icon

Poradíte babský šampón na vši?

macotka
4. nov 2011

Dcérka doniesla zo škôlky vši ,mám šanpon ale nejaký babsky recept prosím pomôžte?

Strana
z3
klara_159
24. sep 2015

pre nás najlepší liquido duo forte! pomohol najviac, ešte kvapka tea tree oil a super

sisiv
11. okt 2015

baby co viem kamoska stym mala problem maly to doniesol zo skolky a chytili to doma vsetci oplieskala kopu penazi za pripravky a nic nezabralo a jedine hreben nitty gritty
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/freeway/
im zabral lebo to vyčese aj vajicka ze za dva dni mali po nich tak bola stastna ze jej to pomohloo a co je hlavne nemusite detom davat ziadnu chemiu ani sa trapit s miesanim zaručenych receptov ....

kafedame
31. okt 2015

Ahojte,dneska som dcérke našla hnidy vo vlasoch..teraz som jej dala kondicionér+igelit+uterák..Ten hrebeň nitty gritty sa dá kúpiť v lekárni? Aká je cena? V pondelok mám zavolať do školy? Stačí ak to oznámim triednej učiteľke? Musí ostať doma? Treba to hlásiť aj pediatričke? Sorry za veľa otázok ale máme to 1x. Dakujem (v škole bolo vyhlásené,že sú vši,treba deti kontrolovať)

terkaberka1
4. nov 2015

Damy chce to klud. Ani mna a moju dcerku to neobislo. Najskor som kupila sampon umyli vlasky 2x podla navodu vycesavali specialnym kovovym hrebienkom a este na noc dali sprey a rano znova umyli. Kazdy den vycesavali no a po tyzdni sme nasli opat zive 3. Musela znova chytit alebo sa nam nepodarilo znicit vsetky hnidy. Potom mi kamoska poradila silikonovy olej z ktoreho sa ma urobit zabal. Tak som sa nastvala a kedze som ho doma nemala vyliala som dcerke na hlavu celu flasticku AVIRIL olejceka zakryla sacikom a zabalila do uteraka. Po 2 hodinkach sme hlavicku umyli uz beznym samponom ale este predtym riadne vycesali kovovym hrebienkom. Takto sme sa zbavili hnid. Olejcek pokozku upokojil a ma aj antisepticke ucinky na pokozku.
Tento postup budem opakovat 1x tyzdenne. Cize najskor podla navodu 2x umyt samponom proti vsiam (ja som mala PARASIDOSE ten i celkom pekne voni),
potom AVIRIL olejcek ( zadusi vsetky bestie co prezili sampon),
naolejovane vlasky po 2 hod poriadne vycesat a
umyt beznym samponom,
vyfenovat.
SKUSTE I VY NEMINIETE MAJLAND A VLASKY BUDU PEKNE LESKLE
ZDRAVE A VONAVE.

veronikaolahova
14. nov 2015

Ja som raz dostala vsi od mojej dcérky má dlhé vlásky po rit A nechcela som strihať. Dostala ich V škole od jednej romky kde áno musela sedíet. Raz sme skúsili žehličku ale nepomohla lebo to zabije iba hnidi ale vsi nie. Išli sme do Dm A tam sme videli kokosový olej dala som jej to na hlavu zabalili igelitom aby sa udusil na nízkych 15 20 min dala som jej to dole A umila vlásky A teraz ich už nemá konečne má ich lesklé A čisté skúste to 😉 🙂

tintin
10. mar 2016

liquido duo vooobec nezobral. skúšame paradoside či ako sa to píše. vyskúšané ocot a kokosový olej. hádam to bude ok. Ten hrebeň nitty grity tu už nepredávajú?

dadka232
19. mar 2016

Nám liquido duo tiež nepomohol. Kúpila som paranit a ten zabral, plus vycesavat stále treba, niekoľkokrát za deň, ale kovovým hrebeňom, ten je lepší ako umelý.

