Prečo 10 týždňová dcéra po jedení vyplazuje jazyk?

lucia898989
7. máj 2014

Dcera sa narodila v 32 tyzdni.Dnes ma 10 tyzdnov.Uz asi 2 tyzdne skoro po kazdom jedle vyplazuje jazyk,puci sa,place.Ked pregrcne zvykne sa upokojit a zaspat.Alebo sa unavi tak,ze zaspi.Ocividne je jej tazko.Davam jej materske mlieko,skusala som aj umele,ze ak jej vadi moje,ale nepomohlo ☹ Mlieko jej zahustujem nutritonom.

silvia44
7. máj 2014

Ahoj,skus vysadit ten nutriton.Mojej vadil a zistila som,ze ju z toho zrejme bolelo brusko.

jesi25
7. máj 2014

Nas sa tiez puci,natahuje a place po jedle,tiez zahustujeme nutritonom,ale robil to aj pred tym ako sme zacali zahustovat.

mirkava
7. máj 2014

Náš 7 týždňový robí presne to isté... asi je to len tou stravou...detičky to maju tazke musia si zvyknúť, ale davame mu espumisan do kazdeho papania a je mu lepšie, predtým sme mali bolesti bruška a straaaaaaašny plač

euka210
7. máj 2014

zrejme reflux alebo kolika. Skus castejsie a pomenej nech papa. Aj moj ked sa "preje" mm tak potom strasne grca...a to uz ma pol roka.

veriiii
7. máj 2014

ahoj, ten nutriton vam dali na reflux?nemoze to byt ,ze je malo ucinny pre nu?alebo ako hovori silvia 44,mozno jej nerobi dobre..ze sa jej tazsie odgrgne,alebo proste ho citi na jazyku a podobne......

domca3333
18. máj 2014
Používateľ domca3333 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od domca3333.

moja dcerka mala velmi podobne prejavy.. myslela som ze to je tiez mlieckom tak sme skusali, menili a hladali.. ale stale nic.. mala bolesti... nafuknute brusko, plac.. postupne sa to zosilnovalo az to nabralo take typicke kolikovske prejavy.. pediatricka nam na to odporucila pouzivat kvapky na koliku.. Coliprev s enzynom laktaza. .. malej sa postupne uplne ulavilo... bolo mi jej velmi luto.. a myslim ze vsetky mamicky poznaju tej bezradny pocit ked vam vas najvacsi poklad place a vy neviete co s nim :( nastastie sa nam po kvapkach velmi ulavilo... mala uz nemala take bolesti.. ani nafuknute brusko.. a ani plac.. skus sa popytat pediatricky...

tamaram283
18. máj 2014
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

aj nam pediatricka odporucila Coliprev-ky.. nevieme si vynachvalit.. teraz na nich fici aj moja sestra so synovcom..vyskusali sme rozne kvapky na koliku..ale zabrali nam jedine tieto..ale ako sa hovori kazde dieta je ine. urcite by som sa na to popytala pediatricky...

xarra246
18. máj 2014

To bude mať reflux. Dcérka mala tiež, dávala som gastrotuss, či ako sa to volalo a po týždni som to zrušila, lebo jej to ten reflux zhoršilo. Dávaj dcérku pri dojčení do takej polohy, aby mala hlavičku vyššie ako ritku, ja som tak naštelovala dojčiaci vankúš, aby tak ležala. Do postieľky pod matrac treba dať taký klin, aby spinkala vo zvýšenej polohe a po papaní ju treba držať na rukách tých 30-40 min., aby nevygrcla. Je to náročné, najmä v noci, ale čím bude staršia, tým to bude lepšie a po zavedení príkrmov to prejde. Určite aj teraz horšie spinká, naša sa aj v spánku kadejak mrvila, bolo to veľmi náročné obdobie.