Neklesajúca vysoká horúčka a nič nezaberá

h2
14. jan 2017

Ahojte, synček má chrípku, má veľmi zlý priebeh, vrátane zvracania a veľmi vysokých teplôt (nad 40), vo štvrtok sme boli u lekárky, dala mu injekciu Novalginu na zníženie horúčky, predpísala antibiotikum a čípky Panadol junior. Noc zo štvrtka na piatok sme boli bez liekov, kvôli tej injekcii, robila som malému studené zábaly. V piatok už zase teplota stúpala nad 39, okolo obeda som dala čípok, bol to strašný boj, syn sa tomu hrozne bráni, ale zvládli sme to a zázračne mu zabral, až do noci mu bolo celkom dobre, teplota okolo 37 - 37,5. V noci sa to zase zhoršilo, zase teplota skoro 40, o jednej v noci druhý čípok, potom synček spal až do rána (a ja tiež, bola som hotová, ale muž mu o 3.30 meral teplotu a nemal zvýšenú). Dnes ráno sa zobudil a odvtedy je zase zle, teplota 39,7, najprv sme ho osprchovali vlažnou vodou, čípok dostal o 8.30, ale neviem, čo sa stalo, vôbec mu nezabral, teplota sa stále drží okolo 39, aj po zábaloch klesne iba na chvíľu a zase má 39,3-39,5. Snažím sa, aby veľa pil, jesť nechce nič. Prosím,čo máme robiť, už som zúfalá, nič nepomáha.

ixayxa
14. jan 2017

Nevyskúšali ste nurofen?

h2
autor
14. jan 2017

Nurofen som mu dávala hneď, ako sa objavila horúčka , v noci zo stredy na štvrtok, nič iné proti teplote sme doma nemali. Vo štvrtok už mal teplotu 40,1, nemohla som robiť nič, lebo od poslednej dávky neuplynulo dosť času, popoludní sme hneď išli k lekárke a dala mu tú injekciu.

nikuska744
14. jan 2017

utekať na pohotovosť

ixayxa
14. jan 2017

Ak mu panadol cipok nezabral, po 4 hodinách môžete prejsť na nurofen, ale už zostať pri nurofene a pokračovať v odporúčanom dávkovaní. Nurofen má aj protizápalový účinok. Držím palce!

h2
autor
14. jan 2017

nikuska744 , malý teraz spí, zvažovala som aj tú pohotovosť, ale neviem, u lekárky sme už boli, lieky dostal. Keď si predstavím, že ho mám teraz takého chorého obliekať a trepať sa s ním 25 km na pohotovosť, tam s ním čakať v preplnenej čakárni, kde mi možno aj tak nepomôžu ("veď lieky už dostal, u lekárky ste už boli, takčo tu chcete, chodte domov a postupujte podľa rád lekárky") a potom sa s ním zase trepať domov v tejto zime...

h2
autor
14. jan 2017

ixayxa Doktorke som hovorila, že sme dávali Nurofen a povedala, že ten je tak do teploty 38 - 38,5, pri takých vysokých teplotách treba dať Panadol, lebo Nurofen nezaberá. No ale nám už nezaberá ani ten Panadol. ☹

nika_17
14. jan 2017

Tiez som za to ist na pohotovost.Alebo zavolat na 112,ci ti vedia dat cislo na pediatra,pripadne prepojit,a povies,aky je problem a oni ti poradia,ci ist na pohotovost alebo nie..

dada7701
14. jan 2017

áno ist na pohotovosť....my sme 2.1 tiež dostali 40 horučku...ani som neváhala, večer sme šli na pohotovosť...skončili sme v nemocnici...lebo mala mala vysoke CRP...mala vysoky zápal v krvi...nakoniec vraveli,že angína...ale mala mala len zapálene hrdlo...nebolelo ju.....dostala ATB do žily a po 3 dnoch sme išli domov, ked bola 24 hodín bez horúčky...radšej pre vlastnu spokojnosť chodte...ja by som sa už bála...

babatkoo
14. jan 2017

@h2 mne dala lekarka manual na a4 co robit ked su horucky vysoke. Nic ine ako som si sama na nete precitala mi neporadila. Moj mal teraz pred sviatkami 3 dni nad 39 (zabral na cipok nurofen na jeho vahu som vypocitala 1 a pol) po 4 hodinach zasa stupala. Crp negativne, jedine co mal bolo cervene hrdlo. U nas to malo viacej deti. Nejaka 3 dnova viroza. Robili sme zabali a davali cipky. Nic ine nepomoze. Keby nastupili krce tak je dobre volat sanitku.

dada7701
14. jan 2017

proti krčom pri horučke nad 39 dať diazepan polku....moja sa zacala zo spánku tak triasť, že som sa zľakla či nemá febrilne krče...našťastie do bolo od zimy...ale ten straaaaaaach neprajem nikomu....

