Novorodenec nespi a veľa plače
Dobry vecer damy,
Potrebovala by som radu zienky, lebo uz som v koncoch:(
Nas 3 tyzdnovy Adamko cez den vobec nespi. Vidno na nom, ze je unaveny, vsemozne ho uspavame, nosime na rukach,cvicime mu s nozickami a davame uz aj espumisan,keby to bolo kvoli kolike.. No nie a nie zaspat. Medzi krmeniami obcas vyzera spokojne ale aj tak nespi a musime sa mu niekolko hodin venovat a zabavat ho, inak spusti plac.
Ked sa nam ho uz nosenim a hojdanim podari uspat, vzdy len na par minut. Po chvilke sa strhne zo spanku so strasnym placom a opat musime nosit..a znova a znova sa takto strhava s placom.
Krmime vylucne UM Bebou HA1, mal by mat 120ml kazde 4h ale zbasti uz aj 150ml a o 3 hod opat pyta. Kaka pekne, prdka taktiez.. No aj tak nespinka a dost place..az je cely bordovy a spoteny:((
Zienky poradte prosim lebo uz som uplne znicena za tieto 3 tyzdne:(
Ake mozu byt priciny jeho nespania, strhavania a lakania zo spanku? A co robit ked tak casto pyta papat? Asi by sme nemali takto prekracovat davky um:(
@lavieenrose ja som mala starsiu takú nespavu, a kočík dosť pomáhal. Keď sa dalo, spala vonku, cez deň len v kočíku. Istý čas sme mali kočík aj v byte. Viac začala spávať, keď začala lozit a unavila sa.
Ešte by som skúsila zabaliť pevno do perinky, niektoré detičky to potrebujú kvôli pocitu bezpečia (niečo ako v maminkinom brušku). Potrebujú pevné hranice, aj kvôli tomu sa niekedy strhávajú v spánku. Alebo je ešte možnosť Hacka, ak poznáš. Ak nie skús pohľadať. Už aj tu bolo o nej.
Nosiť dieťa čo najviac v nosiči,aby cítilo materinsku lasku-puto keď je veľmi maličký a už sa asi nekojite.Ak ak smiem vedieť,prečo ho uz nekojite?
@livia341 Čo má tento príspevok spoločne s tym ze ci ho kojí alebo nie? 🙂
Nepises, ako spi v noci. Citala som o jednom dievcatku, co nonstop plakalo a nespalo a zistili jej histaminovu intoleranciu a museli ju zo dna na den odstavit. To hadam nebude vas pripad, ale velmi mi to pripomina bud laktozovu intoleranciu alebo alergiu na bkm, ktora sa mu prejavuje krcmi v bruchu. Chod ku pediatrovi, nech da na skusku mlieko bez kravskej bielkoviny. I ked sa ta urcite budu snazit presvedcit, ze su to len koliky a ono to prejde. Mozno to fakt su len koliky a to mlieko by mohlo vylucit alergiu.
Ak ho nebalis, tak skus. Nasa bola balena aj cez den aj v noci skoro do 4teho mesiaca. Jeden vecer pred spanim velmi plakala. A to naozaj nezvykne. My ju neuspavame. Vlozime do postielky a spi. Ale vtedy plakala velmi, ked som ju rozviazala, tak prestala. Ale dovtedy musela byt zviazana, inak nezaspala. A ak je na umelom, davas jej aj caj? Fenikel + rasca? To ju upokoji, a nebudes prekracovat davky UM. Hm?
@misinka0611 to sa ani nemôžem opýtať? To je normálna otázka.
@livia341, vsetko moze na vsetko vplyvat. My sme pri synovi zavolali laktacnu poradkynu, ta tvrdila, ze ked kojim v sede, na dieta sa mlieko vali, nahlce sa aj so vzduchom a potom ho boli brusko a place 😕.
Realita bola taka, ze som si precitala raz clanok “narocne dieta”, potesila som sa, ze nie sme jedini, ktori maju uplakaneho nespavca na ktoreho nefunguje nic a vydrzali sme az kym z toho nevyrastol 👌. Nebudem pisat o tom, co vsetko sme skusili, bolo by to na knihu... skratka niekedy ani nie je jasna pricina 😉
@livia341 Ja som nikde nepísala ze sa nemôžeš opýtať, resp. ze otázka je nenormálna. Pýtam sa len, že aký súvis má táto otázka s prispevkom 🙂
@red_cat peti . Mam to podobne .. a mam pocit , ze ked sa vratime z nemocnice bude to lepsie..
