Náš pediater nás neošetrí pokým nebudeme očkovaní
Tak si predstavte ze nas pediater nas neosetri pokial nebudeme ockovany alebo po prekonani, no je to normalne? Test neakceptuje.
@slniecko77 uz som to spominala, ze je ine, ked lekar postupuje fer, hoci by mal neviemkolko pacientov - berie bud podla poradia, alebo podla zavaznosti stavu. Ak nevyda - o.k., dnes uz koncim, prepacte, prisli ste po ordinacnych hodinach, ak prave akutne nebojujete o zivot pridte zajtra rano, alebo chodte na pohotovost. Amen. Ano, moze sa chranit - ved sa chrani, ked je ockovany, plus samozrejme funguju respiratori, dezinfekcia. Takze seba tym neohrozi. Ak sa boji o inych pacientov - nech ma pre neockovanych vyhradene casy - aby sa v cakarni nestretli s ockovanymi.
Alebo teda - nech nezerem - nech si teda uz pyta ten blby test. Ale ak neberie ani s testom - nie je to nic ine, ako odopretie zdr. starostlivosti cloveku, navyse v tomto pripade dietatu (!), co sa inak ako svinstvo nazvat neda. Ak daneho neockovaneho doteraz nic nepresvedcilo, aby sa zaockoval, a prave a len kvoli pomylenemu pediatrovi to teda urobi (alebo da urobit svojmu dietatu), uplynie tusim 6 tyzdnov od prvej davky, kym clovek ziska status zaockovaneho. Tak dikes. Dovtedy sa dieta bud vylieci same aj bez lekara, alebo skonci s nasledkami ci v nemocnici - podla toho, o aky problem ide. A je uplne scestne tvdit, ze kazdy z nas ma pravo robit vsetko pre to, aby sa chranil. Ano - ale stale len v urcitych normalnych medziach. Cisto teoreticky - potom maju aj vsetci rodicia pravo neposielat vobec svoje deti do skoly - lebo sa boja o deti, o to, ze to deti prinesu zo skoly aj im. Ale to dovolene nie je - lebo by tu bola cista anarchia. Pokial nie je statom oficialne zastavene prezencne vyucko moze rodic ospravedlnit max 5 dni tusim, ale nemoze si nechat dieta len tak dva mesiace doma, lebo sa boji - aj keby cele tie dva mesiace pribudalo 20 000 nakazenych denne. Ked to spravi, hrozia mu sankcie a nikoho nezaujima, ze mal iba o dieta strach. Proste odtial potial. Plus ludskost a zdravy rozum...
Podať sťažnosť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
@luuubik pozri, chranit sa 100% neda - len znizovat sanca na nakazenie - specialnym oblekom, respiratormi, okuliarmi, rukavicami, dezinfekciou, ockovanim, castym vetranim etc.
Nikde nebol spomenuty vek pediatra, ani jeho/jej zdravotny stav...este raz sa pytam - preco by mal pediater dobrovolne ohrozovat svoj zivot a zivot svojich blizkych?
Ked sa rodic dietata rozhodne neockovat, nezaockuje svoje dieta, OK - jeho rozhodnutie, len si prosim vas, neste za svoje rozhodnutia aj nasledky.
A nechod na mna prosim ta s tym, ''ja mam pravo''.
Kde zostala ludskost ked chodi antivax nadavat vedcom/lekarom etc pred ich domovy, ohrozuju ich rodiny a vyhrazaju sa im?
Kde zostala ludskot ked chodi antivax do obchodov sa vyhrazat predavackam a ohrozuju ich aj ostatnych nakupujucich?
Kde zostala ludskost ked nezaockovany mlady pacient zavola svojej zene, nech zavola ona Policiu na lekara, lebo jemu sa nezda liecba, ktoru mu na Covid oddeleni podavaju a vraj je experimentalna? Halooooo, kde zostala ta ludskost? A to uz si ani nekladiem otazku, preco sa tento pacient nepoliecil doma sam, ked vie najlepsie ako a cim treba liecit Covid pacientov...kde zostala ludskost ked sa denne vyhrazaju zdravotnikom, kde????
