icon

Neurofibromatóza u trojročnej

tynushqa
18. aug 2011

Ahojte, u mojej skoro 3 ročnej dcérky majú podozrenie práve na túto chorobu ☹ a v nasledujúcich dňoch budeme hospitalizované v nemocnici aby jej urobili vyšetrenia . Je tu niekto, kto absolvoval takéto vyšetrenia s malým dieťaťom? čo presne jej tam budú robiť? a kedy sa vlastne dozvieme výsledky? viem, že sa to posiela na genetiku a na výsledky sa bude čakať skoro dva roky /ak si to neuhradíme zo svojho, na čo momentálne nemáme/. Akým iným spôsobom sa dá zistiť, že ide práve o túto chorobu? ...ach tak veľmi sa bojím 😢 😢 😢

simonka18
17. jún 2024
kimaka27
19. jún 2024

@simonka18 tak mne dnes dr. Hlavata zavolala, potom, co ma najskor dvihla sestricka a ze jej povie, že nech zavola. Po 3tej mi zavolala a som nesmierne rada za to a hlavne ze mi povedala ze deti to maju v poriadku a ze staci ist o rok ❤️

dada0902
19. jún 2024

@kimaka27 super ze už ste sa dozvedeli držím palce nech je to stále v poriadku ❤️

simonka18
20. jún 2024

@kimaka27 super, teším sa s vami ❤️ dúfam, že aj naše kontrolné MR bude ok 🙏

kimaka27
21. jún 2024

@simonka18 dakujem ❤️a držim palčeky aj Vám, budem myslieť na Vás❣️

kimaka27
21. jún 2024

@dada0902 ďakujeeem ❤️❤️

kimaka27
28. jún 2024

@janka_266 aj nam dali nakoniec kontrolu po pol roku 🤔🤔
Nechamem ked mi doktorka volala povedala ze vsetko je ok a ale dnes som bola vziat tie vysledky a ako ten popis vyzera hrozostrasne a mame tam ist na konci novembra tohto roka. Nechapem twda preco nam dala uz kontrolu po pol roku

kikbar
3. dec 2024

Prosim vas - ideme teraz vo svrtok prvykrat ma vysetrenie k dr. Hlavatej - treba ist nalacno, ak by brali krv na genetiku? Ci v pohode sa moze jest? Dakujem velmi pekne 🌞

kikbar
4. dec 2024

@kimaka27 Prosim vas - ideme teraz vo svrtok prvykrat ma vysetrenie k dr. Hlavatej - treba ist nalacno, ak by brali krv na genetiku? Ci v pohode sa moze jest? Dakujem velmi pekne 🌞

kikbar
4. dec 2024

@dada0902 @simonka18 Prosim vas - ideme teraz vo svrtok prvykrat ma vysetrenie k dr. Hlavatej - treba ist nalacno, ak by brali krv na genetiku? Ci v pohode sa moze jest? Dakujem velmi pekne 🌞

janka_266
4. dec 2024

@kikbar myslím, že u nás to neriešili, ale neviem či preto, že mal rok, ked mu ju brali

kikbar
4. dec 2024

@janka_266 dakujem za odpoved

13riska13
4. dec 2024

@kikbar myslim ze ani u nas to neriesili

dada0902
4. dec 2024

@kikbar zdravím pozerala som spravu keď mi písali termín na genetické a netreba prísť nalačno

kikbar
4. dec 2024

@dada0902 dakujem moc za odpoved! ❤️

dada0902
4. dec 2024

@kikbar nemáte za čo mala som čas napísať až večer držím palce nech sa to nepotvrdi

kikbar
4. dec 2024

@dada0902 dakujem vam velmi pekne, velmi dufam ze nepotvrdi...

kimaka27
14. dec 2024

@kikbar jooj prepačte tu na MK som nebola dlkšiu dobu a ma aplikácia odhlasila ale netreba oni krv a moč beru na druhý deň, ale asi už viete mate to za sebou

ciernysokol
19. jan 2025

Ahojte, prosim, maju vase deti s nf alebo podozrenim aj zvacsenie hlavy, su nizke a nepriberaju? Do akej vysky narastli?

gulkabombulkova
28. jan 2025

@ciernysokol no syn má väčšiu hlavu od perinky ..má 150 CM ,35 kg ,13 rokov

ciernysokol
28. jan 2025

@gulkabombulkova och, tak to by sedelo. Ma aj oneskorenu pubertu? Syn ma tiez vasciu hlavu a je nizsi a slabo pribera.

13riska13
28. jan 2025

@ciernysokol dcera ma 6 rokov 22.8kg a 120cm zatial a hlava je klasicka velkost uvidime ako to bude dalej

gulkabombulkova
11. feb 2025

@ciernysokol k nemu sa puberta ešte nedostavila .
Má mentálne postihnutie plus (bonus) /treba brať s humorom /..tak ako neviem ,či je to prejav puberty ,či v rámci iného postihnutia

ciernysokol
22. feb 2025

@erickatt ahoj, prosim, k akej doktorke chodite na kramare?a ake oddelenie?dakujem pekne

shelby88
2. mar 2025

@maminka82 ahoj pomáha to aj dospelým? Ako sa dá liek zohnať? Ďakujem

shelby88
2. mar 2025

@natanka37 aj ja chcem vedieť o tom viac prosím

gulkabombulkova
4. mar 2025

Ahojte ..je tu prosím niekto ,kto chodí s dieťaťom na MRI aj mimo BA? Ak áno ,kam ?

maria378
20. mar 2025

Ahojte ,ani som nedúfala že na tejto stránke nájdem nejakú skupinu čo sa týka neurofibromatozi. náš príbeh je trošku zamotaný ,mám syna ktorý má momentálne 17 rokov a práve mu bola diagnostikovaná neurofibromatoza .Od narodenia sme mali menšie komplikácie chodili sme k neurológovi ten si všimol na jeho tele škvrny bielej kávy (mam ich na tele aj ja) mal aj trošku väčšiu hlavu tak sme boli odoslaný do Martina na genetiku .Výsledky boli vtedy negatívne ,teraz sa mu na tele začali pod kožou tvoriť hrčky tak sme absolvovali tortúru vyšetrení. Nakoľko bol hospitalizovaný išlo to dosť rýchlo, to som veľmi rada lebo keď to tu čítam čím ste si všetkým prešli a za akú dlhú dobu… komplikácie nemá viacmenej žiadne akurát diagnóza- 17.4. ideme na metabolickú ambulanciu do Bratislavy mňa by zaujímalo kto z vás tu má takéto staršie deti viacmenej už dospelé rada by som sa o tom porozprávala ,fakt mi to vrtá stále v hlave je to ako taký chrobák nejdem to dostať preč… chlapec plný života, chcem aby si ho užíval …Chápete určite čo myslím , všetci to tu prežívajú …možno či je tu niekto z Liptova my sme z okresu Ružomberok…ďakujem

maminka82
24. mar 2025

@maria378 dobrý deň mám 20 ročne syna, to až teraz začal mať príznaky? Som s Turčiansky Teplíc

maria378
24. mar 2025

@maminka82
Škvrny má od narodenia ako maličký bol vyšetrovaní ale vtedy to vyšlo negatívne teraz sa mu po tele začali robiť hrčky pod kožou ich cítiť, keď si to chytí alebo napne ruku tak to vidieť ,inak chvalabohu mu neni vôbec nič ,akurát že je na svoj vek dosť chudý.