antonia11
16. jún 2016

ahoj ako mozem poradit..hreben všivacik je to ceska verzia Nitty gritty emoticon ..funguje uplne rovnako len za menej penazi..mame vyskusany a momentalne ho ponukam na predaj -samozrejme novy :o)
https://www.modrykonik.sk/market/detska-kozmeti...

renca70
21. aug 2016

Nám nepomohol žiaden šampón, ale spravila som experiment. Zobrala som prameň po prameni, a poriadne nastriekala lakom na vlasy. Na hodinu som jej hlavu zabalila do sáčku, nech sa ,,svine,, udusia a potom nechala lak uschnúť. Vši sa nám už za posledné týždne neobjavili a uschlo aj 90% hníd. Občas sa ešte nejaké to vajíčko objaví, ale každý deň ju vyčesávam, tak to stiahnem.

lilkim222
26. sep 2016

my sme uškvarili vši, ošampónovali liquidom z lekárne, prefarbili no toľko procedúr sme použili v rámci jedného dňa, žeby to neprežila ani na najodolnejšia voš :D

lulla
25. okt 2016

ahojte, tak ako pisete aj vy - aj my sme sa 1x v zivote s tymto problemom stretli . Dcerka ich prineisla zo skoly teraz v septembri. Zbavili sme sa ich po tyzdni - umyli samponom Predatorom vycesali a bolo po probleme - ale ja som ich asi musela od nej dostat - a neviem sa ich zbavit - mam vlasy dlhe - pojdem sa dat ostrihat , len teraz mi je to aj hlupe ist ku kadernicke, ked mam tento "problem" Pouzila som uz asi 5 samponov aj Liquido duo co viaceri chvalia Paradisone,Paranit, Hedrin ocot, olej farbu na vlasy a stale a stale iba vycesavam uz asi 5 tyzden - este vyskusam Orthosan a potom som odhodlana ist na petrolej - lebo uz mi z toho zacina preskakovat - petrolej vraj zaberie na 100% ibaze je to asi brutus , ale uz som v stadiu, ze mi to je jedno.
Mate prosim s petrolejom na boj proti vsiam nejaku skusenost ? Asi vlasy vysusi - tak potom dam nejaky zabal. Inac doma ich nema nikto ani muz ani tri deti - stale periem postelne , plachty kazdy 2 dni ... uz je toho vazne moc ... Detom a muzovi precesavam kazde cca 3 den a pre istotu umyvam samponom raz za tyzden a nemaju nic. Nastastie - ale ze ja sa toho neviem zbavit mi je zahadne- ale sa asi nedokazem tak precizne vycesat a muz je sice ochotny ale nie taky precizny a trpezlivy. Vopred vdaka

jumama
25. okt 2016

@lulla A vysesavas este stale zive vsi, ci uz len hnidy? Lebo hnidy mozu uz byt umrtvene, len sa drzia na vlasoch...

lucinocka
25. okt 2016

najucinejsi je vraj sampon pre psov... a difusil sprej tiez pre psov🙂 my sme sa trapili s tym duo, dlllho, vlasy mala uplne znicene...a aj tak nakoniec sme sa toho zbavili, ze som jej pustila rozpravky, lampu, stolicku a 10 hodin za dva dni stahovala z nechtom vlasok po vlasku... teraz pouzivame preventivny sprej na vsi , kedze v skolke sa zase objavili...
To bolo najhorsie co doteraz zo skolky doniesla...

lucinocka
25. okt 2016

@lulla krstna vravela, ze ked jej deti mali vsi, a obe mali vlasy dlhe po zadok...umyla im vlasy samponom pre psov a vystriekala tym difusilom a za jeden den sa zbavili vsi... myslim ze za vyskusanie nic nedas, nesu to drahe vyrobky

lucinocka
25. okt 2016

@lulla a hnidy nevyceses, tie su prilepene na vlasoch, tie len stahovat dole nechtom, nijak inak...

