Náš pediater nás neošetrí pokým nebudeme očkovaní
Tak si predstavte ze nas pediater nas neosetri pokial nebudeme ockovany alebo po prekonani, no je to normalne? Test neakceptuje.
damy, myslim, ze tuto never ending debatu mozme ukoncit, aspon z mojej strany. Ja verim vede, medicine, ktora pomaha ludstvu po starocia..naozaj nebudem uprednostnovat niekoho pocity, presvedcenie, ciastkovu vedomost, nazor pred datami, studiami a evidence based medicine.
Porucam sa mile damy.
@slniecko77 a co, ze sa ucitel stretava s tou istou skupinou deti, co to meni na veci??? Ved hociktore z deti moze byt dnes v poriadku a zajtra uz s priznakmi, ucitel s tymi detmi nie je v nepreniknutelnej bubline - kazde z deti sa po skole moze stretnut s dalsimi sto ludmi... Ano nosia deti ruska, okrem malej casovej vynimky aj prvy stupen, ale ved pisem, ze deti desiatuju, piju, davaju si ich dole...
Pri tomto neosetrovani neockovanych nejde vobec o bezpecnost lekara (este k tomu ockovaneho - t.j. chraneneho zevraj teda) , budme k sebe aspon uprimni, nalejme si cisteho vina, ze tu ide o vyslovenu antipatiu, ak nepoviem rovno nenavist k postoju "nezaockovat sa". To je na tom to desive...
@magnetk no zial,lekarov je malo, beru vsetkych co sa hlasia,len aby ich bolo viac,naroky sa znizuju aj tu.. a potom to tak vyzera... napr moja znama vyhlasila "pacienti sa mi ani nepodakuju,ze som k nim prisla z domu" nie,nie svojvolne,ale v case prisluzby 🤦♀️ lebo v ostatnych povolaniach vam ludia dakuju ze pridete do roboty... potom sa necudujem ked tu hm Mudr. vyhlasi ze ma narok si vyberat ci osetri... kde su tie casy naozajstnych Panov doktorov ...
@zuzudrnda Az na to ze ci je niekto hetero, rom, biely si nemoze vybrat. Narodnost. Preto je zakazane diskriminovat na zaklade tychto veci. Ockovanie si clovek moze vybrat. Je to slobodne rozhodnutie, ochrana zdravia ako zapnuty pas v aute. Jedni sa budu stazovat ze vkuse dostavaju pokuty lebo ho nemali zapnuty. Ok, tak nech platia pokuty ked in nezalezi na vlastnom zdravi a rozum nenabrali. Keby nebolo antivaxerov tak ani neviem ze nejaka pandemia je. Demokracia je nanic ked je ju mozne hlupostou znicit.
@sasa1983 u nás nie je žiaden dopyt a ponuka čo sa zdravotníctva týka. Všetci sa tvária že tu je zdravotníctvo zadarmo s v skutočnosti nie je. Lekár by mal byt za odmietnutie neinfekcneho pacienta potrestaný. Ale to by tu nemal kto liečiť a lekári si to uvedomujú a na pacientoch si vybíjajú svoju frustráciu. Namiesto aby tlačili na kompetentných oni tak niektorí schválne odsierajú robotu a pacientovi povedia: prepoistiť sa lebo nebudem liečiť. Sťažujete sa lebo nemáme prostriedky. Sťažujete sa lebo my sme preťažení. Podľa mna by sa malo platiť u lekára za hotové a s bločkom by chodili pacienti do poisťovne. V Amerike príde každému pacientovi domov účet za každý úkon hospitalizáciu lieky transport operáciu. Neplatí to on ale poisťovňa ale účet príde aj jemu. Kopec ľudí by si rozmysleli chodiť s hlúposťami k lekárom. Pacient by mal byt poistený a mal by mat spoluúčasť. Tak je to vo Švajčiarsku. Lebo inak sa financie minú na maličkosti ktoré si každý dokáže zaplatiť z vlastného vrecka ak nie je sociálny prípad. A keby ho nakoniec musela odviezť helikoptéra a operácia by stala 20 tisíc tak vtedy by to financovala poisťovňa. Lenže do toho politici sa boja ísť a na vine sme my. Takze sa tvárime že sme sociálni ale v skutočnosti trpia pacienti aj lekári. Zdravotníctvo nikde na svete nie je dobre. Je len lepšie alebo horšie. Pretože nik nechce dávať peniaze na chorých kým je zdravý. Tvárime sa že sme sociálni. Ja čo prispievam do poistovne dvakrát tolko ako niekto kto je cely živiť na podpore a poistenie za neho platí štát tak nakoniec v nemocnici dostane lepšiu starostlivosť ako ja ak nie lepšiu. .V kapitalizme je vykorisťovanie človeka človekom. A v socializme je to presne naopak. Som za solidaritu. Ale transparentnú a diferencovanú. Takže ak by bol systém spravodlivý a súčasne solidárny tak lekár ktorý odmietne neinfekcneho pacienta by mal byt potrestaný a pacient by si za svoje peniaze mal byt schopný nájsť iného lekára.
