Reálne skúsenosti s Diazepamom
mamičky prosim Vas o Vasu realnu skusenost kedy ste podavali diazepam, pri vysokych horuckach. ako to deticky znasali. nas trapia od vcera horucky, mame ho doma, ale bojim sa ho dat. dr. kazala pri teplote vyssej ako 38,5 podat pol tabletky, maly ma 39 a viac, zabalmi to znizujeme, chvilu sa podari a zase ide hore. crp mal negativne. dakujem.
a naozaj prosim len o realne skusenosti s jeho podavanim.
@lenocka84 ty si sa ale pytala na nieco, co sa bezne nerobi (teda asi to vyzera tak ze robi, ale nemalo by sa), ved to je preboha aj v pribalovom letaku napisane, tak som sa jednoducho k tomu vyjadrila podobne ako ostatne uzivatelky, je to k teme.
... tak si pocuvaj tych svojich doktorov a rob ako uznas za vhodne 😖
@hajanka no asi skor budem pocuvat lekarov ako histericke matky, ktore sa tvaria ze vedia uplne vsetko.
ty sa vzdy ku vsetkemu vyjadrujes, keby si mala odchovane aspon 3 deti, ok, ale nemas.
lebo v konecnom dosledku, aj ked zavolas zachranku, tiez podaju diazepam, ktori je uz zbytocny kedze krc do vtedy uz stihne aj prejst.
uz len tolko.
dobru noc
@hajanka ty fakt nečítaš? ??????Prečítaj si poriadne, čo píšeme, alebo uznaj, že si sa poriadne sekla. 😠
Pri kŕčoch svalstva sa svalstvo tak silno zovrie - že nedokážeš do konečníka dať nič..chápeš? NIČ. Chápeš?Ako keď nasilu zovrieš päsť, silno - a do tej päste nič nevtlačíš, ani ju nepotvoríš...už chápeš, čo to je svalový kŕč? Pretože síce píšeš, že rozumieš, ale evidentne podľa svojich odpovedí netušíš, o čom je reč.
To je svalový kŕč..extrémne zmrštenie, kontrakcia svalu..neotvoríš ústa, neohneš ruku...to sú svalové kŕče..NIKTO tú ruku neohne, NIKTO tu ruku neotvorí - nielen samotný postihnutý.
Už rozumieš, prečo sa stále pýtame, ako ten čípok zavedieš do konečníka - keď sa ti kôli kŕču nepodarí ten konečník otvoriť?
Už si konečne priznáš, že minimálne si nepochopila našu otázku?
@lenocka84 tak histericka tu vyznies jedine ty nie ja, ked podavas dietatu liek bez indikacie, namiesto toho aby si dbala na zrazanie teploty... vidis certa tam kde nieje..
nehnevaj sa, ale mne to pride ako "podavat dietatu lieky od kasla, ked len sopli" uplne zbytocne a bezvyznamne
no a este mi vysvetli co ma pocet deti s nazorom a usudkom?
to vzdy ked dochadzaju argumenty tak sa obracias bud na vek, alebo pocet deti?
@lenocka84 - no to mas ale riziko verejneho fora, ze sa tu bude vyjadrovat kazdy, kto si mysli, ze ma k danej teme co povedat 😉 Nemyslim si, ze by tu niekto chcel rypat alebo podobne - ja to vnimam tak, ze si tu mamicky chcu pomoct a preto pisu svoje skusenosti. V tomto pripade @hajanka pise svoj nazor, preco by ona v Tvojom pripade liek nepodala a pise, co by ona robila. Nikto nikoho neodsudzuje (aspon ja to tak nevimam), je to verejne forum urcene mamickam. Ved Ta nikto nenuti, aby si konala tak alebo onak 😉 Viac hlav, viac rozumu - sa hovori. Podla mna je prinosne si vypocut aj opacny nazor a argumenty a pripadne ich zvazit (alebo aj nezvazit). A rozhodnut sa podla seba a svojho rozumu a svedomia 😉
@minewka pozri, keby to neslo, tak by neexistoval takyto liek a v takej forme ale asi uplne iny.. nie?
A pri febrilnych krcoch by sa nepodavali rektalne cipky alebo tuby ale rovno injekcie (napriklad). A ak sa ti to aj nepodari, tak medzitym volas zachranku, nie? A odkial beries tu istotu, ze po preventivnom podani lieku ku febrilnym krcom aj tak nedojde?
