icon

Problémy s kakaním

mackapnacka
19. feb 2021

Ahojte, som už zúfalá, skúsila som snáď všetko no napriek tomu nemôžem syncekovi pomôcť. Skúšam teda hľadať rady a tipy už aj tu. Od kedy sme zacali s prikrmamy v 5. Mesiaci maval Maťko zapchu, vzdy som mu musela pomoct s kakanim (rozumej teplomer, easylax, stláčanie okolo konečníka, stláčanie kolienok) ak som nepomohla nevykakal sa aj týždeň a to uz bol potom horor, kakal doslova kamene. Tento problem pretrvaval velmi dlho tak som sa rozhodla navstivit gastroentologicku, ktorá mu urobila vsetky možné vyšetrenia no príčinu nezistila. Nema žiadnu alergiu, nemal ziadne zle vysledky z krvi ani z potu. Poradila nam jrdine nasadit sirup Dulco Soft ktorý naozaj zabera a Maťko kaka sám. Ale tento sirup už berie viac ako 3 mesiace co je jeho maximálna povolená doba uzivania. Davam mu každý den vlakninu, probiotika, ovocie, sušené slivky, vyhybame sa mrkve lebo ta sa javi ako najväčší nepriatel. Biele pečivo co najmenej. Začínam mat pocit ze ten sirup uz prestava zaberat keďže ho berie uz dlhu dobu. Plačem vždy ked sa trápi lebo som zufala a neviem ako viac už pomôcť. Proaim ak mate niekto podobné skúsenosti alebo hocijakú cennú radu swm s ňou. Ďakujem ❤️ Maťko bude mat v máji 2 roky.

tncka
19. feb 2021

@mackapnacka uz som to tu pisala milion krat do roznych tem. Skus denne kivi aspon 2ks,nam.pomahal aj pomaranc,hlavne to kivi a slivkova stava 100perc. z DM ja som riedila vodou 1:1,ale mozes aj neriedenu. Nedavala som banany,ryzu,mrkvu,alebo ked,tak na striedacku nikdy nie v ten den mrkvu a ryzu napr. Ale to uz asi vies. A pitny rezim dodrziavat hlavne

mackapnacka
autor
19. feb 2021

@tncka dakujem moc. Hej banany tiez nedávam a podla moznosti miesto ryže kuskus.. Vody tiez vypije hadam aj 1,5 litra denne na to davam pozor. Skusim to kivi určite dakujem ❤️

malicka_mysicka
19. feb 2021

@mackapnacka moj syn sa najlepsie vykaka po teplom, rano mu dam teply cajik s troskou ovocnej stavy a ked sa nevykaka, tak potom vacsinou to pride po teplej polievke. Mam pocit akoby mu to teple pohlo crevami. A ked sa nevykaka ani po polievke, tak dam polievku aj vecer 😅 + papa vela jablcok a pije acidko. A aj mak a ostatne semienka su fajn. Tiez ma 2 roky, kakanie sa stale menilo, ale teraz uz kaka pekne pravidelne. Ked mal okolo roka, tak par tyzdnov kakal raz za tyzden. Potom sa to upravilo, ale fakt dlho som mu nedavala absolutne nic z coho by ho mohlo zapiect. Moj najvacsi tromf bol slivkova ovocna tasticka od znacky ovko. Ked jeden cely den nekakal, rano som mu to dala a 9 z 10krat zafungovalo. Kamoska zase varila na ranajky kase z ovsenych vlociek. Na kazde dieta plati iny recept. Vela deticiek s tym ma problemy. Skusat skusat skusat a urcite aj vy najdete kluc. Drzim palce.

xjakubikovak
19. feb 2021

@mackapnacka môj síce nemá zápchu ale zdá sa mi že keď spapa čučoriedky tak tie z neho idú veľmi rýchlo von, skúste možno pomôže 🙂

scorpionlady
19. feb 2021

@mackapnacka Dobrý deň, a akú vlákninu mu dávate? My používame vlákninu Zinobiotic . Je to 8 druhov vlákniny, každá sa rozkladá v inej časti čriev a dokáže tým nakŕmiť naše dobré baktérie, ktoré máme v črevách. Nielen v niektorej časti čriev, ale v celých črevách. Deťom to dávam do rannej kaše alebo jogurtu, sama to pijem vo vode. Viacerým ľuďom sa po užívaní upravila stolica. Mám vlákninu aj doma, keďže ju používame celá rodina, tak aj viac spotrebujeme. Ak chcete ďalšie info, kľudne sa ozvite.

simona92101
19. feb 2021

@mackapnacka dcerke na toto zaberal kamilkovy caj,zarabala som do neho mlieko,aj ho pila medzi kedlami.zriedil stolicu,lahsie sa jej kakalo

mackapnacka
autor
19. feb 2021

@simona92101 používame ❤️

mackapnacka
autor
19. feb 2021

@xjakubikovak cez leto nonstop 😄

mackapnacka
autor
19. feb 2021

@scorpionlady používam TopNatur určenú pre deti. Určite si prosim viac info.

marcellka32
19. feb 2021

Pozor na vlákninu, pokiaľ má málo vody urobí opačný efekt

xjakubikovak
19. feb 2021

@mackapnacka my tiež, čučoriedky sú top 😁

marcellka32
19. feb 2021

Vynechaj banány, ryžu, biele pečivo...vyhnúť sa rurkam, teplomerom, easylaxom zabijete tým prirodzeny defekacny vyprázdňovaci reflex, dulcosoft občas dávať nie denne...ráno ovsena kaša, ovocie kiwi, pomaranče, maliny, jahody, uhorky, biely jogurt s probiotikami, večer namočiť sušené slivky do vody, ráno vypiť vodu aj slivky zjesť, acidko, kefír, večer cvičenie s nohami, teplý kúpeľ s masážou brucha...vynechala by som úplne vlákninu

mackapnacka
autor
19. feb 2021

@marcellka32 preco by ste vynechala vlakninu? Uz dlho nerurkujem ani s teplomerom nepomáham. Easylax pouzivam len v stave nudze ked sa naozaj nevie vykakat sam, inak chodí uz na zachod.

