Podpora imunity pri nástupe a počas chodenia do škôlky
Babule dávali ste detičkám pred nástupom do škôlky, resp. počas chodenia do škôlky niečo na posilnenie imunity? Pomohlo to? Alebo naopak uškodilo? ďakujem za každý názor
@alenky Bozinku. Tiez podla toho, co pises, co citam to nemas zrovna prechadzku ruzovou zahradou. Kiezby obe deti boli zdravucke jak rybicky. Keby sa toto dalo nejako ovplyvnit, ze by ini rodicia nedavali chore deti do skoly, myslim, ze by to vela vyriesilo :/
@lienoccka85 Len myslis, ze nieco taketo moze pomoct, ked tie problemy uz akoze sa prejavia? Ze uz dieta nieco chyti nejaku nadchu a pod??
@kellypiu By sme sa asi nedockali, ze jo 🙏
@vandicka7 Myslim si, ze ano, ze to ma zmysel aj vtedy, len vtedy je uz ten najvyssi cas, kedy to odkladat netreba. Kedy uz treba s vitaminmi zakrocit, ak vysledky chceme spozorovat. 🙂
Ja som začala dávať imunoglukan. Uvidíme. Lebo u nás je to hrozné. Boli sme 5 dní v škôlke 2tyzdne doma. Konečne šiel do škôlky 4 dni v škôlke, akútny zápal priedusnice ďalšie dva týždne doma. A toľko dávok liekov že až. Dúfam že sa to zlepší :(
@janka95 Toto je to, ze dieta este len pride do kolektivu a uz ho nieco chyti, ked imunita na tom nie je dobre a myslim, ze pre nas mamicky nie je nic horsie jak vidiet, ked nase deticky su chore. Aspon mne trha srdce vtedy.
@lienoccka85 aj mne. Je to hrozné. Obliekame sa papame polievocky, dám ten imunoglukan... Snažíš sa ze by tie choroby obišiel. Už sa ho bojím dat do tej škôlky. Dvojo antibiotík hneď za sebou? Teraz mal presne 9 dávok sirupov na deň sak to je aj na koňa veľa. Až mi prišlo čudne keď si večer sadne a sam si popyta "maminka chcem sirupcek na hrdielko"..
@kellypiu Dojcenie nie je zárukou dobrej imunity. Obe deti som dojcila 10mesiacov. Syn chodil aj do jasli, dcerka 2.rok do skolky. Syn bol naposledy chory pred 10.rokmi a nedavno mal chytene priedusky (za 3dni bol v poriadku), ATB mal 1x v zivote, dcerka este chora nebola (ak nerátam pár soplov, a jednodňovú virózu).😉 Davam len vit.C, v zimnych mesiacoch D. Lekárka nas tiez vidi len na preventívkach.
@janka95 No a to dieta by mali ine veci trapit a nie toto, ze sirupcek na hrdlo. Deti by mali lietat po vonku, hrat sa s kamaratmi a nie takto. Viem o com pises. Vela sa o tomto aj s kamoskami rozpravame, problemom je aj to, ze niektori rodicia proste davaju chore deti do kolektivu a neriesia :-/
@vandicka7 ako si napisala, bolo by to take zbytocne cakanie, ked nieco chceme musime si ist proste za tym, aj co sa tyka zdravia, ina moznost nie je!
@evittam zarukou to nie je, to ee, ale myslim, ze nejaky podiel ma na tom zdravi aj to kojenie 🙂 aj ked je pravdou, ze kazde dieta, kazdy jeden organizmus je uplne iny a poviem ti, ze tesim sa s tebou, ze sa takto drzite, ze nemusite casto k lekarom chodit, lebo to zvykne byt na nervicky 😔
@janka95 neviem, o tomto som nepocula, co davas, segra ta neterke dava sirup Kalcium-D a zatial si ten pochvaluje 🙏 som rada, ze vidim, ze je na tom lepsie, ze nema nejake zdravotne problemy, lebo mi je to tak luto, ked vidim nejake chore dietatko, aj ked by len o nadchu malo ist 😖
@lienoccka85 Dakujem, ze si mi napisala, dam teda na teba, nebudem to uz odkladat, nebudem len tak cakat a prizerat sa!

