icon

Pes uhryzol moje dieťa

19. okt 2022

Ahojte,

pohryzol moje dieta pes. Nebola som tam, mala u seba svokra. Samozrejme vsetko zatajila. Nic nam nepovedala. Vsimla som si to, az ked som ho isla kupat. 😡😡😡😡😡 Nema otvorenu ranu, pes neprehryzol teplaky a pancuchy, ale ma tmavsie 2 odtlacky na stehne od zubov............. Aj na usiach, krku ma cervene mini odtlacky, asi od nechtov toho psa..... Tieto flaky, som osetrila betadinom.

Okamzite som chcela ist na pohotovost, ale moji rodicia ma ubezpecuju, ze to nie treba, kedze to nepreslo cez teplaky. Neviem, co mam robit proste. Dnes ho uz zobrat neviem.... Neviem, ci zajtra s nim mam ist alebo nie............. Som extremne nastvana a neviem normalne rozmyslat.

Ano, volala som svokre..... Viac jej 18m syna nedam. To je 100%.

lukbe
19. okt 2022

@nykkushka ako môže 18mesacne dieťa provokovať psov?🙈Na to mala dohliadať predsa babka. Aký vzťah má mať dieťa k cudziemu vlciakovi?To sú aké závery toto?A to psy milujem. Jednoducho stalo sa čo sa stalo,babka dieťa k psom nemala pustiť,ak ho nepoznajú a už vôbec nie zatĺkať, nie je vôbec čudné,že matka takto reaguje.

januelik
19. okt 2022

Píšeš že má dvoch vlčiakov, keby vlčiak pohrýzol dieťa tak to je na šitie. Mňa ako malú len chmatol a mám 4šitia na ruke a jazvu pri oku

nikpa
19. okt 2022

Neviem či je horšie, ze to tutle alebo že si to akoze nepamätá. To akože chce povedať, že nestrážila malé dieťa keď si to nepamätá, teda pri tom nebola?! 🙄 Tá by ma vytočila do vyvrtky. Áno stane sa, aj keby takáto vec by sa nemala, no deti sú deti. Ale keby sa k tomu aspoň normálne postavila. Takže ak má ranu tak zobrať psa k veterinárovi. My sme tak museli tiez ísť, treba otestovať na besnotu a neviem ešte čo. Ale snáď to nič nebude.

nykkushka
19. okt 2022

@lukbe ako? Mame psa, nie vlčiaka ale rasu, ktorá nie úplne miluje deti. A nie je to tak dávno, čo mal syn 18m takže viem ako sa ju snažil provokovať (a to s manželom dohliadame, aby sa vedel správať k zvieratám) - naháňať, ťahať za uši, chvost, ťukať na ňufák, chytať labky... Presne to čo nemá rada, ale nikdy ho nerafla.
A aký má mať dieťa vzťah k psom (cudzí podľa mňa nie sú, ak tam chodia na návštevy, ale to je jedno, či vlastný alebo cudzí) - úplne normálny, musí od malička vedieť čo si k psom môže /nemôže dovoliť, že psy sa neprovokuju. V 18m už dieťa dokáže pochopiť, čo človek od neho žiada, aj keď to zopakuje 357x.
Ale dieťa vidí a počuje, takže asi bude k ním mat taky postoj ako autorka-sú to potvory 🤷‍♀️

ailiba
19. okt 2022

A pokusal ho svokrin pes? To predsa nie je v poriadku. Ked pes utoci na cloveka, toboz dieta. Urcite by som ho uz tam bez dozoru nikdy nedala. Plus ti to zatajili. Chapem, ze zuris, mna by asi slak trafil. A oni vobec neriesia, ze ho kusol? Preco ho kusol?

loliki
19. okt 2022

Ak nemá rany, tak prečo to nazývaš pohryznutím??? Keby vlčiak pohryzol 18m dieťa, tak to asi ináč vyzerá. Daj si Xanax a nepreháňaj.

mandarinka555
19. okt 2022

Nepreháňaj....aký strážny anjel? Mikro škrabanec a ty z toho robíš hotovú tragédiu....