jumama
25. okt 2016

Nasa tiez doniesla zo skolky, nastatie som si to skoro vsimla, umyla som jej len tym Hedrinom - penou, odporuca sa tam tusim 15 minut, nechala som jej to celu noc na hlave. A potom som uz len prebrala vlasky a mala asi 20 hnid a vsetky tie vlasky s hnidami som jej vystrihla a zahodila. Potom som este po tyzni pre istotu umyla s tou penou - tada na tych 15 min dala a klop klop nic sa nevratilo.

lucinocka
25. okt 2016

myslim ze kadernicka by ta poslala hned domov vycistit hlavu...aspon co ja viem...urcite by neriskovali 🙂 cize musis to riesit pred ostrihanim🙂

lulla
25. okt 2016

este som zabudla napisat ze samozrejme vycesavam kedze som este na MD tak aj 3x denne s Nitty Gritty hrebenom - min tyzden mi detska doktorka pozrela hlavu ze nic nemam ze je upne cista - mam ale tmave vlasy - tak je to asi zle vidno - a dnes po tom co som si vcera len tak preventivne umyla hlavu s Liquido duo - som vycesala ciernu kopu. Neviem co si o tom uz mam mysliet - lebo bolo uz aj tak cca 3 - 4 dni dozadu - ze som nevycela nic a zrazu taka naloz - uz sa zacinam bat ci je mozne sa toho vobec zbavit . Z mojho okolia ludia co mali tento problem sa vsi zbavili pomerne jednoducho - napr po jednom umyti Hedrinom a to vraj ani nevycesavali....a druha kamoska, ktorej vraj nepomahalo nic - dala na hlavu samponovu farbu, a bol pokoj - mne vsak nezabrala ani ta farba. Je to fakt zataz uz na psychiku.

lulla
25. okt 2016

Dakujem za rychle odpovede 🙂 tak idem kupit ten sampon pre psov aj Difusil a este to pred typ petrolejom vyskusam, Mala som huste vlasy asi uz mam polovicu vytrhanu sa vycesam uz 5 tyzdnov... no neva vlasy dorastu . len keby bol uz pokoj - Doma vsetkym striekam preventivne spray Predator a su cisty ale oni uz nemali - 7 rocnej dcerke na 1sup zabral sampon Predator, este som sa tesila, ze aka pohoda.. - po tyzdni isla do skoly uplne cista a stale nic nema - a to ma vlasy pod lopatky , ale blond - a ja uz 5 tyzdnov.bojujem.. a to som mala Hedrin na hlave celu noc uz hadam aj 3x - aj cisty olivovy olej celu noc ... tak dakujem este raz za rady idem do obchodu napupit tie psie pripravky. Nadej zomiera posledna - kiez by to pomohlo.

Ale neviem co si to stale vlastne vyceravam - je to ako cierny popol . Pozeram to lupou - su tam iste aj vsi take podlhovaste vacsie a potom take mini male bodky - asi hnidy. Nic biele ako vajicka ani nic co by puklo.

81beruska81
2. feb 2018

Dievcata a nevsimli ste si, aby po tych kurach zacali vypadavat vlasy? Dcere nevypadol ani, jeden, ale po uzivani Parasidose a to dost spustilo.

pusinka263
8. júl 2024

@janka2501 ako ste aplikovali?a ako casto? Vdaka

janka2501
8. júl 2024

@pusinka263 raz do tyzdna

janka2501
8. júl 2024

@pusinka263 ale vzdy zabrala na 1x....ja som skor vystrihavala hnidy, lebo dcere nesli vycesat

pusinka263
8. júl 2024

@janka2501 striekali ste do vlasov alebo rovno celé vlasky namacat? Dakujem

janka2501
9. júl 2024

@pusinka263 celu som postupne davala

Strana
z3