icon

Ročná dcérka bola v nemocnici v katastrofálnom stave

30. jún 2023

Maminky na koho sa mám obrátiť ak sme včera s partnerom išli pre dcerku do nemocnice 1r a našli sme ju v katastrofálnom stave? Mala 6 vpichov injekcii, po tom čo som sa opýtala službukonajúcej doktorky prečo to tak ma tak mi odvrkla, že sa nedala napichnúť žila tak skúšali kde sa dalo a zasmiala sa mi do tvare. Že ona nemôže sa to, že ma mala zle žily. Ostali sme hotoví. Prosím poradte mi.

Strana
z3
simona92101
30. jún 2023

Ako je mozne ze 1 r dieta bolo v nemocnici same?

zmrzlinka2021
30. jún 2023

To ze sa nedala napichnut zila je OK, to sa deje.
Lekarka vsak mala komunikovat profesionalne a odpovedat slusne.

sissy27
30. jún 2023

čo iné ešte znamenalo "katastrofálny stav" ? Lebo 6 vpichov určite nie je katastrofa, bohužiaľ nie každý má dobré žily, deti obzvlášť a špeciálne ak nespolupracujú.
Komunikácia zo strany personálu bola v tomto prípade katastrofa
A v dobe, keď sa všetci trhajú a robia aj nemožné aby zostali s dieťaťom v nemocnici, si ho tam nechala samé?

anjelicek26
30. jún 2023

Ty si rocne dieta nechala same v nemocnici? To ako vazne? Kazdopadne ano, bezne sa stane u takychto malych deti, ze napichnut zila nejde, plus male dieta (bez maminy pri nej) sa predpokladam metalo ako drak a urcite im to dost stazilo... neviem, co chces robit, ta doktorka co mala sluzbu dnes, nemusela mat sluzbu vcera a len to mohla vycitat s papierov...

zuzi0911
30. jún 2023

Ja som mala naposledy v tehotenstve.8 neúspešných vypichov..žiaľ slabé žily a také dietatko ich ma ešte slabšie...
Ha keď som ležala so syncekom v nemocnici taklenna 3x mu napichavali zilku na hlave ako 2 tyzdnovemu...nakoniec sa podarilo na 2x do ručičky..jednoducho sa to stava ...a neviem si predstaviť,žeby som nebola pri tom hladila som ho ,aj ked vôbec nevedel co sa deje ,ale tak velmi plakal 😔...no ročne uz vníma 😔

sharka174
30. jún 2023

🤦 a to ešte nevie, že dieťa bolo určite priviazané o postieľku

autor
30. jún 2023

Ja som si odskočila do obchodu, teraz čítam, že fakt je to napísané ako keby tam bola sama. Cely čas som bola s ňou na izbe

gagik
30. jún 2023

Ty si myslis ,ze sestricky nemaju co robit, tak sa odbavuju na detoch a pichajú ich zo zabavy?

jaskolka
30. jún 2023

Nechápem... Píšeš, že ste včera šli po ňu? Odkiaľ, keď si s nou bola stále tam? Keď teda si tam bola, tak si nevidela, že má napichnutu žilu? A ze bolo viac pokusov o to? Prečo hneď si sa teda nepýtala?
Kedy si šla do obchodu? V nemocnici? A oni ju medzitým šli pichnúť? Ci ako?
Ci teraz si šla do obchodu a až potom si si všimla, ako si napísala?

anjelicek26
30. jún 2023

Kazdopadne - bohuzial - pri detickach to casto nevedia napichnut prvy krat. Nerobia to naschval a ani to neznamena, ze to robili zle ci neodborne. Drzim palce, nech ste coskoro doma.

