Obriezka u 3,5 ročného chlapčeka
Prosím vás kto má skúsenosť u 3,5 ročného chlapčeka s obriezkou .Nás to čaká v júni a strašne sa bojím ako je to po zákroku,ako sa to hojí,ako to bude s cikanim,a koľko to trvá kým bude môj chlapček ok.Prosim kto si tým prešiel,,,nech napíše,Ďakujem.
@prevenar ja len nemám rada jednoznačne odpovede. Samozrejme, že všetko je riziko, aj úplne banálna vec keď sa robí. Najlepšie povedať zo skúseností. Ja ju mám doma a mala som možnosť ešte pred manželom mať skúseností. Žiaľ syna mať už nebudem, takže mám skúsenosť len takúto. Bolo to tiež kvôli zdravotným ťažkostiam, ktoré sa vtedy tymto zákrokom okamžite vyriešil.
Ináč rada ťa čítam ohľadom očkovania, len niekedy fakt až také jednoznačne odpovede. Som tiež typ ktorý má svoj vlastný úsudok až potom hltá doktorov ale tiež nie všetko sa dá vopred naštudovať. Tiež nie všetci dr to berú ako na páse, ľudí myslím.
@sisina0987
ahoj, my sme mavali opakovane zapaly. Lekar mu predkozku sadisticky pretiahol a odvtedy som povedala, ze tam pojdem len v nevyhnutnom pripade.
Denne sme sa macali v caji zo slezu nebadaneho. Dostali sme sa z toho. Teraz kazdy den v sprche cvicime.
Nevzdavajte to. Drzim palce
@laska201 Znám to, jsou doktory, kteří velice rádi, pokud je tato operace s vajíčkem rádi mrzačí penis amputací předkožky. Na rakouském netdoktorovi psala jistá matka, která bydlím v jednom okresním městě u českých hranic, že tam u nich řádí také takový Dr Obřezávač a její synové jsou tam jedni z mála, kteří nejsou obřezaní. Její mladší syn, když mu byly dva roky, tak musel právě na toto stažení vajíčka a ten doktor řekl, že ho při té příležitosti obřeže. To ona odmítla a tak na tu operaci s vajíčkem jeli do sousedního města. Ten obřízkuchtivý doktor (ten termín mám právě z toho rakouského netdoktora) i když je jejich soused, tak jí od té doby vůbec neodpovídá na pozdrav. Napsala, že když bylo jejímu synovi sedmnáct let, že mu řekla, co mu ten doktor chtěl provést a že její syn byl šťastný, že tomu zabránila.
@sono2 Očkování a zmrzačující amputace předkožky jsou dvě zcela různé věci, i když zavilí zastánci obřízky z toho dělají věc jednu. Já nevím, jaké měl váš manžel těžkosti, takže nemohu posoudit, zda ta amputace předkožky byla zbytečná či nikoliv. Fyziologická fimóza ale není v žádném případě důvodem k té amputaci předkožky.
@evica01 Nevíte o jediné nevýhodě? Jde u radikální formy o nezvratné odstranění 5/7 nejcitlivějších erotogenních zakončení na mužském těle a mnoho mužů má kvůli tomu velké těžkosti ve svém sexuálním životě a někteří kvůli tomu mají též velké těžkosti psychické, mnohdy doprovázené těžkými sebevražednými myšlenkami. Jsem už pět let na německém fóru takto postižených a tak vím dobře o čem píšu. A to není vše. Ono se provalilo i to, že mnohé ženy mají s obřezanými muži bolesti při pohlavním styku.
Já jsem měl ještě před pěti lety na tu obřízku zcela jiný názor, jenže když jsem poznal skutečnosti o kterých tu píšu, tak jsem ho změnil o celých 180°.
Jedná se o pouhou stupidní propagandu zarytých zastánců obřízky, kteří její údajné výhody opěvují až do nebes a její zlou stránku zcela zatajují. Je to pouhý projev lidské nadutosti, být chytřejší než příroda.
@sono2 Navzdory přetrvávajícímu mýtu to u mužů a větších chlapců není tak bolestivé jako u miminek a chlapců menších, protože u nich není nutné rozrušovat konglutinaci.
