Prečo majú deti alergie, autizmus a iné choroby?
labaga prečo naše deti trpia čím dalej týmviac roznymi alergiami, autizmom, dmo, a kadečo iné... čím to je očkovaním??? tu na mk asi ano, ako matka si kladiem tuto otazku mam pocit že odpoved je indea
@labaga nemusíš byť hneď ironická, ja sa jednoducho pýtam, lebo tomu nerozumiem, diskusia mi vôbec nevadí, zatiaľ mi to pripadá záhadné a sama čakám, čo odhalíš 😉 🙂 Len mi to jednoducho pripadá nad naše sily to zistiť takto, keď sa zatiaľ ani odborníci moc k tomu vyjadriť nevedia.
@labaga No vo svojom úvodnom príspevku píšeš, že máš dojem, že problém je niekde inde, tak som to pochopila, že buď ho chceš hľadať alebo ho už vieš 🙂 Že je teraz veľa detí chorých na autoimunitné ochorenia, stúpa počet autistov, cukrovkárov atď., to vieme, ak neakceptuješ ako dôvod očkovanie ok, tak potom napr. strava, vzduch, stres, sedavý spôsob života? Či skôr nejaké duchovné príčiny hľadáš?
hmmm zaujimava tema.
ja osobne nemam rada ked niekto povie,ze vsak my ako deti sme to ci ono robili,jedli...,preco by nemohli aj dnesne deti 🙄 .na niektore veci to stale sedi(oducanie od plienok napr),no ine sa nedaju absolutne porovnavat.my sme rastli v uplne inych podmienkach.potraviny zo sveta sa k nam tazsie dostali a pomarance ci banany sme mali vacsinou len na vianocnom stole.ockovania boli uuuplne ine.neboli tak planovane sekcie ako dnes,epidural tiez nase matky neriesili.uz pocas tehu sa umele vitaminy nebrali(ja vsak povazujem ich bratie za prinos 🙂 ),deti mali skutocne detstva.neriesili gormitov(ci jak sa ten zazrak vola) a ak sa niektore k pocitacu dostali,tak sa najskor zabky hrali.teraz porovnavam dobu ako taku,nie len veci z medicinskeho hladiska.
ale pokial ide len o zdravie,tak samozrejme strava bola ina,suroviny na trhu boli ine,pocas tehu vit neboli,planovane sekcie boli minimalne,epidural tiez nase mamy neriesili,vakciny a ockovaci kalendar bol iny,atb sa davali na uplne vsetko.deti to jedli ako cukriky(teda ja si pamatam,ze pri kazdej nadche ci chripke som domov od doktorky s atb sla-na dnesnej dobe ocenujem moznost crp,teda atb sa neda pokial netreba)...
moja generacia-no my sme vlastne deti revolucie.my sme rastli v zmene.my sme zazivali otvorenie hranic a teda my sme boli vlastne pokusni. 😖
na deti vplyva aj doba ako taka.teda samotny stres rodicov sa prenesie na deti. 😒
ja osobne si myslim,ze mame v podstate stastie v nestasti.zijeme v dobe,ked su rozne choroby fakt riadne rozsirene a kedy si ich uvedomujeme( to je to nestastie).no mame stastie,ze v dnesnej dobe su uz dane choroby podchytene(vo vacsine) rodicia maju pristup k netu.,teda si o danych chorobach vedia vela zistit,maju pristup aj k alternativnemu lieceniu...z toho co nam doba ponuka musime vytazit maximum.mame tu moznost a preto to treba vyuzit.
ja osobne by som najradsej ale cestovala v case a vychovavala syna v dobe ked som ja rastla.mam pocit,ze dnesne deti su ukracane o detstvo.o to bezstarostne detstvo.uz na deti v nizkom veku su kladene velke naroky.uz len ucenie anglictiny malych deti.ano prospesna vec.ale my ako deti sme sa druhou recou nemuseli trapit do nastupu na druhy stupen zakladnej skoly a dnes je anglictina pre uz niekolkomesacne deti.teda este sa ani poriadne nedostanu k svojej materinskej reci a uz riesia rec cudziu.ano v zivote sa to detom zide a bla bla bla,len mne stale pride ze v dnesnej dobe su uz na malinke deti kladene velke naroky.
