icon

Nekakanie u dojčaťa a problém s prdkaním

juliana23
15. júl 2013

Ahojte mam dvojmesacnu dcerku. Dvanast dni mi nekaka a pri prdkani mi place. Dcerka je plne kojena. Na stravu si davam velky pozor. Cvicime z nozkamy, masirujem brusko aj v teplej vode. pouzivame espumisan. Sub simplex nam nesedel. Od narodenia mame problem z bruskom a nafukovanim na to som momentalne kupila biogayu ta nam vyfakla brusko,povolila prdky ale dcerka pri nich strasne place. A su veelmi smradlave. Ako jej mozem pomoct skusala som vsetko aj rektarnu rurku a nic. Mate s tym niekto skusenost? Co vam pomohlo?

Strana
z2
juliana23
autor
15. júl 2013

@patkobo 🙂

juliana23
autor
15. júl 2013

@patkobo vsetko co sa da som skusilaPri tej rektarnej bola trochu od kaki ale nic z nej len strasne uboleny plac a krce. to bolo tri dni do zadu teraz je z probiotik kludnejsia.

juliana23
autor
15. júl 2013

@patkobo ano skusila bolo na nej kaki a z nej nic.

ludmila14
15. júl 2013

@juliana23 dojcenecka kolika, mali sme ju 2,5 mesiaca. Okrem toho co spominas, syn nespal od 13:00 do polnoci, len plakal a mal krce, az som kupila satku a nosila som ho, vecer sme zaviedli ritual v presnom case, kojenie, kupanie, masaz bruska s gelom Pupik, cvicenie nozickami, uspavanie, prso, spanok. Popri tom espumisan, biogaya a bozska trpezlivost. Jedneho dna to skoncilo, z minuty na minutu.

juliana23
autor
15. júl 2013

@ludmila14 🙂 tak mi teda nezostava nic ine len cakat kym nam to konecne prejde 😉 este par dni.

ala82
15. júl 2013

Materske mlieko je lahko vstrebatelne.rurku nepouzivaj pokial nema tvrde brusko.aby si nezvykla.moj do troch mesiacou pribral tri kila.na kila nepozeraj.hlavna vec ze jej chuti.

jadinka
15. júl 2013

@juliana23 jujuj, aj my sme zazili koliky, zelám vela energie, pevné nervy, neboj, to prejde...my sme cakali do 2,5 mesiaca tiež, potom akoby šibnutím prútika boli prec 🙂 a nic nezaberalo, ani bio gaia, ani sab simplex, ani espumisan, ani masáže..malý nonstop plakal (s malými prestávkami)..už sme boli zúfalí..tíšili sme ho húšaním (na fit lopte, jednoznačne odporúčam) a šumením rádia, vysávačom - na plač to zaberalo 🙂

dadkav
15. júl 2013

@juliana23 ahoj, tak moja malá mala problem s bruskom asi 4 mesiace, neustale koliky, ono sa zda ze nema co vykakat, ale po polhodinovej a dlhsej masazi /nastastie ma naucili este v nemocke ako jej pomoct / vzdy nakoniec nieco vyslo 😀 , ten plac bol ale naozaj strasny....a samozrejme reflux bol tiez nas kamarat, ten sa upravil s nastupom prikrmov krasne 🙂 urcite pouvazuj nad tym prechodom na UM...ja by som nepresla...Saska bola kojena len do konca 1 mesiaca, potom musela na UM a brusku to nepomohlo, cize neradim a ako spominala niektora z bab, urcite je kojenie pohodlnejsie 😉

ludmila14
15. júl 2013

@juliana23 ano, budem drzat palce, aby to skoncilo co najskor, bohuzial niektore deticky vraj trpia aj 6 mesiacov, ale vraj primarne chlapci. Hlavne udrzuj crievka v pohybe, vzdy ked je v pohode, pri kazdom prebalovani, cvicte nozickami a masirujte brusko, pomaha aj nahriata plienka, alebo pohankove vankusiky, pohanka dlho udrzuje teplo. Drzim palce.

ludmila14
15. júl 2013

@ala82 ja osobne si myslim, ze na rektalnu rurku si nezvykne, my sme ju pri synovi pouzili, dr. mi ukazala ako sa spravne pouziva a aku mame kupit a maly si nezvykol. Jedneho dna skoncila kolika a on znovu kakal ako na zaciatku. Je pravda, ze sme ju nepouzivali kazdy den.

sonice
15. júl 2013

@ludmila14 aj my sme tomali!!! LEN TRPEZLIVOST a nezabij babo,urcite z toho vyrastie!

A dojci, je to neskutocne pohodlne a najlacnejsie 🙂. Este Ti to tak mozno neprijde, ale o rokmi tu naMK napises, ze som malapravdu 🙂

matozazzo
15. júl 2013

@juliana23 Z cerealii a hlavne z cornflakes a ovsenych nafukuje,jablko uplne vynechaj. Musis vylucit vsetko,z coho ta moze nafukovat aj ked to ty nevnimas... vsetko ide do mlieka :( Ziadne zabustovanie polievok mukou,pecivo az na 2.de,aby nebolo cerstvw,nic udene. Zemiaky,ryza,zelenina,pozor na ovocie,strukoviny,kolace,aj tvaroh,plnotucne jogurty...alebolen obcas. Zmenis ty stravu a zlepsi sato 🙂 tiez malo cukru a sladkych jedal. Moja po 1 palacinke,co som zjedla kvicala bolestou pol dna :(
A kojila som 1. Do 16m a druha sa sama oxstavila v roku.

ludmila14
15. júl 2013

@sonice to asi nepatrilo mne.

marissenka
15. júl 2013

@juliana23 moj maly mal taketo problemy. ..davala som si bacha na stravu..jedla som vsak casto jogurty a do nich tvaroh..potom som neskor citala,ze aj z mliecnych vyrobkov to moze byt..a pri malej som si uz tak bacha nedavala a bolo vsetko ok.netreba uplne vynechavat jedlo,treba skusat po troske a sledovat ako reaguje.ale vsetko casom prejde..inak nam velmi pomahalo teplo na brusko-termofor. 😉

sonice
16. júl 2013

@ludmila14 jasne, prepac,tobolo zakladatelke 🙂

juliana23
autor
24. júl 2013

@alex02 ahojky tak ti teda davam vediet :O} Natty mi uz pri prdkani neplacka. Denne si varim ovsenu kasu napoli voda s mliekom a na to kakao. Dneska sme potiahli 21den nekakania. Od chirurgicky mame potvrdene vsetko v poriadku ze nema co vykakat kedze mam tak dobre mliecko ze vsetko stravi. A este ju kupem 3x do tyzdna v rumanceku. :O} Dakujem pekne za typ :O}

alex02
24. júl 2013

@juliana23 som rada ze aspon trocha pomohla a ze je uz malinkej lepsie 🙂

timea1712
5. mar 2021

@juliana23 pomohlo to lebo presne tak ako si napísala tak to mam aj ja kým nebol sub simplex bolo ôk aj kakala ale potom už nič..

Strana
z2