Ročná dcérka bola v nemocnici v katastrofálnom stave
Maminky na koho sa mám obrátiť ak sme včera s partnerom išli pre dcerku do nemocnice 1r a našli sme ju v katastrofálnom stave? Mala 6 vpichov injekcii, po tom čo som sa opýtala službukonajúcej doktorky prečo to tak ma tak mi odvrkla, že sa nedala napichnúť žila tak skúšali kde sa dalo a zasmiala sa mi do tvare. Že ona nemôže sa to, že ma mala zle žily. Ostali sme hotoví. Prosím poradte mi.
@zuzi0911 je super ak to s tebou takto komunikovali, a je to lepšie pre všetkých. Ale v princípe nemusia. Ak treba zobrať krv na vyšetrenia, podať liečbu, spraviť zákrok a ty ako zákonný zástupca nesúhlasíš tak ok, ale asi bude lepšie podpísať reverz a pobrať sa domov, nemocnica nie je hotel aby tam niekto ležal s dieťaťom a nesúhlasil s liečbou / zákrokmi, to potom nejako stráca význam. Samozrejme k niektorým sú možno alternatívy a dá sa niečo zmeniť, ale nie ku všetkému.
Autor - nabudúce ostaň s dieťaťom v nemocnici, nechala si tam samé! ročné dieťa, to už nezaobalíš do žiadneho klamstva, to je jasné z tvojej prvej vety.
Že sa dieťaťu nedá na prvý krat nájsť žila to nie je katastrofálny stav, oveľa horšie je, že si tam dieťa nechala samé - to je katastrofa.
Inak nechápem tie sestričky, však skúsim, nejde, zavolám neonatologickú JISku a tí to napichnú raz dva. Aspoň u nás to tak funguje, aj na pohotovosti vedia sestry, že majú volať JISku ak majú problém, lepšie zavolať niekoho, kto ma s tým väčšiu prax ako vytrápiť dieťa.
Podla mna, dcerka bola sama v nemocnici, lebo inak by si to tak v prvom prispevku nenapisala.
Isli ste po dcerku s partnerom do nemocnice....
Takze, neviem co na to povedat.
@lienka_anulienka vies co, cudujem sa ale mna pri otazke na stravu tiez odkazovali na tesco expres, ktoré je asi 10 minut od nemocnice.. to som kukala jak puk ze to ako akoze mám spraviť? 🤷 Ale v ostatnom súhlasím.. keď už teda boli dvaja, tak jeden mal ostat pri dieťati, druhy ist nakupit..
@sissy27 tak ja som skôr z tých,ze naozaj plne doverujem dr a teda,našťastie som aj vždy stretla dr,ktorý somnou vsetko prebral ak sa mi niečo nezdalo,vysvetlili,chodí pravidelne na izbu atď
No ak som raz s dieťaťom v nemocnici tak naozaj to nie je len tak a vysetenia ako krv,či sono,rtg výter su úplný základ (podla dg) Takže s týmto nesúhlasiť, neviem no ...uz kwd so sebou
Ja napisem to co ostatne, je pomorne bezne ze tak nmalemu dietatku pichnu aj 6x aj viac, jedniducho maju male krehke zilky, prasknu, pripadne aj ujdu. Sama som bola pri takomto odbere kde male nevedeli zobrat krv. Plus bola este dehydrovana z horucky. To nieje katastrofalny stav. Chapem ze si mozno rozcarovana z komunikacie, ber to tak ze ta doktorka ma za sebou mozno dlhu sluzbu, a mozno si sa ani ty neopytala prave najprivetivejsie co sa stalo.
1.isli sme s partnerom pre dcerku
2. odskocila som si do obchodu
Nevymyslaj si. Ked uz chces klamat, treba mat lepsiu pamat
personal je unaveny, nemocnice nestihaju....
ja som bola velmi chude dieta a tiez s tym mali vzdy problem ... dopichane ruky kym nasli zilu .. zial nie vzdy sa da pichnut na 1x ...
@sisaka ale vsade nie je neonatologicka ani detska jiska… a ani tie sestricky nie su dokonale a niekedy nenapichnu dieta na prvy sup, my na novo volame vrchnu alebo primarku, kedze tiez nemame jisku v nemocnici, ale niekedy je to proste boj pre akukolvek skusenu sestru ci lekarku a opakujem, ze nikto sa nevyziva v trapeni dietata ale castokrat to ani nie je mozne volat stale niekoho ineho, kazdy ma svoju pracu na vlastnom odd… este dodam, ze autorka nebola s dietatom v nemocnici a mozno ani nechodili za nim kazdy den, takze by som to zas nebrala tak ze na jednej odber pichli dieta 6x 🫣
@kikushaa syn keď mal 6 chorobu, mal niekoľko dní horúčky cez 39,nejedol skoro nič, a keď už ani nepil, tak pediatricka ho poslala do nemocnice na infúzie. On bol úplne "odkvacnuty" ležal ako placka, bolo mu už jedno, čo s ním robia,taky bol vyčerpaný a nemal teda ani silu sa brániť a predsa mu nemohli napichnut žily, keďže bol taky dehydrovany. Tiež ho myslím 5x minimálne pichali až nakoniec primárke sa podarilo ho napichnut do nohy nejakou tenulinkou kanylou.