jane1987
30. jún 2023

Tak sli ste pre dieta vcera s partnerom do nemocnice pre rocne dieta? Potom tresknes, ze si si sla len nakupit.....skor je trestuhodne tvoje klamstvo....ale.o tom potom, ver, ze zo srandy a z nudy to dieta nenapichovali, bud jej bolo treba odobrat krv alebo podat liek, jedno je dolezite pri spravnej diagnostike, druhe pre ulavu. Mozes sa ist stazovat maximalne na spravanie lekarky, ale teda z tvojho textu mi to vyznie ako ciste klamstvo a obhajovanie samej seba, ze si tam nechala male dieta same.

sense
30. jún 2023

Píšeš ze ste išli po ňu, teraz si si odskočila do obchodu. Nemohol ti doniesť muž veci z obchodu co potrebuješ. Alebo ta muž vystriedať kým si odskočil?
Nezastavam si lekárku. Áno slušná komunikácia chyba často na oboch stranách. Ale chceš povedať ze čakali kedy si odskočis aby ti dopichali dcéru?

katarinka89
30. jún 2023

Neuvadzas dôveryhodné info, tým pádom sa ani nebudem k jadru tejto témy vyjadrovať

diewcatqoo
30. jún 2023

Neviem si predstavit nechat rocne dieta same v nemocnici co i len na pol hodinu. Ozeliem nakup, cokolvek, len aby som bola pri dietati. Ked byvam s dietatom v nemocnici (a to je teda uz o dost starsie ako 1 rok), tak mam strach odist od neho aj na 10 min do bufetu ist si pre jedlo.
Ano, komunikacia lekarky je hrozna. Ale neviem si predstavit tu situaciu, co mohla nastat, ze ty si si akoze odskocila do obchodu a za tych par minut naskocili na tvoje dieta sestricky/lekarky a snazili sa ho dopichat ihlami, ci ako myslis? Myslis, ze v nemocnici pichaju ihly len tak z dlhej chvile? Ja neviem, mne tu nieco na tom pribehu nesedi.

januska12323
30. jún 2023

6 pichov má byť katastrofálny stav? Alebo nechápem otázke.

lienka.7
30. jún 2023

@autorka tak asi si s nou stále nebola, či? Načo si sa trepala do obchodu, co také vážne si potrebovala? Chlap je nesvojpravny??? Sorry, ale ty opustis vlastne dieta v nemocnici kvoli blbemu shoppingu???
Koľko si bola preč?

katkaba1
30. jún 2023

Ja som strávila s mojou 2,5 ročnou v nemocnici celé Vianoce, bola som s ňou každú sekundu, aj pri odberoch. Museli jej po pár dňoch napichnúť novú kanylu a akosi to nešlo, pichali ju tou hrubou ihlou a veru dopichaná bola neskutočne, plakala som tam s ňou. Podarilo sa až na 5.krát, ak by sa nepodarilo už by museli isť pre detských "aristov", oni napichnú aj nemožné.
Takže žiaľ..je to na pohľad ťažké pre rodiča ale jediná katastrofa v tejto situácii bola reakcia lekára.

nikpa
30. jún 2023

Od ročného dieťaťa nemáš kam odskakovat pokiaľ to teda nie je ozaj veľmi, veľmi nevyhnutné. Tu máš výsledok...

zuzinka888
30. jún 2023

Katastrofalna bola komunikacia lekarky - ( a nechcela byt len mila a preto sa usmievala- a ty si bola vydesena, a preto si jej usmev vnimala arogantne?). Ja som mala dceru v nemkcke 15mesacnu. Tiez jej nevedli pichnut zilu- drzsli ju tri sestricky- by si neverila kolko ma dieta sily ked sa brani. Dokonca ju museli nakoniec priviazat o postielku a napichnut na hlavicku lebo si ihlu stale vytrhavala a to som sedla vedla nej- len som jej pustila rucicky uz si to vytrhavala- nedalo sa ju ani nakrmit ani prebalit ani knizku pozerat nic. Tak som to s placom dovolila. A bol to najhorsi pohlad na dieta. Ale bolo to nutne.