juliet86
19. feb 2021

@mackapnacka nezvazovala si aj navdtevu detskeh opsychologa? uz tam moze byt z jeho strany vyrazny psychicky blok

marcellka32
19. feb 2021

@mackapnacka pretože vláknina väčšinou zhorší problém, ak človek pije malo vody zhoršuje stav (človek si myslí že pije dosť ale väčšinou nie), skús vysadiť, ak má dosť ovocia a zeleniny netreba dopĺňať vlákninu

andreatytler
20. feb 2021

@mackapnacka
Stolica sa prirodzene zahustuje cim dlhsie je v konecniku, preto po tyzdni kakal bobky... kazdy bude kakat tvrdu stolicu ak bude chodit len 1x do tyzdna, lebo to crevo to hovienko neustale zahustuje a odvodnuje. Vasim cielom je kakat kazdy den, tak sa stolica nestihne zahustit. Tiez by som vynechala vsetky umele sirupy a pridavky az na tie probiotika.
Ak zje denne 1-2 jablka (slivky, marhule-maju vela vlakniny) a k tomu 1 porciu ovsennych vlociek (alebo vyvaru, ak nechce vlocky) a jednu porciu zeleniny, tak bude mat dost prirodzenej vlakniny a nepotrebuje dalsiu. A ano, aj ja som si na sebe vsimla ze traviaci trakt sa tak nejak nauci na tie sirupy a pridavky a napriek nim, sa zase dostane do povodneho problemu. U mna pomohli ovsenne vlocky kazdy den.
U nasho rocneho syna pomohlo ked som mu davala pit pocas jedla. 4-5 lyzic prikrmu a voda. Tiez davam trosku oleja do zeleninoveho prikrmu.

mackapnacka
autor
20. feb 2021

@juliet86 nemyslim si pretože nezadrzuje stolicu.. Aj ked je zapeceny tak tlači a snaží sa.

@marcellka32 dakujem za cenné rady, skusimv vynechavat teda tu vlakninu.

@andreatytler ano snažím sa aby to bolo kazdy deň. Všimla som si ze niekedy mu stačí aj obdeň aj ked to už ma s menšími problemami. Teraz sa to zhoršilo asi kvoli tomu ze dulcosoft prestal účinkovať. Snažila som sa ho vysadiť už skor postupnym zmensovanim dávok ale znova prišli problémy. Teraz ked uz neucinkuje inej cesty niet. Budem dbat na pitný režim ako doteraz, kazdy den sa snažím aby jedol vela ovocia aj zeleniny, ovsené vločky pridam na každý deň a uvidíme či spravíme nejaky pokrok.

Každopádne vam ďakujem baby moc ❤️

juliet86
20. feb 2021

@mackapnacka vies ono to nemusi byt iba v zadrziavani... ono je mozne ze topko dni nekaka lebo ma stres a strach. ci uz podvedomy ci vedomy... ved aj on coti ze nieco je zle noeco ho boli odmedzuje. ja byt tebou riesim aj s psychologom zlstratit nemozes nic iba ziskat

mackapnacka
autor
20. feb 2021

@juliet86 to co son pisala ze bez pomoci nekakal aj 6 dni bolo ked mal asi 5 mesiacov (ked to začínalo) teraz ma uz skoro 2 roky a odvtedy som to nikdy nenechala zajst tak daleko. Ovela lepsie sa s nim už aj pracuje. Rozumie tomu ked ho dam na záchod, vie co tam má robiť a prečo tam sedí. Ked ho zo nenapadne sameho že by mal kakat tak ho tam posadim aspon pred kupanim a vela krat sa nakoniec vykaka.. Problem je len s tým ze berieme ten dulcosoft a bez nejakych liekov na to som celkom stratená. To je pointa tohto príspevku. Ale chápem tvoj uhol pohľadu. Len aom chcela dovysvetliť.

juliet86
21. feb 2021

@mackapnacka rozumiem. tak ak tam je len fyzicky navyk ok. kazdopadne mojim znamym psychologicka pomohla. naucila ich aj ako o kakani komunikovat ako mu nepripisovat velky vyznam atd.

ludmila8805
21. feb 2021

@scorpionlady dobrý deň,môžem poprosiť viac info o vláknine? Ďakujem

scorpionlady
21. feb 2021

@ludmila8805 pekny vecer, ano napisem vam spravu.

kath1210
21. feb 2021

@mackapnacka mali sme to iste. Dcerke pomohli probiotika od LR. Neverila som kym som nevyskusala. Netusim ako ich ale zohnat janich mam od zeny kt sa tomu venuje, to balenie mam este cca polovicu, kludne vam ich za postovne poslem, a budem rada ked pomozeme babetku.

mackapnacka
autor
22. feb 2021

@kath1210 ste velmi zlatá. To su kapsule alebo co je to za zazrak prosim vas? Snažila somnsa vygooglit ale naslo mi len nejake tabletky tak neviem. Urcite by som tomu dala šancu ale potrebujem vedieť kde to zohnať a čo to vlastne je😄

kath1210
23. feb 2021

@mackapnacka napiste mi prosim spravu

mackapnacka
autor
23. feb 2021

@kath1210 pisala som vam sukromnu spravu 🙂