nikuska744
14. jan 2017

tak volať sanitku

lericenkam
14. jan 2017

@h2 ahojte, po 6hodinach mozte davat lieky proti horucke na striedacku panadol a potom nurofen ak uz nevracia a medzi tym zabaly a pit, ak sa mu da, ked to nepomoze, treba ist znova ku dr., lebo vas syncek moze byt dehydrovany z takej vysokej teploty(vlastna skusenost) jest mu teraz netreba davat, drzte sa

lindt
14. jan 2017

My sme mali toto iste pocas vianoc,ale horucky boli neklesajuce 5 dni, vkuse nad 39,3x pohotovost, lieky ziadne, lebo chripka. Dostala kvapky Metamizol stada-davaju sa nad 39,ked uz clovek vyskusal vsetko a stale je takato horucka. Odporucam zavolat na 112-prepoja na pojazdneho pediatra a pokial sa mu bude dat, pride v sanitke k vam domov. Plati sa 1.99 a ak bude robit crp, tak my sme platili za to 8€. Nikam netreba chodit, je to uzasne, vysetri priamo v posteli. Len pokial maju toho vela, bud pridu za x hodin al. vobec. Drzim palce!!!

ixayxa
14. jan 2017

Vyskúšaj ešte nurofen, pri takýchto vysokých horučkach nechoďte na pohotovosť, ale radšej volajte záchranku.

lindt
14. jan 2017

Mam cislo priamo na tu sanitku - 0918 080 112.

bosoriak
14. jan 2017

@h2 Ja som sa v tom trochu stratila - berie tie antibiotika? Ako dlho? Antibiotika by mali zabrat do 72 hodin, resp. do 3 dni od zaciatku uzivania. Ak teplota neklesa a stav sa zhorsuje, treba ist k lekarovi.

Teraz - robili mu CRP? Bolo treba davat antibiotika? S akou diagnozou? Zvracia stale alebo to bolo len jednorazove?

Na chripku sa antibiotika nedavaju, tie stav len zhorsia. Niekedy trvaju vysoke teploty aj tyzden, nic sa s tym neda robit. Treba uzivat lieky, robit vlazne kupele, vela tekutin (aj po lyzickach) a oddych.

bienennest
14. jan 2017

Ahoj, co sa tyka jedenia, netreba to silit, moj detsky lekar hovori, ze ked maju deti horucku treba len stale ponukat pit. Akonahle tato polavi, deti zacnu same od seba javit zaujem na jedeni.
k vysokej horucke ti poradim striedanie kazdych 4 hodin paracetamolu a ibuprofeiunu. Kedze kazdy sa moze az kazdych 8 hodin, takto dokazes v pravidelnych intervaloch dosiahnut aby horucka zbytocne vysoko nevystupovala. neviem, kolko ma tvoj syncek mesiacov/rokov, ale paracetamol existuje aj vo forme tabletiek pre deti (100g) a ibuprofein aj ako sirup, toto zjedia aj deti co cipky nechcu.
tiez ho skus moc nebalit do diek, aby sa prirodzene ochladil ( u nas v nemocnici nechavaju deti v horucke len v plienkach.. mne to nepride moc humanne, ale rozhodne deti v horucke netreba moc balit do oblecenia a diek) a takisto mu davaj studene obklady na celo a zapastia. staci zobrat maly uterak, namocit ho do studenej vody a na chvilu prilozit.
prajem rychle vyzdravenie.

h2
autor
14. jan 2017

Takže pridávam doplňujúce informácie, synček má 5 r. a 5 mesiacov, antibiotiká berie, Augmentin duo, 5 ml á 12 hod., prvé dostal vo štvrtok o 14.00, robili mu CRP, mal 17, diagnóza chrípka, antibiotiká dostal kvôli zapálenému hrdlu. Zvracal asi 4-5 krat, prvýkrát vo štvrtok u doktorky, keď mu chcela pozriež do hrdla a strčila mu tam tú paličku. Bohužiaľ, včera vracal aj po užití dávky antibiotík, tak z tej asi veľa nemal. Teraz sa zobudil, má 38,4 a je trochu živší.