A čo sme mali robiť? Bola som rada, že konečne mu tečie infuzia, súhlasila som aj s tým, aby mu vtedy priviazali nohu, len aby si nedajbože ju nevytrhol a nemuseli sa všetci trápiť znovu.
Je bezne,ze nielen deti,ale aj dospely maju dopichane zily . Ale komunikacia lekarky mala byt na urovni. Otazne je,či si ty na nu nevybehla,co chapem,ze mohli ujst emocie,jednak dieta v nemocnici a do toho takto dopichane rucky. Tak potom sa aj ona nechala uniest a takto reagovala. Treba sa ukludnit a bude dobre. Ziadny lekar vedome neublizi babatku,snazia sa pomoct,musis im doverovat.
Ze sa nepodari vpichnut ani na viacero x je OK.
Co OK nieje, je nechat 1r hocikde same, nieto este v nemocnici.
A ak by si si len 'odbehla' do obchodu, urcite by prave vtedy len tak neplanovane pichali dieta a na teba s tymto nepockali...
Mas velmi zle karty.
Autorke: 6 vpichov nie je katastrofa. Sestricky su pochopiteľne najradsej, ked sa odber/kanyla podari na prvy sup. A ked nemusia 4 drzat jedno dieta polhodinu, aby ho potom aj tak poslali na aro, kde mu presvietia zily, aby videli kam pichať. Nas uz ani na are nechceli ani vidiet.
Pre zeny, co si myslia, ze rodic nepotrebuje odbiehat von: skuste stravit niekolko mesiacov s dieťaťom na Kramaroch. Bufet som mala o 7 poschodí nizsie, este aj dost drahy pre nas, rodinu 50 km daleko. A v inej nemocnici som odbiehala do lekárne v rámci arealu, lebo ked vam zahlásia, ze kupte dcerke toto, toto a este toto, tak co mam robit. Samozrejme treba odbiehat na wc (ak mate nahodou aj vy stravu objednanu, nie vzdy ju smiete zjest na izbe), sprcha a ked je dieta na JISke izbe, tak tam ani spat ako rodic nesmiete. To je dost casu prec od dietata.
6 vpichov nie je taká katastrofa... Ja som raz mala ako 4-ročne dieťa 14 vpichov a nakoniec to sestrička vzdala a volali primára ktorý mi potom napichol kanylu na 15x 😅
Katastrofálny stav je akurát tak tvoje správanie a nechať babo samé keď vieš, že jej budú brať krv/ napichovať kanylu.
Ženy skacete do nej akoby odišla na Mars a nie len do obchodu.Ak mala nemocnicu bez stravy tak si šla ráno kúpiť do blízkeho obchodu.A ak jej nepovedali ,že jej budú brať krv tak odbehla.A autorka ,šesť vpichov nie je tak veľa ak má zle žily alebo nespolupracovala.Ked bol syn na chirurgiui ležať tak jednému chalanovi na operácie nevedeli na ruke pichnúť žili tak mu napichli žilu na nohe
@sisaka cely čas som bola s dcérkou v nemocnici. Úplne cely čas.
Ah smutne, že už ani tu nemôžem napísať. Najhoršia som len ja. Bola som s malinkou cely čas v nemocnici ale vy múdre ženy si idete svoje, že klamem. Smutná doba toto. Je mi až do placu z toho všetkého. Poprosím zmazať diskusiu 😒 Dakujem a pekný večer
Ale stále nevieme čo také strašné sa jej tam stalo.
A okrem toho,ze si si odbehla a vzali jej krv,jej ako ublizili,ked ste boli v takom soku? Zalozila si diskusiu plnu neuplnych a zmatocnych informacii a cakala si,ze budeme nadavat na lekarov, ci?
Odskočila si si do obchodu a za ten čas jej 6 krát napichali žilu a dostali ju do katastrofálneho stavu? Tomu ani sama nemôžeš veriť.
Autorka, skus to pochopiť, že 6x napichnuta žila u maličkého dieťaťa nie je v žiadnom prípade "katastrofalny stav". Jednoducho s tým nikde nepochodis, ak myslíš na to, či sa môžeš niekde sťažovať. Ak keby si stala centimeter od nej počas odberu, aj tak by bola 6x pichnuta.
Okrem toho, nečuduj sa mnohym reakciám, lebo skutočne tvoj prvý príspevok je podaný tak, ze ste šli s priateľom po dieťa, ktoré bolo v nemocnici samé. A tvoje vysvetlenia potom pôsobia zvláštne a nelogicky.
Čiže v konečnom dôsledku je odpoveď na tvoju otázku"na koho sa mam obrátiť "je jednoduchá - na nikoho lebo nikde s tým nepochodis. Proste dopichane ruky a nohy sú v nemocnici úplne bežné a nič s tým nikto neurobí.
A čo je také katastrofálne okrem 6 vpichov, ktoré su absolútne normalne?

Inac to je aj o skusenosti sestier... my sme boli s malou, a na detskom oddeleni sestry nevedeli pichnut. Skusali, zablokovala, pichali aj do hlavicky... ja som malu drzala kolko slo, a potom sla okolo sestricka z neonat tak ju poprosili a ta pichla a bolo...