Nočné pocikávanie 10 ročného syna
Ahojte baby, chcela by som sa popytat o radu. Moj mladsi syn (bude mat 10) ma stale obcas problemy s pocikavanim v noci. Uz sme to riesili aj cez psychologa (na odporucanie nasej lekarky) a skusali sme aj niektore triky (nepit vodu pred spanim, vycikat sa tesne pred spanim, budenie v noci na cikanie atd) ale az tak velmi to nepomohlo. K psychologicke sme objednany az o dva tyzdne. Syn inak nema zdravotne problemy preto nas detska lekarka poslala k psychologovi. To pocikavanie je dost neprijemne tak pre neho ako aj pre nas. Uz sme kvoli tomu menili aj matrac a neratam kolko krat som uz musela prat pocikane pradlo. Nemate niektora podobne skusenosti? Niekde som citala ze existuju aj specialne plienky na nocne pocikavanie ale neviem ze ci to dostat aj pre takto velke deti a hlavne ci by som syna naucila aby ich nosil aspon kym ten problem nejak nedoriesime 😒 Dakujem za typy
@lana015 moj mal tiez take silne reci kym som netrvala na striedani sa. Bud po noci, dvoch alebo tyzdni. Vydrzal necele TRI noci. 😁Poznam aj pripad, ked pred spanim bolo nutne brat lieky na inu diagnozu a zapit ich poharom vody. A ak sa dieta pocuralo medzi intervalmi na wc nikdy sa,nezobudilo aj ked malo len podlozku, nikdy. A ten mocom rozdrazdeny ekzem katastrofa stacilo aj 20min. Milujem ja od chlapov take rady. Hlavne ked vstava v noci a riesi len zena. Ani im nenapadne, ze to moze byt spojene aj s inymi diagnozami.
@janage u nás to tiež nikam neviedlo, akurát boli všetci nevyspatí a unavení a ked sa ti dieťa pociká každú jednu noc, tak jednoducho ani tá podložka nestačí a nedá sa prať obliečky a všetko každý den, u nás napr. nastalo zlepšenie ked sme prestali behať po lekároch a prestali ho v noci budiť a dávať na wcko, ale u každého to može byť inak samozrejme
@lana015 ma sa budit len raz anajprv treba skusit a nie hned psychologa riesit. a mozno staci ost k nefrologovi ktory predpise minirin
@otecdvochdeti ty si fakt majster sveta a odbornik na vsetko. Nam nefrologicka nic nepredpisala, minirin nie je zazrak na vsetky diagnozy. Enureza je dosledok viacerych diagnoz, nie jednej. Kazdemu dietatu enurezu spusta nieco ine. Uz nerad prosim ta.
@hanata ahoj. Moj mal iba raz zapal obliciek, ale velmi silny, spojeny uz so sepsou. V sobotu mu este nic nebolo, v nedelu o 11 dopoludnia dostal vysoke horucky, poobede som s nim utekala na pohotovost, lebo vobec neklesali, ani po antipyretikach ani po chladeni v sprche. RZPcka odmietla prist, tak sme 5 hodin cakali na pohotovosti odkial nas so zapalom obliciek poslali s receptom na antibiotika domov. Z domu som uz volala rzpcku, lebo sa mi to nezdalo ok a trvala som na hospitalizacii. Matka si dieta pozna, citila som, ze sa nieco nedobre deje, aj ked mal teploty len od 11hodiny a nepreslo ani 12 hodin, ale citis, ze nereaguje na lieky standardne, ze sa cosi deje, teploty mal okolo 41 a nedali sa zrazit a stale ma niekto presviedcal, ze viroza nejaka alebo chripka. Na hospitalizaciu sme tiez nekonecne dlho cakali, kym boli vysledky a boli chotni uverit, ze sa nieco deje. Potom sa mu uz konecne dostalo starostlivosti a 3 tyzdne bol intravenozne na antibiotikach hospitalizovani. Okrem ineho mu zistili aj reflux oblicky. Ktory mu sposoboval enurezu.
@martina335 ahoj Mata ak ti môžem ponúknuť my sme s malým mali rovnaký problém potom som hľadala nejaké východisko a na nefrologii mi poradili zakúpiť podložku na posteľ pod neho je to vlastne alarm pri padnúťi co i len jednej kvapky moču začne hukat my sme ju používali cca pol roka a je to za nami ak by si mala záujem ozvy sa 😉
@martina335 chcem sa spýtať ako s te natom už po rokoch poprosím súkromné

@otecdvochdeti ps: A skus chodiť do práce a niekoľkokrát za noc zobudiť dieťa a dat na záchod v stave úplnej bdelosti, aby ako vravíš nebolo namesacne. Uf...