Simo ma 4 tyzdne . Doteraz papal 80-100 kazde 3-4 hod .
Dr mi podla vahy 3800g vypocitali davku 70 ,ml kazde3 hod .skusila som,aj ked som skor zastanca toho , ze dieta si prirodzene vezme z flase kolko potrebuje ...
Zazracne od soboty sa sam nastavil na rezim 3,6,9,12 hod .a spapa 70 a jespokojny ( prvy den som mala pocit ,ze mu je malo ) .
Menej mu vyhazduje a mame uz aspon ako taky rezim. Doteraz to bola cista anarchia .
Mam ergo nosic rischino.ked bol doma uplakany skysila som ho don dat . Pomahalo .v perinke tiez byval . No aj tak zvykol plakat ..
Inak beba je dost silne mliecko .vyskusala by som ho nastavit na tadsej castejsie a pomenej .. Koliku moze mat aj ked kaka a prdka a vobec nemysi ani nizky krcit ( vcera mi to dr ujasnila .. ani maly nic z toho netobil a predsa ma vraj koliku.pomasirovala brusko. Skusila rurku a maly sa druhy krat vykakal a vyprdkal poriadne aj ked cely den prdkal do pluenky a zazrakom zaspal .
Skúste ho uspať tak ze ho dáte do kočíka, zakrijete mu ručičky a troska ho vonku kočíkujte. Napr. Môj syn má už mesiac ale tiež cez deň moc nespi už od narodenia. Síce neplace ale nespi. Všimla som si na ňom že, nevie zaspať lebo rukami rozhadzuje jak na prvniho mája.. Tak som mu začala ručičky zakrivat až po krk dám mu cumlík, plyšového malého psíka k hlavičke a potom zaspí. Ale najviac zaberá keď s ním idem von na vzduch.
@red_cat dobre ranko...no podla mojho názoru treba čim skor ist k pediatrovi!!! posla mna ma intoleranciu na to mliecko čo pije...a vtedy su u babatiek take strasne krce ze espumisan nezabera! mozno vam predpise uplne ine mliečko a bude to na predpis.. je malilinke dietatko MUSÍ spinkavat....skuste lekara hned a orosim dajte mi vediet ako to dopadlo!!! drzim palce
@red_cat a balit do perinky ...pocit bezpecia ....ale...najprv k lekarovi urcite da ine mliecko podla mna urcite bez kravskej bielkoviny!!!! lebo ked place do fialova ako pisete...chudiatko malinke musi mat strašne bolesti krce v brušku😢
Inak baby odporúčate tu rektalnu rúrku no pozor na to. Tiež som ju používala a potom sa mi mala už nevedela vykakat sama ešte dr detská aj dr na internom má za to sprdli že čo to za blbosť majú maminky v móde teplomer a rúrku... trvalo to mesiac a pól kým mi začala pekne kakat sama zas...
Zienky velmi Vam vsetkym dakujem za rady...
Nepisala som lebo to boli naozaj drsne dni, ale poctivo som citala vsetky odpovede. Aspon to som stihala popri malom.
Nie je kojeny lebo som zo dna na den prisla o mliecko- zo stresu a vycerpania pri tych jeho kolikach. Jeden den som odsala este 150ml a nakrmila som ho tym a druhy den uz som neodsala ani kvapku,prsia sa mi nenaliali uz a nic neslo. Vravi sa ze o mlieko sa takto neda prist ale ja som dokaz ze da.
Najskor mal Nutrilon ale z toho nam grcal prudom a vygrckaval aj cele 3 hodiny medzi krmeniami.
