Neočkované deti - imunitná odolnosť a zdravotný stav
Ahojte tie čo ste nedali detičky zaočkovať ste stym ok ? Alebo radšej by ste dali detičky zaočkovať ? Nejsu chorlavejsie. ? Aku majú imunitu ? Ďakujem 🙂
Moja dcéra nemá pichnute nič.. dokonca ani vitamin K po narodení. Ma 2 roky nikdy nebola chorá, žiadne sople, teploty, zuby vyšli bez akýchkoľvek problémov...je zdravá ako repa. Nonstop sme vonku, nonstop s ľuďmi. Nemá žiadne obmedzenia pochyta piesok, blato no hocičo keď sme vonku. Zabrániť sa tomu nedá.
Moja názor je ze by som ju nedala a ani nedám. A v prvorade nemôžete mat strach. Keď máte strach nedať tak radšej dajte. Strach je mocný činiteľ.
Ale je to kontroverzná téma. Preto ja som neutrál kto chce nech dá kto nie tak nie.
Akoze nezaockovat ziadnou vakcinou? Ja poznam 2 take deti, jeden je chory tak normalne a druha nonstop
Kazdy ma zodpovednost za svoje deti.V dnesnej dobe zomierat trebars na tetanus alebo na zlyhanie pečene pre žltačku ak sa tomu da zabranit je pre mňa nemyslitelne.
Moja dcéra nemá pichnute nič.. dokonca ani vitamin K po narodení. Ma 2 roky nikdy nebola chorá, žiadne sople, teploty, zuby vyšli bez akýchkoľvek problémov...je zdravá ako repa. Nonstop sme vonku, nonstop s ľuďmi. Nemá žiadne obmedzenia pochyta piesok, blato no hocičo keď sme vonku. Zabrániť sa tomu nedá.
Moja názor je ze by som ju nedala a ani nedám. A v prvorade nemôžete mat strach. Keď máte strach nedať tak radšej dajte. Strach je mocný činiteľ.
Ale je to kontroverzná téma. Preto ja som neutrál kto chce nech dá kto nie tak nie.
@anonym_dbe687 ani syn do 3 rokov nebol poriadny chorý, kým nenastúpil do škôlky... A tiež som ho teda nedržala v sterilnom prostredí..
@anonym_dbe687 aj moja dcera bola vyse 3 rokov zdrava, nemala ani len nadchu. To sa zmenilo nastupom do skolky. Nastastie vsak ani jedno z mojich (ockovanych) deti nebolo casto chore. Chorobnost uvidis az ked ti nastupi do kolektivu.
@anonym_dbe687 to je diskutabilne, moje dieta ma očkovania vsetky a ma 6 rokov a bral antibiotika 1 krat..chory take bezne, sople v škôlke nic extra..nemal ani piatu, siestu chorobu, kiahne nic. Takze hop alebo trop. Všetko sa ukáže ked dieta začne chodiť do skolky, kolektívu..doma na ihrisku vonku sa nakazi malo ktoré dieta. Najviac su deti choré medzi sebou, v školských zariadeniach.
@anonym_dbe687 to je diskutabilne, moje dieta ma očkovania vsetky a ma 6 rokov a bral antibiotika 1 krat..chory take bezne, sople v škôlke nic extra..nemal ani piatu, siestu chorobu, kiahne nic. Takze hop alebo trop. Všetko sa ukáže ked dieta začne chodiť do skolky, kolektívu..doma na ihrisku vonku sa nakazi malo ktoré dieta. Najviac su deti choré medzi sebou, v školských zariadeniach.
@ariannazara to že nemal kiahne by som sa asi tak asi netešila .? Čakáš kedy ich dostane ešte starší alebo jednoducho dáš ho aj tak nane zaočkovať .
@anonym_dbe687 2-ročné dieťa, ak ešte nechodí do škôlky, je bežne zdravé.
Moje očkované deti (7 a 4r) neboli vyše 2 r choré - ak nerátam kiahne u mladšieho, ktoré sme nestihli očkovať (úplne odporúčam aj túto vakcínu, starší ju mal). A vlastne ich choroby sme nikdy nemuseli ani riešiť u Dr, lebo to bolo v štýle sople, a zvýšená teplota. Takže imunitu im to nijak nepokazilo. 🙂
Kamoška nedala dcéru očkovať. Teraz je tehotná, dala sa ona zaočkovať proti čiernemu kašľu ako tehotná, ide dať očkovať aj dcéru a že aj to bábätko už dá normálne očkovať. Obáva sa najmä čierného kašľa, ktorého je tu veľa a pre bábätko môže byť smrteľný. A k otázke chorobnosti. Jej malá býva chorá tak štandardne, nič výnimočné (ani príliš často chorá, ani dlho zdravá)
@ariannazara to že nemal kiahne by som sa asi tak asi netešila .? Čakáš kedy ich dostane ešte starší alebo jednoducho dáš ho aj tak nane zaočkovať .
