icon

Neviem sa zbaviť vší

miriam_s
15. aug 2016

ahojte, dcéra je už zúfalá, podarilo sa jej niekde chytiť vši, v máji, odvtedy sa ich nevieme zbaviť , neustále si ich češe elektrickým hrebeňom na vši, mali sme doma liquid duo, nepomohol, skúsili sme aj parasidose , minula už celú fľašku , ani to nezabralo, stále hovorí že cíti ako jej chodia po hlave, má husté tmavé vlasy cca pod lopatky, už si dávala aj zábaly z kokosového i olivového oleja, nepomohlo, aj ich žehlila žehličkou na vlasy ale bez výsledku, skúšali sme aj preplachnuť octovou vodou . čo robiť ? ja som ich nechytila , syn ich chytil ale jho som proste ostrihala , umyla hlavku a hotovo. No dcere neviem ako pomôcť . S hrebeňom si vyčesala zakaždým iba hnidy, všu sa nám nepodarilo vyčesať zatial asi ani jednu... nechapem ako je to možné. dakujem za rady , postrehy 🙂

ninka123
3. feb 2018

@martina__f kocky tvrdili, ze cajovnikovy olej.. za uska natierat... ten vraj nemaju radi 😀

sofi2510
3. feb 2018

Ci pouzije paranit alebo liqiud due forte vzdy to treba po 8-9 dnoch zopakovat - lebo moze ostat niekde nepovsimnuta hnida a cele sa to bude opakovat. Na tych pripravkovh aj pisu ze po kolkych dnoch to zopakovat. Ak hned na prvy krat pripravok neznici vsetky hnidy po par dnoch sa znova naliahnu vsi,ale tie tusim prvych 10-11 dni nekladu vajicka tak tie sampon zlikviduje a mal by byt uz pokoj alebo preistotu pouzit do tretice

janka2501
3. feb 2018

@martina__f ja som nedavala nic. Mala pokoj dcera asi 5 rokov. Vlasy mala vzdy zopnute do copu . Akonahle bola starsia 15r tak vlasy rozpustene nosi,a uz sme mali vsi.alpa zabrala. Dala som jej minuly tyzden. Opakovat max 2-3tyzdne, a ked stipe pokozka hlavy davam jej olivovy olej a necham 10 min posobit. A umyva beznym samponom potom

rainee
3. feb 2018

@sofi2510 tak to je jasné,zopakovať podľa návodu. Horšie je,že to vykynozis a za par dní to môže doniesť zas.

My sme ako prevenciu dávali teatree,tiez je fakt že dlho nám vsi odolávali.

sofi2510
4. feb 2018

@rainee ved s tym mame tiez skusenost 😉 vykynozili sme tie svine a znova ich doniesla.
Ano to som pocula,ze je dobre krk a za usami natierat tea tree olejom a ze aj levandulivy je dobry.
Inak mne na tie svine zabral taky domaci recept: olej,ocot,alpa a znicilo to aj hnidy vraj

sofi2510
4. feb 2018

@rainee ja viem pochopit,ze to dieta dovlecie spat ... ale teraz nechcem byt zla,ale neviem pochopit to ked niekto povie,ze rok sa nevedeli zbavit vsi lebo kazde 2 tyzdne boli spat a pripravky su neucinne ... no ... to nie je.pravda,ze by boli neucine len sa pre pana treba zbavit hnid!!! Bud po prvom osetreni vsetky do jednej pracne povyberat alebo ten postup opakovat ked si nie som ista ci nejaka hnida neostala ... lebo staci len jedna a vieme co nasleduje ...

ninka123
12. feb 2018

Ahojte, mne deti dnes doniesli oznámenie, že sa v škole objavili vši... sa "teším".. preventívne som im aspoň poza uši Teatree oil natrela...

kvietok173
13. feb 2018

ano je potrebne povyberat hnidy ale vraj zehlicka ci kulma je super na ne 🙂
ja som mojej dcere dlhovlasej pracne hodiny pred telkou vyberala hnidy a ona aj zaspavala popritom inak sa nedalo. A zo skoly pravidelne nosi oznamy ze su vsi v skole co kvitujem aspon je clovek v strehu a kontroluje.

