Nutkanie na močenie z psychických dôvodov. Poznáte to?
Mám podozrenie,že 6 r. syn reaguje na stres tak,že potrebuje často piškať,vždy je to zopár kvapiek a ak to nejako zahovorím,tak ani ísť nemusí,napr. dnes sme šli vybavovať pas- 3x piškal doma asi 5min interval,potom cestou sme zastavili v baumaxe,aj tam,potom na polícii smne boli cca 30 min aj tam chcel,ale zbadal špinavé wecko,tak nie a ponáhľali sme sa domov,cestou sme zašli do dvoch obchodov,nič som mu nespomínala o piškaní a vydržal a ani po príchode domov nešiel hneď....moč sed. aj moč na kultiváciu má ok,ale bral pred týždňom atb Klacid,len nevidím logiku,že by z toho...dávam Uroval asi 9 dní...zažil niekto niečo podobné? k lekárovi nechcem zatial ísť,zas asi nasadia lieky /moč je ok/ a to nechcem,berie svoje lieky na alergiu,nechcem ho zbytočne liekovať...
tiez doverne poznam, ako dieta pred kazdym vyletom som musela na zachod aspon patkrat aby som mala pocit ze to zvladnem
doteraz mi ostalo ze nutne musim ist na zachod pred odchodom z domu lebo mam "fobiu" z cudzi zachodov, naprv u svokrovcov som bola snad prvykrat na zachode az ked som sa vydala a to som k nim chodila predtym asi 5-6rokov 😀
netlac ho k nicomu,nekomentuj, neries, stane sa z toho Tema a potom to bude len horsie,
aj ja to dôverne poznám 🙂 (u seba)
Moja segra takto stale beha na WC. V detstve to nemala, skor v dospelosti to zacalo. Proste niekam ma ist, tak aj 2x po sebe na wecko. Vecer si lahne a kym zaspi, aj 3x vstane + este v noci parkrat.
Poznam, vzdy idem tesne pred ochodom na wc, vonku ma ukludni ked viem ze tam mozem ist kedykolvek na wc a ked nemozem tak sa snazim menej pit vody. Vyberam si take miesta, kde je wc dostupne, momentalne dostupne aj s kocikom, co je teda fakt problem. V tehotenstve to bol horor, vydrzala som tak 30-40min max, cize sme nemohli takmer nikam poriadne ist. Teraz je to vacsinou znesitelne a niekedy takmer v norme 😔 Ked som doma tak, tak je vsetko ok.
Kedze mas synceka, tak by mu mozno pomohlo ked mu povies ze ako chlapcek sa moze vonku kedykolvek vycikat postojacky ... mozno by zmizol ten strach z toho, ze sa nebude moct vycikat a teda aj neprirodzene nutkanie ...
toto má moja maina, ona je síce dospelá, ale keď má stres, tak ide aj 5x po pár kvapkách,,,,
mi sme mali presne to isté tiež nam dali uroval, ale bolo to psychické chodili sme preto ku psychologičke a pomohlo
Máme ten istý problém. V piatok ideme na nefrológiu. Janinah máš niečo nové? Ako ste dopadli?
jasne ze hej, ja teraz pri malom beham a nestiham a ked som v strese tak tiez casto chodim na vecko...ale tiez som to zistila az nedavno, najprv som myslela ze som prechladena ci co. Inak je to v pohode, len doma v tom chaose 🙂
@lucinka83 syn má 11r. a už to ani neriešim,upravilo sa tak,že cez deň v norme akurát večer pred spaním ide aj 3krát na wc,čo si akože nevšímam.....ak mu poviem,že sa nepopišá v posteli / a sľubuješ mi to,že sa nepočúram?...ano,sľubujem ti to...tak vtedy neide/..ale väčšinou ide,ale už to pripisujem tomu,že večer chodí neskoro spať a robí všetko možné,aby nemusel zaľahnuť...raz je smädný,potom ide na wc,potom ešte čosi doloží do aktovky,potom si spomenie,že zuby neumyl,pot om.....a ked je unavený ako pes,tak neide a v pohode..nepočúral sa v posteli nikdy

Ako keby si hovorila o mne 😉 velmi doverne poznam tento pocit,ja som to sice nemala pocas dna,ale akonahle som si lahla vecer do postele,som zacala chodit na wc ☹ velmi zle to bolo,par kvapiek a do postele,a zasa wc...takto som chodila az pokial som sa neunavila.Moc kultivacia a sediment ok,aj na nefrologiu som zacala chodit ako dieta,nic mi nenasli,.bolo to psychicke....preslo to.Drzim palce 😉