@parvinka0001 a co ho mam ist dat kde nakaziť? Keď ich nedostal a uz 2 krat mali v škôlke. Ano dam ho zaockovat
@lili246 syna sme dali očkovať na všetko, povinné aj dobrovoľné vakcíny. Samozrejme okrem covidovej vakciny, ta tu ešte nie je dlho. Všetky vakciny sú overené a sú medzi nami xy rokov a sú zdokonalené tak, aby sa väčšina vedľajších príznakov neprejavila. Treba si uvedomiť že to nie je o tom, že nebude nikdy chorý, je to o tom, že keď ochorie na niektorú z tých chorôb proti ktorým je očkovaný, ich priebeh zvládne lepšie ako tie deti, ktoré sú nezaočkované. Takže ak ti niekto napíše , že jeho nezaočkované dieťa nebolo nikdy choré, áno môže byť, veď nemusí ochorieť na detskú obrnu, tetan atď. Vôbec by som nerozmýšľala a určite dala zaočkovať. Vyhneš sa stresom a zdravotným problémom tvojho dieťaťa. Tvoje dieťa ti v budúcnosti poďakuje. Never hlúpostiam, ktoré ti napíšu dnešné "bio" matky. Nie sú to výskumníčky a nevedia nič o stavbe vakcín. Ak by tu nebolo vakcíny a kolektívna imunita, vrátime sa do stredoveku, kde úmrtnosť detí bola veľmi vysoká a ľudia sa dožili priemerne 40-50 rokov.
Moje dieta očkované, bol chorý asi 2 krat. Kamoška dieta neockuje, nonstop choré....tak ja neviem...ja dávam aj nepovinné očkovať..
Neočkovaná neterka sa dostávala vyše pol roka z čierneho kašľu, mala kvôli tomu aj odklad nástupu do školy. Mala z kašľu až polámané rebrá a celá bola taká zbiedená, že v istej fáze choroby ani nevládala chodiť. Dovtedy to bolo úplne zdravé dieťa. Dodnes ani nevieme, kde a ako to chytila.
Neočkovaná neterka sa dostávala vyše pol roka z čierneho kašľu, mala kvôli tomu aj odklad nástupu do školy. Mala z kašľu až polámané rebrá a celá bola taká zbiedená, že v istej fáze choroby ani nevládala chodiť. Dovtedy to bolo úplne zdravé dieťa. Dodnes ani nevieme, kde a ako to chytila.
@anonym_b67056 chúďatko :( ja som si tiež prešla čiernym kašľom v 17 rokoch… masaker.
Je strašné, keď deti trpia kvôli hlúposti rodičov
@anonym_dbe687 potom keď dostane taky "obycajny" rotavirusik a skonci na JISke, ta poprosím, aby si si jej liečbu platila sama. Mimo to, ma iba 2 roky, je s tebou doma a nechodí medzi deti a do skolky, odkiaľ ti bude nosiť iné "lahodky". Najmenej nebezpečné sú asi také vsi 👌
Tie čo sa tu ohanate ako maju mamičky platiť za liečbu neočkovaných detí tak najprv by si mali hradit liečbu, alkoholici, drogovo závislí a im podobní.
@anonym_dbe687 potom keď dostane taky "obycajny" rotavirusik a skonci na JISke, ta poprosím, aby si si jej liečbu platila sama. Mimo to, ma iba 2 roky, je s tebou doma a nechodí medzi deti a do skolky, odkiaľ ti bude nosiť iné "lahodky". Najmenej nebezpečné sú asi také vsi 👌
@lienka.7 nepáči sa mi táto móda neočkovaných deti, ale zrovna rotavirus patrí medzi nepovinne očkovania a ja som za to ešte platila tuším 40€, čo môže byť pre niekoho dosť.. a zas dieťa za to nemôže, že ho matka nedala zaočkovať, takže s týmto platením si liečby by som neprehanala. Sú fakt iné prípady, kde by som dala preplatit liečby..
