Opuchnutý a boľavý pipík. Čo máme robiť?

anjelik87
30. mar 2015

Na zaciatok chcem hned napisat ze sa chcem vyhnut urologovi kedze uz raz malemu nasilu stiahol pipika a narobil mu trhlinky ☹ potrebujem nejaku inu radu, nieco overene co zabralo aj vasim detom. Maly ma 2 roky, v piatok sa zobudil s tym ze ho boli pipik rano pri cikani. Pozrela som a mal ho cely opuchnuty, dnes uz mal opuchnuty uz aj koncek pipika a tiez hovoril ze ho boli pri cikani, ma ho zrejme aj na dotyk citlivy, zrejme je zapaleny ☹ predkozka mu este nesla nikdy pretiahnut. Od piatku ho. vecer kupem v repiku ale kupala somm ho v teplom co som si az teraz uvedomila ze to zrejme nie je na zapal dobre ☹ a od vcera mu ho mastim zvonka s framykoinom 3x denne. Prosim poradte co zem este spravit aby sa mu polepsilo aj bez toho masiara urologa???

michaelkanr
30. mar 2015

Moj maly mal tiez opuchnuty zapaleny pipik, sli sme k dr a dala mu krem-nieco na f 😅 antibioticku masticku na predpis. Tiez mu repik ani framykoin nezaberal. Chodte k obvodnej, taketo zapaly su bezne, nemyslim ze je to hned na urologa.

dzejn80
30. mar 2015

Ak je zahnisany za predkozkou, je treba to vycistit. My sme tiez kupali v repiku a potom na urolog poradil, zobrat striekacku, strcit za predkozku, pozor nie dnu, iba medzi predkozku a zalud a streknut fyziolog. roztok ... tym sa mu to uvolnilo a precistilo a za 3 dni bolo dobre.

julka188
30. mar 2015

ja poaridm asi len ten repik alebo harmancek, prestriedat. nam toto pomahalo. predkozku skus ty s rukou stiahnut kolko sa da, lebo moze tam mat pod nou nejaky maz, co mu to skodi /nas tak mal/, kolko sa da, tolko postahuj. Nosi este plienku? ak ano, myslim, ze najlepsie mu bude bez nej, aby koza dychala...

damedame
30. mar 2015

aj nas maly to mal, my sme to liecili sami, denne 3 x sme mu dokladne vycistili len cistou vodou, potom sme mu davali masticku hydrocortison. Treba len velmi malicko, lebo je to s kortikosteroidnym hormonom.

natuska87
30. mar 2015

Bylinka " slez nebadany", treba urobit macerat a dieta kupat vo vanicke, kam macerat nalejeme...Nemam to odskusane ja, ale znama, ktorej to pomohlo...

maznacik007
30. mar 2015

vyplachovat striekackou strcit pod predkozku a preplachnut niekokol krat denne ... hnis sa vyplavi ....

mamina456
30. mar 2015

súhlasím s
@dzejn80 . tiež sme to mali, boli sme na takom preplachu 3 krát. Pomohlo a bol pokoj. Ja by som to riešila s lekárkou, nech sa mu to nezapáli tak, že sa ani nevyciká.

liebling98
31. mar 2015

@anjelik87 presne ako píšu @dzejn80 a @maznacik007. Môj syn mal presne to isté, najprv som si myslela, že si ho otlačil na bicykli. Ale šli sme k detskej chirurgičke, skonštatovala zápal. Preplachla mu to Septonexom, aj mne natiahla do striekačky, aby som mu to ešte tri dni robila ráno a večer. Striekačku jemne vsunieš pod predkožku, tú predkožku okolo nej prichytíš a pomaly strekneš asi 2 ml. Ideálne by bolo, ak by to hneď nevytieklo, ale aby sa tam na chvíľu, kým to držíš, vytvoril taký balónik. Ak nemáš Septonex (ten bezfarebný, nie ten červený), môžeš použiť odvar z repiku alebo fyziologický roztok. Sedacie kúpele v repiku mi tiež odporúčala chirurgička.

kaktusik007
31. mar 2015

@anjelik87 akoze tvoj syn ma od piatka ( dnes je UTOROK!!!!!!!) napuchnuty pipik a ty to riesis na konovi???

miruska660
31. mar 2015

aj moj to mal dajte na moju radu staci pretiahnuty pipik potriet vanilkov skus pomoze

anjelik87
autor
1. apr 2015

@miruska660 akou vanilkou? Strukom ci cukrom? Ale jemu nejde vobec pretiahnut pipik. A uz ho ma ok asi mu pomohol ten framykoin

miruska660
1. apr 2015

strukom pravu vanilku a namastit mu pipik pomôže

dement
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dement
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dement
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jjannkka
1. mar 2017

Ja som to vyskusala

jjannkka
1. mar 2017

Ale reval jak šaleny

nikto333
20. nov 2017

Aj my sme to.vyskusali.vsať cez vysavac ale dostal.zachvat a plakal silno. Ale sa mu to aspoň pretiahlo.

nikto333
20. nov 2017

Abo šak mu to iba nasilu pretiahnite jak doktor. Ho zoberte na stolicku zakryte mu oči a pretiahnite mu ho. Ja som im tak urobila a uplne v pohode. Ho to dost bolelo ale aj tak lepsie nez u doktora.

babulkomale
20. nov 2017

@dement
@nikto333
zlet uchylnych dementov toto??? 😨😨😨

petrofka
20. nov 2017

No ja neviem. Niekde som citala, ze tento framykoin pomaha. Ale overte si to, precitajte po internete.
Ale ked nezabera repik, neviem, sla by som k dr. Aspon detskemu.

kejci
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kejci
18. okt 2018

@dement no ja odpadnem.to čo sú za rady.vysavacom ťahať penis.si nechutna

kurtik83
18. okt 2018

@kejci stara tema ale tiez pozeram ze co to za praktiky 😝

kejci
24. okt 2018

@kurtik83 ja viem,nedalo mi nenapisat🤔

agatka69
8. jún 2021

moja kamoška má kamošku a tá kamoška má už veľkeho 11 ročného chlapčeka 😍 nedávno sa mu takáto vec tiež stala a maminka mu to musela mastiť mastičkou, potom z neho vyšla iná mastička, potom mu už bolo dobre 🙂