mystery1
7. jan 2019

Ahojte,u dcery v skole boli vsi,a teraz ju svrbela hlava aj mna,vycesala som jej z vlasov nieco ako mravec,nema ani ja ziadne bield bodky vo vlasoch,ani to nevyzera ako vos z obrazkov je to ako cierny mravec,su to vsi? Dakujem

vejapa76
7. jan 2019

@mystery1 rozpuč to medzi nechtami. Ak pukne - je to voš

kvietok173
7. jan 2019

@vejapa76
@mystery1 no ja som nikdy z vlasov nevytiahla vod ktora by mi praskla ale vsivacikom hrebenom ked som vycesala a kefkou zubnou som z neho vycistila na servitku tak tam boli sede bodkya te pukali. Inak z vlasov vestky tie biele treba povyberat ale mne nepukali mozno ked su male tak nepukaju? Netusim a tie z ked som pozerala nic som nevidela ale uz mam preventivne doma sampon a umyjem a vycesem este mokre ked je oznamenie zo skoly a uvidim ci nieco pojde.
Dobre su aj zabaly olejove ci s kondicionerom ale az poriadna. rstva a das foliu a na hodinku j zabalene a potom umy a pozri ci nieco je vo vode malo by to zadusit vsi ale hnidy treba vycesat a vlas po vlase prezerat a toto aspon dva tyzdne robit kvoli tomu ak by sisi nejaku nevsimla sa moze nova narodit. Taktiez. setko postelne a uteraky a oprat aj ciapky a bundy bud oprat alebo dat do mrazaku na 3 dni alebo obmienat oblecenie. Drzim palce

lenaic
6. apr 2019

Nám pomohol sapmon Elimex. Je to taký olej. Nechám pôsobiť na vlasoch 15 min. , vycesem vsi vyberiem hnidy. Potom tým istým olejom umyjem vlasy. Ten Elimax keď sa zmieša s vodou tak začne peniť. Vlasy nie sú mastné. Po Paranite sú vlasy mastne ešte 2 dni, ale u jednej dcéry som sa po použití Paranitu tých vsi zbavila. Druha dcéra po užívaní Elimexu (3dni sme ho užívali) vsi nemala ani hnidy. Po piatich dňoch chytila vsi zase v škole. No niektorí rodičia asi kašlú na oznamy od učiteľky že treba kontrolovať deťom vlasy.

divana
16. apr 2019

Baby mala mi priniesla zo skolky vsi. Umyli sme sampon na vsi vcera som ji vycsala hlivacikom dneska ideme vycesavat znova ale co tam mam hladat ako tie hnidy vyzeraju? Ja sa stretavam so vsami prvykrat teraz tak mi to vysvetlite jak pre debila prpsim. Dakujem

simca06022011
16. apr 2019

@divana vygoogli si fotky, je ich tam milión. Ako vieš že priniesla vsi keď nevieš ako vyzerajú ? 😇

Ja mám zážitok....My sme si takto hlavy vysklbali tým mini hrebeňom a ani jednu sme nevycesali.... Ale hlavne že prišli sme domov so všami od koznej lekarky 😂 ešte dva týždne som sa skrabala 😂 ocko sa nám rehotal mesiac... Jasne že žiadne vsi tam nebolo 😁
Neviem ako u nás kaderníctva ale v Taliansku odvsivavia dieťatko v kadernictve, majú na to nejaký špeciálny elektrický hreben ( možno by v SR nebolo zle keby to mali škôlky 😁)

cmulinko
16. apr 2019

@divana dospele vši si vsimnes velmi lahko..tie nie su az tak prehliadnutelne hlavne ked ich všivákom vyčešeš. Cerstvo vyliahnute vši su už ťažší oriešok lebo sú fakt mini...ale šampon služi na to aby akekolvek vši velke ci male zabilo a tak isto aby zabranilo vyliahnutiu novych vší. Hnida vyzerá ako maličká pricucnutá bledučká slza na vlásku..cca 1-2cm od koreňa vlasu a neda sa to z vlasu ztriasť dole tak ako lupiny..hnida proste drží na vlase cely čas. Tie sa často ťažko odstranuju všivákom. Ja som to vždy po jednom odstranovala ručne z každého jedného vlasu...robota tak na 2 hodinky minimum ale vtedy viem ze som ich z toho vlasu stiahla dole uplne vsetky. Hlavne u deti co majú fakt vlásky ako pierko ručne stiahnut hnidu dole je najvacsia istota.A potom som vzdy asi 2 tyzdne kazdy den kontrolovala vlasy ci je hlava čistá.

