Perthesova choroba
Ahojte, synovi 6 diagnostikovali Perthes, dostali sme barle, dostaneme este snyderovu bandaz, ma byt v kludovom rezime. Sme uplne na zaciatku, vsetko mame nastudovane z netu, u lekara nam toho vela nepovedali, prosim o informacie ako ma presne vyzerat ten rezim, presne ake polohy su povolene, ci moze sediet, klacat ake pohyby a polohy su povolene najma ked sa hra. Na barliach mu to ide dobre, asi si rycho zvykne....teraz ma klb bolestivy, je to v tej prvej faze kedy klbik asi nekrotizuje - odumiera. Od prveho februara by sme mali ist na 5 mesiacov do Kovacovej. Nechceme nic zanedbat, viem ze klb musi byt v spravnej polohe aby sa nezdeformoval, nevytlacil z klbovej jamky, to je hlavny ciel liecby pri tejto chorobe....
Prosim Vas o Vase rady, skusenosti, aj Vas ktori ste boli v Kovacovej na lieceni. My sme zatial vedeni na ortopedii v BB v Roosweltovej nemocnici.
Dakujem vopred za vase reakcie.
Veronika
@mercedes290 Ona to zvláda super len ja troška zle, ale to asi každá mamka :( Verím že tých 6 tyzdnou ubehne ako voda. A ani ešte poriadne neviem čo má potom čaká ...... A vy ako ? Vy máte obojstranný ?
@mercedes290 V piatok nás prepustili .....tak sme konečne doma.
@zdenka287 doma je doma ja. Nenávidím. Nemocnice ale malý tam bol rad. Nechápem...
@mercedes290 vy ste mali to natáčanie panvy a dávali mu tam aj štep? Či ako? Mali ste aj 6 tyzdnou spiku?
@zdenka287 jasne mal tam. 6 klinou. 6 týždňou sadra všetko ako vy natáčanie panvy
@mercedes290 a keď mu to dali dole tak dostal nejakú ortézu. Čo potom nasledovalo?
@zdenka287 áno potom mal par týždňou ortezu.
Rehabilitácie cvičiť cvičiť a cvicit neboj bude dobre.
Hlavne nevymeskaa školu nič...
@mercedes290 a keby že ste nemali obojstranný tak ako by už fungoval?
@zdenka287 ako teraz lebo druhu nohu už nerobí ze vraj sa stav zlepšil
@mercedes290 tak to je super správa.
@mercedes290 ako sa cíti malinka?
@zdenka287 ako sa cíti malinka
@mercedes290 zvlada to ale jej je už dlho ležať.
@zdenka287 my sme vôbec nelezali malý ráno vstal a večer išiel do postele. On chodil po vonku sedel všetko robil
@mercedes290 v tej spike sa jej strašne zle chodí, a mám pocit že ju má zle ohnutú. Sedel? Veď v tomto sa sedieť nedá :( či?
@zdenka287 pošlem ti fotky. Počkaj on si našiel spôsob na vsetko
@zdenka287 prvá fotka je orteza to dajú malej po 6 týždnoch keď jej dajú dole sadru.
My sme normálne fungovali všetko robil. On fakt ráno vstal večer išiel do postele lezal iba v nemocnici
@mercedes290 jej aký pekný a šikovný. No ale nemala by zaťažovať tak neviem :( a na kontrolu chodíš do Žiliny alebo más aj svojho otropeda?
@zdenka287 jasne zaťažovať nesmieš. Nesmieš na ňu stúpať.
@zdenka287 ja chodím do Bratislavy
Môžem poprosiť o radu ako postupovať keď chcem vybaviť kúpele pre syna (Kováčová)
@mercedes290 a koľko dni ste boli v nemocnici keď vám dávali dole spiku?
@zdenka287 pondelok sme prišli štvrtok ráno sme išli domou. Ako sa máte?
@mercedes290 ahoj. Máme sám fajn......uz len odratávame dní kedy pôjdeme dať dole spiku. A vy ako?
@zdenka287 kedy idete dat dole? My sa. Mame. Celkom. Dobre.
@mercedes290 2.4. idem davat dole konečne. Dúfam že bude všetko v poriadku. A asi nás pošlú na kúpeľnú liečbu však? Používate magnetickú podložku?

@zdenka287 ešte ste v nemocnici?