icon

Problém so sťahovaním predkožky u detí: Čo robiť?

umatko
8. mar 2007

Ahojte všetky mamičky, ja mám taký obrovský problém a súrne potrebujem poradit. Dnes sme boli s našim malým u pediatričky a hned nás odporučila na urologiu s pipíkom. Nejde mu stiahnút úplne predkožka. Má niečo cez dva roky a velmi sa toho bojím, viem aký je moj viktorko citlivý na bolest a este mu to budem musiet stahovat po zákroku. Poradte co mám robit?

deedol
2. dec 2019

@stulrajterova ano a dlho, niekolko mesiacov. ale ako pisem, syn je este maly.

stulrajterova
2. dec 2019

@deedol je niekoľko ojedinelých prípadov, kde sa to nepodarí, ale to je podla stupna prirastenosti predkožky, a ak je malý a nemá zápaly, tak len pravidelne naozaj otrocky skúšať vo vani po kúpeli keď je to uvolneľnené, ....aj pár mesiacov....a aký malý?

nitka1157
2. dec 2019

@stulrajterova pinda krem

deedol
2. dec 2019

@stulrajterova rok a pol ma teraz, so slezovym kremom som skusala, ked mal okolo roka, teraz pouzivam ten pinda krem. zapaly nema, skusam dalej :-/

nitka1157
2. dec 2019

@deedol akurat som docitala tento clanok.niekto ho tu pridal.neviem ale mna to dost upokojilo.urcite vyskusam tiez niake maste co sa tam spominaju.nic drahe co mame prakticky doma
https://www.strankyprokluky.cz/jak-o-sebe-pecov...

deedol
2. dec 2019

@nitka1157 hej, hej, poznam ten web. neviem, nakolko je vedecky podlozeny, ale snad ma pravdu 🙂

evuska135
2. dec 2019

@deedol mne odporucali do kupela slezovy kvet nasypat, tak sa kupeme, mastime konocne to trocha pomohlo, maly ma 2r3m uz dlho bojujeme lebo mal strasne zuzeny otvor :/

deedol
2. dec 2019

@evuska135 ved toto, ze moj maly to podla mna ani nema nejako zlepene, len hrozne uzke.
a kde prosim kupujes ten slezovy kvet? normalne male balenia v lekarni? (ako caj?)

evuska135
3. dec 2019

@deedol nam uz to povolilo nastastie lebo uz nam hrozila dr urologom, ten kvet maju v benu lekarni ale ked som isla kupit tak v lekarni nemali, da sa aj objednat online na ich stranke alebo aj inde. Ale ked som pytala v inej lekarni dali mi len tam neboli kvety

evuska135
3. dec 2019
deedol
3. dec 2019

@evuska135 dakujem za tip. a toto si normalne sypala do vane, ci najprv si to nejako uvarila/vyluhovala? ake mnozstvo cca na 1x? dakujem🙂

evuska135
3. dec 2019

@deedol najprv som to zaparovala, ale niekde som citala ze staci nasypat do vane, tak uz som vzala za hrst a hodila do vane, potom je taka fajnova modra voda 😁 a neni zaco😉

stulrajterova
15. máj 2020

no nám veľmi pomohol slezový krém z Justu, fakt dobrá skúsenosť..môžem poradiť

mirka479
12. jún 2020

@ivulaba dobry den.Ja by som sa chcela opytat ci vam to zabralo.Mame takisto prpblem stym.

mirka479
12. jún 2020

@evuska135 dobry den.My mame ten isty problem.Dr.nam povedala,ze ju ma zuzenu,dnes som zistila,ze sa mu robi aj balonik.a zabralo vam to?

evuska135
12. jún 2020

@mirka479 kupele zabrali len to potom treba stale stahovat. Mojho to strasne stekli a neda si pptiahnut tak sa nam to trocha vratilo naspat 😞

mirka479
12. jún 2020

@evuska135 dakujem za odpoved.Urcite to vyskusam🙂

susane9
7. júl 2020

ja vyrábam domácu slezovú mastičku, je výborná 🙂

mirka479
8. júl 2020

@susane9 a mozem vediet ako?🙂

susane9
8. júl 2020

@mirka479 nazbieram slez lesny, zalejem panenskym olivovym olejom, macerujem na slnku dva tyzdne, stale pretrepávam,potom scedim, vo vodnom kupeli prihrejem pridam vceli domaci vosk a bambucke maslo a je hotovo. je skvelá aj na zaplay priedusiek, pasovy opar ,rozne vredy atd. vyrábam rozne mastičky tu je na ukázku napr. tá moja slezová https://www.facebook.com/bylinkovepoklady/posts...[0]=68.ARANUzhlp0ljqwUIIGfI7dc6eAjD-iVV7ffeo7Tu2rqZ2HPva_tR-DYuy19D5TVFugA2PSezyp1jcRqNm46FJw8ziNchpm1jQSPaOrDc1AW7mt9F-h-zHEjmUUN6YRNbRxj_a7ui69E9-t4sQdauyUc12MqvYnOOAYnC-TALu60p9BcQP6fWuQddhqPq7mctO2H6RVbiZCLiodSj5-VBlCrh2o2hTJoiOTFIeCjBzUYsMWbj-5e3UZEOwJ_3nco13b42lCuRNI8Nwnqii9VgXe6vuacNiAxilafVNRd1hbPjnCb2jeZ-9U9E8b_73cgkT3ekQskOBNx-keaL2JWA13A&__tn__=-R

sunny15
8. júl 2020

@mirka479 ahoj,nepomohlo nič,ani slezovy kúpeľ ani krém,až operacia

biela_sova
4. okt 2020

Ahojte, neposuva niekto (kludne pouzity) slezovy krem z Justu? Rada ho odkupim na skusku 🙂

jaja9891
7. okt 2020

@mirka479 ahoj,prosim ta,nejako ste pokrocili s predkozkou?

mirka479
7. okt 2020

@jaja9891 ahoj..ja som mu na cas popravde nechala kozticku napokoji..vobec sa nedala stiahnut...a asi po 2 mesiacoch sa trosku sama povolila..mame len 20 mesiacov tak dufam,ze to pojde same..pouzivam len slezovu masticku.

jaja9891
7. okt 2020

@mirka479 tak to mate este cas,moj ma uz 4 a riesila som s pediatrom,no vraj nic netreba

mirka479
7. okt 2020

@jaja9891 mne zato povedala,ze ak nepojde do 2 rokov tak treba ist k urologovi..ci kde sa to chodi...ale neda sa vam este vobec stiahnut?

jaja9891
7. okt 2020

@mirka479 mojmu sa dala stiahnut a kusok sa prilepil spat,vraj podla dr sa to spravi v puberte,no neda mi to pokoj

lucylucka
5. feb 2025

@matova ahoj čítam že je to starsi príspevok ale ten istý problém mame teraz my.Doktorka pretiahli synovi pipik ktorý ho bolel a doma som si všimla pár kvapiek krvi na slipoch.Nechcel ani aby som sa ho tam dotkla tak som mu dala pár dni na oddych ale teraz sa vôbec nedá pretiahnut ..ako ste to vy nakoniec poriesili?

stulrajterova
12. feb 2025

@lucylucka slezovy krem just .mozem viac v sprave

malary
19. máj 2025

Mali sme fimozu. Malý mal ísť na obriezku,ale pomocou slezu už netrebalo. Bolo to pred rokom. Včera som po dlhom čase skúsila stiahnuť, ale nedarilo sa mi. On aj riči pri tom, tak som mala dlhšie pauzu. Môže sa fimoza opakovať?