Reflux u dojčiat: Ako pomôcť utrápenému bábätku?
Ahojte baby. Mám otázku mám 5 týždňové dieťa dostal mlieko nutrilon allergy digestive care lebo má lekár podozrenie na alergiu.. máme ísť na gastro .. termin budem vedieť až zajtra ide oto že dieťa .. sem tam vyvráti len sliny žiadne mlieko ... mlaská robí grimasy krúti sa ..nedá sa utíšiť tie sliny zapáchajú horko zaspí len ked ho dám do zavinovačky a držím vzpriamene.. ked ho položím začne v spánku mlaskať a znova záchvaty plaču ..na pohotovosti ..som mi povedala ze mu mam varit ryzovy odvar neurobila som to ... lebo niesom lekár ale zdalo sa mi cele vysetrenie z cesty dnes som volala znova ina lekarka mi povedala ze ziaden ryzovy odvar sa tak malemu dietatu nedáva tak ..ja uz neviem kam sa obratit moj pediater ide vybavit twrmin na gastre ale ako mu pomoct ked vidim ako sa trapi trpi a je utrapeny.. dakujem za kazdu radu.. lebo ist do nemocnice asi nema vyznam ked kazdy lekar povie nieco ine.. uz mam z toho v hlave guláš...

Ahoj, moja mala skrytý reflux od cca 6 týdňov do 6 mesiacov. Jediné čo pomohlo, bolo výrazné vyvýšenie úplne všetkých plôch. Sklon sme mali na postieľke (nohy na jednej strane podložené snáď všetkými knihami, čo boli doma), v kočíku, prebaľovací pult podložený…jediný čas, kedy bola na rovnom bolo, keď bola na brušku. Sklon sme upravovali podľa toho, kedy nám prestala chrčať…v postieľke musela mať zadoček podložený, inak sa šmýkala dole. Klinové vankúše z obchodu nepomáhali vôbec, na tých nám zvracala.
Plus sme mlieko zahusťovali Gastrotussom, neviem, či sa ten sirup ešte predáva.