Nekakanie u dojčaťa a problém s prdkaním
Ahojte mam dvojmesacnu dcerku. Dvanast dni mi nekaka a pri prdkani mi place. Dcerka je plne kojena. Na stravu si davam velky pozor. Cvicime z nozkamy, masirujem brusko aj v teplej vode. pouzivame espumisan. Sub simplex nam nesedel. Od narodenia mame problem z bruskom a nafukovanim na to som momentalne kupila biogayu ta nam vyfakla brusko,povolila prdky ale dcerka pri nich strasne place. A su veelmi smradlave. Ako jej mozem pomoct skusala som vsetko aj rektarnu rurku a nic. Mate s tym niekto skusenost? Co vam pomohlo?
@juliana23 dojcenecka kolika, mali sme ju 2,5 mesiaca. Okrem toho co spominas, syn nespal od 13:00 do polnoci, len plakal a mal krce, az som kupila satku a nosila som ho, vecer sme zaviedli ritual v presnom case, kojenie, kupanie, masaz bruska s gelom Pupik, cvicenie nozickami, uspavanie, prso, spanok. Popri tom espumisan, biogaya a bozska trpezlivost. Jedneho dna to skoncilo, z minuty na minutu.
Materske mlieko je lahko vstrebatelne.rurku nepouzivaj pokial nema tvrde brusko.aby si nezvykla.moj do troch mesiacou pribral tri kila.na kila nepozeraj.hlavna vec ze jej chuti.
@juliana23 jujuj, aj my sme zazili koliky, zelám vela energie, pevné nervy, neboj, to prejde...my sme cakali do 2,5 mesiaca tiež, potom akoby šibnutím prútika boli prec 🙂 a nic nezaberalo, ani bio gaia, ani sab simplex, ani espumisan, ani masáže..malý nonstop plakal (s malými prestávkami)..už sme boli zúfalí..tíšili sme ho húšaním (na fit lopte, jednoznačne odporúčam) a šumením rádia, vysávačom - na plač to zaberalo 🙂
@juliana23 ahoj, tak moja malá mala problem s bruskom asi 4 mesiace, neustale koliky, ono sa zda ze nema co vykakat, ale po polhodinovej a dlhsej masazi /nastastie ma naucili este v nemocke ako jej pomoct / vzdy nakoniec nieco vyslo 😀 , ten plac bol ale naozaj strasny....a samozrejme reflux bol tiez nas kamarat, ten sa upravil s nastupom prikrmov krasne 🙂 urcite pouvazuj nad tym prechodom na UM...ja by som nepresla...Saska bola kojena len do konca 1 mesiaca, potom musela na UM a brusku to nepomohlo, cize neradim a ako spominala niektora z bab, urcite je kojenie pohodlnejsie 😉
@juliana23 ano, budem drzat palce, aby to skoncilo co najskor, bohuzial niektore deticky vraj trpia aj 6 mesiacov, ale vraj primarne chlapci. Hlavne udrzuj crievka v pohybe, vzdy ked je v pohode, pri kazdom prebalovani, cvicte nozickami a masirujte brusko, pomaha aj nahriata plienka, alebo pohankove vankusiky, pohanka dlho udrzuje teplo. Drzim palce.
@juliana23 Z cerealii a hlavne z cornflakes a ovsenych nafukuje,jablko uplne vynechaj. Musis vylucit vsetko,z coho ta moze nafukovat aj ked to ty nevnimas... vsetko ide do mlieka :( Ziadne zabustovanie polievok mukou,pecivo az na 2.de,aby nebolo cerstvw,nic udene. Zemiaky,ryza,zelenina,pozor na ovocie,strukoviny,kolace,aj tvaroh,plnotucne jogurty...alebolen obcas. Zmenis ty stravu a zlepsi sato 🙂 tiez malo cukru a sladkych jedal. Moja po 1 palacinke,co som zjedla kvicala bolestou pol dna :(
A kojila som 1. Do 16m a druha sa sama oxstavila v roku.
@juliana23 moj maly mal taketo problemy. ..davala som si bacha na stravu..jedla som vsak casto jogurty a do nich tvaroh..potom som neskor citala,ze aj z mliecnych vyrobkov to moze byt..a pri malej som si uz tak bacha nedavala a bolo vsetko ok.netreba uplne vynechavat jedlo,treba skusat po troske a sledovat ako reaguje.ale vsetko casom prejde..inak nam velmi pomahalo teplo na brusko-termofor. 😉
@alex02 ahojky tak ti teda davam vediet :O} Natty mi uz pri prdkani neplacka. Denne si varim ovsenu kasu napoli voda s mliekom a na to kakao. Dneska sme potiahli 21den nekakania. Od chirurgicky mame potvrdene vsetko v poriadku ze nema co vykakat kedze mam tak dobre mliecko ze vsetko stravi. A este ju kupem 3x do tyzdna v rumanceku. :O} Dakujem pekne za typ :O}

@patkobo 🙂