Prečo sa 15-ročnému synovi zatočila hlava?
Synovi v januari bude mať 15 sa dnes v škole urobilo nevolno , zakrutila sa mu hlava, stihol sa oprieť o stenu. Učitelka volala , tak sme boli na urgente (11:45:17:10)
Tlak dobrý 105/69 EKG v poriadku krvný obraz v poruadku. Syn má 184 cm a 60 kg
Nestretli ste sa s tým
Dr kázala sledovať veľa piť mineralky, hovorila že bude treba doplniť napr. o neurologické vys. (Neuro pohotovosť tam bola)
v puberte je to pomerne bezne netreba robit z toho dramu nizsi tlak prudko sa postavil, vydychany vzduch v triede a je to
nech pije mineralku alebo caj
@anonym_autor moja celá puberta bolo toto a ešte horsie
@anonym_autor k neurologickemu vyšetreniu pridaj ortopeda a rongen chrptice (mozno rongen chrptice s opisom vie zadat aj detsky lekar) + endokrinologa. Kludne to moze byt chrptica. Je vysoky a este rastie. Za mna je asi dost chudy na tu vysku. Musi pravidelne jest, ziadne energetaky, skontrolovat kolko hodin trávi na elektronike.
Energetaki a tabak určite nie!
Ponocovať ponocuje cez víkendy
@anonym_autor Môj syn v puberte zase mával občas veľké bolesti hlavy. Ale také, že sme raz museli utekať aj na urgent. Veľmi som sa zľakla. Povedali nám, že v puberte sa také stáva, ale mal vyšší aj tlak. Ale bilo to aj ponocovaním určite.
Neskôr chvalabohu s toho vyrástol.
@anonym_autor k neurologickemu vyšetreniu pridaj ortopeda a rongen chrptice (mozno rongen chrptice s opisom vie zadat aj detsky lekar) + endokrinologa. Kludne to moze byt chrptica. Je vysoky a este rastie. Za mna je asi dost chudy na tu vysku. Musi pravidelne jest, ziadne energetaky, skontrolovat kolko hodin trávi na elektronike.
@betulinka1 uvidíme čo zajtra detská povie
Kolko vody dnes vypil? A bezne kolko pije? Na tu vysku ma aj vahu dost slabsiu, by som povedala..
Je v raste, potrebuje pestru stravu, nehladovat
Ja som kedysi v puberte tiez odpadavala, u mna bol problem malo pitia tekutin
Nemerala som kolko vypije ale pozriem sa na to.
To že je chudý viem, ale zje takmer všetko....
To že je chudý viem, ale zje takmer všetko....
@anonym_autor stres? Nervozita? Únava? Depresia? Nezmenil správanie?
Nejedava malo? Na svoju výšku je dosť chudý.
Ani nie spravanie má normalne ,
Jedáva nornálne , nezje 3 taniere alebo 10 knedlikov ale stravuje sa
Nejedava malo? Na svoju výšku je dosť chudý.
@anonym_2a384f Suhlasim, fakt podvaha. Syn ma rovnaky vek aj vysku a 77-78 kil a je stihly
Vsak mal dost nizky tlak 105/69 je nizky tlak pri takej vyske a vahe. Pravdepodobne aj malo pil a asi bol aj dlshie bez jedenia. Nesiel z domu bez ranajok? Pravdepodobne sa mu znizila aj glykemia. Vcelku normalne u takychto mladeznikov. Nech si nosi nejake cukriky/glukozu pre taky urgentny pripad, a hlavne nech si berie desiatu a vodu nech pije pocas celeho doobedia
Vsak mal dost nizky tlak 105/69 je nizky tlak pri takej vyske a vahe. Pravdepodobne aj malo pil a asi bol aj dlshie bez jedenia. Nesiel z domu bez ranajok? Pravdepodobne sa mu znizila aj glykemia. Vcelku normalne u takychto mladeznikov. Nech si nosi nejake cukriky/glukozu pre taky urgentny pripad, a hlavne nech si berie desiatu a vodu nech pije pocas celeho doobedia
@prasiatko30 mal aj raňajky aj desiatu prichystanú na obed v škole nebol, večeru máva normakne varenú
Ja som mala v puberte zavraty, ked som mala nizku vahu. Daj mu vysetrit krv a vybavene
Na urgente mu robili krvný obraz, EKG doktorka to interpretovala , že je to v poriadku. K tlaku povedala že je nižší. Aj váhu kritizovala
Na urgente mu robili krvný obraz, EKG doktorka to interpretovala , že je to v poriadku. K tlaku povedala že je nižší. Aj váhu kritizovala
@anonym_autor hlava sa mu zatočila z nižšieho tlaku merala by som mu pravidelne , aby ste vedeli aký ma normálne ja celý život mám nízskY tlak, a mne býva zle keď je normálny
Syn bol v lete hospitalizovaný.... Diagnozu uzavreli ako "testosteron v adolescencii"... Tiež sa mu zatočila hlava a spadol na roh kuchynskeho ostovčeka... 🙈 Bolo to hrozné,obočie na dva stehy,veľa krvi...našťastie oko si neporanil....vraj je to v puberte bežné....
