Možné príčiny odpadnutia u 14-ročnej dcéry
Pekny den mamicky
Prosim poradíte mi ?vo fóre som nenasla pediatra
Dcera pred opadnutím sa triasla a odpadla ..
Ale môžu byt prosim príčiny ?rano raňajkovala jogurt a nato o hodinu sa to stalo..
Hormóny ?stres ?magnezium ?
Prosim poraďte tie ,ktoré máte skúsenosti z vlastnými dcérami..
Asi pred 9 mes mala u pediatricky odobratu krv a väčšíe vyšetrenie urobené…to len preto ze nemala davnejsie ..tak mi povedala a mala vsetko v poriadku …
Dakujem velmi pekne za odpovede vopred a prajem pekny vikend
nizky tlak, klesol cukor
ja som v puberte odpadavala kazdy tyzden
ten tras vypoveda o poklese cukru jeden jogurt su velmi male ranajky
Nízky tlak, málo jedla, málo pila, menštruácia? Choďte zajtra k pediatrovi, pošle vás na vyšetrenia. Pred 9 mesiacmi mohla byť zdravá a teraz už nie, začnite tam.
@20mimka akože… žasnem. Fakt si myslíte že tu dostanete odpovede od nekvalifikovaných ľudí? Ak nechcete ísť na pohotovosť tak tam aspoň zavolajte. BTW za 9 mesiacov sa môže zmeniť veľa vecí.
Ja som v puberte pocas menzesu tiez odpadavala, mala som hranicne zelezo a pri MS ked klesli uz som padala triaslo ma par sekund a potom to preslo🙂
Mohol to byť aj epileptický záchvat tých záchvatov je strašne veľa čím skôr k pediatričke a potom na neurologiu.
Ale ako sa triasla?
Keď som mala 14 som prvý krát odpadla. Mám 34 a už viackrát sa mi to stalo. Prešla som xy vyšetreniami a nič nenašli.
Ak sa triasla je pravdepodobne ,že ide o epilepsiu. Tu môže mať aj výnimočné ,nemusí byť dlhodobá. No treba ísť k dr. Že bola pred 9mesiacmi na kontrole nič neznamená.to je dlhý čas
My tu môžme iba hádať, určite by som šla zajtra s nou k lekárke. Môže to byť nízky tlak, ak má menzes tak aj kvôli tomu, alebo aj epilepsia a rôzne iné príčiny, ja som raz odpadla v autobuse, z ničoho nič mi prišlo zle a bum, stratila som nachvilu aj vedomie. Obehala som kadejaké vyšetrenia, nič sa nezistilo. Ďalší krát som odpadla keď som bola tehotná, úplne na začiatku tehotenstva. Ale to nebude zrejme vás prípad, vzhľadom na vek
Nizky cukor, nizky tlak, menstruacia, mne sa to stavalo, ked som mala problemy so stitnou zlazou alebo mala nizky cukor. Jogurt je malo na ranajky .
Mňa by viac vydesil ten tras. Čo sa týka vyšetrení, odbery a ich výsledky sú aktuálne prakticky len tú minútu, kedy boli spravené, telo sa stále mení, určite odporúčam vyšetrenie, zdôraznila by som to trasenie pred stratou vedomia, nechápem že to tu väčšina úplne prehliada.
Tiež by som sa bála toho trasu. Zájsť k obvodnej, požiadať o výmenný lístok na neurológiu, dat spraviť EEG.
Aj teraz mam vylozene nohy, lebo mi je na odpadnutie. Stava sa mi to casto. V puberte ma vykotilo viackrat. U mna nizky tlak, malo vody, alebo nizky cukor.
ahojko ako sa triasla? mohla to byt epilepsia
@20mimka určite to netreba podceňovať, sla by som k dr s ňou. V puberte sa všetko rýchlo meni a bohužiaľ niektoré ochorenia sa vedia objaviť práve v dospievani.
Ten tras pred odpadnutim je zvláštny
Ja som v puberte odpadla viackrát, ale ja mám extrémne nízky tlak, takže sa mi často točila hlava, černalo pred očami takze odpadnutie koli nízkemu tlaku poznam, pri tom nieje ziadna triaška
dcéra odpadla a vy ste nevolali záchranku? prečo?
ja by som isto zavolala záchranku, alebo aspoň dieťa zobrala na pohotovosť....
a čo keď do večera sa situácia ešte zopakuje?
do jogurtu treba dat cerealie, oriesky, to vyzera, ze neje dostatocne
Bola s manželom ..triasla iba chvilkovo nie ako epileptický ako píšete ,ze vas hodi o zem ..mala ho moja babka viem ako vyzeraju …pred týždňom sme bolo chory s manželom chripka pravdepodobne ..a nato zacala soplit aj ona asi od piatku ..trochu pomenej jedla cez vikend to je pravda …inak s jedením nieje problem …je štíhla ale naje sa dostatočne ..momentalne nemala MS..trosku ju vecer bolela este hlavka ale to z prechladenia
Rano idem s nou k pediatrovi..len ma zaujímali názory mamičiek co mate v tomto veku dcéry..ja sa pamatam zo skoly ,ze spolužiačky takto odpadli ..a tiez to boli hormóny ..ale to trasenie predtym som si uz nepamätala alebo nevsimla ..
@20mimka Ked mas doma tlakomer, Skus jej sem tam zmerat tlak, ci nema nizky. Mnoho dievčat odpadava pred menštruáciou alebo pri menštruácii, to je dalsia príčina. Za mna jej pridaj mineraly, vit. D, K, vsetky B.
@betulinka1 uz mala MS asi pred 2tyzdnami ..nemame este tlakomer ..dala som dnes Bcomplex ,magnezium ,hroznovy cukor
@20mimka ak ma nizky tlak, tak magnezium jej ho zhorší. Cize Skus ale keby jej bolo zle, tak magnezium nedavaj.
@20mimka ja som v puberte tiež často odpadávala a bolo to preto, že som rýchlo rástla. Kým som ešte nebola pubertacka a odpadávala som ako dieťa, tak mi pomohli okuliare dioptrické, súviselo to s očami. Inak odpadnem hocikedy aj ako dospelá, ale dávam si železo a magnézium, vtedy som ok.

co takto ak sa bude citit este zle zajtra navstivit lekara?
alebo ak je to vazny stav ist s nou dnes na pohotovost? stratila aj vedomie? na ako dlho?