Otvorený ductus arteriosus patens. Máte skúsenosti?
Ahoj maminy, mám doma týždňového chlapčeka. Na tretí deň po narodení mu lekárka na vizite zistila šelest a poslala nás na kardiologické vyšetrenie kde mu na sono zistili otvorený ductus. Vlastne sa mu neuzavrel ten otvor v srdiečku čo majú bábatká keď sú v brušku. Podávali mu tri dni ibuprofenové čípky na uzavrenie ale nezabrali. Kardiologička vidí jedinú možnosť liečby iba chirurgicky, čiže operovať. Veľmi sa bojím, nemáte prosím Vás niektorá takýto problém ako my a ako to riešia u Vás? Ďakujem. ☹
ahojte, dcera je predcasne narodena a nemala po porode uzatvoreny ductus. Vcea sme boli na kontrole (teraz ma 3 roky) a stale ma malu dierku. Lekarka tomu nepripisuje velky vyznam, mame prist na kontrolu az v 5 rokoch. Ma este aj maly selest podla lekarky nevyznamny. Ma niektora z vas skusenost, ze ten ductus neriesia aj ked uz ma dcera 3 roky? dakujem
@khykha nam hovorili ze su deti kt s duktusom ziju, pokial nemaju ziadne problemy, ako sme mali my a to napr. Nepriberala, zadychavala sa, bola ospala, a komora sa jej zvacsovala velkym prietokom krvy.... Cize ak nema ziadne neziaduce vedlajsie javy, da sa s tym zit... 😉Drzime palce.
Ahojte mala bi som taku otazocku . Maja mala bola operovana na ductus katetrizacne este minuli rok a teraz nedavno som si vsimla ze ak dicha niekedi take cudne prizvuky dava ako bi chrapala ma stim niekto skusenosti alebo je to normalne? Dakujem vopred
Mamkaivi super. tak z hrudnika je pocut tie zvuki ako ked chrapes . Tak take zvuki zvikla som pocut . A niesom doma v zahranici sme . A neviem ci to suvisi nieco stim srdieckom co bola operovana .nevieti mi poradit od coho to moze bit?nechcem na nic zle misliet .dufam ze moze to bit normalne ?
ahojte..my mate 4r a mame neceli 2mm duktus..do BA chodievame raz rocne na preventivku..nastastie nemame ziadne priznaky a zijeme ako zdrave deti..pani dr.nam povedala ze v predskolskom veku nam spravia zakron,no neviem ci mame este pockat alebo nie..dcerka je velmy aktivna a tazkost jej to neroby.chodi uz 2r do skolky..tak neviem ci jej to v puberte alebo pri rychlom raste tela nebude robit tazkosti
@silvikam zdravim my ma.e malu dcerku je drobnučka aj napriek tomu že tento mesiac 31.7 bude mať rok a taktiež ma ductus nato že bude mať rok ma vahu
6 600 kg berie digoxin a verospiron potrebujeme pomoc poradiť už tyžden ma prejavy ako epilepticky zachvat dnes sme boli u neurologa a na cdčko a ma všetky vysledky dobre . Trva to 1min. Niekedy menej a je to take ako keby sa niečoho zlakla klepu sa jej ruky a po nie celej minute je zase dobre ma to 5 až 10 kdat denne prosim kto my vie o tom niečo napisať sme zufali ach dakujem za každu radu

@mary2506 Jeej no moja ma 5,8 a 6 mesiacov, tak to mate v pohode potom kila....mame zuzenu aortu a neuspavali nas pri vysetreni, mala pekne lezkala.