Odpadávanie trojročného dievčatka
ahojte moja 3 ročná dcérka uz 4x odpadla. Absolvovali sme všetky možné vyšetrenia, nikde nič nenasli. Mate niekto skúsenosti s odpadavanim dieťaťa?
len chcem povedat ze mamicke a dievcatku drzim palce a ze ste tu zeny super poradili. kontakty tipy rady. toto je asi najkvalitnejsia diskusia. ano viem ze nad modrym konikom casto ludia obratia ocami a aj mne samej dviha niekedy tlak co tu niektore uzivatelky a akym sposobom riesia ale presne kvoli diskusii ako je tato ma tento portal velky vyznam ked je tvoreny ludmi ako vy! kiez ste zdrave
Nemám skúsenosti ale skúste metabolickú ambulanciu - poskytuje vysokošpecifické diagnostické vyšetrenia pre pacientov s podozrením na metabolické ochorenie. Na tieto ochorenia myslí lekár v prípade príznakov ako – oneskorený psychomotorický vývoj, zväčšenie vnútorných orgánov, nevysvetlené odpadávanie, rozvrat vnútorného prostredia. Cestou ambulancie je pacientom s diagnostikovaným metabolickým ochorením umožnené dostávať enzýmovú liečbu.Metabolická ambulancia
telefónne číslo: 02/59371 562, MUDr. Anna Hlavatá, PhD., Našla som to na internete.
Ja som odpadávala až do svojich cca 25 rokov. Potom som z toho vyrástla. Stačilo že bol vydýchaný vzduch v miestnosti, že som dlho stála, na slnku, že som sa dlhšie pozerala na niečo čo sa točilo, mala som problémy s vnímaním hĺbok.
@lenkitaa a MR jej nerobili? Ries to aj u iných. Ja som odpadávala asi do 16r. Hocikedy, hocikde. Bez príčiny. Doteraz neviem prečo.
Ale keď si spomenula tie kŕče, tak to môže byť aj pri. Verím, že maličká bude v poriadku ❤️
Psychika
Vždy som si myslela, ze na modrom koniku ľudia píšu bludy, ale aspoň záujem Vas o môj príbeh a skusenosti ma ženú vpred,, začíname odznova budúci týždeň mame kardiologiu a asi aj magnetickú.. a ak sa nič nepotvrdi tak potom budem chodiť od jedného neurologa k ďalšiemu až kým nezistil príčinu. Ďakujem vám všetkým a kiežby sa vaše priania vyplnili a bolo dobre, verím tomu ze bude!!
@lenkitaa výborný kardiológ je MUDr. Jurko v Martine. Nás posiela s najstaršou dcérou na posledné vyšetrenie pediatrička aj keď chodila ku kardiológovi ti u nás, tento je vraj oveľa lepší, možno ani nie odborne ako vybavením ambulancie. Chce mať na 100% istotu, že dcéra má fyziologický selest, že to nie je iný skrytý problém. Dôvodom je ako ona povedala, že dievča ide na gymnázium, potom na VŠ, potom sa vydá a už nebude mať na seba čas. Som veľmi rada že je tak pedantna. Držím palce s malou 🍀
Na mr nech vas neurolog posle na neurologickom nemusia zistit nic ale na mr zistia
Ja ako dieťa som odpadávala-zachadzala sa, ale predchadzal tomu plač.
Teraz v dospelosti som riešila závrate, tak možno len poradím u akých dr som bola, ak ste niečo s dcerkou vynechali tak skúste. Obvodná testy, orl, odtiaľ neurologia a nakoniec MRI mozgu tak ak ste niekde neboli vyskúšajte. Držím palce
@ajsa1502 aj môjmu 2,5 ročnému sa stalo to, čo popisuje autorka. A v Nemecku nám spravili poctivo všetky vyšetrenia a nič sa nezistilo, všetky hodnoty tabuľkové. V našom prípade sa domnievam, že sa to stalo ako kombinácia stres (bol to taký deň, keď človek nevie čo skôr...) a dehydratácia a tým pádom pokles tlaku a z toho to odpadnutie....
@lenkitaa Ahoj, pri čítaní tvojho príspevku ma napadlo že raz mi moja koleg. V práci vravela že keď bola malá vkuse odpadavala, tiež vraj nemohli zistiť z čoho. Ale vraj sa to vtedy volalo choroba modré detí skús dať do Googlu či ti niečo nevyskoci, a vraj spúšťač bol práve plač

@lenkitaa v Dolnom Kubíne je dobra neurologicka Erika Šagátová ale ma asi dospelých, ale je sikovnaa. Pripadne sa snou aspon spojit ci by nevedela pomoct. Niekoho odporucit.