icon

Odborný detský liečebný ústav Trávnica. Kto sa chystá?

miska333
18. nov 2010

Ahojte je tu niekto kto sa tam chysta? My tam ideme 29.11

mirka73
27. dec 2010

mamca4 - mozes nam napisat, co ti v travnici chybalo? co si mame zbalit? su tam niekde na blizku obchody? potesim sa akymkolvek praktickym tipom, dakujem

mamca4
27. dec 2010

je tam dost dobre zasobená jednota a asi 2 menšie obchodíky. nedele sme sa nekupavali tak ,my sme autobusom boli v šuranoch, je tam malé tesco a lidl. ale ked sme odchádzali, tak rozmýšlali, že sa bude kupať aj v nedelu. je to malička dedina, ale celkom pekná. nové urobené cesty aj chodníky. ale moc sa tam neda robiť, len tak na prechádzku. ja som sa s 3 deťmi moc nenudila, ale čo mali len jedno a okupali sa o 9 hodine, do večera už mali volný program. takže sa zíde všeličo na zabavenie dieťaťa, mali tam aj motorky a bicykel.

mirka73
29. dec 2010

Mamca4 dakujem, ja mam len 1 dieta, ale tiez sa s nou nenudim🙂 zoberiem teda vela hraciiek, aj take, co tam potom necham, ked je nablizku obchod, tak auto tiez nepotrebujem, moze nas odviest manzel...

Ide niekto 14.marca???

miska333
autor
29. dec 2010

@mirka73 ja som tam bola chvilku, rano sa maly okupal a potom sme sa cely den nudili, takze si kludne moues zobrat aj notebook na chodbe je vifi. a urcite si zoberte hracky do vody. ak nekojis a davas malej um tak na izbe nieje mikrovlnka ani konvica kde mozes vodu zohriat. ja som tam mala ohrievac na flase, potom si zober pribor aj malej. inak da sa tam aj prat - cize ked chces aj prach na pranie 🙂

babulina
29. dec 2010

baby ako je to tam s hernou? alebo nejake ihrisko, na fotkach sa mi zdalo ze tam cosi take bolo, vyuzili ste to?

mirka73
29. dec 2010

@miska333 dakujem miska, ja sice kojim, ale ta konvica sa urcite zide aspon na cajik - aj pre mna🙂, pribor je tiez super napad, notebook sa mi tahat nechce, ale mam wifi na telefone, tak budem online🙂

posielaju z liecebne pred nastupom nejake instrukcie? a moze za nami prist tato na vikend?? a ako je to tam s postelami? mala mi v postielke spat nebude 😒 spi so mnou, v noci si potrebuje obcas cucnut...

miska333
autor
30. dec 2010

@mirka73 konvica je v spolocenskej miestnosti pre matky, takze to netrba, z liecebne neposielaju ziadne instrukcie a na vikednd tato kludne moze prist na izbe je viac posteli, ja som mala 3 a bola som sama s malym a chcela som aj postielku ale tam maju strasne- radsej z domu tu prenopsnu by som si priniesla

@babulina je tam pre deti herna ale radsej si doneste aj vlastne hracky 🙂 ihrisko tam je tiez ale mi sme boli ked biol sneh

mamca4
30. dec 2010

A ešte treba zobrať toaletný papier, a hrnček na kávu alebo čaj. Príbor tam dávajú. nám dali aj postielku pre malého, ale v noci spal s nami, spojili sme si 3 postele.

babulina
30. dec 2010

no my mame termin v maji tak asi i tak najviac budeme vonku, inak baby taka asi divna otazka ale v akom rozsahu maju vase deti ekzem, resp mali ked tam isli? lebo u nas sa to zredukovalo za posledny mesiac na mensi flak pod krkom a pod kolenami a obcas vybehne na licku a to je vsetko, ma zmysel to vybavovat? 😕

mirka73
30. dec 2010

@babulina ja som tiez vahala, ci sme pripad pre odlu travnica - mame asi taky rozsah ako popisujes, len namiesto liciek to mame okolo ociek - ale som si povedala, ze skusme sa toho zbavit uplne, a ked manzel volal s primarom v travnici, tak mu povedal, ze urcite mame prist...

mamca4
31. dec 2010

ked sme tam boli my, vela deti nemali na sebe žiadne flaky, tiež som si vravela, že na čo sú tu. Ale vraj zrovna mali zlepšenie, ale sa skrabali, tak tam šli. Najhoršie pre mna bolo, že ked tam ochorie jedno dieťa, tak to potom koluje. Ako v skolke. A ked ma dieťa teplotu nad 38, tak sa nesmie kupať.

mirka73
2. jan 2011

No nasa dr nas od toho odhovarala presne z tohto dovodu, ze tam mala ochorie a stav sa jej len zhorsi...

mamca4
2. jan 2011

Mne tam naštastie ochorel len ten najstarší, mal angínu. Ale niektorí boli chorí aj 2 týždne, niektorí to aj preto vzdalil a šli sa liečiť domov. pýtala som sa či je lepšie isť, ked nie su napr. chrípky ako na jesen, radšej v lete, ale vravela sestrička, že je to v podstate jedno, vačšinou vždy je tam niekto chorý. Ale da sa ísť aj ambulantne, ale to by ste sa museli niekde na private ubytovať a chodievať sa len kúpať, stačí skúsiť aspoň týžden, ked to nemáte také rozsiahle. Aj tak tam vtedy boli, len bývali u príbuzných.