basska_b
19. okt 2022

Dieta same na dvore s dvoma vlciakmi... a ona ze prehana, ked si predstavi, co mu mohli spravit?? dieta ma rok a pol?? No dakujem pekne... 😨 mohol ich dako potiahnut za chvost, nieco spravit, to ano. Ale aj oni mu mohli horsie spravit... nemali byt co vypustene pri malom dietati 😢

monca0021
19. okt 2022

nechcem ta urazit ale tiez mam pocit ze trosku prehanas, nebola si tam ako vies ci tvoje dietatko psa nejak ,,neprovokovalo,, napriklad? nepisem ze naschval alebo co ale mam doma trojrocnu a mame dvoch psov mala do nich riadne rype aj ked si mysli ze sa len hra, vies pokial to nema krvave vobec by som neriesila dr, ku dr sa chodi s vaznejsimi vecami nie s takymito,hlavne si uvedom ze je to dieta este sa vela krat stane ze spadne alebo si niekde ublizi, netreba hned panikarit..

lalenka33
19. okt 2022

A s modrinami a mikro škrabancom sa teda podľa teba chodí na pohotovosť? Fakt robíš z komára somára a ani sa nečudujem svokre, že ti to zatajila. Sama vidíš, že mu nič nieje. Píšeš, že máte doma čivavu, tak to ešte bude tých škrabancov habadej. To je najzúrivejšie plemeno aké poznam a tie ostré ihličky čo má v papuli..

mijunik
19. okt 2022

Ahoj, chápem, že si na svokru nahnevaná. Mala mať psov zatvorených, keď tam bol Tvoj synček. To bez debaty. Ale prosím, nenazývaj psy potvorami. 🥺 Sú to zvieratä a je dosť možné, že sa chceli s Tvojim synčekom len hrať. Možno preto má odtlačky po zuboch, že ho chytili, tak ako sa aj psy pri hrách chytajú papuľkami. Tým samozrejme konanie svokry poza Tvoj chrbát absolútne neospravedlňujem. Ale uč synčeka rešpektu (ideálne láske) k zvieratám, nie odporu. Tie psy sa správajú pudovo, domyslieť musí človek. Neboj sa, Tvojmu synčekovi nebude nič. 🍀 Svokru do riti nakopať, že je taká ľahkovážna! 🤬 Ale ešte raz prosím - tie psy za to nemôžu, nenazývaj ich potvorami.

kristina2412
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
20. okt 2022

Nechapem tieto reakcie... malinke dieta pride domov omodrinovane a s deravym kabatom od psov a osoba co mala dieta na starosti nevie ako sa to stalo a mama prehana? Sibe vam baby? Modrina na krku... to ako sa stalo? Ten pes pritlacil zuby, alebo pazure na krk toho dietata? A to vam nepride sokujuce? Ja by som tu svokru prizabila.

mon1806
20. okt 2022

Nebude neboj to by si videla

autor
20. okt 2022

Tak mi potom uz opisala, ze sli k rybniku so synom (maju doma mini rybnik), chcel sa pozriet na rybky, tak ho svokra zobrala na ruky, a psy ju zo zadu napadli, spadli na zem so synom, a potom si uz nepamata. Bola asi v soku. Nikdy v zivote jej syna nedam. A to mi mozte pisat, ze prehanam. Toto nie je normalne.

Svokra tie psy ma viac rada, ako svojho manzela. Takze nechapu, ako sa to mohli stat. Moj syncek neprovokuje psov, hlavne nie velkych. Aj k nasmu ked ide, tak nas odide. Nepustam ho k psom, neverim im proste, ale nevychovavam ho k nenavisti, co tu niektore pisete pre Boha, ved sa uvedomte. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ A rozmyslajte trochu, ako by ste konali.
Inak ostatnym kockam, dakujem zo srdca ❤️

estrella5
20. okt 2022

A "psy ju zo zadu napadli".. Napadli?? Skôr možno tak na nich vyskočili, možno z rozbláznenia, z hry, zo snahy o pozornosť... Ale nazývať to napadnutím? Keby ich napadli hentakí psi, tak by to, žiaľ, vyzeralo úplne inak.

Aj keď rozumiem tomu strachu o dieťa. A tiež som zástanca toho, že ak je malé dieťa pri psovi/psoch, tak ich treba sledovať a korigovať (psa, ale aj dieťa).. Ale toto tu je riadne prehnaná reakcia. Že napadli......

lalenka33
20. okt 2022

Psi ju napadli zo zadu? Čiže svokra skončila dohryzená hej? Lebo to znamená slovo napadnúť psom... Predpokladám ako kočka vyššie, že na ňu zo zadu skočili a ona neudržala rovnováhu a spadla na zem. Ale súhlasim s tebou. Nedávaj svoje dieťa viac ani svokre, ani nikomu inému. Drž ho doma v bubline lebo raz keď ho náhodou pohryzie alebo poškriabe cudzie dieťa v školke,tak iste zavoláš políciu a markízu minimálne.