Syn bol v lete hospitalizovaný.... Diagnozu uzavreli ako "testosteron v adolescencii"... Tiež sa mu zatočila hlava a spadol na roh kuchynskeho ostovčeka... 🙈 Bolo to hrozné,obočie na dva stehy,veľa krvi...našťastie oko si neporanil....vraj je to v puberte bežné....
@didiana333 testosteron ?
Inak môj napriek vyske je detský myslim neholí sa atd
Daj mu na desiatu aj nieco s vyssim glykemickym indexom, napr. Kakaovy slimak. Kinder maxi tycinka....
Ja mam od puberty nizky tlak medzi 90-100/60. Raz mi bolo strasne zle vtedy som tlak mala v poriadku, ale pulz som mala len 45.
Mala som dlhsie obdobie, ze mi nebolo dobre, vtedy som zmenila lekarku.
Ta nova ma vysetrila a povedala, ze mam vsetky hodnoty dobre, ale skoro kazda je na spodnej hranici normy a potrebujem vitaminy a mineraly, velmi mi to pomohlo.
Magnezium a magne b6 znizuje tlak, aj magnezia pramenita voda, ktoru milujem, ale ked za 1 den vypijem celu flasu, tyzden sa mi toci hlava.
Kava a sem-tam ked je to strasne klasicka mala cukrova kola alebo pepsi pomoze, staci 1 plechovka.
@anonym_autor telesna, mohol byt dehydrovany, mohol mu klesnut cukor, tlak, co uvadzas ma urcite nizsi, aj to mohlo mat vplyv, je posunuty cas, aj to narusa biorytmus
moja dcera v 13 rokoch ma 176 cm a 70 kg, stava sa jej to casto pri prudkom vstani, riesime neurologicku. Bavila som sa o tom aj s alergologickou ktora bola aj detskou lekarkou a vraj je to docasna vec. Odporucila navstevu neurologa, pripadne kardiologa, len pre istotu. Ono to vraj casom prejde, telo nezvlada nejaku dobu to prudké "zvacsenie" v dosledku rastu a dokrvenie je spomalene. Odporuca castejsie pit malo, vstavat pomaly s tym ze prekrizit si nohy a potom pomalicky vstavat. Neurologiu riesime aj kvoli migrenam, ale tie riesi doktorka prioritne, spomenula som jej ale aj to zahmlenie pred ocami pri vstani..
Ani nie spravanie má normalne ,
Jedáva nornálne , nezje 3 taniere alebo 10 knedlikov ale stravuje sa
@anonym_autor Môjmu synovi sa to stávalo pravidelne, že keď sa prudko postavil tak sa mu zatočila hlava alebo ,keď dlho stál. Detská povedala že v puberte je to normálne.Kúpila som mu v lekárni železo a postupne to prestalo.
fiha, to kvoli zatoceniu hlavy urgent? (aku farbu ste dostali pri triazi?)
moj syn (teraz 16) odpadaval v 14-15 - raz ho nasli s rozbitou hlavou na wecku.
Vraj v puberte uplne normalne, decka prudko vyrastu, moze menej pit, mozno stres /nepisali komparo?/,
Vsak kazdemu sa obcas zatoci hlava ...
Ja som to v puberte mávala tiež, až som odpadavala. Keď som sa rýchlo postavila, rychlo sa mi znížil tlak, zatmelo sa mi pred očami, zahučalo v ušiach a zatočila hlava. A ked som sa nestihla zachytiť niecoho, tak ma "šuplo" na zem. Bola to pár-sekundová záležitost, ale otec ked videl ako som padla, sa akurat riadne vydesil. Doktorka odporučila magnézium, dávat pozor pri vstávaní a nekupat sa v priliš horucej (teplej) vode. Zevraj je to v puberte pomerne bežne.
fiha, to kvoli zatoceniu hlavy urgent? (aku farbu ste dostali pri triazi?)
moj syn (teraz 16) odpadaval v 14-15 - raz ho nasli s rozbitou hlavou na wecku.
Vraj v puberte uplne normalne, decka prudko vyrastu, moze menej pit, mozno stres /nepisali komparo?/,
Vsak kazdemu sa obcas zatoci hlava ...
@anonym_f73e6a stalo sa mu to v skole, učitelka zastresovala
Komparo atd neviem , že by mal stres chodí na olympiády bol aj na krajskom kole teda je na to zvyknutý

@anonym_autor nepije energetaky, nežuje tabak?jedol dostatočne?nechodí neskoro spat?môj syn veľmi málo pije tiež sa mu to stalo.Moze mať pricviknuty nejaký nerv v chrbtici