miska333
autor
2. jan 2011

mne tam maly ochorel a preto tam mame novy termin,akurat tam boli skoro vsetky decka chore. ja ked som tam prisla tak tie deti nemali na sebe ani jediny fliacik. mne maly raz ma toho vela, raz menej
co sa tyka tej postielky dali aj mne ale total hruza, strasne vysoka, cize ked som tam maleho chcela dat musela som jednu stranu stiahnut aby som ho tam dalo a dat naspet hore lebo by sa skotulal ale straaasne vzgala. takkze radesj svoju

mamca4
2. jan 2011

Tiež sme mali nemocničnú postielkum, malemu 2 mesačnému babatku som to nemusela dvíhať hore dole, takže ani neviem ak sa t odvíhalo. Ale na ekzém nám to jednoznačne pomohlo. Ešte sme objednaní na 29. augusta, tak dúfam že to s chorobami nebude take zlé.

babulina
2. jan 2011

@mamca4 - ako si to mala zorganizovane, ked si tam mala vsetky deti naraz? chodili rovnako na procedury alebo ich niekto strazil z personalu? ja stale vaham 😅

mamca4
2. jan 2011

ten najstarší chodieval doobeda do školy a kupať sa chodil o 2 hodine. Ten 4-ročný sa chodieval kupať 2-krát, lebo mal ekzém dosť zlý o 9 a o 2 pooobede. Babatko som mala váčšinou pri sebe v kočíku. Horšie to budeme mať ked , pojdeme v auguste, ked bude mat rok. To sa budu chodievať kupať možno aj sami. Ale sestričky tam na nichh dozeraju a pomôžu ich aj namastiť.

mirka73
4. jan 2011

@mamca4 aj tak klobuk dolu, ze si sa tam odvazila s troma detmi na 21 dni! ak sa mozem opytat, v akom stave mate teraz exem? je to dlhodobo zlepsene, alebo aj teraz sa vam to strieda raz horsie, raz lepsie? pouzivate aj kortikoidy? a doma sa kupete alebo sprchujete? nasa mala zboznuje kupanie, tak som rozmyslala, ze jej tam nasypem aspon morsku sol, lenze ona mi z vane pije vodu🙂

mamca4
5. jan 2011

exem sa už nevrátil taký aky bol, len na prstoch to ma trocha. občas sa vysype, aseiked zje niečo čo nema, lebo teraz cez vianoce to viac porušuje, ale natriem to v malom množstve - elocom .- kortikoid a rano to už nemá. ale noci su podstatne lepšie, neškriabe sa, len trocha. a kupem ho, tiež sa rad kupe a nezistila som, že by mu kupanie zhoršovalo exem. pridávam do kupela oilatum. aj morsku sol som kedisy davala.

mirka73
7. jan 2011

to znie celkom pozitivne, ze sa to uz v povodnom stave nevratilo🙂 Ach tie vianoce... na kazdej navsteve kopu kolacov a udeneho na stole, no a to sa malej fakt tazko zakazuje 😒 Nam sa cez vianoce tiez exem zhorsil, a akosi sa z toho nevieme vymotat. Teraz ma zase sopliky, a aj choroba stav zhorsuje... ☹ My pouzivame locoid (teda len ked je to fakt zle) a na noc jej davam aj fenistil, aby sa neskrabala.

mirka73
7. jan 2011

ja som sa rozhodla pre travnicu hlavne preto, ze na konikovi jedna mamicka pisala, ze im sa tam ekzem uplne vyliecil! tak uvidime... ale viem, ze jedenkrat asi nestaci...

mamca4
8. jan 2011

Aj my chceme vyskúšať či na druhý raz to zmizne uplne. Moc sa mi tam nechce, 3 týždne su dosť dlho, stačilo by 2 týždne, ale to vraj poistovna nepreplati, len tých 21 dni. Nám ten locoid už nezaberal.

zuzu_033
22. jan 2011

Určite to treba vyskúšať. Bola som tam s deťmi 2x, a pred 1,5rokom tam bola 14ročná dcéra sama.
Pomohlo. Keď som bola s nimi, ešte sa kúpalo v Podhájskej, je to už 9 rokov, strava výborná aj personál.
Len škoda, že o tomto zariadení málokto vie. Neľutujeme.

zuzu_033
22. jan 2011

@mamca4
viem,že sa dalo chodiť na víkend domov, tak ak to nemáte ďaleko, treba sa dohodnúť. Viem,že 3týždne je dlho.

sablinka
12. feb 2011

@mirka73
ahoj mirka, my ideme 15.marca 🙂

miska333
autor
12. feb 2011

mame zase novy termin 😕 6.6.

babullka1
14. feb 2011

Ahojte ...chcem sa spytat co je na tom pravdy ze do travnice sa po novom chodi len s detmi od troch rokov a su uz len spolocne bazeny?moc sa mi tomu nechce verit.dakujem..my sa tam chystame toto leto,tak preto a maly ma este len rok a pol

l_enus_h
15. feb 2011

@babullka1 nie to nie je pravda stale su vane a su tam aj teraz babetka

mirka73
2. mar 2011

@babullka1 ja idem s malou o tyzden a len teraz budeme mat 18 mesiacov, vsak pozri ich stranku, daj do googla odlu travnica🙂

lussies
20. apr 2011

Ahojte, ide niekto v termíne 2. septembra??? 😉