@lili246 Tu si treba uvedomit este aj tu vec, ze dnes su otvorene hranice a lieta sa po celom svete a v mnohych zaostalejsich krajinach su choroby, ktore sa u nas podarilo vdaka ockovaniu potlacit. Takze dovliect to sem nie je az taky problem. Neriskovala by som toto. Pretoze nikto nemoze dopredu povedat, ja mam silnu imunitu, ako dieta som nebyvala chora, ja nikdy nic take nechytim. Paradox, ze tie matky, ktore nedaju zaockovat svoje deti, su same zaockovane, lebo kedysi to bolo povinne.
@lienka.7 rotavirus je nepovinny vsade na svete a s priemernou zdravotnickou starostlivostou je to velmi dobre zvladnutelna choroba. Ani jedno z mojich deti tento virus napriklad nedostalo a ockovanie som tiez odmietla. Dala by som deti zaockovat, keby som zila niekde v tramtarii, kde je "najblizsia zdravotna starostlivost 100km dojazd rozlamanym autom a vybavenie z 2 svetovej"...
Tiež nemám očkované deti, imunita je na tom normálne ako u ostatných deťoch. Kým nechodil starší do škôlky chorý nebýval, v kolektíve býva 🙃
Ja teda mam deti ockovane, drive malo este len prvu vakcinu, ma 2 mes sa. Ale poznam tu aj neockovane deti, zatial nevidim rozdiel. Ale je jasne, ze nic nevidim, nakolko napr neboli v kolektive, kde uz boli napr osypky, rubeola, cierny kasel a pod. Tu sa to v AT kazdy rok vyskytne. Cierny kasel bola epidemia, mladsie dieta uz bude ocko aj na RSV, co je za mna hrozne svinstvo. Cize som rada,ze to zaradili do tych zadarmo.
@lienka.7 rotavirus je nepovinny vsade na svete a s priemernou zdravotnickou starostlivostou je to velmi dobre zvladnutelna choroba. Ani jedno z mojich deti tento virus napriklad nedostalo a ockovanie som tiez odmietla. Dala by som deti zaockovat, keby som zila niekde v tramtarii, kde je "najblizsia zdravotna starostlivost 100km dojazd rozlamanym autom a vybavenie z 2 svetovej"...
@vevesh mojej tety syn to mal, vtedy este bola vakcina, dva tyzdne v nemocke a dva mesiace velke problemy. A ten pristup v nemocke bol vo Viedni vtedy taky, ze : no ved nech sa napije sam. Na infuzku ho dali a ked upadol do bezvedomia chudatko. Ako tetu tam skoro trafilo. Ako vzhladom na to, ze to ockovanie rotavirov je v AT zadarmo, preco sa nevyhnut aspon jednej sracke z tejto kategorie, ked sa to da.
@vevesh mojej tety syn to mal, vtedy este bola vakcina, dva tyzdne v nemocke a dva mesiace velke problemy. A ten pristup v nemocke bol vo Viedni vtedy taky, ze : no ved nech sa napije sam. Na infuzku ho dali a ked upadol do bezvedomia chudatko. Ako tetu tam skoro trafilo. Ako vzhladom na to, ze to ockovanie rotavirov je v AT zadarmo, preco sa nevyhnut aspon jednej sracke z tejto kategorie, ked sa to da.
@kiki68 u nas v de takyto pristup nemaju🫣 rotavirus je najnebezpecnejsi do 4 rokov, potom je to normalne traviace ochorenie, ktore sa zvlada s klasickymi volnopredajnymi liekmi. (Toto som diskutovala s lekarom ci ano, ci nie a rozoberali sme dovody). Ale teda tiez ockovanie je zataz na imunitny system a ine choroby zo zoznamu su mi prednejsie pokial sa nachadzam v nemecku. Ono sa nemusi davat vsetko, lebo to je zadarmo a mozno prospesne, lebo presne tato jedna vakcina ti moze odpalit cely imunitny system ci spustit omnoho zavaznejsiu chorobu ci sposobit dozivotne postihnutie. Ja som za zvazenie rodicov pre a proti a nech sa samy rozhodnu, co je este okej a co uz nie.🙃
Moje lezi na cintorine…
Dievčatá, prosím vás a prečo riešite, či detičky bývajú alebo nebývajú choré? Veď predsa povinné ani nepovinné očkovania nie sú proti angine, soplikom ani iným detským chorobám. Toto plus mínus autobus prekoná každé dieťa. Podľa imunity častejšie/ menej často, silnejšie/ menej silno. Ale keď sa stretnete s čiernym kašľom/ hepatitídou ( podľa našej pediatricky je jej plno aj v Bratislave) , bože chran a uchovaj s meningokokom, vtedy sa prejaví ten rozdiel medzi ockovanym a neockovanym dieťaťom

@lili246 deticky zaockovat nezaockovat proti comu? Treba napisat podrobnejsie.