icon

Operácia strabizmu u MUDr. Fischerovej v Bratislave

itka111
24. sep 2016

Dobry den,
prosim o radu mamicky, ktore maju doma skuliace deticky.
17-mesacna dcerka skuli na obidve ocka striedavo, dost vyrazne, absolvovali sme vysetrenie v BB u ocnej, namerala jej 2 dioptrie, co vraj na jej vek je v poriadku a pomoze jej jedine operacia, kedze to je vrodene. Boli sme aj na vysetreni v nemocnici v BB, avsak neboli sme spokojni s pristupom - poslali nas domov, lebo dcera vraj este nie je schopna spolupracovat.
Konzultovali sme to s ocnou Dr. Gibalovou v Poprade, ta nas jednoznacne odporucila na Dr. Fischerovu do BA a riesit to cim skor - mate s nou skusenosti na jej sukromnej klinike? Ake su cakacie lehoty, poplaty, kde sa potom robi operacia? U nich na klinike alebo na Kramaroch? Plati sa aj za samotnu operaciu v pripade deti?
Budem vdacna za kazdy nazor! Vopred dakujem.

pauca
20. nov 2017

@zuzulkazu ja až 9.1.

zuzulkazu
21. nov 2017

@pauca takze nakoniec ides ajty na operaciu? Tak super drzim palce

pauca
21. nov 2017

Akože nakoniec ? Ja mám operáciu istú už od minulého roka, len pre pracovné povinnosti sa odložila. Trraz som absolvovala vyšetrenie a v januári operujeme

zuzulkazu
21. nov 2017

jaj tak, som myslela ze sa len rozhodujes 🙂 prepac, ja som to tiez odkladala uz roky

pauca
21. nov 2017

V pohode. Nie vždy všetko ide tam a tak ako chcem. Tiež by som už radšej mala oči naporiadku. Lebo ak dnes má jeden k.k.t v robote zarazil keď som sa ho snažila obslúžiť. On mi hovorí že "ja som tu." A ja mu naspäť "veď vás sa snažím oblsuzit ... " .... "A potom kde sa pozerate ??! " Pomyslela som si krave do riti ty debil ...

daniela333
29. nov 2017

Ahoj zuzulkazu ja idem 5 decembra. Uz mam menší... stres 😐

zuzulkazu
29. nov 2017

@daniela333 ahoj, aj ja, tak sa tam mozno stretneme, ja mam byt posledna
tvarim sa ze nestresujem ale stresujem brutaaaaaalne

pauca
29. nov 2017

Dievčatá budem na vás myslieť. Ja to mám za mesiac a taký cirkus ako mam v robote za to od kolegýň. Že ako si to predstavujem mesiac marodit ??!!

daniela333
29. nov 2017

Myslíš že to bude mesiac maródka? ja som povedala že budem doma asi dva týždne. Však uvidíme..budem doma koľko bude treba. hlavne nech to dobre dopadne. zdravie je prvoradé..

pauca
29. nov 2017

No ja budem musieť lebo mám dvojité videnie (nie len kozmeticku upravu skuliaceho oka)
Takže to bude čas na regeneráciu mozgu,aby sa naučil fungovat nanovo.
+ K tomu okuliare

outfit4you
29. nov 2017

Ahojte babule 😀 Je niektorá z Vás operovaná popr má za sebou konzultácie a pod iné okrem Fischerovej a Vodičkovej? Stále v kútiku duše dúfam, že sa nájde ešte niekto s nádejou 🙏 a zazračnými 👏

zuzulkazu
29. nov 2017

Baby to fakt? Ja som rekonvalescenciu vobec neriesila, ja ze to je v pohode ani doktorka nic nespominala, ja musim normalne fungovat, som sice na md, ale dve male decka nepustia... :/

daniela333
29. nov 2017

Tak mne tiež doktorka nič nehovorila ale v robote som povedala nech ma minimálne dva týždne nečakajú..hmm s malými deťmi to tak je..

pauca
29. nov 2017

@outfit4you mne spomínala dr. že aj v Žiline je niekto.
Ale tak dr.Fischerova je top

pauca
29. nov 2017

@zuzulkazu
@daniela333
Dievčatá, ja musím min. 2-3 týždne marodit, strabizmus mi tak zničil zrak že prioritne pozerám cez jedno oko to druhé je lenivé schované v kútiku.
Čiže mozog musí po operácii pochopiť že mám 2 oči 👀 a naučiť sa znova fungovať. ( Takto fungujem 2roky) ...
Teraz už aj málo šoférujem poslednú dobu. obmedzuje ma to uz

motylik222
29. nov 2017

@pauca ahojte kočky,pekný večer,ja som po strabizme od Mája tohto roka,ale nemám žiadne komplikácie zatial...jedine čo si všímam ten priamy kontakt s niekým ked sa vyprávam,stále mám blbý pocit že inde čumím a oko je stále mimo
ten mozog ešte asi nepochopil ,že má pracovat alebo neviem heh...tak dotaraz je pravda že som sa s nikým do očí priamoí nepozerala dlhšie kao dve sekundy...stále som hlavu točila bokom krutila ,teraz sa snažím aspon minutu pri rozhovore nemihnut hlavu a pod :D držím Vám všetkým zdravíčko čo sa chystáte na opku do Neovízky by všetko dobre dopadlo 😍💃