@slniecko77 Hm....vyhrážanie zdravotníkom v poriadku nie je,tak isto ako vydieranie pacientov a podmienovanie očkovaním a ohrozovanie zdravia a života pacienta. O nevinných deťoch ani nehovorím.
@slniecko77 prečo hasič dobrovoľne ohrozuje svoj život a zachraňuje cudzí majetok ... Lebo si to povolanie vybral, dobrovoľne a sám. A pán Mudr. pediater si tiež svoje povolanie vybral sám a dobrovoľne a má liečiť všetkých pacientov. A zložil Hypokratovú prísahu.
@slniecko77 miesas hrusky, ani nie ze s jablkami, ale s ananasmi. Neobhajujem nijake extremisticke prejavy, vyhrazanie sa lekarom, provokovanie v obchodoch ani nic take, absolutne nie. Tu ide o zakladne, normalne veci. Ked zasa zostanem pri tom skolskom priklade - tak potom ockovana ucitelka ma take iste pravo poslat domov zo skoly nezaockovane dieta? To fakt? V com je to ine, ako s tym lekarom? Ved aj ucitelia su casto uz v dochodkovom veku, tiez mozu mat rozne choroby. Ale nemozu si dovolit poslat prec deti. A pritom su na tom este horsie nez ti lekari - lebo su s tymi detmi - aj neockovanymi - denne vela hodin, pricom deti si davaju ruska dole, desiatuju, obeduju... Ty sama tu spominas extremisticke postoje a anarchiu a nefer pristup od niektorych neockovanych, pricom ten lekar spominany v uvodnom prispevku je rovnaky extremista a "dezolat" akurat, ze z opacnej strany barikady...
@magnetk hm, ano, povolanie si vybral, ale s tymto povolanim sa nepocita s rizikom umrtia..trosku si pleties pojmy - hasic, vojak, policajt tak nejak spadaju do inej kategorie rizikovosti ako lekar/sestra. Vies, ono je uplne ine riskovat pre niekoho kto spravil vsetko pre to, aby sa chranil, ale preco ma riskovat svoj zivot/zdravie a zivot/zdravie svojich blizkych kvoli ignorantom? A etse ti prezradim jedno, prevencia je VZDY lepsia a lacnejsia ako riesenie nasledkov - nech sa to tyka cohokolvek.
aaaaaaa ty vies o com je HIPPOKRATOVA prisaha a co sa v nej prisaha??? dovolim si tvrdit, ze si ju v zivote necitala a nemas ani ponatia...no sup, guuuglit.
@tina4931 vies len s tym rozdielom, nikto nikoho nevydiera - pani si ma moznost najst ineho pediatra..that's it - nic viac, nic menej.
@slniecko77 Človek ide lekárovi keď je chorý, nie keď je zdravý. Takže akonáhle príde chorý pacient lekárovi ohrozuje lekára aj ostatných pacientov s ktorými príde do kontaktu. Takže keď je človek chorý nemal by ísť lekárovi. Hmmm Takže ani s chrípkou ani so žlatčkou, alebo akoukoľvek infekčnou chorobou by sme nesmeli ísť lekárovi. A podľa tvojej logiky vlastne chorí na Covid nemajú nárok na liečbu, lebo nesmejú ísť lekárovi. Potom sa čudujme že sa plnia priamo nemocnice, lebo tam už chorého dovezie sanitka.
@slniecko77 práve som ju dočítala. Mám ti ju preposlať. U nás nie je povinné očkovanie detí proti covidu a lekár má liečiť dieťa a nie posudzovať rodičov.
@luuubik ups, zase miesas nemiesatelne - ucitel sa denne stretava s tou istou skupinou deti, druhy stupen nosil/nosi ruska, v triedach nie su imunosupresivne deti etc..
..ale vies co? toto je never ending story - ako ja nepresvedcim teba, ty nepresvedcis mna.