Dr nam odporucila Bebu Ha nakolko ja som silna alergicka na travy, pele, plesne aj potraviny a alergie mame vsetci v rodine. Prve dni na Bebe boli ok, no potom zacali tie desne koliky:(
Nasadila som drobcovi Espumisan do uplne kazdeho mlieka, s vynimkou 1 krmenia, kedy mu davam probiofix a po 3 dnoch od zacatia uzivania probiotik sa trosku polepsilo, no neviem ci je to tym alebo nam len dava trosku vydychnut. Uz 2 dni nemal koliku drobcek a ani sa tak nestrhava zo spanku s placom. Vie pekne aj cez den pospat... Uz som si ista ze to bolo vsetko tou bolestou bruska. Ked nema koliku, je uplne iny, spokojne babatko.
Mam doma kupeny uz aj Coliprev- tie ktore to nepoznate, je to laktaza potrebna na travenie laktozy. Takze ak by mal intoleranciu na laktozu tak by to vraj malo pomoct. Musime to odsledovat a potom nam daju mliecko na to urcene. Zatial som vsak Coliprev nestihla dat, kedze sa ma lepsie.
Skusala som vsetko podla vasich rad...aj balenie do perinky, kocik..atd ale nic nanho neplatilo a v perinke sa hroozne potil. Bol uplne ako z vody vytiahnuty. Je horkokrvny po ockovi🙂
Ja a nosic. Aj ten som bezala kupit. Ale zatial sa zapacil len nasmu yorkshirovi ktory hned na mne v nosici zaspal:D. Adamko je nanho este asi moc malicky. Cely v nom bol utopeny, hlavicka mu padala do bokov a bol tam len zbytocne spoteny a nervozny. Tak som nosic este odlozila a opar dni/tyzdnov skusime opat.
@red_cat do nosičov sa dáva novorodenecký vložka plus záleží aký nosič máš. Ak náhodou klokanku tak v tej bývajú deti málokedy spokojne :/ poprípade kúp elasticku boba šatku na bazari kúpiš aj za 15-20€ 🙂 tie sú super do cca 7 kg a viazanie nie je nič komplikovane 🙂 a som rada že to máte už kludnejsie ❤️
@red_cat Ak bol nervózny ani sa nečudujem 🙂 Na nosič si v drvivej väčšine babatko musí zvyknúť 🙂 Je to preňho nový pocit nieco nové. Mne moj maly tym reval strašne mrvil sa. No postupne si zvykol a teraz sa uz aj smeje ked sa doňho dáva 🙂 Každopádne ak mas pocit ze v ňom utopený počkaj kľudne s nim 🙂 Ináč aký mas ? Ja mam Rischino štandard a velmi dôležité je mat nosič správne nastavený 🙂
Ahojte mamicky. Mam otazku prosim o radu. Mam synceka ma 1 mesiac zacal mi strasne plakavat a nechce mi spinkat hlavne cez den. Je na UM ja som prisla o mlieko z liekou. Pouzivam francuzke mlieko. Co sa tyka papania snazim sa mu davat vzdy ked si vypita no vipije mi uz 120 ml. Takze mu nedavam zase kazdu hodinu viac menej si pyta cca.... 2.5 3 hod. Davam mu aj prevarenu vodicku nie vela ale aby nebol zas smedny. Co sa tyka prdka mi stale stolica niekedy ma taku tvrdsiu. Skusame vsetky polohy perinky a vlastne vsetko nasa dr.tvrdy ze je vsetko v poriadku len zvykne mi plakat aj 2 hod v kuse bojim sa ci mu nieco nieje trpezlivost mame velku ani na rukach ani na mne ako matke sa nevie upokojit. Vigantol raz denne 2 kv.do mlieka davam a espumisan L 25kv. Po papani caj vobec nedavame.
@jankamilosko keď ma tvrdú stolicu, tak mlieko mu nerobí dobre a plakať môže z kolikov.
@jankamilosko ahoj skúsila by som zmeniť vigantol za inú značku d vitamínu. Ale ak to je každý deň priblížne v tom istom čase tak to môžu byt aj koliky. U nás zaberalo jedine skákanie na fitlopte. Vtedy plakavali menej aj si zdriemli medzi tým ale vždy som musela sa im venovať hojdať skákať ten cely čas čo kolika trvala. V troch mesiacoch to prešlo pri oboch deťoch zo dňa na deň samé. Veľa trpezlivosti prajem.

@hettinka to uz je lepsie aj na doma si naucit na kociar..ale napr moja nechcela byt v kociari doma ani za svet a vonku v pohode