icon

Možné príčiny odpadnutia u 14-ročnej dcéry

20mimka
13. okt 2024

Pekny den mamicky
Prosim poradíte mi ?vo fóre som nenasla pediatra
Dcera pred opadnutím sa triasla a odpadla ..
Ale môžu byt prosim príčiny ?rano raňajkovala jogurt a nato o hodinu sa to stalo..
Hormóny ?stres ?magnezium ?
Prosim poraďte tie ,ktoré máte skúsenosti z vlastnými dcérami..
Asi pred 9 mes mala u pediatricky odobratu krv a väčšíe vyšetrenie urobené…to len preto ze nemala davnejsie ..tak mi povedala a mala vsetko v poriadku …
Dakujem velmi pekne za odpovede vopred a prajem pekny vikend

Strana
z2
kaktusik007
13. okt 2024

co takto ak sa bude citit este zle zajtra navstivit lekara?

alebo ak je to vazny stav ist s nou dnes na pohotovost? stratila aj vedomie? na ako dlho?

mamina7070
13. okt 2024

nizky tlak, klesol cukor
ja som v puberte odpadavala kazdy tyzden

ten tras vypoveda o poklese cukru jeden jogurt su velmi male ranajky

januska12323
13. okt 2024

Nízky tlak, málo jedla, málo pila, menštruácia? Choďte zajtra k pediatrovi, pošle vás na vyšetrenia. Pred 9 mesiacmi mohla byť zdravá a teraz už nie, začnite tam.

jullyeverest
13. okt 2024

@20mimka akože… žasnem. Fakt si myslíte že tu dostanete odpovede od nekvalifikovaných ľudí? Ak nechcete ísť na pohotovosť tak tam aspoň zavolajte. BTW za 9 mesiacov sa môže zmeniť veľa vecí.

judit47
13. okt 2024

Ja som v puberte pocas menzesu tiez odpadavala, mala som hranicne zelezo a pri MS ked klesli uz som padala triaslo ma par sekund a potom to preslo🙂

alickapusinka
13. okt 2024

Mohol to byť aj epileptický záchvat tých záchvatov je strašne veľa čím skôr k pediatričke a potom na neurologiu.

mimi3008
13. okt 2024

Ale ako sa triasla?

barbie2023
13. okt 2024

Keď som mala 14 som prvý krát odpadla. Mám 34 a už viackrát sa mi to stalo. Prešla som xy vyšetreniami a nič nenašli.

barbie2023
13. okt 2024

Ak sa triasla je pravdepodobne ,že ide o epilepsiu. Tu môže mať aj výnimočné ,nemusí byť dlhodobá. No treba ísť k dr. Že bola pred 9mesiacmi na kontrole nič neznamená.to je dlhý čas

lentilka78
13. okt 2024

My tu môžme iba hádať, určite by som šla zajtra s nou k lekárke. Môže to byť nízky tlak, ak má menzes tak aj kvôli tomu, alebo aj epilepsia a rôzne iné príčiny, ja som raz odpadla v autobuse, z ničoho nič mi prišlo zle a bum, stratila som nachvilu aj vedomie. Obehala som kadejaké vyšetrenia, nič sa nezistilo. Ďalší krát som odpadla keď som bola tehotná, úplne na začiatku tehotenstva. Ale to nebude zrejme vás prípad, vzhľadom na vek

klaudulixx
13. okt 2024

Nizky cukor, nizky tlak, menstruacia, mne sa to stavalo, ked som mala problemy so stitnou zlazou alebo mala nizky cukor. Jogurt je malo na ranajky .

belasy_motylik
13. okt 2024

Mňa by viac vydesil ten tras. Čo sa týka vyšetrení, odbery a ich výsledky sú aktuálne prakticky len tú minútu, kedy boli spravené, telo sa stále mení, určite odporúčam vyšetrenie, zdôraznila by som to trasenie pred stratou vedomia, nechápem že to tu väčšina úplne prehliada.

grof_monte_christo
13. okt 2024

Tiež by som sa bála toho trasu. Zájsť k obvodnej, požiadať o výmenný lístok na neurológiu, dat spraviť EEG.

mamamasama
13. okt 2024

Aj teraz mam vylozene nohy, lebo mi je na odpadnutie. Stava sa mi to casto. V puberte ma vykotilo viackrat. U mna nizky tlak, malo vody, alebo nizky cukor.