cookie29
30. jún 2023

Zeny nesudte neviete. Ja som bola s malou hospitalizovana. A tiez som si musela odskocit. Akoze, neviem ako u Vas, ale u nas rodic nedostane jedlo nic, musi si kupit sam dole v bufete :( A uz ma aj sestricky vyhadzovali, ze nieco jest musim, najma ked dojcim, ja som ju nechat nechcela radsej hladovat. Ale nakoniec som odskocila na par minut a ked som sa vratila infuzka krvava, vytrhnuta... fakt som si sla kupit jest, inac som bola s nou, pomahala sestricke pri odberoch, zostala dokonca pri lumbalke... ale to odskocenie :( a dodnes ma to mata...

lucylaw
30. jún 2023

Nehnevaj sa, ale z tvojho úvodného príspevku ani náhodou nevyplýva, že si si len odbehla do obchodu a inak si bola celý čas s ňou, podľa mňa si si to len teraz vymyslela, aby si nevyzerala sprosto.."Ak sme včera s partnerom išli pre dcerku do nemocnice 1r a našli sme ju v katastrofálnom stave" - to si si odbehla do obchodu a cestou si stretla svojho partnera a rovno ste išli dcéru vyzdvihnúť do nemocnice? To asi ťažko..A veľmi silno pochybujem, že by sa rozhodli tvojej dcére robiť odbery práve v čase, keď si si ty odbehla do obchodu..A keď už ide o to, môjmu synovi bežne berú krv na 5 pokusov z 5 rôznych miest, lebo ho buď nevedia pichnúť alebo mu netečie krv a podobne, takže toto ja nepovažujem za katastrofálny stav..

autor
30. jún 2023

@nikpa išla som odpadnúť od hladu lebo som nechcela aby bola čo i len minútu sama keď cítim čo tu robia sestričky s inými deťmi

derdia
Autor odpoveď zmazal
autor
30. jún 2023

@derdia ty nie si normálna. Čo si to dovoluješ?

derdia
30. jún 2023

Chcela som to zmenit, tu poslednu vetu som tak nemyslela. Len mi to tu skocilo, prihlasenie atd.
Takze tu poslednu vetu idem zmazat. To ostatne tam nechavam.
Nedala sa zmazat len veta.
Vies, ked pises informacie, raz tak, potom tak...
Tak sa ani necujze dostavas spat taketo komentare.
Ja viem ako to na odd byva.. Nie je sranda odobrat dietatku krv. A ked si niekto mysli, ze je take jednoduche, tak to moze kludne ukazat.
Pisala si, ze ked ste vcera po nu isli....takze celemu prispevku nerozumiem.

zuzinka888
30. jún 2023

@nikpa a jest ma co, ma si dat aj matka plienku aby nemusela na vecko ktore pochybujem ze je na izbe, alebo do sprchy tiez nemoze( aj ked dieta spi, a zobudit sa moze hocikedy)🤦‍♀️🤦‍♀️

danielahamar
30. jún 2023

hm.....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
iwesska
30. jún 2023

Nemyslis vazne,ze toto riesis. Co mali vziat krv tebe,ked jej sa nedalo,ci? Mne krv beru pravidelne aj na 4x,lebo nemam zily. Raz ma dokonca poslali domov,ze mi netecie krv po tom,co mi rozpichala obe ruky aj zapastia🙈A v zivote by mi nenapadlo to riesit s uradmi ako zanedbanie zdrav.starostlivosti,resp.zle zaobchadzanie. Synovi ako 4m pocas pripravy na operaciu tiez napichovali zilu a neslo im to a tak strasne plakal,ze som to z vedlajsej izby nemohla pocuvat. Ale co by som si pomohla,ked tu kanylu potreboval? Ja lutujem skor tych lekarov,co sa vsetko musia napocuvat od precitlivenych rodicov,ked sa ich detom snazia pomoct.

danielahamar
30. jún 2023

@iwesska mne naposledy skúšali 10x a vôbec nezobrali, že mám prísť o týždeň😀

Strana
z3