Prolaps konečníka
Ahojte, nájde sa tu niekto kto má dieťa s týmto problémom? Syn má 3,5 roka objavilo sa to u neho zhruba pred mesiacom. Pri kakaní mu vylezie von celé črievko, samé sa mu stiahne, nekrváca, nebolí ho to. Doktorka ma poslala na vyšetrenie k detskému chirurgovi, avšak malý má veľký problém s vyšetreniami - len keď ho chce doktorka popočúvať musíme ho držať nasilu traja ☹ Logicky sa obávam aby sa malý úplne nezablokoval čo sa týka doktorov a vyšetrení. Predsa len je to vyšetrenie nepríjemné pre dospelého nieto pre dieťa. Už vôbec si neviem predstaviť nasilu ho vyzliekať a ďalej asi ani nemusím písať . . . Na nete som toho moc nenašla a tak by som sa chcela poradiť s niekým kto má rovnaký problém. Doktorka mu chce zobrať aj krv, vraj by to mohlo súvisieť aj s celiakiou . . ???
@majolenka123 odkedy sme upravili stravovanie a prestala zadrziavat kakanie je to ovela lepsie uz par mesiacov,mozno aj polroka a nic,,,pisala som svoju skusenost pred vami a ak by boli nejake otazky rada odpoviem..skore uzdravenie prajem
@dixopixo ahoj, môžem sa opýtať , čo znamená upravili ste stravovanie?
@majolenka123 vylucenie kravskeho mlieka velmi pomohlo, pila pohankove, pridali sne krupy miesto ryze..moja vela sladkeho nejedla,takze tu sme nemuseli nic menit a mak robil tuhu stolicu potom zle kakala tak sme na par mesiacov vylucili uplne,teraz aj makovnik si da a nic predtym hotove nestastie ked po maku kakala. Vela vody,jogurt, ovocie,kompot si dat..strava bohata na vlakninu a probiotika Biogaya sme brali urcity cas.
Este si kupte mas avenoc a ked sa vykaka a vide mu ten kusok, dajte si nastavac na masticku a pomastite mu to tam. To len par dni,mozno dva a bude lepsie- tato mast to aj lieci.
@dixopixo ahoj, aj my mame teraz tento isty problem, nevies mi prosim poradit vysvetlit preco to crievo vychadza? Skoro pred mesiacom sa zacal nas boj, zapieklo mi synceka, 2x kakal nenormalne tvrde a velke, odvtedy sa boji kakat, je strasne nervozny a krici, place ked musi kakat, boli sme s nim predvcerom aj na chirurgii, nema tam nic poskodene, doktorka povedala ze pokial mu nevychadza metrove crevo je to v poriadku, ze urcite treba upravit stravu aby nemal tvrdu stolicu, kazdy den je pre nas boji ked ma prsit kakanie, nechce sediet ani na nocniku - predtym nemal nikdy problem, a na zachod uz vobec nechce kakat. Mame aj masticku avenoc. Dakujem za kazdu radu.
@andy57 Ja viem, že si otázku nesmerovala mne, ale môj syn už viac upravenú stravu mať nemôže a na to , akú tvrdú stolicu má to nemá nijaký účinok. Keď sa nám to stalo prvý krát, začala som všade pridávať ovsené vločky, ovocie ešte viac ako doteraz, snažila som sa aby aj viac vody pil, no bolo to ešte horšie. Jediné, čo u nás teraz zabralo a črievko nám 3 dni nevyšlo je, že sme začali dávať duphalac, ale na mäkkosť stolice to nemá vplyv vôbec, možno sa mu len ukľudnilo črevo. Zatiaľ mu duphalac budem ešte aspoň týždeň dávať a uvidím, čo sa stane. Zmenili sme aj mlieko na nutrilon comfort, čo je na zápchu, ale to podľa mňa tiež nepomáha. Budem skúšať mlieko pohánkové, či nebude mať mäkšiu stolicu. U nás to do takého stavu nedošlo, že by ho to bolelo, tak zatiaľ nemáme problém s kakaním. Ale snažím sa udržiavať konečník čistý, hneď po kakaní umývať-žiadne utierky a zakrémujem sudokrémom. A nechám chvíľu na voľno, hlavne nech sa nezapáli. To bude potom bolestivé. Držím palce a ak na niečo prídete, čo bude pomáhať aby bola stolica mäkká, daj mi vedieť prosím.
@majolenka123 my sme tiež malú duphalac stolicu mal po nej mäkšiu aj veľa ovocia som pridala aj šalátové uhorky paradajky polievky nevychádza mu to crievko stále ale určite to nie je príjemné a preto sa bráni kakaniu a plače a kričí že nebude kakat žiaľ dlho potláčať nevie príde to nakoniec naňho a zatlačí. Dúfam že sa to zlepší. Duphalac už nemám dávať to sa dlhodobo nesmie. Krém máme avenic z lekárne.
@majolenka123 prepáč píšem z mobilu krém avenoc
@andy57 pisala som stranku dozadu nakonci o nasej skusenosti,nemam teraz cas opat vsetko pisat 🙂 teraz ked je veľmi teplo malej sa zase horsie kaka,ale viac vody a polievok ovocia a je to dobre. Teraz co pocujem ludia co maju problem s konecnikom pocas horucav maju problemy so stolicou.
@andy57 ale nie je avenoc na hemoroidy?
@nikoletka_h no ja nie som odborník, ale môjmu malému vychádza celý červený koláčik okolo, ako keby mal preklopený konečník von. Ale toto takto nevyzerá...no neviem poradiť, ale pokiaľ nemá problémy , nebolí ju to, všetci mi hovoria, že to prejde samo...
