icon

Nevysvetliteľné zdravotné problémy u 14-ročného syna

23. nov 2025

Nechápem to, stále niečo, do puberty mu nič nebolo, teraz??? Už viac ako rok riešime ortopedické problemy (deformita hrudníka, skolioza) cvičíme, ako nám to radili na fyzioterapii žiadne zlepšenie, sme odoslaný do NUDCH na chirurgiu kvôli hrudníku Sme objednaný aj na endokrinooogiu.
Do toho prixhádzajú problemy s traviacim ustrojenstvom buď ho ráno preženie alebo mä zápchu, ofporučili nám Gastroenterologiu, boli sme raz s podozrením na slepák na chirurgii
Je vysoký, chudý, ale stravuje sa pravidelne a vyvážene, zelemina, mäso, mliečne výrobky, ovocie , ale aj sladkosti.
Pohybu má dostatok, nesedí vždy doma.
Ja to už nechápem, neviem čo sa deje a viem, že niekto je na tom aj horšie. Len syn bol vždy zdravý , nikdy mu nič nebolo a zrazu....

kacena4
23. nov 2025

prosím ta stresujes ako by to bol koniec sveta, mnoho mladych v tomto veku rýchlo vyrastie a problem s chrbticou je na svete a strava normalne ze ma obcas problem tes sa ze doteraz bol pokoj

janinah
23. nov 2025

Velmi zle sa to cita..my sme,boli sme...hadam on...
U kazdého dieťaťa sa co to vyskytne,u vas nic strašne,jednoducho je zdrav.problem tak ho riešit ako treba,chodi k dr.takze nejako sa jeho stav bude vyvijať
Pozor na psychiku,aby z teba nemal pocit,ze katastrofa,lebo nie je 100% zdravý.

adri266
23. nov 2025

@anonym_autor Zdravotne problemy mozu byt kludne spojene so skoliozou, kolko ma stupnov? Dcera mala napr problemy s nutkanim na caste mocenie, po operacii skoliozy to preslo. Bolo nam povedane, ze chrbtica moze tlacit na vnut. organy a sposobovat dalsie, sekundarne problemy.
A ano, aj u nas to tak bolo, ze zrazu 60 stupnov a nikto si to dovtedy nevsimol.

anonym_29766e
23. nov 2025

Vysoký, chudý, deformita hrudníka, skolióza sú príznaky Marfanovho syndrómu (alebo inej vrodenej poruchy spojiva s prejavom v puberte). Možno len rýchlo vyrástol.

anonym_04c076
23. nov 2025

@anonym_autor trávenie hoooodne ovplyvnia hormóny - podobne ako u tehotných (zápchy, nevoľnosti). A hrudník, skolióza,… to všetko je tiež úplne bežné v puberte, pri fyzio sa to vyrieši.

autor
23. nov 2025
@janinah

Velmi zle sa to cita..my sme,boli sme...hadam on...
U kazdého dieťaťa sa co to vyskytne,u vas nic strašne,jednoducho je zdrav.problem tak ho riešit ako treba,chodi k dr.takze nejako sa jeho stav bude vyvijať
Pozor na psychiku,aby z teba nemal pocit,ze katastrofa,lebo nie je 100% zdravý.

@janinah samozrejme, že psychika je nalomená, keďže bolo všetko v pohode.
K tomu boli sme sa opravujem bol, len chodím s ním.

autor
23. nov 2025
@adri266

@anonym_autor Zdravotne problemy mozu byt kludne spojene so skoliozou, kolko ma stupnov? Dcera mala napr problemy s nutkanim na caste mocenie, po operacii skoliozy to preslo. Bolo nam povedane, ze chrbtica moze tlacit na vnut. organy a sposobovat dalsie, sekundarne problemy.
A ano, aj u nas to tak bolo, ze zrazu 60 stupnov a nikto si to dovtedy nevsimol.

@adri266 mal 12 pred rokom fyzioterapia, cvičí doma SM system, za rok drb ho 18

autor
23. nov 2025
@anonym_29766e

Vysoký, chudý, deformita hrudníka, skolióza sú príznaky Marfanovho syndrómu (alebo inej vrodenej poruchy spojiva s prejavom v puberte). Možno len rýchlo vyrástol.

@anonym_29766e o tom hovorila pediatrička, ale iné symptómy nie sú prítomné

adri266
23. nov 2025
@anonym_autor

@adri266 mal 12 pred rokom fyzioterapia, cvičí doma SM system, za rok drb ho 18

@anonym_autor Ono by bolo dobre sm system aspon raz za par mesiacov precvicit s terapeutom, lebo cviciaci casom robia zlozvyky.

autor
23. nov 2025
@adri266

@anonym_autor Ono by bolo dobre sm system aspon raz za par mesiacov precvicit s terapeutom, lebo cviciaci casom robia zlozvyky.