Mnoho mužů, kteří tu obřízku prodělalo až v dospělosti psalo, že to nějak zvlášt bolestivé nebylo, jako například pan David Garkish, který o to má na internetu článek:
Já jsem si v nemocnici poležel přes noc, protože v mém případě se lékaři rozhodli pro znecitlivující injekci do páteře, po níž jsem několik hodin necítil od pasu dolů vůbec nic, ale při zákroku jsem byl při vědomí (a trochu se nudil). Za patnáct minut bylo hotovo, a řeknu vám, že návštěva zubaře je nesrovnatelně bolestivější. Po deseti dnech mě čekala ještě kontrola u lékaře a rekonvalescence, na kterou jsem si dohlížel už sám. Já jsem si v nemocnici poležel přes noc, protože v mém případě se lékaři rozhodli pro znecitlivující injekci do páteře, po níž jsem několik hodin necítil od pasu dolů vůbec nic, ale při zákroku jsem byl při vědomí (a trochu se nudil). Za patnáct minut bylo hotovo, a řeknu vám, že návštěva zubaře je nesrovnatelně bolestivější. Po deseti dnech mě čekala ještě kontrola u lékaře a rekonvalescence, na kterou jsem si dohlížel už sám.
..........................................................................................................................
Když jsem před půl rokem ležel na urologii, tak tam obřezávali dva staré dědy se stejným způsobem umrtvení a tak jsem sám byl svědkem toho, že to u dospělých navzdory přetrvávajícímu mýtu zvlášt bolestivé není.
@prevenar Váš názor má jeden nedostatek, protože si všímáte pouze jednoho aspektu zmrzačení obřízkou, ty aspekty jsou ale dva, z nichž ten druhý je mnohem důležitější.
https://www.beschneidung-von-jungen.de/typo3tem...
popis nákresu
vlevo obřezán vpravo intaktní
Berührungreize - dotykové dráždění
verdickte Keratineschicht - zesílená keratinizovaná vrstva
dünne Schlammhaut - tenká sliznice
Nervenendidungen - nervová zakončení.
Vlevo: Přes silnou keratinizovanou vrstvu získají nervová zakončení pouze zlomek z dotykového dráždění oproti intaktnímu penisu
Vpravo: Přes slabou sliznici intaktního penisu ve však dotykové dráždění lehce přenášeno
Obřezaní muži si výrazně častěji stěžovali na progresivní snížení jejich penisu kvůli zvýšené keratinizaci trvale holého žaludu a zbytku vnitřní předkožky. Gemmell a Boyle také zaznamenali výrazně vyšší podíl obřezaných mužů s ohnutím nebo zakřivením penisu, což také v roce 1997 zdokumentoval Lawrence. Stěžovali si též na bolest v těle penisu, bolestivé napnutí při erekci a jizevnaté požkození penisu. Ačkoliv je uzdička identifikována jako oblast se zvýšenou erotogenní citlivostí a tak typicky obřezaný člověk nemá už žádnou uzdičku nebo z ní má jen malý těžce poškozený zbytek.
https://www.beschneidung-von-jungen.de/uploads/...
Vodorovný nápis uprostřed: NENÍ TO JEN KOŽNÍ HADR
Nápis v červené části vpravo: Předkožka obsahuje zhruba 20 000 specializovaných nervových zakončení - 10 na jeden zelený bod na nákresu.
Genitálně intaktní muž má tisíce receptorů pro lehká dráždění a jiná vysoce erotogenní nervová zakončení - mnohá z nich jsou při obřízce ztracena, což vede nevyhnutelně ke snížení sexuální citlivosti obřezaných mužů.