Mamicka nech sa stazuje, nech si najde ineho pediatra, ktory bude respektovat jej rozhodnutie, tento ho zjavne nerespektuje a je to jeho/jej volba...takto to mozeme ukoncit.
@zyxie juuuj a to vazne ideme porovnavat zltacku/chripku s covidom? To naozaj? nie, o tomto naozaj s tebou nebudem diskutovat.
A tiez ti nieco prezradim, k Dr. sa chodi aj na preventivne prehliadky..
@magnetk vies, ja poznam Hippokratovu prisahu uz par rokov - dokonca uz aj desatroci 😉 mne ju naozaj preposielat nemusis.
@slniecko77 Samozrejme. Lebo ked ten lekár na tieto alebo podobné "banality" ochorie, nie je k dispozícii ostatným pacientom. A pre niektorých môže byť aj ochorenie na iné infekčné ochorenie, ktoré chápem že oproti Covidu je určite "banálne", osudným.
@tina4931 uz aj na hranice dospelych je to toho dost... A tie deti... Smutne. Pretlacane ockovanie, sankcionovane neockovanie pre deti, ktore sa ockovat vobec nemusia, lebo nie su ohrozene. Obetovat ich, len aby vytiahli z kase dospelych. Pre nich samych ako osoby ma ockovanie ovela mensi benefit, ak vobec daky, ako pre spolocnost ako taku... A pre niekoho je to este stale v pohode. Rozmyslam, kedy uz tie kontrolky zablikaju, mozno, keby zacali neockovanych rovno popravovat... A niekomu mozno ani potom nezablikaju, ba este by tlieskali... Toto je snad len zly sen.
@slniecko77 vydiera, keďže očkovanie povinné nie je. A ďakujem Bohu,že som našla pre moje dieťa lekárov,ktorí nestratili rozum, majú srdce na správnom mieste a berú svoje povolanie tak ako to lekárska etika káže.
Toto je strasne smutna diskusia. Clovek cloveku clovekom...uz asi prestava platit.
@slniecko77 odpoviem vám rovnako, kde sa vytratila ľudskosť keď prakticky lekári akceptovali nariadenie zhora a to zákaz liečenia Covid pacientov ambulantne.
Kde sa vytratila ľudskosť keď vyženú pracujúceho človeka mimo OP z potravín si kúpiť jedlo.
Kde sa vytratila ľudskosť keď farmafirmy robia pokusy na ľuďoch a pomaly už na našich deťoch.
Prestaňte bojovať ľudia boží zaočkovani proti nezaockovanym, nevidíte že tu sa o záchranu zivota nejedná, že nikomu na vašom zdraví nezalezi, že lož je pokladaná za pravdu a naopak pravda za loz. Láska má blízko k nenávisti, ale aj naopak ... nenávisť má blízko k láske.
@jazernica ty ma fakt bavis, ale to som ti uz pisala minule.
Ale necakas, ze ti na tieto nezmysly budem odpovedat, vsak?
@slniecko77 Človek, ktorý má v sebe ľudskosť to za nezmysly nepokladá.
Nie je to tak dávno, čo boli ľudia za svoje postoje a názory perzekuovaní na celý život. Stačí pár rokov blahobytu a ľudia na všetko zabúdajú. Tak sa držia svojho konzumu a pohodlia, že pre to obetujú všetko, aj vlastnú dušu.
@slniecko77
už porovnávali aj Aids s covidom🤦♀️

@owecka a ty platíš väčšie odvody do zdravotnej poisťovni ako neočkovaní keď cakas, že by mali mat inu starostlivosť ako ty keď už sa dostanú do nemocnice? Myslím, že nie tak prosím ta buď vďačná za to za čo si a zamysli sa nad tym čo si napísala... ako vážne si myslíš že ide o zdravie občanov keď sú ochotní platiť 500€ dôchodcov za očkovanie ?😅 alebo ide skôr o to ako stat dostane nejakú finančnú odmenu za nejaké percento ockovani?