Narosan čučoriedkový
Ahojte maminky 🙂 chcem vas poprosit o radu, nasej dcerke v oktobri minuleho roku zistili tazky stupen anemie, ani neidem pisat, ake mala hodnoty, ale bolo to takmer na infuziu... Nastastie velmi dobre zareagovala na terapiu zelezom, a tak sme sa jej vyhli. Zelezo sme podavali nepretrzite do konca februara. Zaciatkom februara sme mali kontrolu na hematologickej ambulancii, vysledky uz boli v norme, dokonca uz mala aj nejake zelezo v zasobe. Ale medicinsky postup je taky, ze zelezo sa este uziva na stabilizaciu krvneho obrazu aspon tri mesiace, takze nam ho kazali uzivat aj nadalej do konca maja. Koncom februara vsak mala zacala hnackovat, chytili sme nejaku virozu a tak mi pediatricka odporucila Maltofer vysadit, a znovu jej ho nasadit az ked bude mat aspon tyzden stolicu v poriadku. Takze sme ho neuzivali takmer dva tyzdne a mala sa nam velmi pekne rozpapala. Predtym sme do nej nemohli nasukat 50 ml prikrmu, teraz mi zbasti 150 ml polievocky a este 100 ml prikrmu, davam jej 6 x do tyzdna masko, telacie, hovadzie, aj kuracie, varievam pseno, bulgur, a ja by som jej ten Maltofer uz najradsej nedavala. Nechcem byt nezodpovedna, ale papanie bola pre nas vsetkych predtym trauma, nasilu sme ju napchavali, teraz si sama pyta, to je radost varit. Preto som chcela nieco prirodne, aby ked pojdeme v maji na kontrolu tak sme nemali blbe vysledky. A vela som citala o Narosane, myslite ze by som jej ho mohla davat na stabilizaciu? Dakujem vsetkym ochotnym maminkam za cas ;)
@sedko1
@surikata666 nech sa páči píšem IP
Dakukujem vsetkym uz som sa skontaktovala s jednou s mamiciek.
Prosim aku kyselinu listovu davate malym detom do troch rokov a v akom mnozstve? Od akeho vyrobcu?
Aj my od Justu malému chuti sú to tabletky čo sa roztopia na jazyku
Ja davam accidum folicum 1/4 tabletky 2x tyzdenne maly ma skoro 9m
A neskusali ste niekto ferrofortis b? Obsahuje aj kyselinu listovu. Moj syn ma anemiu od narodenia a maltofer sme uzivali rok teda 4 balenia a hodnota je stale rovnaka :( uz sme aj na hematologiu zacali chodit a ta nam nic nepredpisala len odporucila maso a pecienku v strave:( ma hodnotu 9 syn ma dva roky a osem mesiacov
Moja dcéra keď mala nízke hodnoty železa dávala som jej najprv predpísané lieky😞 no keď ani po druhej kontrole nenastalo zlepšenie😖, začala som do každého jedla pridávať najemno nasekanú petržlenovú vňať, (ideálne bolo, keď to jedlo nebolo s mliekom), pri nasledujúcej kontrole už mala hodnoty vyššie, a pri ďalších takisto😁
Prosim nemate niekto sirup národná čučoriedkami od firmu just dakujem
Narosan
@rysavka3333 Dobrý deň, sirup mám ihneď k dispozícii. Pekný deň.
@starshiny1989 dakujem
@starshiny1989 dakujem uz mam
Ahojte baby, vedeli by ste mi prosim.poradit davkovanie pre 3 mesacneho plne dojceneho s miernou anemiou? Dakujem pekne.
Dakujem vam a davate to s vodickou ci neriedene?
ja neriedim davam tak ako je natiahnem si to rovno do striekačky aj staršiemu synovi tak dávam ,narosanu sa nestane nič aj ked bude 3 mesiace otvorený len musí byť v chladničke...ešte je doležité pol hodinu pred narosanom a pol hodinu po §om nepodávať mlieko vodu alebo čaj možeš...a taktiež možeš kludne podať nariedený s vodou ako vám vyhovuje ty si zvýš príjmem kyseliny listovej lepšie sa potom železo vstrebáva ale nieje nutné u nas to ide aj bez nej...
A kde ste to kupili baby? Kukam ze sa neda len tak objednat z netu..
Ahojte maminy.potrebujem poradit.dcerka,21m mi vobec nic nechce papat.iba materske mlieko a sem tam vyvarove polievocky.dnes sme boli na odberoch a samozrejme,nizke zelezo.predpisala nam maltofer,aj kys.listovu a pyridoxin,ale vela citam o tom Maltoferi,ze zapeka a podobne.dcera uz aj takto ma problem s kakanim,kakame raz za 3dni,tak vobec neviem,ci jej to nasadit.ci nevyskusat radsej ten narosan.a ak ano,kde by som ho mohla kupit.dakujem.
Môžem sa prosím spýtať? Mám narosan otvorený tri mesiace a neviem či ho môžem použiť pre dvoj rocnu. Nie je skysnuty a chuti normálne len teda neviem či jej ho môžem dať aj po troch mesiacoch. Dakujem

@mon895 môžete, vo Švajčiarsku aj 3 mesačne bábätká ho užívajú ale začnite s dávkami mocca lyzickami tie sú ešte menšie ako čajové.. Zapekat určite nebude aspoň zatiaľ som sa s tým nestretla ani u mojich detí ani u seba ani u mojich klientiek... Akurát môže trošku zafarbit stolicu ale inak sa veľmi dobre a rýchlo vstrebáva, nezaťažuje žalúdok a deťom zvykne aj zvýšiť apetít... Je to dobrá voľba 🙂