Obřízka má také vážné funkční následky. Při studii s obřezanými muži 84% účastníků zaznamenalo zhoršenou sexuální funkci jakožto důsledek obřízky. (Hammond 1997). Lockwood&Taylor (1996) poskytli důkazy k těmto zprávám obřezaných mužů tím, že zdokumentovali nevratnou ztrátu speciálních erotogenní sliznice při obřízce. Další potíže,které byly přičítány obřízce byly intimní problémy - 45% a návykové a závislostní problémy - 26%. Konkrétní fyzické problémy, které byly hlášeny zahrnovaly necitlivost žaludu - 55%, nadměrnou potřebu stimulace pro dosažení orgasmu - 38%, nápadné jizvy - 29% a nedostatek zbytkové kůže na těle penisu, které znemožňují erekce bez zbytečného napínání - 27%
Obřezaní muži mají na jednu stranu riziko předčasné ejakulace nebo naopak se musí uchylovat k nadměrnému bušení při pohlavním styku, aby stimulace zbývajících nervových zakončení dokázala vyvolat orgasmus (Bensley&Boyle, 2001). Dále uvádějí, že nepřirozená suchost jejich penisu dělá pohlavní styk bolestivým a vede k odírání nebo dokonce k odřeninám (Gemmell&Boyle, 2001). V souladu s tím zjistili O´Harová&O´Hara (1999), že sexuální partnerky hlásily podstatně větší sexuální potěšení s genitálně intaktními muži než s muži obřezanými. Money&Davidson (1983) zdokumentovali už dříve ztrátu napínacích receptorů v předkožce a uzdičce a s tím souvisejícího poklesu sexuální reakce, což limituje obřezané muže v dosažení erekce. V důsledku toho je též erektilní dysfunkce možnou komplikací mužské obřízky (Glover 1929; Ozkara, Asivioglu, Alici, Akkus a Hattat 1999; Palmer&Link 1979; Stief, Thon, Djamilian, Allhoff a Jonas 1992; Stinson 1973)
Více zde: https://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/muzska-...
@sono2 Žel, i tu musím zareagovat. Fanatičtí zastánci obřízky se vždy takto odvolávají na názor, ale nechtějí připustit, že zbytečná její amputace je zmrzačení, i když to tak mnozí obřezaní nepociťují. Takto jsem dlouho zápolil s jistou "Sabinou" na rakouském netdoktorovi. Ona se dokonce vydávala za zdravotní sestru, která pracuje u jednoho Dr Obřezavače ( ten termín jsem přejal od německého spisovatele Maria Lichtenheldta, který na toto téma napsal tři knížky a vidím, že nejen já https://www.vitalia.cz/clanky/zuzena-predkozka-...). Jenže to přepálila. Začla tam psát pod různými nicky, mnohdy i mužskými jako například Erik, Derek, Patrik, jenže admin ji odhalil a tak měla s ostudy kabát. (tam je to lehce možné, protože tam není povinná registrace). Po odhalení adminem tam napsala pár rozhněvaných hysterických příspěvků, ze kterých vyšlo najevo, že vůbec žádnou zdravotní sestrou není a už se tam neukázala. Já jsem na takové fanatické zastánkyně a zastánce obřízky přímo alergický, teda po té, co znám případy mužů, kterým ta obřízka zničila jejich sexuální život, což je skutečnost, která nově vchází ve známost a o které jsem dříve vůbec nevěděl. Já jsem svůj názor na tu obřízku o celých 180° nezměnil jen tak pro srandu králíkům.
Proč to tady píšu. Té "Sabině" jsem vždy psal, že uznávám její právo mít názor ale že já mám též právo vyvrátit její názor jako zcestný a dokázat, že její názor je ve svém realizování škodlivý.
Vím moc dobře, že fanatičtí zastánci obřízky mají stejný postoj k věcné diskuzi stejný, jako jste ho tu Vy projevila ve včerejším příspěvku.
@gin124 co trepete prosim vas? Ake zeny trpia pri styku s muzmi?
Starajte sa laskavo o svoje nemecke fora. Poblion.
Mate pocit, ze ste zozrali vsetku mudrost sveta. Ocividne nemate co robit.
Drzan jeden drzy. Ze poblion. Mudrc.
Snad pisem z vlastnej skusenosti nie?
Nemecke fora, no pos..li sme sa.
@evica01 Každý, kdo jen trochu rozumí medicině, tak ví, že takovéto zkušenosti jsou z jednoho člověka na druhého nepřenosné, takže vůbec nemáte právo mluvit za ženy, které s obřezanými muži trpí bolestmi při pohlavním styku.
Americká gynekoložka Dr Christiane Northrupová je velice dobře známá i u nás. V češtině jí vyšlo pět knih, jednu tlustou bichli od ní má doma i moje sestra. Já mám od ní k dispozici jeden článek k této problematice.
