Ostroha pätovej kosti

dianapetronela30
3. okt 2017

zdravim,dcere zistili ostrohu patovej kosti,stretli ste sa s tym niektora?co to je,ako sa to lieci,co pomaha?dakujem

nyusika
3. okt 2017

@dianapetronela30
ja ju mam (uz ako dospela) ako dosledok priecne plochej nohy.
pomahaju specialne cviky + vlozky od ortopeda na mieru

modrava
3. okt 2017

@nyusika fakt? uplne ine informacie ako som zohnala ja. vies popisat tie cviky alebo dat na ne link?
prispievala som na mk do temy o ostrohe a nikto tam nespomenul tu plochu nohu a cviky.

nyusika
3. okt 2017

@modrava
ja ale nezarucujem, ze obe piseme o tom istom...jaq pri chodzi dopadam svojou vahou na patu a robi sa mi tam take nieco, ako podkova, odstranit saneda, zhrubnuta koza sa tvori neustale.
ostroha moze byt nieco, ako vyrastok
bola som s tym u urtopeda

3009
3. okt 2017

@dianapetronela30 ja mám tiež ostrohy na oboch pätách a mám aj priečne ploché nohy, ale neviem či je tam súvislosť. Zatiaľ mi to nikto nepotvrdil. Ako to liečiť: laserom, ožarovaním - dá sa len 3x za život, ale všetko je len na dočasné odstránenie bolesti. Odstrániť sa to dá len operačne, ale ani to nie je záruka, lebo to môže narásť znova. Je treba si nechať predpísať také podpätenky do topánok - tie sa nalepia na miesto kde je päta a tým pádom tá ostroha tak netlačí na kosť pri chôdzi. Treba to dať aj do obuvi na doma.

nyusika
3. okt 2017

@3009
toto aj mne vraveli. tazke asi naozaj myslime na to iste 🙂

3009
3. okt 2017

@nyusika ostroha nie je zatvrdnutá koža, ale to je výrastok vnútri na kosti, ktorý voľným okom nie je vidno, ale cítiť lebo po stlačení bolí.

nyusika
3. okt 2017

@3009
ano, ja som sa iba nie presne vyjadrila. stvrdnuta koze je potom uz len kozmeticky dosledok.

modrava
3. okt 2017

@nyusika myslela som kost zospodu slapy, vapenaty vyrastok na patovej kosti. bola som s tym na ozarovani, zatial po pol roku stale boli. ortoped spominal dalsie dve ozarovania ale tomu by som sa chcela vyhnut.
ale nehovoril nic o plochej nohe. vraj mam len znicenu patovu kost a ta sa snazi chranit vytvaranim tej vapenatej vrstvy
tie cviky nevies opisat?

nyusika
3. okt 2017

@modrava
neviem :(

ja mam kombinaciu tej ostrohy + priecne plocha noha (pada mi klenba)
mozno ked si das do googla cviky na priecne plocvhu nohu, nebude na skodu ich vyskusat.

majive
3. okt 2017

Mne to dnes zistili na rtg,dr vravela ze sa s tym chodi na oziare

dianapetronela30
autor
3. okt 2017

Dakujem dievcata

stankadu
3. okt 2017

pätová ostroha je výrastok na kosti. Môže sa to urobiť aj na inej kosti a inde ako na päte. A vie to riadne bolieť, hlavna tá na päte. Vidno to len na rentgene. Ja som potom išla k ortopédovi a ten sa ma opýtal či chcem injekciu alebo do NR na ožarovanie. Dala som si injekciu, tú mi pichol do chodidla hned. Chvílu ma to ešte pobolievalo, ale časom to ustúpilo. Asi po roku sa mi na mesiac bolesť vrátila, no odvtedy mám pokoj. Odporučil mi aj kúpiť si orto. vložky do topánky, malo to taký "pupák" v strede, ale nepoužívala som to. Priečne plochá noha je úplne niečo iné, ja mám aj to. (Asi mám všetko 😀) Aj na to sú vložky do topánok, no iné a sú aj cviky.

mimka11111
3. okt 2017

@dianapetronela30 partner mal ostrohy na oboch nohach,vyskusal vsetko okrem operacie...ti je posledna moznost...minuly rok bol na razovych vlnach...5xna jednu nohu a 5x na druhu nohu...to mu akoby "kladivkom" rozbijali...poklepkavali po pate a odvtedy ma pokoj,neviem vsak dokedy

dianapetronela30
autor
3. okt 2017

😘,dakujem

erikavesela
3. okt 2017

Ja mam tiez...bola som na razovej vlne a uz mam par rokov pokoj, asi 3roky dozadu..rozbili mi to...to ozarovanie nedavaj robit, bola som tam...pomohlo mi to presne na 24hodin a da sa to uribit max. 3x za zivot

cacianka
4. okt 2017

ja som mala výrastky tiež - jeden rok jedna päta, o rok druhá. nepomohli ani rehabka, UZV, až na onkológii ožiare. neviem aký druh ale mala som asi 15 rokov pokoj. pred asi 3 rokmi sa mi to vrátilo, opäť ožiare, mám pokoj. vôbec nikto nehovoril, že sa to môže iba 3x za život, lebo dávka je upriamená iba na to napadnuté miesto. ale spýtam sa, ak chcete na možnosti .