icon

Muž aj napriek dcerinej silnej alergii odmieta dať preč psa..

zoeazari
21. feb 2020

Baby,na nervy som.Mame doma havkaca.Milujem ho,aj ja,aj dcérka,aj muž.. Dcére zistili silnú alergickú reakciu na to, čo psík vylučuje slinami, močom (nie chlpy!!)..Okrem toho že má nábeh na astmu, má aj silnú alergiu a bolo nám povedané, že psík robí pri jej stave neplechu..A mali by sme to riešiť.. Bývame v byte, takže pes na dvore u nás nieje možný, ešte k tomu môj muž mu všetko dovolí.. Byť na sedačke, spať na posteli, a všetko..Havko je rozmaznany, má dva roky a hocikedy sa proste z trucu vycika na sedačke,na matrac,minule v spanku ostal muža..Ale nevadí,lebo podľa môjho muža je to v poriadku,ale to, že sa mi dieťa dusí,to už je asi ok.Uz som sa nahnevala a zacala hladat najlepsi mozny domov pre hava,ale muz ze v ziadnom pripade,on psa chce a hotovo.Mala na kortikoidoch a ja na nervy, lebo jej stav sa proste nezlepsi,dokym bude v kontakte s najsilnejsim alergenom..Co mám robit 🤦🤦🤦🤦🤦

Strana
z9
kikuska555
24. feb 2020

U nas podobna situacia. S rozdielom ze moj muz suhlasil so vsetkym. Najmladsia silna alergia na srst. Tiez v byte
Ako nahle sme sa to dozvedeli tak som mu nasla novy domov. Plakala som snad este mesiac, predsa bol clen rodiny 4 roky. Teraz ma veljy dvor, zahradu, milijucich majitelov.

Ak by to nechcel aj muz, urobila by som to aj tak. Aby moje dieta netrpelo

janezz
Autor odpoveď zmazal
janezz
24. feb 2020

@zoeazari No ty kks, aby dával psovi prednosť pred zdravím dieťaťa??? Toto nikdy nepochopím...sorry, ale potom tvoj muž nemá celkom všetko ujasnené čo sa týka priorít...ja osobne keby mám takýto problém, tak by som mu našla naj domov, aký by sa dalo bez mužovho vedomia keď to nejde po dobrom a zobrala by som psa keď nebude muž doma, natvrdo...a keď by robil cirkus, tak tu máš rozvodové papiere...sorry, ale toto je moc na mňa...

0

Odpovedz

kankam
24. feb 2020

@zoeazari bohužial, nie je to o srsti, ale HLAVNE o výlučkoch, takže pes určite nesmie byť v byte ak je dieťa alergické. A následne aj vymeniť matrace a sedačku min hĺbkovo vytepovať a povysávať s hepafiltrami, všetko kde sa pes pohyboval ...

simca06022011
24. feb 2020

A ty nevieš zakročiť vo výchove psa? Mne raz označkoval kvetinac pes a taky cirkus nastal, že to viac neurobil... Co ste robili dva roky??? Havko je malinký? Omg. Vytrieskaj ho aj keď je muž doma, nebude to robiť ani keď bude doma. A co... Hygiena na prvom mieste. Tu je normalne ťažké radiť, lebo problém je muž a nie pes. Tieto potrieby co doma vykonáva keby sa odstránili, fungoval by na pelechu a nie hocikde, tak mate po probléme. Asi by som šla.stylom, bud sa vychova pes (cim neskôr, bude to ťažšie) alebo ide preč... A ak sa mu nepáči, ide preč aj s pánkom.

ivkapk
24. feb 2020

Ja by som mu dala na výber: buď pôjde z domu on alebo pes! Ako sorry, mám rada psov, ale ako ho môže uprednostniť pred zdravím vlastnej dcéry. Ako ľudia zobuďte sa....

janickacrazy
24. feb 2020

@zoeazari čo už je havo preč? manžel to prežil?

nefertiti5843
24. feb 2020

@whatever1 To určite ☹ Neznáša toho psa, pochybujem, že by mu hľadala domov.

zoeazari
autor
Odpoveď bola odstránená
zuzka6542
24. feb 2020

@zoeazari ako prepac ale v tomto prípade prvý by letel muž a potom pes... je to jeho dieta?

gerrwie_girl
24. feb 2020

Omg tieto reci ze rozvod :D. Sa spamatajte baby. Treba sa porozpravat...ziadna hysteria, normalne si sadnut a snazit sa situaciu vyriesit rozhovorom. Psika naucit ze cikat ma iba vonku, isto sa to bude dat, aj ked uz ma 2 roky. Ak ma mala psika rada, isto by bola smutna ked ho date prec, ale ak sa havkac nenauci navykom, tak inu moznost nevidim ako ho dat prec. Ale nerozvadzaj sa :D

nefertiti5843
Odpoveď bola odstránená
nefertiti5843
Odpoveď bola odstránená
nika1971
25. feb 2020

@zoeazari kastrovat psa

leeo
Odpoveď bola odstránená
whatever1
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
whatever1
25. feb 2020

@nefertiti5843 Bohužiaľ tu nie je iná možnosť ako dat psa preč. Už som to tu písala ze je UPLNE JEDNO ci psa prevychovaju, vykastruju alebo neviem co... Dcéra má silnú alergiu, nábeh na astmu a ďalšie komplikácie. Pes bude sliny vylučovať nadalej nech je akokoľvek vychovany, je to jeho prirodzený nepodmieneny reflex. Tie sliny su uplne vsade(podlaha, koberec, gauč, pán, oblečenie, nábytok...atd), ty to necítiš ale ako silný alergik ti viem potvrdiť ze mi stačí vojsť do miestnosti kde bol môj "alergen" a v momente viem ze tam bol a nie je to nič príjemné a jej dcéra to dýcha od rána do noci.... Nerob z nej príšeru že dáva psíka preč, nemá inú možnosť.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
nefertiti5843
Odpoveď bola odstránená
nefertiti5843
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
katus226
26. feb 2020

@zoeazari tak ako to dnes dopadlo?

zoeazari