icon

Opakujúce sa červené flaky na koži dieťaťa

silvia_nemethova
7. máj 2015

Ahojte, prosím potrebujem radu ohladom 3 ročného dievčatka. Vyše 5 týždňov sa ráno vysype do nepekných červených flakov hlavne v oblasti zadnej strany stehien, zadoček, niekedy aj bruško a raz aj nohy. Ráno sa tak zobudí, na večer často nie je ani stopa po flakoch, zmiznú aj bez fenistilu. Ráno niekedy vačší vysyp, niekedy miernejší. Vyšiel jej pozitívny test na mykoplazmy, urobili jej ho v domnení, že flaky zmiznú po preliečení antibiotikami. Po dvoch týždňoch Klacidu su flaky v rovnakom stave. Zdá sa, že prísna dieta, vyradenie mliečnej formuly, aviváž, krémy, ani nič iné nemá vplyv na rozsah výsypu. Flaky sú aj mierne vystúpené, ale to tiež len niekedy. V pondelok máme termín u alergológa, ak by ste mali akúkolvek radu, alebo skusenosť, budem velmi vďačná. Ďakujem velmi pekne! S pozdravom Silvia

Opakujúce sa červené flaky na koži dieťaťaOpakujúce sa červené flaky na koži dieťaťaOpakujúce sa červené flaky na koži dieťaťaOpakujúce sa červené flaky na koži dieťaťa
lucya665
7. nov 2018

@liv1 no to neviem.Zatial čo som sa ja rozprávala aj s ľuďmi čo majú celiakiu mali ťažkosti.

lucya665
7. nov 2018

@katka_hanka ja presne viem ako sa cítiš.Nasa to mala tiež na tvári.Lenze ona sa nám raz tak vysypala že veľké mapy po tele aj po tvári bez toho aby niečo zjedla.Rano vstala a behom 5 minút katastrofa.Potom nás naša obvodná do nemocnice poslala.

liv1
7. nov 2018

@lucya665 najnebezpečnejšia celiakia je bezpriznakova. Sú ľudia čo cely život nevedia že ju majú a potom to prepukne nejakými problemami. To že ty sa porozpravas s pár ľudmi je jedna vec, druha je realita. Venujem sa bezlepkovo-bezmliecnej strave tak trosku o tom niečo viem. Ale nie som doktor ani vedec. Len študujem... ľudsky organizmus je ozaj zložitý 🤷‍♀️

katka_hanka
8. nov 2018

@miriamkazabka krvné testy mal maly dobre? Nasa hanka ma ukážkový krvný obraz.

katka_hanka
8. nov 2018

@liv1 s tým by som trosku potrebovala poradiť. K alergo-imunológovi ideme až budúci štvrtok, dovtedy by som chcela skusit vylúčiť lepok a mliečne veci.

liv1
8. nov 2018

@katka_hanka s čím konkrétne? Ak by si chcela nejaké recepty, mám tu bezlepkovo-bezmliečny album s jedlom a ak nieco ine, kludne sa pytaj.

katka_hanka
12. nov 2018

@lucya665 naša hanka berie aktuálne antibiotika a všetky fľaky jej zmizli. Som zvedavá čo bude po vysadení antibiotík. Už som jej skúsila dať aj jogurt aj tvaroh a zatiaľ v pohode.

miriamkazabka
12. nov 2018

@katka_hanka vidis aj nam to zmizlo po antibiotikach kvôli čomu teda nasadili kvoli tej bakterii?

lucya665
12. nov 2018

@katka_hanka a kôli čomu vám vlastne dali tie antibiotiká?

katka_hanka
13. nov 2018

@miriamkazabka kvôli tej bakterií a mala zvýšené lymfocyty v krvi. Včera ich dobrala a ma maly fliacik na hrudi, Uvidime stav ráno 🙈

lucya665
14. nov 2018

@katka_hanka aha.No uvidíte.My ideme zajtra na kontrolu na alergologiu.Som zvedava ako dopadneme.Dcerke zase nejaké odbery maju robit.