divana
16. apr 2019

@simca06022011 predstav si ze mi to povedala ucitelka v skolke tak tak to viem
@cmulinko dakujem sampon sme vcera pouzili aj som videla dospelu vsu dneska este mala 1 zivu ale inak uz nic a aj ked som jej pozerala vlasky mala iba par takych hnedych chrasticiek pri kozi tie som zlupla nechtom a vytihla plus sovycesavala asi hodinu vlasy a isli asi cierne bodku v tom vsivaciku tak hadam sme na dobrej ceste sa ich zbavit plus jej davam aj tree olej

cmulinko
16. apr 2019

@divana ak ste to zachytili včas tak jedna dospela voš nakladie za jeden den len určitý počet vajíčok. U nas tiez naposledy u 3 rocnej...len sme dostali oznam zo skolky,ze mame skontrolovat vlasy deťom...no a doma som hned aj zistila,že veru malá to priniesla domov. Našla som jej jednu dospelú a jednu cerstvo vyliahnutu a len pár vajíčok....nepouzila som ani žiadny šampon....dospelu som vycesala a zlikvidovala medzi prstami..okamzita smrť 😀 malú voš som naháňala dlhšie ale dcerka ma az skoro biele vlasy tak moc utiect nemohla lebo voš je hnedá tak som ju dolapila 😀 no a vajíčka som ručne stahovala dole..takze uplne bio proces 😃

vanes4ka
15. nov 2019

@ninai farba musi byt s amoniakom

meluzinaaa
8. dec 2019

Nám pomohol hrebeň, čo bol pri šampóne a kondicionéri LIBERELLA. Aj nitty grity ma sklamal. Tento hrebienok vyčeše skoro všetko. Na nezaplatenie a bez úmorného vyťahovania vajíčok. A budeme ho asi používať pre istotu pri každom česaní stále. Z prípravkov nám pomohol jedine liquido duo forte a na vyčesávanie parasidose. Ale bez toho hrebienka by som to určite nedala......Skúste a napíšte, neoľutujete. Držím všetkým palce, čo zažívajú to všivavé peklo, čo nabúra aj psychiku.

kvietok173
8. dec 2019

@meluzinaaa aky hrebienok? Das foto?

meluzinaaa
10. dec 2019

vyzerá ako obyčajný obojstranný všiváčik, ale je omnoho hustejší ako pri iných šampónoch. Skús. Poteší ma, ak táto informácia pomôže ďalším.

meluzinaaa
10. dec 2019

Vyrobte si najlepší všiváčik a budete prekvapené, čo dokáže. Ak máš klasický všiváčik, väčšinou sú čierne, tak ho nahrej nad sviečkou a tam, kde sú zúbky najhrubšie nahrej, prstom roztlač asi do polovice. trochu to páli ale nevadí, aj z druhej stany. Budete nadšené výsledkom. Vyčeše parádne. Skúste. Lebo každý píše, že len vyčesávať, ale najdôležitejšie je čím a s akým výsledkom. A toto určite za pokus stojí. Ja som bola očarená a nadšená. Držím palce. Veď hádam nejaký hmyz nad nami nevyhrá.

meluzinaaa
10. dec 2019

@kvietok173 ahoj. Pozri môj ďalší príspevok a napíš, ako pomohol. Drž sa .

meluzinaaa
29. máj 2020

Veľmi účinné je dať ocot a trocha šampónu,napeniť a opláchnuť.precesa ostrou kefou kožu každé miestečko, prestavať hlavu poriadne,vešať aj kožu a zároveň kde ces fenuješ.kazde miestečko a hnidy sa rozletia.rob to,kým nebudú vlasy čisté.aj 15.minut.dookola.potom prezehli.vysledok neskutočný.a robte to aj keď už nebudú hnidy.hlavne precesavat a fenovat kožu.tam sú potvory.drzim palce.a napíšte mi vaše šokujúce reakcie.diky.

evicka3692
Odpoveď bola odstránená
meluzinaaa
28. júl 2020

@evicka3692 predátor 4dog.ma zloženie ako orthosan.vyrabaju ho myslím v Lidiciach.objednaj cez net.tie masnoty nestoja za nič.trapenie.

vevesh
28. júl 2020

@evicka3692 Natriet hlavu olivovym olejom, zabalit do igelitu na 2 hodinky+ (alebo noc) a potom pekne vycesat hrebienkom na vsi a zaroven vyprat vsetko na vyvarku (hlavne postelne pradlo) a o 7 dni zopakovat. Ak budu dalsie, tak znova o 7 dni zopakovat...

hlubik
28. júl 2020

@miriam_s ja odporucam labelo nic ine. Len vycesavat a vycesavat.

hlubik
28. júl 2020

@miriam_s ne libelo ale liberella👍

evicka3692
Odpoveď bola odstránená