@kellypiu Uvedomila som si to, nie si sama, co mi to napisala, aj kocka nad tebou mi pisala o tom, ze je proste potrebne nieco urobit ak chcem aby sme napredovali. Dufam, ze vsetko to bude dobre, ze maly mi bude robit radost neustale, ze aj to vstavanie casom nejako sa spravi a hlavne dufam, ze pred vianocami bude zdravy, ze cez sviatky nas nic nedrapne 🙂
@vandicka7 Som rada, ak som ti pomohla sa rozhodnut a budem este radsej ak to pomoze! Kamoska ta je taka prestastna, ze ako sa oni drzia, ako sa maju. Lebo fakt to zdravie deti je uplne to najviac co moze byt. Stastne zdrave dieta je dar 🙏❤
@vandicka7 neboj sa bude, este bude kopa veci, co budes musiet s drobcom riesit, kazdu nas cakaju tieto veci a aj kopa inych s ktorymi si budeme musiet dat ako mamicky rady 🙂
jasne, ze ti bude robit radost, ved od toho su deti, aby sme sa z nich tesili, aby nam rozjasnili den, zivot 🙂 ked imunita bude na tom dobre, tak myslim, ze sa nemusis tohto absolutne obavat, ze by sviatky mali byt trapenim 🙂
@kellypiu Uz teraz sa neviem dockat, co este vsetko nas caka 😀 A to este ani zdaleka nie sme napriklad v puberte, to este len vtedy sa zrejme zbadam 😀
Co sa tyka tych sviatkov, tak jedina vec, ktoru si prajem, aby sme ich mali bez problemov, aby zdravie bolo, lebo sak to je najviac!
Ja len toľko že syn má 13 rokov a raz mal antibiotiká,dala som mu raz vitamín A hneď sa vychádzal(mal už veľa vitamínu nejakého,už sa nepamätám akého),bývame mimo dediny,možno aj tým,že niesme V meste,ale chodíme len na očkovanie,alebo preventívnu.Ak má všetko čo potrebuje,tak je to zbytočné niečo hneď dávať.Uvidis keď nastúpi,či bude mať nejaké problémy a až vtedy by som to riešila.
@myj Zalezi zrejme aj v akom mnozstve sa vitaminy davaju, ale tak myslim, ze napriklad taky vapnik, vitamin D a cecko nema ako dietatku ublizit 🙂
@lienoccka85 suhlasim s tvojim nazorom, predsa su to vitaminy, ktore deti, ktore rastu a vyvijaju sa proste potrebuju a to bez debaty a najma casto je problem dat im tieto vitaminy prostrednictvom stravy tak je potrebne aby sme hladali ine moznosti 😎
@michellia Ved to je normalne, nie? Aspon ja som taka, ze kostujem vsetko, co davam malemu, aby som vedela jak co chuti 😝
@michellia ano normalne, predstav si cokoladu, tak taky hnedy cokoladkovy je aj ten sirup, aj krasne vonia, chutnat som ho nechutnala, ale segra ano, lebo ta tiez ma potrebu vsetko ochutnat, co malej ide davat a hovorila, ze je dobry a to teda ona tiez je prieberciva 🙂 co sa tyka chuti 🙂
@takacovama neviem, tak ja nemam zakazdym chtic vsetko chutnat 😀 😀
@kellypiu to je sranda, to fakt su taki ludia, ze vsetko skusia 🙂 ale zrejme je to aj na nieco dobre, najma ked drobcovi nieco chceme dat 🙂 tak to potom moze byt fakt super, ked aj chutovo je dobry, lebo toto prave vie byt kamen urazu 😀
@kellypiu Toto ano, vie to byt problem s tou stravou 🙏 A myslim, ze to je problem, ktory riesi nejedna rodina 😖
@michellia kazdy sme nejaky, kazdy robime ine veci, ked to niekto povazuje za potrebne tak nech skusi, nevidim na tom nic zle, ale to nezmanea, ze to aj ja budem robit 🙂
@lienoccka85 ano, len ked je takyto problem tak to netreba prehliadat, prave naopak treba to riesit co najskor!
@vandicka7 to mam potom radost, ze sa drzite, ze zdravicko poslucha 🙂
@kellypiu Mala by som sa vam tu podakovat za to, ze ste mi poradili a som rada, ze som uzdosla do veku a do stadia, ze si radsej dam poradit, ze neskusam kadeco na vlastnu past na vlastne triko 🙂 Moc som sa bala jak to bude cez sviatky, ze ako to dame, ci nebudem mat starosti zase s chripkou s teplotami a pod ale nastastie nic z toho sa nekonalo 🙂
@kellypiu Ale to v podstate plati pri vsetkom, najma ked ide o zdravie, ze nic netreba odkladat ani zanedbavat, uz aj my posilnujeme imunitu a som rada, ze zatial ani sopliky ani nic nas netrapi 🙂

@win_gi Zo zaciatku som este bola taky optimista, ze mozno nejako to zvladneme, ze nejdem vopred stresovat a riesit taketo veci, no mozno som uz radsej skor mala na to mysliet 😔