ropucha6
20. okt 2022

Ak nema rany na sitie, tak netreba lekara podla mojho nazoru. Kazdopadne ten opis udalosti vyzera, ze svokra nema psov pod kontrolou - ze skacu, ak berie maleho na ruky, je prirodzena reakcia, ale ma ich mat naucenych na povel. A to hovorim ako velky milovnik psov a zvlast ovciakov. Kazdopadne ak by mi neukazala peciatku na minimalne ockovanie proti besnote, syna by som jej uz nezverila.

macko_usko222
20. okt 2022

prečo tu zlahcujete situaciu? co myslite ze pes je nejaka plysova hracka co neublizi? na instagrame som nasla pribeh maleho 2 rocneho chlapca ktoreho psi totalne oskalpovali, cely je dosity krizom krazom po tvari, hlave ma vyvod na dychanie v krku.Dalsiemu pes zahryzol do krku tak, ze dieta do minuty mrtve a xy pribehov deti.Neviem co vy by ste robili keby takto nejaky pes dokmasal vase dieta.Moju mamu dohryzol cudzi pes, nastastie ako dospela si dala ruky pre seba, neviem si predstavit keby jej utoci na krk, zrejme tu uz neni.
@lalenka33 neprehanas ty trosku nahodou?

annamivo
20. okt 2022

@macko_usko222 takto väčšinou reagujú ľudia, ktorých nikdy pes nenapadol a sú psíčkari. Mňa napadli 3 rôzne psy ( mala som od 12 do 34r) +nám ďalšie dva dokmasali hydinu.... Čiže 4 útoky u nás na dvore, raz ma napadli vlčiaky na ceste. Vždy to bolo , že ušli majiteľovi. Bez toho aby som ich provokovala ja, alebo naša hydina. Čiže nie nikdy nebudem veriť žiadnemu zvieraťu, tobôž ho nenechám v blízkosti malého dieťaťa, ktoré by ho mohlo nevedomky provokovať. Tu zlyhala svokra.

fiafia
20. okt 2022

No toto podľa mňa lekára nepotrebuje, nič mu nebude. Myslím si,že svokra sa dostatočne poučila a už by som to neriešila. Predpokladam,že vnucika má rada a viac už situáciu nepodceni. Chyby sa dejú preto aby sme sa mohli poučiť? Ty si nikdy nepochybila? Svoje dieťa milujem ,tiež sa oň bojím ale nepokaz si dobré vzťahy,dieťaťu neber starých rodičov a svokre daj ešte šancu.

martul
20. okt 2022

Vieš chápem ťa úplne, je prirodzené a normálne že si sa zľakla, je to predsa tvoje dieťa. Len ti poviem pár postrehov..
1. Spravila to úmyselne? Určite nie.
2. Psy ju napadli? Určite? Mohli sa tešiť, že sú vonku vypustené, videli ju a skočili na ňu lebo sa chceli hrať. Ona spadla, bohužiaľ aj s malým na rukách.
3. Otvorené rany nemá, chvalabohu, takže doktorovi netreba ísť.
4. Určite to stojí za rozhovor s ňou, hlavne tvoj muž, ale určite by som to nehrotila doživotným zakazom stráženia babkou.
5. Treba asi trošku schadit hlavu.
Mali sme veľa plemien psov, malých, veľkých, boli pri nich deti, vyrastali spolu, hrali sa s nimi.
Pes bezdôvodne nenapadne nikoho! Všeobecne psy nemajú radi keď jedia a niekto ich ruší , berie vec-hračku, ktorú majú v papuli, ťahanie za chvost.

janulik2008
20. okt 2022

Babka mala dávať pozor a neututlat to. Nestalo sa nič chválabohu ale to s provokovanim by som aj verila keď bola bratranec malý provokoval ich psa. Pes bol dobrák ale malý do neho kopal, ťahal ho za uši jednoducho provokoval a jeho otec že to nič to je dieťa a keď pes odišiel malý išiel za ním nedal mu pokoj. Keď pes sa snažil odísť jeho otec psovi vynadal že prečo ide preč . Keď prišli k nám skúsil to na nášho psa boli sme pri tom, ako ho v nestrazenej chvíľi kopol a pes zavrcal nie agresívne ale varoval že toto nie. Jeho otec začal že taký pes k deťom nepatrí že čo to za psa tak sme mu povedali že treba malému povedať ako sa má k psovi správať vtedy mal malý tuším 3 roky. Odvtedy malý nášho psa ignoroval.

