icon

Neustále hlieny u ročného dieťaťa.

denisacir
24. jan 2020

Ahojte maminky 😊
Môj 1.príspevok a doviedla ma k nemu už bezradnosť.
Syn má 13 mesiacov. Kojila som do 9.mesiaca a niekedy mu dávala Nutrilon HA.
Po úplnom odstavení som prešla na klasický nutrilon ( tak som si vravela, že zbytočne dramatizujem ). Presne v tom období sa začali prerezávať 1.zúbky.
ODVTEDY neustále bojujeme s hlienmi, 1-2 týždne fit, týždeň liečime. Prečo to tak je? Kvôli mlieku, zubom alebo starší syn nám nosí zo školy bacilkov? Máte podobnú skúsenosť / niečo osvedčené?
Rada liečim prírodne. Najradšej by som však našla dôvod toho kolobehu 🙏
Premýšľam nad úplným vynechaním mlieka - ale u takého malého?

luba41
24. jan 2020

@denisacir prežije aj bez mlieka..v tomto veku nemusí pit už žiadne , ved jedáva normálnu stravu..može to byt sposobené potravinovým alergenom, takisto virusmi atd.. záleží, či aj nejaké ine problemy má - kožné, hnačky, zápcha td..

nikpa
24. jan 2020

@denisacir môj malý to mal keď mu išli zuby, nonstop niekoľko mesiacov, nič nepomáhalo. Boli sme s tým aj u Dr. brala mu vytery, vysetrovala ho a zhodli sme sa na tom, že to asi naozaj budú zuby. Nam pomohlo az inhalovanie Vincenty, odvtedy nedám na inhalator dopustit.

katty2012
24. jan 2020

@denisacir skus odstavit mlieko na par dni a porovnaj ci sa stav zlepsil

neluskas
24. jan 2020

@denisacir ahoj, ak potrebujes riesit zahlienenie u dietatka tak s tym mam skúsenosti s mojou 4 rocnou dcerkou, ktora nikdy nevedela fúkať sopliky, bola som uz bezradna, pretože v noci sa jej nedalo spinkat. kedze som zastanca skôr prirodnej liecby, tak som skusila prirodne produkty a do dvoch dni ju pekne odhlienili. ale viem, ze aj mlieko zahlienuje

denisacir
autor
25. jan 2020

@luba41 alergiu nema urcite, boli sme na gastro a tam mu to všetko vyšetrili z krvi. Ale starši syn mal intoleranciu na mlieko a boli sme na diete 2 roky. Asi aj preto sa priklanam k moznosti, ze mlieko by mohlo robiť šarapatu.

denisacir
autor
25. jan 2020

@neluskas konretne aké produkty?

denisacir
autor
25. jan 2020

@nikpa ja si preplachujem noc vincentkou a velmi rychlo ma to dokaze vyliecit, takze sa poobzeram aj po tom inhalatori, dakujem.

denisacir
autor
25. jan 2020

@luba41a ma ekzem od malicka a aj ta jeho strava je taka opatrnejsia...starsi syn bol bez mlieka 2 roky a potom v 4 rokoch mu len nestastne stupili na nohu pri behani v skolke a mal zlomenu kost - stale mi vrta v hlave, ci to nebol dosledok tej diety. Darmo mlieko zahlienuje, ale take kvalitne ma urcite aj potrebne ziviny. Nie som zastancom veganskeho stratovania ani nahodou 😁

neluskas
25. jan 2020

@denisacir pisem ti

alexandra2010
25. jan 2020

mojej vtedy 5 mesanej sme vynechali mlieko, vtedy este pila Humana Soja ale od 1 roka len rastlinne mlieko. Okamzite jej zmizli tazkosti.

luba41
25. jan 2020

@denisacir testy a výsledky z gastro sú v tomto veku naprd..absolutne nesmerodajné výsledky..ak má exem, nie je o čom..najväčším alergenom je mliečna bielkovina ..intolerancia na mlieko neexistuje ..ak mal starší problemy, tak mal alergiu na mliečnu bielkovinu..vyradit zo stravu všetko mliečne - ale úplne zo všetkeho- aj stopove prvky..takisto hovädzie, syrovatku, kasein, karob soju..a odsledovat si a zapisovat si..ak nepomože, tak dalej odsledovat dalšie alergeny - vajíčko, kura atd..hlavne zminimalizovat prísun sacharidov v strave, vela zelenej zeleniny zaradit..a naštuduj si tom vela, lekári ti nič neporadia..keby vedeli, tak už ten exem máte davno pod kontrolou..začni tu https://www.modrykonik.sk/zdravie/alergia-na-mlieko/
https://www.modrykonik.sk/zdravie/atopicky-ekzem/
https://www.modrykonik.sk/zdravie/kvasinkova-infekcia-u-deti/ toto ti všetko do seba zapadá..

stanulienkat
25. jan 2020

@neluskas Mlieko nezahlieňuje. Je to Už stokrát vyvráteny mýtus.

denisacir
autor
25. jan 2020

@luba41 musim poskusat...ekzem uz mame pod kontrolou, ale vdaka mojmu studovaniu a aloe vera produktom. Ziadny lekar nam nepomohol 🤨
Ja ho len beriem ako citlive dieta, lebo vidim ako reaguje na vsetko jedlo jeho pokozka. Neprejde den kedy nekontrolujem a nenatieram.
Inak ja mu okrem Nutrilonu nic mliecne ani nedavam. Aj to ma 150ml rano plus vecer. Takze iba to vynechat a detailnejsie sledovať zloženie jedla. Kvoli tym ekzemom vsak vsetko varim a peciem radsej ja 😊

katrin21
25. jan 2020

Moze mat alergiu na prach a pod.. moje netere mali z toho stale sople..aj na perie vo vankusi...

Ale ake su hlieny? Vodove, ci zlte? Aj od toho zalezi.
Mlieko by som nevynechala, ak tak aspo bezlaktozove..

ladyvi
25. jan 2020

Mozem ti za seba povedat, ze moja v pohode bez mliecnych potravin vydrzala v tom veku. Kojila som sice, ale ja sama som vynechala vsetko mliecne na kompletku. Spolu aj s malou. Ekzem je pod kontrolou vtedy, ak ho dieta nema, alebo uz je v stadiu miznutia, ak sa vam drzi na kozi, tak este ho nemate uplne pod kontrolou. Ja sa tiez priklanam k vysadeniu mlieka na minimalne 2 tyzdne a efekt sa mozno dostavi. Ale poctivo, ziadne prehresky. Vydrzi, nic sa jej nestane. Moja bola bez mlieka skoro rok. Postupne som potom zacala acidkom, bielym jogurtom, syry, maslo, a tak mlieko. A nic sa nedialo, je to zdrave prosperujuce dieta s dobrou imunitou a po roku uz zacala aj mlieko tolerovat.

neluskas
25. jan 2020

@stanulienkat mne detsky lekar praveze povedal, ze mlieko zahlienuje, preto som to aj napísala