@labaga
Okrem očkovania je tu viacero ďalších faktorov, ktoré nám na zdraví nepridávajú, napr. bežné potraviny zamorené Éčkami. Tuto v Žiline na Solinkách napr. máme v MAXe supermarket Tempo. Hoci tam mali na výber neviem koľko druhov chlebov, ani jeden nebol bez guarovej gumy čoby zahusťovadla. No povedzte mi, na kieho ďasa dávajú do chleba zahusťovadlo??? A to nehovorím o ďalších gebuzinách, čo tam natrepú. Dnes už zohnať v Žiline chlieb, v ktorom by bola len múka, voda a droždie (prípadne ešte rasca), je skoro umenie. A to sme len pri chlebe. Za starého nenávideného socíku nehrozilo, že by chlieb mal 15 či 20 zložiek.
Potom tu je taký faktor, že postupne rastie vek, v ktorom žena rodí svoje prvé dieťa. Začiatkom 90. rokov to bolo cca 21 rokov, teraz už skoro 28 (štatistický priemer). Nehovoriac o ďalších deťoch. Keďže niektoré jedy sa v tele postupne zbierajú, tak byť dieťaťom staršej matky je zo zdravotného hľadiska nebezpečnejšie, než byť dieťaťom mladšej matky.
Ďalej zmeny životného štýlu. Dnes ľudia chodia autom častokrát aj tak smiešne vzdialenosti, že pred 30 rokmi by to skoro každý odkráčal pešo. Oveľa väčšie percento populácie je zavreté drvivú väčšinu dňa medzi 4 stenami, čo samozrejme má dopad na zdravie, keďže pohyb zvyšuje prekysličenie celého organizmu a tým pádom i celkové zdravie. Na druhú stranu menší podiel pobytu na čerstvom vzduchu taktiež uberá ľuďom kyslík. Okrem toho, klesá množstvo prirodzene vyrobeného vitamínu D. UV lúče potrebné pre jeho výrobu v pokožke neprenikajú cez bežné sklo. Treba im byť vystavený priamo bez akýchkoľvek prekážok (mrak je tiež prekážka), čo sa medzi 4 stenami samozrejme nedeje. Vitamín D má pritom zásadný význam pre imunitu. Nedostatok vitamínu D je teda priamou príčinou či rizikovým faktorom mnohých chorôb (zďaleka nielen krivice).
No a netreba zabúdať aj používaním antibiotík zdegenerovanú črevnú mikroflóru, ktorú odovzdávajú matky svojim deťom. To pred 50 rokmi nebolo. K tomu viac tu:
http://www.slobodavockovani.sk/news/geny-nie-su...
Rovnako tak je veľký rozdiel v používaní kozmetických prípravkov. Pred 50-100 rokmi to bolo akurát mydlo a možno ešte šampón, výnimočne voňavka z vylisovaných kvetov, povedzme rozpustená v alkohole. Dnes máme všemožné deodoranty, antiperspiranty, opaľovacie krémy (všetky tri najčastejšie s obsahom neurotoxického hliníku), nočné krémy, denné krémy, hydratačné krémy, telové mlieka, šminky, mascary, odličovacie vody/oleje, make-upy, farbičky, rúže, holiace peny/krémy, vody/želé po holení, vlasové šampóny, telové šampóny, kondicionéry, tužidlá, laky na vlasy, farby na vlasy, laky na nechty, depilačné vosky a Pán-Boh-vie, čo všetko ešte. Priemerná žena v rozvinutej krajine si údajne denne aplikuje na telo cez 500 rôznych chemikálií. Ak si myslíme, že toto nebude mať negatívny dopad na zdravie, tak sme veľmi naivní. K hliníku v kozmetike viď:
http://www.slobodavockovani.sk/news/nove-studie...