@adri266 pritom cviči aj iné cvičenia na chrbticu čo ho učili na FRO

anonym_7584a7
23. nov 2025
@anonym_autor

@adri266 pritom cviči aj iné cvičenia na chrbticu čo ho učili na FRO

@anonym_autor on čo na to hovorí? Rúca sa, ako ty?

autor
23. nov 2025
@anonym_7584a7

@anonym_autor on čo na to hovorí? Rúca sa, ako ty?

@anonym_7584a7 nie je z toho nadšený

anonym_cda25f
23. nov 2025

@anonym_autor Môže to byť rýchlym rastom a tým, že je chudý.Muž má od puberty skoliozu,prepadnutí hrudník mal,začal kvôli tomu aj cvičiť.Mal vždy problém pribrať. Dokonca si dal pichať B12 a už má dávno po 50tke a chudý vždy od kedy ho poznám. Žiadne svaly, vysoký tenký. Necvičí ,nešportuje..a chrbát ..sťažuje sa,ale nikdy nebol ani rehabky,ani masáže nechodí.
Môj syn má od puberty má problémy, že po mlieku,jogurtoch ho preženie...už je dávno dospelý a nikdy to nechcel riešiť.

anonym_537896
23. nov 2025

Stáva sa to bežne.
Aj ja som začala mať problémy, keď som mala 14 alebo 15. Zistili mi skoliózu, potom tráviace problémy (zápchu alebo ma prehnalo vždy, keď som niečo zjedla). So skoliózou som stále na tom istom, ale tráviace problémy prešli po diéte a probiotikách.

januska12323
23. nov 2025

Nerob z toho drámu, problémy s chrbtom má veľa detí keď rýchlo narastú.

autor
23. nov 2025
@januska12323

Nerob z toho drámu, problémy s chrbtom má veľa detí keď rýchlo narastú.

@januska12323 keby do toho neprišli traviace a tie s chrbtom by sa nezhoršovali...

amdornik
23. nov 2025
@anonym_autor

@januska12323 keby do toho neprišli traviace a tie s chrbtom by sa nezhoršovali...

@anonym_autor hlavne sa ty upokoj. synovi vysvetli, že je dobré pozrieť veci u odborníkov, aby sa potvrdilo to, že mu prakticky nič nie je. je vo veku, kedy aj samotný rast narobí šarapaty - či už kosti, hormóny, atď.. my sme si prešli kadečím. srdce, mozog... ťažké časy. dnes je to stabilizované všetko. ale vždy, ak niečo náhle "vyskočí", ubezpečím, že je to v podstate bežná vec a na vyšetrenie ideme iba pre istotu. väčšinou sa nič nenájde, ale je dobré odsledovať takéto anomálie. čo sa týka tých čriev, syn to môže mať aj zo stresu. čo sa týka skoliózy, možno rýchly rast, zlé držanie tela... ako sa tí chlapci zvyknú tak rýchlo vyhupnúť nahor, že tá chrbtica akoby nestíhala. a ako písali vyššie, 1-2x mesačne by som naozaj zainvestovala do fyzioterapeuta, aby opravil prípadné chyby v cvičení. rovnako tak chodím s mojím dieťaťom. ja s nohou, ono s chrbticou. 1-2x oželiem tie peniaze a ideme, aby to pozrel, opravil, pridal cviky...

euka210
23. nov 2025

@anonym_autor vela asi vyrastol, treba cvicit aj cviky, sj nas 14r cvici aj sm system a malo. S vpacenym hrudnikom sme boli v Martine.
Co nam detska este teraz odporucila...plavanie a kludne aj fitko s dobrym instruktorom, ktory mu ukaze dalsie cviky na posilnenie svalov, ktore mu treba.

autor
23. nov 2025
@euka210

@anonym_autor vela asi vyrastol, treba cvicit aj cviky, sj nas 14r cvici aj sm system a malo. S vpacenym hrudnikom sme boli v Martine.
Co nam detska este teraz odporucila...plavanie a kludne aj fitko s dobrym instruktorom, ktory mu ukaze dalsie cviky na posilnenie svalov, ktore mu treba.

@euka210 Ďakujem

autor
23. nov 2025
@euka210

@euka210 vy máte voáceny do vnútra, alebo von?

sagitta33
23. nov 2025
@adri266

@adri266 A úplně nejlepší by bylo, pokud máte možnost, konzultovat v ČR přímo s Mudr Smíškovou. Aby cviky upravila podle konkrétní situace.

euka210
24. nov 2025
@anonym_autor

@euka210 vy máte voáceny do vnútra, alebo von?

@anonym_autor dnu...ma "dieru" v hrudniku