evittam
14. jan 2017

@h2 Súhlasím s tým čo tu už ženy napísali. A ešte čo to máš za pediatra - Nurofen len pri teplote 38-38,5 - no ja pri takýchto teplotách nedávam vôbec nič - najskôr dávam Nurofen ak by mali nad 38,5.
Držím prsty - ak má už "len" tých 38,4 tak je to hádam na dobrej ceste. Antibiotiká by som ho nechala dobrať.😉

ivanka12311
14. jan 2017

Chod k lekarke da ti papier na prijem do nemocnice necakaj..my sme boli na pohotovosti tam nam dali situp Aerius a vitaminy..uplne zbytocne nam tam bolo chodit jej stav sa zhorsil..nasa mala 40tky pod paralenom jej zislo na 39,2 davali sme zabali nepomohlo to..tiez jej v nemocnici davali ten Augmentin,dalej Summamed..v nemocnici je predsa pod dohladom..nasej zistili mykoplazmy...je to pliaga prenosna vzduchom...a dieta bude este dlho kaslslat no uz je aspon bez horucok

aluchm
14. jan 2017

Určite by som išla do nemocnice, moja 16m dcéra mala take horúčky, ze som každé 4 hodiny striedala nurufen a panadol + studené obklady. Nič nezaberalo trápili sme sa asi 4 dni, nakoniec v nemocnici mala horúčky ďalšie 4 dni. Ale aspon jej dávali studené infúzie. Museli jej dať injekciu hydrokortizonu, a to zastavilo horúčky. Držím palce.

tinkamt
14. jan 2017

Skus kazde 4 hodiny striedat nurofen s panadolom,ponukat tekutiny,vlazny zabal na zapastie,ako nema studene ruky,drzim palce,nech ste cim skor fit

zuzu1122
14. jan 2017

@h2 ja niesom lekár, som len matka, ale ak môžem svoj názor, antibiotiká by mali začať zaberať na druhý tretí deň, ak nezaberajú, predpísala zlé lieky. kamoška vybrala až trojo antibiotík, lebo jej nijaké nezaberali, chrípka ju trápila vyše troch týždňov a aj tak nieje poriadne vyliečená... podľa mňa má zle nasadenú liečbu. Na tvojom mieste by som určite šla na pohotovosť pri tak vysokých teplotách.. do 38,5 teplotu nezrážam, ale tvoj synček má už tretí deň vysoké teploty, určite by som to nepodceňovala.. držím prsty a skoré uzdravenie..

nell77
14. jan 2017

Suhlasim vysoke horucky vycerpavaju dieta aj dosp..znizovat az po 38.5..lieky a vlazne kupele..vela pit..aj po lyzickach vkuse..
organizmus pri horucke bojuje s mikrobom...
avsak ak ste mali crp 17 tak je prakticky negativne to znamena ze bud virus a vtedy ziadne atb al.je to mykoplazma ..mam skusenost a vtedy Klacid 2bal...treba mu zistit z krvi co ma..nie naslepo aj ked chory..drzim palce..
a po tom ked zdravy na imunitu selen a zinok a D vitamin neskutocne pomaha tento troj boj..mam roky overene u deti v kolektive...

nika_17
14. jan 2017

@lindt to cislo je pre celu sr alebo len mesto,prip. okres?

hivanik
14. jan 2017

Pri teplotach netreba deti naobliekat, tenke pyzamko a prikryt tenkou dekou cez den uplne staci. Raz sa mi nedarilo zbyt teplotu nad 39.tak sme isli na pohotovost v takom chladnom pocasi a prideme tam a teplota klesla na 37.5. Pozerali na mna ze co stresujem. Zrejme pomohol presun v chladnom. A u mensich deti zabera ochladzovat alebo vyrovnat teplotu vlastnym telom- koza na kozu. Ak je to chripka tak ant.to iba komplikuju.

julyjull
14. jan 2017

My sme po Vianociach mali uplne cosi podobne... Tyzden vysoke horucky 39,5 - 40 a nie a nie zbiť dole, nic nezaberalo. Mala zvracala (obcas), nic nechcela jest, pit, bola strasne mrzuta, uplakana ani nevravim. Asi v 5 - 6 den vecer, som si vsimla, ze ma akusi cervenu pusu, uplne mi odmietala jest, pit nic... A nakoniec to bola slintavka... Skuste sa mu pozriet do pusy, ci ju nema aj on, lebo v takom pripade je normalne, ze teploty sa nedaju zbit a nechce nic jest... Biely povlak na jazyku, popr. afty na perach, alebo cervene zapalene dasna... Skuste... Ja som s vysokou teplotou mala taku skusenost zase a bola to pliaga ta slintavka... Nikdy viac ju dufam, nedostane... Drzim prsty, nech je malemu cim skor lepsie... 🙂

babulka82
14. jan 2017

@h2 my mavame teploty aj 4 dni takto vysoke snaž sa ho len ochladzovať ako pisu baby .Aj liekmi zražat.Naposledy pri chripke sme mali 7 dni teploty do 38,5 a len sme doma vyležali bez liekov.Držim palce .A hlavne lahko obliect.Ja som maleho nechavala naheho len uteračikom prikryteho.

petra199099
14. jan 2017

vyskusaj zabal na hrudnik nam to pomohlo ked mala dcerka asi 1,5 ROKA a telo na telo tiez zevraj pomaha alebo striedat nurofen s paralenom zviknu

petra199099
14. jan 2017

vela nech pije .... sprchu vlaznu alebo urcite ak sa nezda ist na pohotovost