@pici
Nepchám odkazy na www.slobodaVockovani.sk tam, kam nepatria. Keďže však máme na stránke články, čo sú k téme tejto diskusie, dal som sem na ne odkazy.
Keby som dal odkaz na (trepnem) http://primar.sme.sk , tak by Ti to asi nevadilo, že?
Tak sa skrátka zmier s tým, že máme na stránke články k veci a prestaň zaplavovať všetky diskusie absolútne zbytočnými osobnými výpadmi, ktorých úžitková hodnota je úplne nulová.
A tú "nechutnú reklamu" si vyprosím. Na www.slobodaVockovani.sk sa nič nepredáva, sú tam len informácie, a tie taktiež nenabádajú ku kúpe čohokoľvek, z čoho by som ja mal priamo či nepriamo zisk. To, že sú tam články aj k tejto téme, je skrátka fakt. Nebudem ich snáď sem kopírovať celé (čím by som zničil formátovanie a zahlcoval/zneprehľadňoval toto fórum), len a len preto, aby som uspokojil Tvoj iracionálny osobný odpor k mojej osobe (či skôr urazenú pýchu (ad: zrušená téma o HPV)?).
No ale mne sa zdá, že @labaga už vie čím to je: zvýšením životnej úrovne a zlepšením zdravotnej starostlivosti . . . oklamali sme prirodzený výber 😝 prežívajú chudorľaví, s vrodenými chybami, geneticky zdegenerovaní...ja dodám, že dorážame sa stravou, vzduchom, stresom a ja myslím, že najnovšie aj práve tou zdravotnou starostlivosťou 😝 😀
Len teraz neviem či @labaga chcela len na to poukázať alebo hľadať východisko? 😅
@didulka85 tak to si zle citala... to tu je velmi trendy som si vsimla ze ked s niekoho nazorom nesuhlasim, tak sa hrabem v jeho prispevkoch , aby som ho strasne " odhalil" a robil si zavery. som predsvedcena o tom ze si citala len kontroverzne temy.. ako hpv a co ja viem co este. a temy v ktorych som "roky" a dokonca oblubena, vzdy pozitivne naladena,... si akosi vynechala... si zlata, ze sa tak staras o moje zdravie.. ale na hodnotie mojej osoby potrebujes predsa len viac ako par prispevkov :D pekny den...
@manof osobnymi invektivami si zacal ty... ty nekonstatujes fakty, lebo faktom nie je , ze ja som hlupa a ty spasitel sveta... faktom nie je ze mne vymyli mozog, pretoze aj tvoja forma prezentacie by sa dala rovnako nazvat vymyvanim... ty nepripustis za ziadnych okolnosti nazor ineho, hlavne ak sa neopiera o x studii, nazor , ktory druhym prameni z vlastneho presvedcenia, je proste mimo, zcestny, natlaceny lekarmi atd.. viac na teba nereagujem. propagujes sa zvlastnym sposobom, ktory mi nie je sympaticky.
Pište si to do ip, já jsem se snažila pochopit, o co vůbec jde v té otázce v úvodu,a koukám, že zbytečně. At to nezvřou, je o čem přemýšlet🙂
@berenika39 podla mna by navrat k teme bol fajn,lebo mna celkom aj zaujima ako vnimaju ini tu zmenu.to preco je nasa generacia ina,ako generacia dnesnych deti 😕 co povazuju za negativnu zmenu a co za pozitivnu.
takisto poprosim o navrat k teme a nie navrat k tomu ze z kazdej temy je antiockovacia tema

@halienka no tu na fore to x ludí naslo. ockovanie a kdeco iné... to ti nevadí... ale diskusia preco to hej.. čo naznačujemže umožniť vnimat aj nieco iné??? no mimozemštanov nie