mamkalentedkova
20. okt 2022

No s modrinami je ísť k lekárovi totálna kravina
.Kde bola svokra ,keď sa to stalo a prečo nemala dieťa pod dohľadom ,aknuz sa teda rozhodla psy nezavriet .Pes sa možno iba bránil keď ho malú neprimerane sľúbil,potahal za ucho alebo nieco iné...je to stále iba pes ,ktorý koná inštinktívne .Ak sa cíti ohrozený,bráni sa .Od toho je rodič a starý rodič ,aby dieťa strážil a usmerňoval .Našťastie sú z toho len modriny a jeden mini škrabanec a nič horšie .Svokra mala mať dieťa stále na očiach ,keď vedela ,že sa pohybuje okolo psov .Tiež mám skoro 16 mesačne dievčatko a strazime každý druhý deň 4 mesačne šteňa,ale upozorním aj s éru ,keď sa k psovi správa nevhodne

petrao2
20. okt 2022

Akoze musim sa zastat autorky
Dieta nema vacsie rany lebo bolo oblecene
Fakt je ze ho ten pes pohryzol a ktovie ako by hryzol ak by mal kratase
A kedze ma modriny asi to nebolo len take kusnutie
Je jedno ako je vychovany maly a ako pes
Proste ak sa nemusia svokra nema psy pustat
Ja milujem zvierata a nikdy som im nic zle nespravila napriek tomu ma pes pohryzol a dost nie len kusance
Autorka viac by som dieta svokre nedala ak nevie respespektovat teba a tvoje pravidla

lalenka33
20. okt 2022

@macko_usko222 si si prečítala príspevok a autor.komentáre? Asi nie. Dieťaťu nič nieje. Má mikroškriabanec za uchom a modrinu. S tým má ísť na pohotovosť alebo k lekárke? Čo tu splietaš prípady, kde sa vážne niečo stalo. To je hádam niečo úplne iné . Keby sa aj tuto dieťaťu niečo stalo, tak to tu nikto nezlahčuje. Ale dietatu nič nieje ale autorka musí robiť drámu lebo svokra.

loliki
20. okt 2022

Svokra tie psy ma viac rada, ako svojho manzela. Tak ako ju mohli napadnúť vlastní vlčiaci? A svokre sa nič nestalo, dieťaťu sa nič nestalo, až na ten škrabanec. Rozmýšľaj aj Ty. Mnoho mamičiek nemá nablízku svokru a berú si dieťa so sebou všade, aj do obchodu.

macko_usko222
20. okt 2022

@lalenka33 tu dramu tu robis evidentne ty sama, necitas po sebe? Je nornalne mat obavy, moze predchadzat väčšiemu nešťastiu. Prečo by si mala mysliet ze je to ok? Ze ked napadne pes majitela, je to ok? Vobec to nie je ok, sa zobud

estrella5
20. okt 2022

@annamivo som psíčkar, pes ma nikdy nenapadol a napriek tomu mám pred cudzími psami rešpekt.. Dokonca zo štekajúcich psov za plotom (veľký pes, malý plot) mám doslova strach. Ani by som psa bez dozoru nenechala s malým dieťaťom. Našu často pri malých deťoch slovne korigujem + má postroj a ja som neustále v strehu v jej úplnej blízkosti keby ju potrebujem zaň chytiť.. Neublížila by, deti miluje, ale je to mladý blázon a ľahko by mohlo prísť k nešťastiu. Stačí radostná reakcia na detské radostné pišťanie - vyskočenie na dieťa a určite by tú váhu malé dieťa neustálo... A aj tak mi slová autorky evokujú to, že proste psov (príp.aj svokru) nemá rada a situáciu opisuje prehnane... Útok vlčiakov by vyzeral proste inak (kedže to tu vykresluje ako keby na jej dieťa zaútočili dvaja vlčiaci)... Aj keď to nič nemení na fakte, že svokra by si mala psov viac strážiť... Ale z toho čo sa stalo robiť kovbojku? Bežať na pohotovosť a tu tvrdiť, že ich "napadli" dvaja veľkí psi a výsledok je škrabanec? Fakt?....
@macko_usko222

macko_usko222
20. okt 2022

@estrella5 som niekde napisala ze ma bežať na pohotovost? Ma nezatahuj do svojich fabulacii