icon

Problémové kakanie

limenka
2. mar 2017

Ahojte. Zacalo sa to prehnanim 1x. Odvtedy nechce syn 3.5r ist kakat. Mal trdu stolicu uz ked to cluplo ako kamen. Problem ovtedy siel kakat ale to bolo o nervy ja som myslela ze asi smoncim blazici co som musela robot. Odvtedy uply amok. Stale chodi po byte a hulaka ze ma nieco zadku. A ked sa opytam ci sa ide vykamet. Amok jak hrom. Budi sa noci nespi vcera sa spanku pokakal. Skoro ma slahlo ale ulavilo sa mi. Dalsi kamen. Davam mu vsetko co je dostupne aj s dr. Som riesila. Aktimel davam aj probiotika, jablko,ziadne sladkosti ani cocoladu. Som uplne zufala ako sa syn trapi 2 den chodi ako klbo nervov a stale len pisti ma nieco zadku. Snazim sa mu to pekne klude vysvetlit ale uplne inde. A ked ze sadne nawcko ze len nech potlaci konec. Ja uz placem co mu neviem pomoc. Vsetko robim preto aby to dostal von len ja eviem preco nechce. Co mam robit.

zuzka38
2. mar 2017

@limenka https://www.modrykonik.sk/group/7904/ pozri tuto skupinu

nevysvetlovat, nebavit sa o tom (velmi dobre vie v 3,5 roku kam sa kaka), ak vidis ze kakat xce zobrat ho neverbalne na zachod, posadit a rozpravat o hocicom inom, odputat pozornost od kakania.. vyprazdnovanie je prve rozhodnutie v zivote cloveka..je to tazke
ak sediet nebude xciet neriesit nevysvetlovat, nechat tak.. drzim palce

ten actimel zrus, treba skor upravit stravu, obilniny, zelenina..

aluchm
2. mar 2017

Hlavne a najdôležitejšie je, aby si bola kľudna. My sme si už dosť preskákali, tak napíšem, čo pomáha nám. Duphalac - dá sa kúpiť alebo je na predpis, doplatok je len pár centov. Slúži na zmäkčenie stolice. Musí sa užívať dlhodobo každý deň, ale pomáha. Syn musí veľa piť. Pozor aj na jedlo typu mrkva, ryža, černice, banány... Nehovorte, ale absolútne vôbec doma o kakani, ak zbadáte, že sa mu chce ísť, dajte ho vane, do teplej vody. To rozprúdi črievka a dcéra sa tak veľakrát vykaka. Už mi je to fakt jedno, že nie na wc, hlavne že sa. Slivková šťava z kompotu, vlažná na pitie je tiež super. V najhoršom prípade glycerinovy čipok, ten zaberie do cca 15 min až 1 hod. Veľa pevných nervov. Môžete skúsiť aj malú odmenu, napr. rozprávku, cukrik a pod.

lilinka76
2. mar 2017

Mali sme so synom podobné problémy, pediatrička poradila jednozložkové homeopatiká Opium (ale nepamätám si to riedenie) - to sú tie malé guličky v tubičke, syn cmúľal 3 x denne 2 guličky a zlepšilo sa to. Okrem toho dajte otestovať alergie na kravské mlieko, my sme na čas museli celkom vysadiť všetko kravské, jedli sme len kyslomliečne jogurty a acidko. Vyrástol z toho a aj keď má o chvíľu 9 rokov, stolicu mu stále sledujem 🙂

mirkaaa80
2. mar 2017

@limenka presne ako píše @aluchm
Duphalac na zmäkčenie, veľa tekutín, ja som dávala slivkovu stavu hipp, a treba dávať pozor na tie potraviny, aby ho nezapieklo. Iné nepomôže, ostatné je len blok v jeho hlave....Neustúpit, nelutovat ho, skratka to ísť musí.....Ak sa mu raz podarí normálne vykakat.... Povzbudiť ho....Už to potom pôjde.

jance333
2. mar 2017

ešte taký malý tip ku tomu, čo píšu dievčatá, hlavne pokiaľ ho dávate sadať na veľké WC, podložiť mu nôžky tak, aby ich mal čo najviac skrčené a zdvihnuté. možno to znie banálne a nezmyselne, ale naozaj to pomáha (aj u dospelých)
takto:

katarina644
2. mar 2017

@limenka ahoj, toto prezivam sest rokov. taketo stavy poznam uplne. a ked naziapem nanho tak za dve sekundy su hovienka vonku vsetky. tiez mam nervy. ale u nas iba ziapotom sa to da vyriesit. aj som ho zbila a natrieskala na holu, nic nepomahalo. teraz len ziapem. tiez to neviem inak riesit.

limenka
autor
2. mar 2017

Baby na 2 den po prehankach. Siel na wc zo skolky som ho musela brat uz tam nespal. A reval ze brusko boli. A vtedy za uplatom tablet sa vykakal ale to som ja uz ani eviem co mala slubi a y to spravil. MM ze zak ho nehaj tak a on ho nevidi hysterci kdekolvek ked ho to chyti.
Snazim sa ho zamestnat ako viem len uz aj ja som zufala. Do skolky sa ho bojim dat aby nehystercil este viac.
Kupim ten duskopan a uvidim lebo tie nervy co ma raz tak to prezivam hoc sa snazim aby to neidel. A ko.u imujem s nim ze ked sa nepojd3 vykakat sam dam mu cipok a jeho reakcia ze ano. Tak ako plan B. Bude cipok.

monikasaurus
Odpoveď bola odstránená
ratira
3. mar 2017

Nepchaj do neho len lieky. Treba ho casto kupat v teplom kupeli. Ak by sa aj vo vani vykakal, zatial by som ho nehresila. Najlepsie pre male deti na tvrdu stolicu su slivky a hhlavne slivkovy kompot. Kamaratka mala so syncekom tiez takyto problem a slivky zatial zabrali vzdy. Samozrejme treba aj tie davat s mierou bo vedia mat aj opacny ucinok.

monikasaurus
Odpoveď bola odstránená
inull5
3. mar 2017

@limenka sprav mu klystyr a hotovo..nebude chciet?No vôbec by som sa s ním o tom nebavila..kúp v lekárni 100 ml striekacku,zmiesaj teplú vodu,olej a citrónovú šťavu.naber to do striekačky na ktorej bude rektalna rúrka a pomaly mu to vstrekni do zadočku.toto zaručene pomôže,aj keď ma "kameň" vyššie ako kúsok nad konecnikom.nebude to vedieť zadržať aj keby chcel a na hysak mu nezostane čas.ja som to robila pravidelne,my sme však čakali na operaciu.