. okt 2020

Tak sa boj ♥️🤗ja budem radšej spokojne žiť ( dieťa mám)

nominativ
17. okt 2020

Toto je horšie ako vojna? Kokos, my sa máme super dobre. Takto dlho mier ešte nebol. A keď čosi bude, tak vymre pol ľudstva nie pre jadrové zbrane, ale pre to, že všetci sa tak poseru od strachu, že z toho pomrú.

diewcatqoo
17. okt 2020

Mam dieta, zijem v krajine, ktora patri k najpostihnutejsim v Europe, tento rok sme boli 5x v karantene, mame kopec znamych, ktori covid prekonali a na 98% som presvedcena, ze sme covid prekonali aj my doma, este v marci.
Na deti caka vo svete xy ovela, ovela horsich nastrah ako covid.

mondolina
17. okt 2020

@nikiki29
Vystresovaná fretka😂😂

nikiki29
17. okt 2020

Stres oslabuje imunitu - slabá imunita neodolá covidu, odporúčam prestať žiť v tomto nezmyselnom strachu 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Ja sa teda bojím o naše mamy, babky, dedkov... tí ľudia nás vychovali, zaslúžia si trochu vďaky a ohľaduplnosti! Ale tvoje správanie je len hnus velebnosti! Aspoň vidno čo si podľa teba zaslúžia tí starí, ktorí sa o nás vzorne starali! To mi je len vďačnosť! Nabudúce keď pôjdeš s dieťaťom k matke/babke nezabudni im povedať, že ti na nich nezáleží keďže sú jednou nohou v hrobe 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ sila...
Nehovorím, že treba zľahčovať, ale treba sa chrániť a nie robiť problém tam kde nie je. Keď to príde, bude to tu, budete sa liečiť. No a čo... opakujem, deti to dobre znášajú a liečba je symptomatická. Nechápem túto umelú paniku fakt.

stanzi
17. okt 2020

Hm...som zvedava ako sa budes citit, ked sa o 30-40 rokov tato situacia zopakuje a tvoje deti nad tebou myknu plecom a vobec sa o teba nebudu bat, lebo “vsak uz budes 1 nohou v hrobe” 🙂

luthine
17. okt 2020

Horsie ako vojna? Moja, spamataj sa. Chorobu, pri ktorej realne umiera realtivne nizke percento populacie a pocas ktorej jedine, co musis robit je nosit rusko a dodrziavat social distancing porovnavas s vojnovym stavom, kde kazdy chodiaci muz je odvedeny na front, aby ho tam ako ako v masokombinate pomleli? Kde vsetci zvysni hladuju a za kus zvanca sa aj pozabijaju? Kde clovek prestava byt clovekom? Odporucam si velmi rychlo dat studenu sprchu. Takmer vsetky tu mame deti a aj viac nez jedno a ano, vsetky mame o ne strach. Toto ale co robis ty je uz choroba, asi aj horsia pre tvoje zdravie nez by bol covid. Nos rusko a ukludni sa🖖

autor
Autor odpoveď zmazal
evaemah
Autor odpoveď zmazal
ceklis
17. okt 2020

@nikiki29 aj ona raz bude stara 😂 potom snáď pochopí že život nekončí v 60tke 👍🏻

azzflo
17. okt 2020

Psychologovia pracuju cez internet aj pocas covidu, odporucam ti nejakeho kontaktovat. A ak si myslis, ze toto je horsie ako vojna, tak sa len pekne modli, aby tvoje 15 🌜 dieta vojnu nezazilo, este len potom by si bola dos*ata.

ceklis
17. okt 2020

Veď sa skús zamyslieť nad blbostami, ktoré ovplyvňujú tvoju psychickú pohodu. Máš dieťa, malé dieťa, tak si ho užívaj a nemysli na sprostosti. Okrem korony je milión iných nástrah, ktoré dieťa v živote ohrozuje. Keď by si mala myslieť na jednu po druhej, zbláznila by si sa. Užívaj si to že ste zdraví a v poriadku. Čo bude, bude. Keď to príde, budes riešiť potom. Načo riešiš niečo, čo sa nemusí stať? Zbytočná energia, skús ju investovať radšej do objatia svojich rodičov, prípadne starých rodičov, lebo vďaka ním máš aj ty vlastne dieťa. A trochu účty k starším by si tiež mohla niekde ešte nájsť. Pekný deň anonym 😂

saska121212
17. okt 2020

Všetky sme zlé, lebo ste nepočuli čo ste chceli ? Zaujímavé .. budete to mať ešte ťažké a hlavne to bude mať ťažké aj vaše dieťa, ak ho budete viesť rovnakým hysterickým smerom.

Strana
z2