zuzulkazu
29. nov 2017

@pauca ahoj ja mam presne ten isty problem, vdaka ocnej ktora mi dodrbkala v detstve zrak...cize teraz som v situacii ze mozog prioritne vnima obraz z praveho oka, cize bud pozeram akoby jednym alebo druhym, ak vypnem prave ide lave..
fisherova hovorila ze nabeh na dvojite videnie nemam
ale nemyslim si ze si mozog zvykne a zacne vnimat naraz obraz z oboch oci... to sa da upravit v detstve ale v dospelosti uz asi tazko.,. aspon tolko mi bolo povedane roznymi ocakmi... preto to vsteci v dospelosti vnimaju ako kozmeticky zakrok... ale na vnimanie obrazu by to nemalo mat vplyv

tebe povedala ze nasledne ti mozog bude spolupracovat s oboma ocami?
ja som bola v juni na laseri dat si urobit dioptrie, napriek tomu ze to mam udajne na nulu, co mi potvrdila aj fisherova stale mam pocit ze nevidim dobre do dialky ale bolo by super keby sa to zlepsilo

no ale zas ja som slepuch skulavy od 3 rokov

outfit4you
29. nov 2017

@pauca ja som bola u nej na vyšetrení a dať si škulky namerať, mňa poslala k Vodičkovej a tá ma odmietla, ale skôr by som riešila zahraničie v okolí ak by dakto mal kontakt 🙏

pauca
29. nov 2017

@motylik222 toooo s tým očným kontaktom poznám 😫😫 sele zle ale zle

pauca
29. nov 2017

@zuzulkazu
Nepovedala že hneď začne reagovať ale musím cvičiť a dať si špeciálne okuliare vyrobit.
To dvojité neviem či bude aj po operácii keďže ho mám už teraz preto záleží od mozgu.

Mňa tiež dodrbkala detská očná, od 1.5r. behala mamina somnou kade teda po doktoroch.
Nakoniec mi minulý rok v BB očná povedala (od nej mám kontakt na dr.Fischerovu) že už som to kľudne mohla mať za sebou ako dieťa že sa to dalo urobiť. Lenže moja očná to odfakla. Tak rozmýšľam že ju udam na úrade pre dohľad nad zd.star.
Lebo aj sesternica k nej išla s dcérou a zostala zhrozená že aj ich už dojebava

pauca
29. nov 2017

@outfit4you volala som do Brna do lexumu.
Robia síce nastaviteľné stehy ale len konzultácia 3000kc + cesta.
Cenu zákroku som sa radšej nepýtala

zuzulkazu
29. nov 2017

@pauca moja ocna mala uz v dobe ked ja som decko minimalne 100 rokov, zle referencie ale kedze nebol nikty iny nebol net tak chudaci co mohli, ale pokazila uz nejake operacie tak sa nasi rozhodli ze to odlozia a ja som z nej nemala dobry pocit nikdy, uz sked som bola starsia ma nahovarala ale prostnie, bohvie ako by to dopadlo, vela deckam svacla dioptrie aj ked ziadne nepotrebovali
a este ordinuje prosim pekne doteraz...jedina decka ocna u nas ak neratam sukromnikov
nechapem preco nemaju doktory nejaku trestnopravnu zodpovednost ked odflaknu svoju pracu

zuzulkazu
29. nov 2017

@pauca tiez som nad tym uvazovala je to pdostatne drahsie, + to cestovanie, a robi sa to na 2x

pauca
29. nov 2017

@zuzulkazu no výborné 😭😭 a teraz človek trp a plať ako somár nie malé prachy za operácie

pauca
29. nov 2017

@zuzulkazu ako ten Lexum neznie zle ale tie pálky čo tam vypýtajú.
Uvidím ako to bude po čase od operácie u dr. ak tombude nanič riešim ďalej

zuzulkazu
29. nov 2017

@pauca pocuj teraz citam nejake stare diskusie a ti ludia riesia ze vraj to nemusi byt rvale a oko zacne zas skulit? ked si to dam spravit chvilu to vydrzi a potom zas sak ma drbne nacisto
nemienim chodit na operaciu kazdych par rokov
ale co pozeram vela ludom v detstve ocari pekne dozubali zrak

pauca
30. nov 2017

Preto sa tam riešia okulira ešte (neviem teda či je to len môj prípad).
Mne dr povedala že po operácii okuliare budem nosiť aj tak aj tak (mám ku strabizmus ešte aj dioptrie).
Takže sa teším na tú pálku za speci prizmaticke okuliare 😎

outfit4you
30. nov 2017

@pauca tam som bola na konzultácií u Vodickovej. Preto sa pýtam na niekoho iného okrem Fischerovej a Vodickovej

pauca
30. nov 2017

@outfit4you je tuším niekto ešte v Žiline

zuzulkazu
30. nov 2017

@pauca ja mam dioptrie tiez teda mala som, ale mne odporucila si och dat laserom odstranit, tak to uz mam za sebou
Ze najskor sa robia dioptrie potom skulenie