icon

Neurofibromatóza u trojročnej

tynushqa
18. aug 2011

Ahojte, u mojej skoro 3 ročnej dcérky majú podozrenie práve na túto chorobu ☹ a v nasledujúcich dňoch budeme hospitalizované v nemocnici aby jej urobili vyšetrenia . Je tu niekto, kto absolvoval takéto vyšetrenia s malým dieťaťom? čo presne jej tam budú robiť? a kedy sa vlastne dozvieme výsledky? viem, že sa to posiela na genetiku a na výsledky sa bude čakať skoro dva roky /ak si to neuhradíme zo svojho, na čo momentálne nemáme/. Akým iným spôsobom sa dá zistiť, že ide práve o túto chorobu? ...ach tak veľmi sa bojím 😢 😢 😢

13riska13
19. aug 2021

@blableblu v genetickej ambulancii nám povedali ze dospelých už neposielaju im len odporúčajú navštíviť ambulancie pokiaľ si pamätám tak dostal zoznam že kam myslím ze bol na MR a pod ale keďže on pôsobí ako hasič ma pravidelne kontroly a aj MR mal čisté jedine co u neho je sú škvrny (klop klop musím si zaklopať)

blableblu
20. aug 2021

@13riska13 tak to je super podľa mna ke strasne veľa ľudí čo tuto chorobu má a ani o nej netuší a možno je to aj lepšie

13riska13
20. aug 2021

@blableblu naozaj je vraj veľa ľudí a ze hlavne u veľa ľudí sa teraz diagnostikovala nakoľko sa predtým neriešila lebo sa o nej nevedelo

13riska13
20. aug 2021

@blableblu hovorím keby sme nemali dcéru tak ani netuší že ma túto diagnozu

blableblu
21. aug 2021

@13riska13 a vy ste s dcérou išli na kožné koli tým fľakom a tam vás odoslala na. Vyšetrenie ?veru ľudia kedisik deti nepozorovali kto má kde akú škvrnu a podobne a dobre bolo teraz táto doba od vysadila stres keď niečo ja stále vravím niekedy sladká nevedomosť

blableblu
21. aug 2021

@13riska13 a dcéra mala koľko keď ste to začali riešiť a koľko škvŕn v akom veku

ivetkakarin
22. aug 2021

Zdravím vás.. Mňa napríklad zaujíma, či je tu niekto, koho dieťatku nasadili experimentálnu liečbu... Alebo všetci chodia len na kontroly? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 💓

13riska13
22. aug 2021

@blableblu my sme šli hlavne kvôli kožnej ku ktorej nás poslala neurologická moja je sledovaná vo viacerých ambulanciách nakoľko ja som mala počas tehotenstva diagnostikovanu preeklapmsiu takže šla cisárskym a pred termínom nakoľko mi neskutočne skákal tlak a už nemala skoro vodu škvrny ma od narodenia ale v pôrodnici to moc ne riešite nakoľko vám donesú zabalené a oblečené babo á cca okolo 1.5 až 2 rokov a ma veľa malinký a 3 väčšie

blableblu
23. aug 2021

@13riska13 malinké ?no hlavne že všade uvádzajú že tie do 0,5mmsa nepočítajú a nie sú typické vraj keď sa všade dočítate

13riska13
24. aug 2021

@blableblu malinke vyzerajú ako špendlíkove hlavičky ja si naozaj nič nečítam a ani nehľadám na nete lebo by ma porazilo a akurát by som mala zbytočne nervy snažím sa aby každý jej deň bol výnimočný a áno sem tam už sa pýta na škvrny ktoré ma tak jej vždy vysvetlíme že niekto ju má veľmi rád a tak ju tu nechcel stratiť na zemi a tak ju popísal troska mimo síce ale jej to stačí je ešte malá aby chápala tu zdravotnú stránku veci

blableblu
24. aug 2021

@13riska13 ale veď jasne veď vidíte sama máte doma muža ktorý to ani len netušil vaša dcéra nemusí byt iná podľa mna to nie je zas až taka strasne katastrofálne chodieva jasne že nie je super ale už len to že veľa ľudí cely život ani nevedeli že ju majú už to značí o jej nebezpečnosti