katka_hanka
14. nov 2018

@lucya665 aj my ideme zajtra k alergologicke a tiež na odbery, to zasa bude deň 🙈😀

lucya665
15. nov 2018

@katka_hanka ahoj.Ako ste dopadli?Nám tie odbery odložila až o tri mesiace kedy jej budú robiť ďalšie testy na alergény.Tak že aby ju nemuseli dvakrát po sebe pichať.Teraz jej mala robiť nejaké všeobecné testy a imunitu.A vravela som lekárke že sme si všimli že sa nám párkrát dcérka vyhodila po jablku tak môže to byť nejaká skrizena alergia.Mame to sledovať.😊Tak u nás v podstate nič nove

katka_hanka
16. nov 2018

@lucya665 ahoj, nám urobili komplet vyšetrenie. Vytery (nos, hrdlo, konecnik), odber krvi (6 skumaviek). Výsledky budú chodiť v rozmedzí (týždeň až mesiac). Zatiaľ mame brat xyzal a dostali sme taký prášok na prečistenie čriev. Dr vravela že to vyzerá na nejakú parainfekciu, keďže po antibiotikách to začalo miznúť. Uvidime. Budem písať

lucya665
16. nov 2018

@katka_hanka Naša sa ráno zobudila a vysypana na stehnách.😭Ja už si pôjdem dat asi nejaké tabletky predpísať.Vyse mesiaca nič a teraz znova.Hlavne že sme boli včera na alergologii a doktorke vravím že u vyše mesiaca nemala nič.

lucya665
16. nov 2018

@katka_hanka ešte ma napadlo že ktovie ako by naša zareagovala na antibiotiká.Len nám ich nemajú prečo dávať keď má všetko v poriadku

katka_hanka
17. nov 2018

@lucya665 hanka mala viacero bakterií vo vyzeroch a vyššie lymfocyty, na to sa dávajú antibiotika, ale po dobrati mala pár fliacikov, takze je to otázka či zabrali na to tie. Organizmu ale vraj trvá 2-3 mesiace kým sa vyčistí po nejakom alergologickom prejave, preto sa antihistaminika užívajú dlhodobo.

lucya665
18. nov 2018

@katka_hanka ja viem len nasa to nemá pár mesiacov.Jej to už trvá rok.😕

katka_hanka
25. nov 2018

@lucya665 odkiaľ ste?

lucya665
26. nov 2018

@katka_hanka z Trencina

lucya665
3. dec 2018

@katka_hanka ahoj.Mozem sa ta spýtať ako sa máte?

katka_hanka
3. dec 2018

@lucya665 ahoj, my dobre, teda odhliadnuc od bolesti hrdla a zapáleného mechúra 🙈. Alergologicky nie smw vysypané, berie hanka ale xyzal ďalej. Z testov jej vysla alergia na zemiak a pravdepodobnost celiakie, tak nás čaká ešte gastro vyšetrenie (vôbec neviem čo od nebo čakať). Vy ako?

lucya665
3. dec 2018

@katka_hanka tak aspoň niečo ste sa dozvedeli.My sme na tom stále rovnako.A teraz ako je zima tak sa začala vyhadzovať ešte aj zo zimy.Ako príde z vonku do vnútra tak sa vyhodí na lícach.Potom jej to zmizne a takto vkuse dookola.🤦

katka_hanka
5. dec 2018

@lucya665 ak jej vysyp nespôsobuje ďalšie iné ťažkosti a výsledky alergo-imuno ma úplne Ok, tak by som sa nestresovala. Vyrastie z toho.

lucya665
5. dec 2018

@katka_hanka no veď ja už len v to dúfam.😊

katka_hanka
7. dec 2018

@lucya665 chápem vás, my sme teraz v jednom kole, pediater, alergo-imuno, zubár, gastro. Stále niečo. Držím veľmi palce ✊🏻✊🏻✊🏻

lucya665
7. dec 2018

@katka_hanka Dakujem.Aj ja vám.Ked budete mať niečo nové dajte,prosím,vediet.Mozno sa k niečomu dopatram aj keď vôbec mi táto nasa zihlavka nedáva žiadny význam ani súvis s ničím.

katka_hanka
2. jan 2019

@lucya665 ahoj, ako sa Vám darí?

lucya665
3. jan 2019

@katka_hanka ahoj.Celkom dobre.Klop ,klpo,klop.
Dcérka momentálne nemá nič a ani ju nejako neobmedzujeme v strave.Akurat citrusy neje,jablká a orechy.A vy ako sa máte?

mravvcek
28. júl 2019

@pletka ako ste liecili tiw flaky? Akou mastickou a kupanie v hypermangane?