icon

Neurofibromatóza u trojročnej

tynushqa
18. aug 2011

Ahojte, u mojej skoro 3 ročnej dcérky majú podozrenie práve na túto chorobu ☹ a v nasledujúcich dňoch budeme hospitalizované v nemocnici aby jej urobili vyšetrenia . Je tu niekto, kto absolvoval takéto vyšetrenia s malým dieťaťom? čo presne jej tam budú robiť? a kedy sa vlastne dozvieme výsledky? viem, že sa to posiela na genetiku a na výsledky sa bude čakať skoro dva roky /ak si to neuhradíme zo svojho, na čo momentálne nemáme/. Akým iným spôsobom sa dá zistiť, že ide práve o túto chorobu? ...ach tak veľmi sa bojím 😢 😢 😢

little_b
5. sep 2021

Dobrý deň. Chcela by som som sa spýtať, ako dlho ste čakali za výsledkami? Môjmu synovi brali odbery pred pol rokom, stále nemáme výsledky, doktorka nám vravela, že výsledky budú cca o 2-3m. Vďaka!

13riska13
6. sep 2021

@little_b asi rovnako ako vy ak nie aj dlhšie oni vždy čakajú vraj kým sa nazbiera viac vzoriek na vyhodnotenie

palinohavino
12. sep 2021

Ahoj stretli ste už niekto z ožarovanim hlavy pri tejto diagnóze?

akwik
22. okt 2021

@13riska13 ❤️

stanka26
Autor odpoveď zmazal
stanka26
Odpoveď bola odstránená
stanka26
31. okt 2021

Ahojte zajtra ideme na príjem do Ba 6.poschodie. budeme asi do stredy , stretnem tam niekoho ?

miruskita
3. nov 2021

Ahojte, je tu niekto s diagnostikovanym gliomom, bez chemoterapie? Dcerka ma 2, caka nas o 3 mesiace kontrolne MR, tak by som s rada skontaktovala s niekym kto zaziva/zazil nieco podobne.

palinohavino
4. nov 2021

@miruskita mne od dnes idem na rádioterapie

cica_mica
4. nov 2021

@miruskita dobry den, nasa mala ma diagnostikovany hranicny nalez na pravom ocku, tvaria sa ze este to netreba riesit chemoterapiou a len to mame kontrolovat ako sa to vyvija 🙈

majka924
4. nov 2021

@palinohavino prosim vas a to sa vam teraz objavilo v dospelosti ten gliom? Ja som myslela, ze to sa v detstve diagnostikuje.

palinohavino
4. nov 2021

@majka924 našli mi to v 13 potom to bolo raz väčšie a raz menšie nic nerobili no pred rokom to zas narástlo na hranicu robili mi biopsiu odobratie vzorky potom som len chodil na kontroli teraz rozhodli o ožiaroch mám mať ich celkovo 28

palinohavino
4. nov 2021

@cica_mica vám to kedy diagnostikovali ?

miruskita
5. nov 2021

@palinohavino vdaka za zdielanie. Drzim Vam palce,nech to dobre zvladnete. Uprimne,ostala som prekvapena, ze aa to tak dlho vyvijalo. Ako casto ste chodili na MRI?

miruskita
5. nov 2021

@cica_mica tak ste na tom tak,ako my. Kolko ma dcerka?

palinohavino
5. nov 2021

@miruskita najskôr raz za rok potom raz za pol roka

cica_mica
8. nov 2021

@palinohavino NF ma dcerka, ktora bude mat teraz v novembri 3 roky. A modlim sa nech to ostane stabilne. Drzim palce

tom_i
19. nov 2021

Prosím vás pri NF1 sa má vyvarovať jednému vitamínu skupiny B neviete mi poradiť ktorému?

stanka26
20. nov 2021

@tom_i čože? To som ani nevedela !

tom_i
20. nov 2021

@stanka26 no dcéra vravela že by nemala vo veľkej miere jesť jedno z Bcok ale zabudla ktoré tak preto sa pýtam

palinohavino
21. nov 2021

Išili by ste na očkovanie proti covid pri tejto diagnóze?

tom_i
21. nov 2021

@palinohavino tiež to riešime, ale máme aj iné ochorenia a dcéra je momentálne pozitívna takže teraz riešim to. Očkovanie počká, a u mňa to závisí od zamestnávateľa.

miruskita
21. nov 2021

@palinohavino urcite ano

palinohavino
21. nov 2021

@miruskita Len aby ta vakcína Nemala nejaký zlý vplyv na diagnózu

mima118
22. nov 2021

@palinohavino nie nešla,dcérka má neurofib.

mima118
22. nov 2021

@tom_i to vážne??neviete ktoré, dcérka má neurof.chvala Bohu len fliaciky verím že 🍀🙏 to bude len to že bude v poriadku,u nás to nik nemá...

mima118
22. nov 2021

@cica_mica držím palce,viem čo je to,obáva,strach... Naša dcérka má 5 rokov,má tiež tu gen.poruchu neurofib.tiez sa modlím 🍀🙏 aby to mala stabilne aby bola v poriadku.

tom_i
22. nov 2021

@mima118 fakt neviem lebo chodí koznej, neuro a očnej a jedna z nich jej to povedala

blableblu
23. nov 2021

@mima118 v akom veku ste to zistili ?u dcérky

palinohavino
23. nov 2021

@tom_i Aké by mohli byť vedľajšie účinky pri tom Becku?