13riska13
24. aug 2021

@blableblu nevedeli že ju majú nakoľko sa tomu v minulosti neprikladala taka váha resp sa to neriešilo vraj je toho teraz veľmi veľa lebo sa to začalo sledovať ale ja si stojím za svojím treba mať hlavu hore a nepanikarit že všetko bude len zle treba si hovoriť ze nie je všetko čierno biele

blableblu
25. aug 2021

@13riska13 veď jasne preco by malo byt všetko zle ľudia s tým normálne žijú niektorý to majú horšie niektorí lepšie niektorí ani vôbec nevedia a žijú

blableblu
25. aug 2021

@13riska13 a manžel to teraz ako berie či úplne tak ako pred tým alebo mu to spôsobilo nejaký sok 😀

13riska13
25. aug 2021

@blableblu manželovi je to akosik jedno on to nerieši je pozitívne naladený

blableblu
26. aug 2021

@13riska13 veď a čo by aj riešil ako ste písala že dospelých už nekontrolujú do teraz mu nič nie je nikde nič nemá tak asi to berie tak že proste aj vaša dcéra nebude na tom inak predca sám na sebe to má odskúšané je to ale fakt veľmi zvláštne ze fakt koľko strasne veľa ľudí to musí mat a fakt u niekoho to je doslova len kozmetický problém napr fľaky a u niekoho to je horšie ze prečo to tak ke a boh vie čo to ovplyvňuje či silná imunita alebo čo nechápem zaujímavé

blableblu
26. aug 2021

@ivetkakarin zdravím vás tak máte niečo nové po dlhšom čase ako ste na tom vo tie flaciky

blableblu
26. aug 2021

@iana25 pekný deň prajem tak ako ste na tom po dlhšej dobe vo tie flaciky zmenilo sa niečo ?

ivetkakarin
26. aug 2021

@blableblu zdravím 💓
Stále tie isté, nieje ich malo, ale nepribudaji, ani sa nezvacsuju, sú stejne.. Teraz je viac opálená, tak na nozkach ani nevidno, má len tie na trupe.

blableblu
27. aug 2021

@ivetkakarin a na tie kontroly chodíte ?

dada55555
27. aug 2021

Chcela by som poprosit o info ohladne genetickych testov. Ti co ste ich podstupili, museli ste striktne vyhovovat krieteriam? Cize min 6 jednoznacne typickych flakov vacsich ako 0,5cm? Alebo spravili testy aj ked bolo menej fliacikov, resp vsetky neboli typicke? Je tu niekto kto podstupil testy ako samoplatca na SK? Dakujem!

ivetkakarin
28. aug 2021

@blableblu raz za polrok na všetko kam treba, ale do BA nechodíme.

blableblu
28. aug 2021

@ivetkakarin aj napriek tomu že to nemáte potvrdené že to má mala

ivetkakarin
29. aug 2021

@blableblu áno áno, ideme na sono bruška, kožné, očné, ortopédiu...

blableblu
29. aug 2021

@ivetkakarin to je aj tak zaujímavé keď to nemáte potvrdené

cica_mica
30. aug 2021

@blableblu co viem, tak je to bezny postup, pretoze v sucasnosti ani geneticke testy nevedia vsetky kutiacie toho genu na 100% zachytit, cize ak su ine klinicke prejavy tak sa aj takito pacienti nepotvrdeni pre istotu sleduju.

ivetkakarin
31. aug 2021

@blableblu radšej idem.... Nemám to potvrdene, ale vidím, prečítala som toho veľa, takže sa nejdem tváriť, že je to pigment zo slniečka.
Ale nemám teraz dôvod ísť na genetiku, na mri nepôjdem kým mala nepodrastie, čiže ju monitorujeme takto, bez toho cestovania cez celu republiku.

blableblu
31. aug 2021

@ivetkakarin veď samozrejme to už je nájazdom ako s tým naloží v dnešnej dobe veru a koľko má už dcérka rokov ?

ivetkakarin
1. sep 2021

@blableblu malinka je, rok a pol ma.

dada55555
Autor odpoveď zmazal