Prolaps konečníka
Ahojte, nájde sa tu niekto kto má dieťa s týmto problémom? Syn má 3,5 roka objavilo sa to u neho zhruba pred mesiacom. Pri kakaní mu vylezie von celé črievko, samé sa mu stiahne, nekrváca, nebolí ho to. Doktorka ma poslala na vyšetrenie k detskému chirurgovi, avšak malý má veľký problém s vyšetreniami - len keď ho chce doktorka popočúvať musíme ho držať nasilu traja ☹ Logicky sa obávam aby sa malý úplne nezablokoval čo sa týka doktorov a vyšetrení. Predsa len je to vyšetrenie nepríjemné pre dospelého nieto pre dieťa. Už vôbec si neviem predstaviť nasilu ho vyzliekať a ďalej asi ani nemusím písať . . . Na nete som toho moc nenašla a tak by som sa chcela poradiť s niekým kto má rovnaký problém. Doktorka mu chce zobrať aj krv, vraj by to mohlo súvisieť aj s celiakiou . . ???
@katkami15 tak my chodíme pravidelne na kontroly do Martina na detskú chirurgiu. Štatistiky hovoria,že do 6 roku sa to upraví ( teda konečník dorastie).. neviem,či hovoríme o Tom istom, lebo nám vychádza konečník- teda črevo nie je spojené s konecnikom, nakoľko je krátke, preto vychádza.
@katkami15 .. ťažko radiť, ale,ak 2x za rok,tak by som neriešila ( naša má panický strach z lekárov),len nám vychádzal pri každom kakani, niekedy aj 3x za deň a stávalo sa,že vypadaval len tak... My sme to mali ozaj dosť ťažké a strava to bol boj, keďže v hlavičke bola nastavená,že ak bude papať,tak musí aj kakať,ale zase konzistencia stolice vôbec nehrala rolu,nám proste vyskakoval konečník stále. Teraz má malá o chvíľku 5 rokov a môžem povedať,že 1x do týždňa to výjde, ale stane sa aj aj tak,že jej sám pomaly vojde alebo musíme reponovat.. držím palce
@pammy ahoj. Nasla som túto diskusiu a ubehlo veeela času ale ak sa zadari, mozno ešte odpíšeš 🙂 ako ste dopadli? Boli to hemoroidy ci prolaps sliznice?
Podľa fotky to vyzerá, ze mame presne to isté, doktor videl fotku a povedal, ze prolaps sliznice. Zaujímalo by ma, ci sa to ozaj napravilo aj samo

Ahojte, nájde sa tu niekto kto má dieťa s týmto problémom? Syn má 7 roka objavilo sa to u neho zhruba pred mesiacom. Pri kakaní mu vylezie von celé črievko, samé sa mu stiahne, nekrváca, nebolí ho to.