@katrinka8 ok, vzdávam sa, vyberajte deťom jazyky, dávajte dýchanie z úst do úst , volajte záchranku- len preboha..žiadna prevencia..radšej toto, ako 2x za rok pri horúčkach dať preventívne tabletku diazepamu 🙄
@zuzkap2 bola šikovná, že sa jej to podarilo. Fakt. Klobúk dole.
Je to vec názoru každého rodiča, čo je ochotný si vybrať - či dať diazepam a nežiaduce účinky - alebo kŕče, zástavu dýchania, nemocnicu.
Ja volím diazepam.
Dobrú noc.
@hajanka prepáč, nemá zmysel si s tebou písať - lebo fakt skutočne úprimne vôbec netušíš, čo sú svalové kŕče.
To sa ozaj nedá potom diskutovať. Bez akejkoľvek urážky. Nevieš si to ani len predstaviť, lebo realita je úplne iná.
Fakt.
Pekne si choď cestou, ktorou si sa vybrala a ja ti z celého srdca prajem, aby si to nikdy nevidela a nikdy nezažila.
@minewka no, ty si to videla raz v lekarni a spanikarila si, pritom tu pises bludy o svalstve konecnika akoby si ho bola skusala 😒
kludne a hlavne zbytocne podavaj preventivne tento liek, akoby si radsej potom vystrasena mala volat zachranku
dolezite je byt informovany a pripraveny, nie panikarit ked sa este nic nedeje 🙂
@nika.r epileptik v záchvate prehltol tabletku?
Sú rôzne typy kŕčov - občas sa dá niečo spraviť, občas sa nedá.
A nie - nepreháňam - záleží, aký je záchvat silný, aký dlhý, ktoré svaly sú v kŕči.
Naša blízka rodinná priateľka zomrela - keď jej dvaja dospelí synovia (urastení) nedokázali otvoriť zaťaté ústa . Chceli dať umelé dýchanie. Bohužiaľ nevedeli, že sa dýchanie dá dať cez nos - až keď im to po telefóne poradila záchranka...(možno by neprežila, ani keby to začali robiť okamžite)
Chcem len povedať - Dvaja dospelí chlapi nedokázali 55 ročnej žene roztvoriť ústa.
Je to individuálne.
baby ale ved na to ked dieta uz prekonava zachvat netreba tlacit tabletky do ust ved to nie je ani mozne ked je v takom stave na to sluzi tato forma http://www.desitin-pharma.sk/doc/info/nove/diaz...
nasa pedina inak nepredpisuje len tak diazepam preto ma prekvapuje ze ho kazda mate v zasobe doma 😕 ved to nie su lentilky....
@minewka - ja sa Ta uplne normalne pytam, kedze nemam realnu skusenost. Ste tu 2 osoby s realnou skusenostou, kazda vsak s inou. Tak sa pytam, ci si aj Ty pisala o febrilnych krcoch alebo o krcoch ineho povodu, kedze som to nepostrehla z Tvojho prispevku (z toho druheho som jasne postrehla, ze islo o febrilne krce). Zamyslam sa nad tym, ci kazde krce prebiehaju rovnako, na rovnakych castiach tela a ci to moze alebo nemoze suvisiet s horuckou (napr. ze pri horucke su v krcoch len koncatiny, pri epilepsii cele telo a pod. - netvrdim, ze je to tak, len sa nad tym zamyslam). Nemusis sa hned vztahovat a utocit.
Netvrdim, ze idem svoje dieta nechat upadat do krcov. Len som este, chvalabohu, nemala prilezitost diazepam podat (dufam, ze ju ani mat nebudem) a pisem to, co mne o jeho uziti povedala nasa lekarka. Ta ma opacny nazor ako Ty.
@zrzulka moja pedina mi predpísala Diazepam - a určila, že pri horúčkach nad 39 , ktoré neklesajú po zábaloch, ani klasických antipyretikách , mám dať (odstupňovala to vekom) - štvrtinku alebo polovicu diazepamu.
Takže áno - mám riadne doma pre takéto prípady diazepam, ktorý mi riadne predpísala lekárka.
A nie - nedávam ho ako lentilky. 🙄

@lenocka84 nehnevaj sa, ale netusim o com rozpravas, postav sa konecne, lebo to ze mam ho mam doma pre pre pripad akutnej potreby neznamena ze som ho niekedy pouzila. adios