@majolenka123 je na hemoroidy ale uz mu to nebudem davat, idem kupit krem co mi odporucila doktorka na chirurgii
@majolenka123 mojho teraz prehana, ale kakat sa boji a vzdy povie ze nebue ale ked to nanho pride uz to nepotlaci
@majolenka123 avenoc ja aj na to,ale aj na ine - na nete je pribalovy letak, mne ho doporucila na gastre a mozno je pre deti neprijemne sposob zavadzania,ale nam pomohol, len treba ho davat po vykakani
@andy57 a aký krém Ti poradili na chirurgii?
@majolenka123 infadolan pred kakanim aby tu islo lahsie, ale u nas je to skor o psychike niezeby nevedel kakat on sa boji, lebo mu vylezie niekedy crievko. A sadnut vtedy nechce ani za svet.
Probiotika Biogaya, enterina upravuju stolicu. Neuzivat s teplym nápojom, pokrmon a aj dva mesiace brat. Enterinu mi dcerka po case nechce brat a odhalilu ju vo vsetkom- chut cucoriedky inac dobra, biogaya bez chuti a dve kvapky stacia- pri tom sme dlhsie ostali. Skusala som najprv probiotika v kapsulkach no na dlhsiu dobu uz nemali taky ucinok.
@nikoletka_h to neviem co je, ale moj to nema taketo, tak najlepsie ked pôjdes na chirurgiu a rovno zober aj tuto fotku, mne kazala odfotit ale mne sa samej neda mu to odfotit lebo nedovoli.
@majolenka123 ahoj, aj nam dnes vyslo 1,5 cm von, vyzeral to ako kolacik, al emy mame už týžden riedku stolicu, cakame na vysledky vyteru, ale to crievko ma vystrasilo poriadne, hned sme boli u chirurga, ktorý jej to naspat do ritky dal, až sa bojím zajtrajska, ci jej to zase vyjde, lebo ak ano, tak mame znova prist na chirurgiu.
@evka532 ahoj, tak nám zatiaľ nepomohlo nič, ani úplná zmena stravy, dokonca už ani zmena mlieka. Máme obdobia kedy nič a potom obdobia, kedy je to vonku. Neviem už, čo s tým, tak to len jemne zatlačím dnu...lekárka mi dala duphalac, ktorý ale nepomohol a ja ho po chirurgiách vláčiť nebudem...takže tak...jediné, čo som zistila je, že ani konzistencia stolice na to nemá vplyv...takže asi tak...držím palce, daj potom vedieť, čo ti povedali a či ti nedali nejaký krém alebo čo...
@nikoletka_h ja by som hned utekala k doktorke, ako to dopadlo kedze je to uz starsia tema
@jenny2009 boli sme u gastroentereologa a povedal ze je to len sliznica,takze to nic nebolo 🙂 a kakanie sa upravilo,bola to psychika nejaky blok, ze vzdy zadrziavala a stolica jej isla von po kuskoch co zadrzat uz nevedela
@nikoletka_h super tak sa tesim!
Naša malá dostala prolaps po chorobe, následne sme sa snažili zmakcit stolicu, čiastočne pomohlo vyradenie mlieka, dávame ryžové, ale aj tak sa vždy pred kakanim bála, kakavala na lyžiara, držali sme ju nad nocnikom, vtedy crievko nevyriešilo. Prednedávnom som objednávala kefky z lekárne, pribalili nám k tomu zdarma (mesiac do expiracie) probiocke kvapky Apo - laktik, po dvoch dňoch užívania sa vykakala ani sa nenazdala a odvtedy kaká každý deň, aj sama, muselo sa jej veľmi uľaviť, lebo už sa vôbec nebojí, normálne sa tesi.
Maminky, je tu prosím niekto, koho dieťa má prolaps konečníka?
..stav, ktorý vraj nijako neriešia.
Naša dcérka 1 rok 11 mesiacov má prolaps, ktorý nám vychádza každé kakanie. Malá nám už nechce kakat, má blok, pretože má veľké bolesti.
V Košiciach nám primár povedal, že z toho vyrastie, ale myslel, že to vychádza občas.
Malinká sa nám strašne trápi , keďže konecnik vychádza úplne celý cca 8-10 cm a má bolesti. V podstate nechodíme poriadne von, keďže neviem kedy sa vyprazdni. Naposledy nekakala 5 dní a potom stolica bola až hnilobna.
Počuli sme že sa niekde robí zákrok, ktorý trvá 10min pod narkozou, len sa neviem dopátrať 😔
Mala nám už skoro vôbec nič nepapa, stolica je v podstate mäkká .
Nemôžem ju nechať trápiť, keďže nam už odpadla od bolesti a čakať do 6 rokov či to samo odzneje nieje riešenie.
Ahojte maminky, je to uz starsia diskusia...ale chcem sa opýtať...ako to vyzera u vas s prolapsom konecnika u deticiek. Ci vam tieto ťažkosti casom, teda vekom prestali? Dakujem za odpoveď
Ahojte, s odstupom času môžem k tejto téme povedať, že sa nám prolaps upravil sám a naozaj to vekom odznelo, akurát som sa snažila stravou docieliť to, aby sa vyprázdňoval každý deň a stolica nebola tvrdá....bez akéhokoľvek zásahu lekárov......držím palce všetkým ostatným....

Ahojte dievčatá, toto je staršia diskusia, ale chcela by som sa opýtať ako sa darí vašim detičkám s prolapsom? Lebo môj 15 mesačný syn má tento problém, tiež nám vychádza akoby až červený koláčik dookola a nikde inde som sa nič nedočítala, len tu...upravilo sa vám to samé? robili ste niečo navyše? Mňa toto totálne zaskočilo....