Novorodenecká žlačka
Mamicky prosim vas poradte mi.Malinky sa narodil vcera dnes mi zistili zltacku tak je pod lampov..vraj hodnoty su vyssie.Kolko dni bude asi trvat nez mu to klesne.A ci budeme v nemocnici dlhsie ako 5dni od porodu?dakujem
Keď som bola v pôrodnici, tak pod lampou bola polovica novorodencov. Môj síce nie, ale obaja zvyšní z izby áno. Jednému klesol bilirubín rýchlo, išiel domov v normálnom termíne a druhý tam pobudol dlhšie. Je to individuálne. Budú ho sledovať, či bilirubín klesá. Či budete dlhšie ako 5 dní teraz nevie nikto. Je to možné, ale nie nutné. Aj keď chápem, že pôrodnica nie je hotel a každý sa čo najskôr hrabe domov.
Ahoj, no nepoteším ťa, ale my sme s dcérkou boli 10 dní...pokiaľ žltačka nastúpi tak rýchlo je možné, že je spôsobená inkompabilitou krvných skupín a vtedy býva silnejšia a dlhšie klesá...držím palce nech ste čím skôr doma...viem ako chceš ísť domov, tiež som si tam svoje odplakala...
U nas si to vsimli hned na drujphy den teda dneskam..malinky sa uz slni tak dufam,ze mu to ustupi neviem si zvyknut na to ze ho tu nemam pri sebe :(
Aj môj syn mal novorodeneckú žltačku.Zistili mu ju asi na tretí deň.Prvé dva dni bol aj v inkubátore.Potom chodil pod lampu.V nemocnici sme ostali 12 dní.
Moj maly bol tiez pod lampou, narodil sa v novembri a vraj, keby bolo leto a slnko, tak lampu by nebolo treba, ked ti ho daju na izbu, snaz sa ho vystrkovat na denne svetlo-pokial sa da, tak odhaleneho. Mojmu malemu tie hodnoty klesli a potom zase stupli, tak ho vratili zase pod tu lampu, boli sme 6 dni v porodnici.
My sme ani nebolo pod lampou, len sme pili vodu s uhlim, a boli sme 7 dni.
Nam to zistili na 4.den,bol pod lampou cely den a na 5 den nas pustili domov.tak drzim palce 🙂
@gaja78 S tým slnkom je to úplna hlúposť a vravia to vačšinou staré sestry. Slnko má inú vlnovú dĺžku akú majú lampy akými sa deti svietia, ale ak treba niečo mamičke povedať tak toto je osvedčené
@niki101988 ja tomu verim. aj ked je pravda to co si napisala ty, ale slnecne ziarenie ma na zltacku vplyv.

@lussy92:
Najdolezitejsie je, aby bol pod tou lampou a aby co najviac pil. Takze si ho prikladaj co najcastejsie. Bilirubin sa musi vylucit, a to ide najma, ked cika a kaka, takze musi pit 😉
Mojej dcere namerali vysoke hodnoty az na 4 alebo 5 den, najprv sa to riesilo iba castym pirkladanim, ale nepomohlo, tak sla pod lampu. Po 24 hodinach sa pohlo malo, tak sme dostali predlzenie pobytu o dalsich 24 hodin... ☹ Potom uz hodnota klesla pod hranicnu a pustili nas domov.
Musela som jej ale tri dni doma odsavat a davat z flasky, lebo bola ospanliva a nepila dobre. Nastastie sa to po tych troch dnoch upravilo, pekne pila aj priamo z prsnika a hotovo.
Netreba to podcenovat, ked lekari predpisu lampu, tak pod lampu. Nevyluceny bilirubin sa moze ukladat v mozgu a to uz nie je sranda.
Vsetko dobre a najma, nech to rychlo ustupi!