kacena4
13. okt 2024

ahojko ako sa triasla? mohla to byt epilepsia

lujza123
13. okt 2024

@20mimka určite to netreba podceňovať, sla by som k dr s ňou. V puberte sa všetko rýchlo meni a bohužiaľ niektoré ochorenia sa vedia objaviť práve v dospievani.
Ten tras pred odpadnutim je zvláštny

Ja som v puberte odpadla viackrát, ale ja mám extrémne nízky tlak, takže sa mi často točila hlava, černalo pred očami takze odpadnutie koli nízkemu tlaku poznam, pri tom nieje ziadna triaška

ina2405
13. okt 2024

@20mimka zavolaj pediatričke, ale ja som v 13-14 párkrát takto skolabovala, vraj to bolo z prudkého rastu a hormónov. Odvtedy sa mi nezopakovali také stavy.

deti95060810
13. okt 2024

dcéra odpadla a vy ste nevolali záchranku? prečo?
ja by som isto zavolala záchranku, alebo aspoň dieťa zobrala na pohotovosť....
a čo keď do večera sa situácia ešte zopakuje?

zobaka
13. okt 2024

do jogurtu treba dat cerealie, oriesky, to vyzera, ze neje dostatocne

luccija
13. okt 2024

@20mimka neschudla, jedáva pravidelne?pitný režim, neponocuje na mobile?
Jogurt po noci je málo mohla mať hypoglykémii.Meraj tlak, keď máte tlakomer

20mimka
autor
13. okt 2024

@ina2405 Dakujem za odpoved ..presne ako píšete ..vysoká je ,rychlo vyrástla ..a tiez si myslim ze hormóny

20mimka
autor
13. okt 2024

Bola s manželom ..triasla iba chvilkovo nie ako epileptický ako píšete ,ze vas hodi o zem ..mala ho moja babka viem ako vyzeraju …pred týždňom sme bolo chory s manželom chripka pravdepodobne ..a nato zacala soplit aj ona asi od piatku ..trochu pomenej jedla cez vikend to je pravda …inak s jedením nieje problem …je štíhla ale naje sa dostatočne ..momentalne nemala MS..trosku ju vecer bolela este hlavka ale to z prechladenia
Rano idem s nou k pediatrovi..len ma zaujímali názory mamičiek co mate v tomto veku dcéry..ja sa pamatam zo skoly ,ze spolužiačky takto odpadli ..a tiez to boli hormóny ..ale to trasenie predtym som si uz nepamätala alebo nevsimla ..

20mimka
autor
13. okt 2024

@luccija nemam tlakomer …co znamena hypoglykemia ?nema problem s cukrom ..

betulinka1
13. okt 2024

@20mimka Ked mas doma tlakomer, Skus jej sem tam zmerat tlak, ci nema nizky. Mnoho dievčat odpadava pred menštruáciou alebo pri menštruácii, to je dalsia príčina. Za mna jej pridaj mineraly, vit. D, K, vsetky B.

20mimka
autor
13. okt 2024

@zobaka keby ste videli kolko vyvaram…všelijaké jedla …zeleninu nechce ani ryby ..z coho som zúfalá ..pitný režim tiez stale pripomínam zhruba 1-1.5l vypije denne

20mimka
autor
13. okt 2024

@betulinka1 uz mala MS asi pred 2tyzdnami ..nemame este tlakomer ..dala som dnes Bcomplex ,magnezium ,hroznovy cukor

luccija
13. okt 2024

@20mimka keď dlhšie nejes, tak klesne cukor ja tiež cítim taký vnútorný tras a musím sa najesť.Musim jesť pravidelne.
Asi je vyčerpaná z choroby, potila sa ..

betulinka1
13. okt 2024

@20mimka ak ma nizky tlak, tak magnezium jej ho zhorší. Cize Skus ale keby jej bolo zle, tak magnezium nedavaj.

sashka22
13. okt 2024

@20mimka ja som v puberte tiež často odpadávala a bolo to preto, že som rýchlo rástla. Kým som ešte nebola pubertacka a odpadávala som ako dieťa, tak mi pomohli okuliare dioptrické, súviselo to s očami. Inak odpadnem hocikedy aj ako dospelá, ale dávam si železo a magnézium, vtedy som ok.

20mimka
autor
13. okt 2024

@luccija horucky nemala…ale ked uz lezie nieco na nu uz viem ze je bledá,unavenejsia ,,a na druhy den uz fukala nos..a trochu hrdlo..dnes uz hrdlo neboli ..iba sem tam vyfúka nos…a nie nepotila sa

Strana
z2