@zuzudrnda Ano, vierovyznanie si mozes vybrat. Je to sice ludmi vymyslena hlupost ale budiz. Problem je prakticky - kedze je to premysleny hlboky system tak nie je sily ktora by to zrusila, je tu obrovsky tlak od predkov a vacsina je za zachovanie tychto zvyklosti takze sa to radsej dalo do tychto zakladnych veci. Mnoho ludi by stratilo zmysel zivota ked by sa malo odputat od tejto dogmy.
@sasa1983 poskytovanie zdravotnej starostlivosti by nemalo byť dopyt ponuka. Potom to presne tak u nás vyzerá. Odvody si platíme všetci a preto máme nárok na zdravotnú starostlivosť či sa to niektorým lekárom páči, alebo nie. Aj keď ste súkromníci, stále dostávate peniaze od štátu, čiže od nás občanov.
@slniecko77 nieže iba ľudskosť, ale zdravý rozum kde zostal. Asi v riti a v hlave ozvena
Ahojte,
nečítala som celú diskusiu, ale na margo spomínanej kolektívnej imunity si pozrite tento zaujímavý rozhovor
@owecka v poriadku, keď teda neockovani budú doma sedieť na zadkoch, očkovaní budú covid aj tak prenášať ďalej.... Véd je normálna vec ze aj očkovaní to dostanú, akurát majú slabší priebeh... Aj keď to tiež nie je podmienka
Mozog mi neberie tieto radikálne názory, že len očkovanie je cesta...
@elizita komu sa pacienti nedakuju? 😂 Este som nevidela niekoho vychádzať z ambulancie bez ďakujem a dovidenia (no mozno ked je nejaký vytoceny pacient tak nie, nevieme) . Ci nejakú špeciálnu ódu na vďaku treba, alebo ako kedysi obalocky nosit za vsetko?
Mila autorka, zverejni meno pediatra s touto poziadavkou, lebo ja mam pocit ze tema je vymyslena len na dalsie rozputanie vasni.
@lentilka78 a presne to je pointa, za vacsina bude mat lahsi priebeh, nezahltia sa nemocnice covid pacientmi a nebudu sa odkladat operacie.
Mne je zase raz zle z ľudí a vyjadrovania sa ako pri 90% tém o očkovaní... Každý kto ide tlačiť tu svoju pravdu či už "za" alebo "proti" je pre mňa hlupák. Tieto nevyžiadané múdrosti by si mal každý nechať pre seba....
K otázke autorky, vezmite kartu a zmeňte pediatra
@miriam11 úplne máš pravdu. Tiež nie som proti očkovaniu, je to každého vec, ale vadí mi, že je vyslovene zakázané hovoriť o tom, že ľudia majú po ňom reálne vážne zdravotné problémy, dokonca šukl potvrdil pár úmrtí. Kto takého človeka nemá v okolí tak tomu neverí, ale je to fakt. Vždy sa musíme pozrieť na pre a proti a potom sa rozhodnúť, ale pri tejto téme to nie je ľuďom umožnené a zbytočne z toho vznikajú hádky a osočovanie.
@miriam11 prosim ta!!!! Nerozsiruj tieto abnormalne hluposti. Tolko neziaducich ucinkov som nezaznamenala ani ja, co som ockovala niekolko tisic ludi a boli u nas opakovane. A ty,vyzivovy poradca, si videla taketo mnozstvo ochrnutych,slepych a neviemaktch ludi. Nie je ti to trapne? A kto normalny ide s chorobou za "vyzivovym poradcom"????? Len uplny blb.

@mondolina mna uz neprekvapi nic - mozno sa raz dockam aj porovnania apendicitidy s leukemiou, ktohovie..