icon

Obmedzovanie neočkovaných deti

petka238
3. okt 2021

Ahojte maminy, ktore mate uz deti v skolke/skole a nedali ste ich povinne zaockovat ale zaplatilinste "pokutu" prosim vas, robili vam problemy v skolke a skole preto? Alebo doteraz niekde? Zvazujem ze ockovat sa nebudeme, neni problem zaplatit, len chcem vediet ze nebudeme mat problem v buducnosti s obmedzeniami.... dakujem

tom_i
3. okt 2021

@abbey1 ešte aj v dobe moru otvárali brány kostolov ale dnes je nová doba 😁

aurorastone
3. okt 2021

@vivincek test na čo na osypky? 🤣🤣🤣🤦‍♀️

gubcikova
3. okt 2021

Prvú dcéru mám ockovanú do 15mes.v domnení že však všetci sme.Skoncila v nemocnici.Do súvisu som si to nedávala.Syn dostal iba prvé dve hexa a dostal nežiaduce účinky.Zastavila som očkovanie u oboch a ďalej sme neockovali.Pokutu sme nedostali,v škôlke ani nikde inde problém nebol a keď už ideme na preventívnu prehliadku,vždy dr.mi iba zavolá že dobehnite veď aj tak neockujeme.

dominika_sk
3. okt 2021

@beata_k hlasenie nie je povinnosť🙂

lucia147852
3. okt 2021

@abbey1 nezda 🤷🏽‍♀️ Ani samotným kňazom, ale musia dodržiavať. Nspr u nás nejaký dobrák udal faru, že porušuje nariadenia aj keď to nebola pravda. A hneď nabehla hygiena vyšetrovať.

janai1
3. okt 2021

@tom_i áno, preto sa najviac šíril práve v kostoloch 😉

beata_k
Odpoveď bola odstránená
vivincek
3. okt 2021

@janai1 zle som pochopila zadanie,sorry.

vivincek
3. okt 2021

@zuzliq veru chodim,pocitaj si ty,u nas je dostupne len OTP,sme cerveni....

winki13
3. okt 2021

@abbey1 akurat v piatok som bola u pediatričky, keď jej volali z RUVZ a urgovali ju, kvôli nahláseniu počtu očko, neočko a odmietnutých deti. Či to dáva aj menovite neviem.

winki13
3. okt 2021

Zatial mam deti len v skolke, ale info o ockovani sa davalo len na prihlasku do skolky....kde to potvrdi pediatricka. Na tom tlacive je taka mala kolonka.

spilicek
3. okt 2021

@petka238 "problem v buducnosti" budes mat naprikad, ked tvoje dieta zomrie na infekcnu chorobu, ktorej sa da trivialne jednoducho predist ockovanim. Pri povinnych ockovaniach nemas co "zvazovat".

dudokejty
3. okt 2021

@petka238 rešpektujem váš názor o odmietnutí povinného očkovania, ale ma zaujíma aký máte názor na stále sa po celom svete vyskytujúcu baktériu ktorá spôsobuje bolestivý tetanus. Deti ho môžu chytiť pri bežnej hre, keď si porania kožu niekde vonku na ihrisku. Ďakujem za odpoveď.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
w123
3. okt 2021

mam tiez zlu skusenost s ockovanim keby mam druhe dieta zaockovat ho uz nedam

lilope
3. okt 2021

@spilicek toto je presne ten prípad kedy tieto slová môže tvrdiť len ten, kto nemá žiadne skúsenosti s nežiaducimi účinkami po povinnom očkovaní dieťaťa. Stavím sa s tebou, že keby si takú skúsenosť mal, tieto slová by si nikdy nenapísal.
Vždy som sa čudovala matkám, ktoré tieto očkovania odmietali a považovala som ich za príliš precitlivené bio matky. Ale môj názor sa zmenil v momente keď mi kamarát povedal, že jeho dcéra má po jednom z týchto očkovaní neurologické problémy a tie následky nie sú dostatočne komunikované, keďže je to povinné.
Teraz je môj názor na povinné očkovanie rozporuplný a neviem ako sa v budúcnosti pri svojom dieťati rozhodnem.

