icon

Perthesova choroba

veroniqq
5. jan 2013

Ahojte, synovi 6 diagnostikovali Perthes, dostali sme barle, dostaneme este snyderovu bandaz, ma byt v kludovom rezime. Sme uplne na zaciatku, vsetko mame nastudovane z netu, u lekara nam toho vela nepovedali, prosim o informacie ako ma presne vyzerat ten rezim, presne ake polohy su povolene, ci moze sediet, klacat ake pohyby a polohy su povolene najma ked sa hra. Na barliach mu to ide dobre, asi si rycho zvykne....teraz ma klb bolestivy, je to v tej prvej faze kedy klbik asi nekrotizuje - odumiera. Od prveho februara by sme mali ist na 5 mesiacov do Kovacovej. Nechceme nic zanedbat, viem ze klb musi byt v spravnej polohe aby sa nezdeformoval, nevytlacil z klbovej jamky, to je hlavny ciel liecby pri tejto chorobe....
Prosim Vas o Vase rady, skusenosti, aj Vas ktori ste boli v Kovacovej na lieceni. My sme zatial vedeni na ortopedii v BB v Roosweltovej nemocnici.
Dakujem vopred za vase reakcie.
Veronika

marcelastrbakov
11. feb 2017

Určite odľahčovanie, čiže na barliach a uvidíte čo vám povedia. Nezatazovat!!! Nedostupovat. Dajte vedieť ako po kontrole. Držím palce.

mercedes290
11. feb 2017

@marcelastrbakov ja sa tak bojím.
Strašne moc.

marcelastrbakov
18. mar 2017

@mercedes290 ako ste dopadli???

mercedes290
18. mar 2017

Máme to potvrdene.
Ideme na operáciu 10.maja.
Len sa bojím či aj druhá nozka nieje chorá.
Ani tá sa im nezdá bojím sa som.uz hotová.
Ideme na magnetickú rezonanciu 27.3

marcelastrbakov
18. mar 2017

A kde budú operovať? V ZA? Držím palce!!!

mercedes290
18. mar 2017

Nie v Bratislave na kramaroch.

barbora88
19. mar 2017

Držím vám palce, nebojte zvládnete to 🙂

mercedes290
19. mar 2017

@barbora88 neviem ja to zvládam veľmi zle.
Neviem čo bude ak to bude aj na druhej nozke.
To bude aká liečba len roky ležať.Prwboha

marcelastrbakov
19. mar 2017

Deti to znášajú inak ako my dospelí, to som zažila v Kováčovej -chlapec na oboch stranách... Ale stále treba dúfať! Držím palce!!!!!!

mercedes290
19. mar 2017

@marcelastrbakov jak sa lieči keď je to obojstranné nevieš mi.napisat?

marcelastrbakov
19. mar 2017

Vozík... Aby nedošlo k zatažovaniu... Ale stále dufaj!!!!!!!!!

mercedes290
19. mar 2017

Preboha.On sa zblazniii a ja snim.
Toto nebude dobre.
A skola....Čo on ani nenastúpi v septemtembry do školy.
Bez školy sa on zblazniii

marcelastrbakov
19. mar 2017

Ešte nepanikarte uvidíte čo vám povedia po MR... A škola -dá sa dať odklad, veď zdravie je prednejšie!!!! Nebojte sa dopredu. Nepomôže to ani vám ani synovi. Potom dajte vedieť čo MR...

jazp
26. mar 2017

Ahojte prosim o radu ohladom kupelnej liecby pte syna s phertesom.

marcelastrbakov
27. mar 2017

Boli sme v Kováčovej, zdravotka dcere schvalila liečbu na 28 dní s doprovodom. Bývali sme na izbe ešte s jednou maminkou a jej dcerkou. Dá sa aj nadštandart - za príplatok. Celé nas to vyšlo cca 400 eur. Doobedu mala procedúry a popoludní školu...

marcelastrbakov
27. mar 2017

@mercedes290 ako ste dnes dopadli?????????

mercedes290
27. mar 2017

@marcelastrbakov máme obojstranný

marcelastrbakov
27. mar 2017

Neboj, bude dobre! Musí!!! Povedali vám aj niečo bližšie???

mercedes290
27. mar 2017

Práve že nie zajtra idem za ortopédia na Kramáre.
Nevieš ako sa to lieči keď sú obydve nožičky??
To mu nebudú asi obydve operovať náraz

marcelastrbakov
27. mar 2017

Tak to fakt neviem... Držte sa, daj vedieť ako sa to vyvíja..

anna98
12. máj 2017

Ahoj, našla som tu prispevok ohladom Perthes, prosim, aká je to ta schniderova bandaz? Nam ju tu u na nevedia dat, tak nam dali atlantu, dakujem za odpoved ANka.

marcelastrbakov
15. máj 2017

@anna98 počula som o nej, netuším o čom, atlantu som videla /zažila. Tak moc neporadím.

barbora88
15. máj 2017

Schniderova bandaz je taká ze ma nozicku zavedenú na popruhy aby nemohol na ňu vôbec stupat

vanmesko
6. júl 2017

Ahojte, potrebovala by som radu, 10 ročnej dcére diagnostikovali Synovialitis coxae I. sin a Suspekt. incipient. Morbus Phertes I. sin. Pred 3 týždňami sa jej vykrivila panva a začala riadne krívať, predtým ju asi 1 týž. bolelo trocha stehno. Absolvovala teraz týždeň v nemocnici kde jej tekutinu zo zápalu vstrebali zo 4mm na 1mm, pred tým bola aj na magnetickej rezonacii, kde diagnostikovali len zápal a
krv mala v poriadku. Nemocnicu sme opustili že Phertes ešte nie je potvrdený a obvodná lekárka že je. Som s toho zúfalá kontrola aj s ďalšími krvnými testami o 2 týž. a MR o 2 mesiace. Za 2 týž. máme ísť aj do Bulharska, ktoré nám dovolili, na barlách so Schniderovou bandazou. Neviem čo ma čaká, ale dúfam že to Phertes nebude. Ďakujem za každú radu. Silvia

mercedes290
6. júl 2017

@vanmesko na.magnetickej by to hneď zistili keby to bol perthes.Aj rengen bedrových kĺbov by to zistil.
Takže neviem čo ti mám na to povedať.
Podľa mňa keby bol perthes tak by to bolo vidno.Ale je možnosť že je to na začiatku.
Alebo ďalšia možnosť že to bol len naozaj len ten zápal.

vanmesko
7. júl 2017

@mercedes290 veľmi ďakujem za odpoveď, trocha som sa upokojila, lebo pred pobytom v nemocnici že určite je to na 90% zápal, ale po pobyte už len uvidíme či nebude perthes, alebo niečo s reumatologického, no hádam mi už dajú aspoň nejaké vyjadrenie budúci týždeň. Ešte raz ďakujem.

mercedes290
8. júl 2017

@vanmesko dajte potom vedieť...
Ako to dopadlo dakujem

vanmesko
14. júl 2017

@mercedes290 ahoj dopadli sme hádam dobre, na ortopédii máme čakať do septembra na MR a odľahčovať, ale na pediatrii našli nejaký skrytý vírus tak antibiotiká na 30 dní a možno žiaden perthes. Tak sme radi a vám prajeme skóre uzdravenie.

mercedes290
14. júl 2017

@vanmesko teším sa veľmi a držím palceky

vanmesko
15. júl 2017

@mercedes290 ďakujeme veľmi ☺