Znám to moc dobře. Jako gynekoložka jsem v prvních letech své lékařské kariéry provedla stovky obřízek novorozenců a už přes 25 let stojím v čele debaty proti novorozenecké obřízce (článek vyšel v roce 2004).
I když už po dlouhá léta podávám nastávajícím rodičům pravé informace obřízce, tak je mi už dlouhý čas jasné, že rozhodnutí, zda má být chlapec po narození obřezán nebo ne, se opírá o emociální a ne o racionální základy. Přesto se však tento list obrací a stále více a více lidí, ať už z vnitřku nebo z vnějšku lékařské profese je ochotno o tomto tématu nově přemýšlet.
Ve jménu vědy a soucitu vás žádám, abyste si tento můj článek nezaujatě přečetli. Je docela možné, že se pak změní celý váš pohled na obřízku.
Více zde: https://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/ucinky-...
@nikita.sk zdravim, citam si staru diskusiu. Dnes sme boli u sukromneho urologa. Samozrejme to hned uzavrel, ze obriezka. Aj som to tusila. Len by som sa tomu rada vyhla. Pisali ste, ze syn mal patologicku fimozu a podarilo sa vam to pomocou bephantenu vyriesit. Mozem sa spytat, aky bol vychodiskovy stav? Nas syn ma len taku dierocku, uzsiu ako sparatko. Myslite, ze by to krem spravil? Zapaly nemava. Dakujem.
@sisina0987 ja mám od mala obriezku a mám 27 rokov. Nemá to žiadne nevýhody, ktoré by mi vadili. Hojí sa to pekne. Lekári vám isto povedia. Ma to veľa výhod.
@muzskylukas aj nas caka obriezka…. Takze ako dospely muz nemate ziaden problem ani pri styku? Jedine toho sa bojim ze by mal syn problem so znecitlivenym zaludom dakujem
@teuflerin áno znecitlivý sa žaluď trocha, nie úplne a treba používať lubrikačný gél pri styku. Nakoľko nemám svoje mazivo a tým pádom sa nemajú ani kde ukladať baktérie HIV vírusu. Ma to len výhody a nevýhody maximálne tie, že treba lubrikant lebo je trocha znecitlivený žalud penisu. Ale ak nemusí mať obriezku kvôli zdravotnému stavu , nedal by som to urobiť. Ja som ako malý chlapec z obriezkou sa hanbil za to.
@muzskylukas u nas je to indikované iba kvoli zdravotnému stavu…. Inak by som ani nepremýšľala…. Uz sme skusali aj kortikoidy aj slezove kupele rozne maste…. Este mame cas do operacie tak budem skusat dalej a uvidime ci sa cosi dovtedy podari ak nie tak neni ine roesenie
@teuflerin aký má problém syn ?
@muzskylukas ma zúženú predkozku nejde mu to vobec pretiahnut chldime uz dlhsie na urologiu skusali kadeco a je to tam nepretiahnutelne nazberkana predkožka dietka jak špendlíky a cika vzdy balonikom…. Oproti minulej kontrole to teraz bolo este horsie
@sisina0987 moj mal tak zuzene, ze ked cikal tak sa mu koza nafukla, co nestihala odvadzat cez malu dierku moc. Stacilo tri dni natierat kremom a ma to uplne v poriadku a tiez nam hrozila operacia
@monikamama my sme natierali tym triamcinolom ci ako sa to volalo 3x denne mesiac a stahovali…. A toto sme robili trikrat tento cyklus s prestavkami kedze sa to nemoze vkuse…. A nic
@teuflerin to bol, že vraj aj môj prípad. A poviem vám, že neviem aké to je s kožkou ale nemenil by som isto. Síce ženy s tým moc pracovať hlavne orálne nevedia, tak to radšej ani nevižadujem a sama od seba sa do toho pusti s chuťou. Len viacej slín alebo lubrikant treba.

@sisina0987 obriezka je najlepsia vec na svete. Nepoznam jedinu nevyhodu.
Neboj sa, nie je to nic hrozne. Bude mat chvilu bolaveho pipika, budes mu ho macat v repiku a bude sa vam to hojit pred ocami. Raz dva ste ok.
Fakt super do zivota, neobanujes.