icon

Rtg chrbtice u dievčaťa: Je potrebné byť len v nohavičkách?

22. jún 2026

Prosím vás, bolo potrebné, aby pri snímaní, chrbtice bolo 13 ročné dievča iba v nohavičkách? Rtg pracovníčka bola žena. Išlo o snímky pre ortopeda (skolioza) Mne sa to zdalo divné, alebo som divná ja?

Strana
z3
anonym_a9fb48
22. jún 2026

Som dospelá a pri RTG vysetreni chrbtice, pľúc som do polovičky pása bez oblečenia.Predpokladam,ze to nie je tak preto,lebo pracovník na RTG je úchyl , ale je to asi potrebné

autor
22. jún 2026
@anonym_a9fb48

Som dospelá a pri RTG vysetreni chrbtice, pľúc som do polovičky pása bez oblečenia.Predpokladam,ze to nie je tak preto,lebo pracovník na RTG je úchyl , ale je to asi potrebné

@anonym_a9fb48 do polovičky, ale to bolo do nohavičiek chrbtica...

janinah
22. jún 2026

???

anonym_c3aec9
22. jún 2026

ano je to potrebne, aby sa osnimkovala cela chrbtica, ty si divna ze ta to prekvapuje

anonym_a9fb48
22. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Píšeš, že pri diagnostike skoliozy.Ta sa väčšinou prejavuje na celej chrbtici.Clovek v rámci diagnostiky zažíva aj nepríjemnejšie veci, než sa zobliect do nohavičiek.

patrike
22. jún 2026

Viac dovodov :
- v podprsenke mozu byt kovove droty a zapinanie
- rtg premieta pomocne cervene ciary, ktore laborant nastavi na stred chrbtice, co cez oblecenie nevidi presne kam
Co je toto za svet, tieto uzkostlive matky, nechapem.

patrike
22. jún 2026

A k tvojej otazke : ano, si divna a to poriadne.

anonym_e45cef
22. jún 2026

podla mna sa ráno pracovníčka zobudila a povedala si, že iné sa nevyzliekajú ale toto dievča sa musí vyzliecť

zuzubb007
22. jún 2026

Mňa trafí, tieto otázky, samozrejme, že musí byť do pol pása holá, to už nemôžu zamestnanci ani normálne pracovať, aby z nich nespravili nejakých úchylov

anonym_666e5e
Autor odpoveď zmazal
sense
22. jún 2026

Ano bolo to potrebne. A odpoved na tvoji otazku, ano v tomto pripade si bola divna ty

anonym_8c2d1d
22. jún 2026

Ty si divna , az moc .

sisska96
22. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor A ??? Si divná. Neviem ešte si nikdy nebola na vyšetrení?

anonym_2ae965
22. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor dodržujte liečebný proces a cvičenia, lebo nechcem vedieť čo sa bude diať ked ju budú operovať, tam sa teda ide komplet do naha, teda aspoň v našej nemocnici, závidím kde už prišli na to že môžu dať pacientovi jednorazové oblečenie

anonym_2ae965
22. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor však chrbtica
ktorá kde končí v polke zadku, kostrč sa kde nachadza
čiže rifle nohavice kde su nity a zips dole

katkaseiner
22. jún 2026

Ahoj, na RTG som bola kvoli kostrci - boli ma spodok a poslal ma ortoped. Bola som v kratkom tricku a kratasoch, pracovnicka na rtg mi len povedala ze si mam stiahnut nohavice a roztiahnut nohy cca na sirku pliec - cca par sekund... potom sa otocit bokom a to iste...

anonym_97fd65
22. jún 2026

Ako vysoký pas mali jej nohavice? Pripadne ak chceli nasnímkovať aj kostrč tak tá bola určite ukrytá pod nohavicami. A ak by aj náhodou kostrč nechceli, minimálne kúsok krížovej chrbtice bol určite pod nohavicami.
Takže áno - bolo potrebné byť iba v nohavičkách - toto ti píšem ako zdravotník, ktorý bol pri XYZ takýchto vyšetrení.
Teoreticky ich mohla iba stiahnuť na pol žrde ale toto bolo pre pracovníčku jednoduchšie ako vysvetlovat koľko si ma stiahnuť a potom riskovať ze sa na tom zakopce a stiahne a ona bude musieť vysvetľovať prečo sa stal úraz. A ak mala nejaké obsiahnuté skinny jeans tak s takými by ani nedala nohy od seba, ani nedokázala sa otáčať podľa pokynov. Nabudúce sa kľudne spýtaj rádiologickej pracovníčky a ona ti odpovie.

simca06022011
22. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak samozrejme, alebo by musela stiahnut gate pod zadok, co je bezpecnejsie uz rovno vyzliect, aj tak sa musi pekne rovno postavit, co moze byt takto problem

vler
22. jún 2026

@anonym_autor ahoj ja robim rtg v zahranici. Pacientka by si musela vyzliect vsetko od kostrce nahor co je hruba latkovina, ma gombiky aj plastove alebo ma nejaky kov; teda napr. nohavice so zipsom, podprsenku. Ale ponukame jednorazovy latkovy plast takze len v nohavickach by tam v ziadnom pripade nebola

autor
22. jún 2026

Mala riflové kraťasy, tričko pod ňou športovú podprsenku.
@anonym_97fd65

anonym_8ed982
22. jún 2026
@anonym_autor

Mala riflové kraťasy, tričko pod ňou športovú podprsenku.
@anonym_97fd65

@anonym_autor mala na kraťasoch kovový gombík?

autor
22. jún 2026
@anonym_8ed982

@anonym_autor mala na kraťasoch kovový gombík?

@anonym_8ed982 áno

rozculena
22. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_8ed982 áno

@anonym_autor ty si v živote nebola na rontgene?
Mne už rontgenovali skoro každú časť tela,a teda nikdy tá časť nebola oblečená.

anonym_8ed982
22. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_8ed982 áno

@anonym_autor takže ešte aj zips.tak je jasné ,že aj kraťasy museli ísť dole

motylik2559
22. jún 2026

@anonym_autor Ahoj, ano je to normalne, pretoze chrbtica a stavce zacinaju dole tesne pri zadku. Nie je na tom nic divne. Z akeho dovodu to tebe divne pride?

sisska96
22. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_8ed982 áno

@anonym_autor Tak čo sa čuduješ? Nevieš že nemôže mať na sebe nič kovové?

anonym_9acc07
22. jún 2026

@anonym_autor aj rodit bude oblečená?

kiki68
22. jún 2026

Ano je to takto , aj ja som to tak musela uz viac krat , totiz tie rozne napr kovove veci mozu robit na rtg artefakty a to nechces. Ludia fakt nie su normal I, ti zdravotnici tam cely den vidia roznych ludi a je im jedno ako vyzeraju

autor
22. jún 2026
@anonym_9acc07

@anonym_autor aj rodit bude oblečená?

@motylik2559 išlo iba o chrbticu.
@sisska96 v podprsenke nemala nič kovove a nemohla si ju nechať
@anonym_9acc07 to je iné , na to bude pripravená teraz je to hlúpy vek

motylik2559
22. jún 2026
@anonym_autor

@motylik2559 išlo iba o chrbticu.
@sisska96 v podprsenke nemala nič kovove a nemohla si ju nechať
@anonym_9acc07 to je iné , na to bude pripravená teraz je to hlúpy vek

@anonym_autor Ale ja sa pytam, preco ti to pride divne? To,ze islo iba o chrbticu pises neviem kolky krat a je mi to viac ako jasne. Skus pozriet anatomiu a tam teda najdes odpovede, kedze tu sa len opakujes🙂

Strana
z3