dominika_sk
3. okt 2021

@beata_k ano, ale nahlasuje počet a nie je povinny nahlasovať osobne udaje, robis to dobrovolne. Ďalšia vec je že su povinni nahlasovať každy nežiaduci učinok po očkovani a nerobia to, však😊

tncka
3. okt 2021

@petka238 osobne poznam 2 pripady kedy dieta nemalo povinne ocko a nevzali ho do skolky vraj kvoli naplnenej kapacite. Comu teda neverim lebo u nas v meste zas az taka tlacenka nie je. Asi nieje problem to zvalit na nieco ine a dieta bez ockovania odmietnut

ukulela
3. okt 2021

@tom_i ano, v dobe moru otvarali kostoly. V8eme ako sa mor prenasal.... btw, v stredoveku tiez upalovali bosorky.

jaroe
3. okt 2021

@petka238 neboli sme nikdy nijako obmedzovaní.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
w123
Autor odpoveď zmazal
lacibo
19. dec 2021

@vivincek ked si si ich prevzala dobrovolne, tak co ine by si s nimi mala robit ako testovat, testovat a este raz testovat..vacsina deti nema priznaky pri covide, preto je najlepsie pravidelne testovat, nechapem, kto ta do coho tlaci?? Ako tu pises..ked si dostala testy zadarmo tak asi ze chcu vediet co s nimi robis..syn sa nestihol v aug. Zahlasit a dodnes sme v rodine nemali jediny test zadarmo od statu, stale kupujeme, aj ked sme v robote v kontakte podchvilou..

lacibo
19. dec 2021

@gubcikova ake neziaduce ucinky?

lacibo
19. dec 2021

@lilope suvislost sa neda posla mna jednoznacne preukazat, neurologicke a autoimunitne ochorenue sa skratka len moze prejavit akurat v case, kedy prebieha ockovanie, a prislo by aj bez ockovania, mozno po nejakom viruse, je tam vela moznosti..ja som bola vdacna,ze moje deti zvladli bez problemov, pristupovala som vzdy s respektom k ockovaniu, iba uplne zdrave museli byt a ak bolo viac naraz, tak sme vzdy delili s odstupom 2 tyzdnov, do jednej a po 2 tyzdnoch do 2 nohy napr...nebola som za to, ze vela naraz..

gubcikova
19. dec 2021

@lacibo dcéra mala fľaky po celej tvári rok sme behali po dr.nemocnici.Každý len tipoval čo to je.ked bola zima bola to vraj alergia na chlad,keď bolo slnko bola to vraj alergia na slnko.Zacalo to týždeň po 3hexa vakcíne.S dr.sme sa dohodli že skúsime detoxikáciu tela po očkovaní a záhadné fľaky zmizli a už sa neobjavili.Syn mal po očkovaní hrče v stehnách 3 mesiace,už hrozilo chirurgická operácia,nespal,spal,hnackoval,mal zápchu ,zostal ako bábka zrazu.Taktiež sme potom detoxikovali.

lilope
19. dec 2021

@lacibo neviem či sa to dá alebo nedá jednoznačne preukázať, ale má napísané, že to má z očkovania a vieme všetci veľmi dobre, že veľa takýchto prípadov ako nežiadúce účinky z očkovania, sa neuznávajú. Určite je to percento z populácia, možno menej, komu sa to stane, no človek je nešťastný že to padne akurát na to jeho dieťa.

zuzanka.zuzu
19. dec 2021

@gubcikova ako ste detoxikovali? ak chceš, môžeš aj správu. ďakujem

gubcikova
19. dec 2021

@zuzanka.zuzu homeopatika nám dávala THUYA OCCIDENTALIS

loginexistuje
19. dec 2021

@petka238 do skolky to davali v prihlaske lekarka pisla ci je dieta ockovane lekar by mal hlasit neockovane deti ak nehlasi mozu mu nato prist pri kontrole a ci dostanete pokutu je n urade a aku vysoku najvyssia je 333 eur
skolu obmedzit nemozu ved je povinna dochadzka ale skolka vas zobrat nemusi (ako kde )